2021年高考英语大一轮复习 课时作业25 Module 1 British and American English(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业25 Module British and American English含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 25 English 解析
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 25.阅读理解(湖北省黄冈市高三检测)Airbags, now found in almost every vehicle, have saved countless lives and largely reduced the severity of injuries in crashes. Similar technology could greatly reduce broken hips (髋部) resulting from a fall, something most seniors fear.Dr Robert Buckman and his startup com
2、pany, Active Protective in Allentown, Pennsylvania, has developed a promising solution, a wearable airbag that can protect hip bones in the event of a fall. The idea was the result of Dr Buckmans years as a doctor at Temple University. He noticed how many elderly people were being brought into hospi
3、tals with broken hip due to falls, and how they often never completely recovered from the injuries. He started to ask what he could do for these people, and that was when he started trying to figure out whether there was a way of helping people who were at the highest risk of falling and suffering t
4、hese kinds of injuries.The device is worn much like a regular belt, but on the outside of the clothing, and it includes sensors that monitor the movement of hips. If the device detects that the person, is falling, an airbag opens before the person hits the ground, cushioning the fall. When the weare
5、r hits the ground, the bag reduces the force to the hip bones by 90 percent, enough to avoid the majority of hip injuries.With one out of every three people aged 65 and older suffering serious falls each year, Active Protective has a big market for its wearable device. It also has the potential to s
6、izably reduce hiprelated health care expenses: Hip injuries among the elderly cost the US health care system in 2012 $30 billion, which doesnt include the longterm care expenses associated with the high percentage of patients that can no longer live independently.本文是一篇说明文。讲述一个从医多年的医生为了降低老人跌倒的严重程度,专门
7、研发了一款可穿戴的气囊。该气囊内置监测器,当检测到老人跌倒时,气囊会自动打开,避免老人髋骨受伤。1What is the purpose of the Active Protectives airbag?ATo avoid hip injuries among seniors.BTo protect seniors from car accidents.CTo help seniors with their daily nursing.DTo help doctors deal with serious injuries.答案:A解析:推理判断题。根据第二段Dr Robert Buckman
8、and his startup company, Active Protective in Allentown, Pennsylvania, has developed a promising solution, a wearable airbag that can protect hip bones in the event of a fall.可知,该公司研发了一款可穿戴的气囊,为了在老人跌倒时保护老人的髋骨,故选A。2What inspired Dr Robert Buckman to make the device?AA report on seniors health.BA seri
9、ous fall he experienced.CHis work experiences as a doctor.DSuggestions of seniors at Temple University.答案:C解析:细节理解题。根据第二段The idea was the result of Dr Buckmans years as a doctor at Temple University.可知,该医生研发气囊是源于自己多年从医经历所发现的情况,故选C。3How does the device mainly work?ABy predicting road conditions.BBy s
10、peeding up bone recovery.CBy reducing the effects of falling.DBy preventing people from failing.答案:C解析:细节理解题。根据第三段When the wearer hits the ground, the bag reduces the force to the hip bones by 90 percent, enough to avoid the majority of hip injuries.可知,当穿戴者着地时,气囊会减少地面对髋骨90%的冲击,让老人少受伤害,故选C。4What does
11、 the author think of the Active Protectives airbag?AIt still needs improving.BIt has a promising future.CIt may encourage seniors to do exercise.DIt may increase Americas spend on seniors.答案:B解析:推理判断题。根据最后一段With one out of every three people aged 65 and older suffering serious falls each year, Activ
12、e Protective has a big market for its wearable device.可知,老人跌倒受伤情况很普遍,因而这个气囊很有市场,故选B。.完形填空(霸州一中高三模拟)“Who can ever have imagined someone like me would make it this far?” asked Chad Wood last week during his high school graduation speech as the best student. Chad offered _1_ to his fellow classmates to
13、 never give upand the words _2_ much more to himself. Thats because Chad is deaf, and he told the story of the serious troubles he _3_ to graduate first in his class at Harrison High school in Kennesaw, Georgia.Chad didnt start to _4_ until he was 5, according to his mother, Pam Wood. Although her s
14、on was at a(an) _5_, she was determined not to treat him _6_. “Ive expected him to do everything every other kid does, and I saw no _7_ why he couldnt,” she told ABC News. “And if he _8_ the first time, we just tried again.”Chad, 17, worked hard throughout school, _9_ no special treatment but sittin
15、g at the front of the class and using a special audio system so he could hear the teacher. All his hard work _10_. He received full school fare to Vanderbilt University. “Deafness had taught me a lesson to never _11_,” he said in the speech. “Not when the experts tell you it cannot be done. Not when
16、 you have _12_ so far behind that escaping seems the only way _13_. Not when achieving your dreams seems an entire _14_.”Chad spoke for about four minutes, after which he received a standing applause from the class and _15_ messages from family, friends and strangers. “Theyve been sending me message
17、s on Facebook, email, theyve been talking to me in person telling me how it had a _16_ on their lives and how theyre really _17_ by it,” Chad told ABC News. “It feels _18_. Seeing that my words _19_ have a power on someone and that they want to work harder because of my words makes me feel _20_.”本文是
18、一篇记叙文。Chad在他的高中毕业演讲中被问到他是最好的学生时说道“谁能想象到像我这样的人会走这么远?”他建议他的同学们,不要放弃这句话对他自己来说意义重大。这是因为Chad是聋的。他得到了全班同学的起立鼓掌和来自家人、朋友和陌生人的支持。因为他的话对某人有一种力量,并且他们想要更努力地工作,这使Chad感觉很好。1A.descriptionBadviceCwarningDinformation答案:B解析:考查名词。A.description描述;B.advice建议;C.warning警告;D.information信息。根据Chad offered _1_ to his fellow c
19、lassmates to never give upand the words _2_ much more to himself.可知,Chad给他的同学们建议,不要放弃这句话对他自己来说意义更重大。故选B。2A.meantBrecognizedCanalysedDdescribed答案:A解析:考查动词。 Ameant意味着,打算;B.recognized认出;C.analysed分析;D.described描述。根据Chad offered _1_ to his fellow classmates to never give upand the words _2_ much more to
20、 himself.可知,Chad给他的同学们建议,不要放弃这句话对他自己来说意义更重大。故选A。3A.neededBforecastCconsistedDfaced答案:D解析:考查动词。A.needed需要;B.forecast预测;C.consisted由组成;D.faced面对。根据Thats because Chad is deaf, and he told the story of the serious troubles he _3_ to graduate first in his class at Harrison High school in Kennesaw, Georgi
21、a.可知,这是因为Chad是聋的,他讲述了他在Harrison High school in Kennesaw, Georgia第一次毕业时面临的严重问题。故选D。4A.cry BhearCsmellDlaugh答案:B解析:考查动词。 Acry哭;B.hear听见;C.smell闻;D.laugh大笑。根据Chad didnt start to _4_ until he was 5, according to his mother, Pam Wood.可知,据他的母亲Pam Wood说,直到5岁时,他才开始听得到声音。故选B。5A.lossBadvantageCdisadvantageDdi
22、stance答案:C解析:考查名词。A.loss损失;B.advantage优势;C.disadvantage劣势;D.distance距离。根据Although her son was at a(an) _5_, she was determined not to treat him _6_.可知,虽然她的儿子处于不利地位,但她决心不以不同的方式对待他。故选C。6A.differentlyBcruellyCkindlyDsimilarly答案:A解析:考查副词。A.differently不相同地;B.cruelly残酷地;C.kindly亲切地;D.similarly相似地。根据Althou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350832.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
专题09:古诗词赏析-2021年中考语文一轮复习专题培优课件.ppt
