《优化方案》2017届高考英语二轮复习全国卷Ⅱ题型专题突破:专题1 第4讲跟踪训练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 优化方案 优化方案2017届高考英语二轮复习全国卷题型专题突破:专题1 第4讲跟踪训练 WORD版含解析 优
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家A(2015成都第二次诊断)The Childrens Bookshow Competition is a chance for young readers to be writers. Reading,it seems,is coming back into fashion,if a survey by the famous National Literacy Trust (the NLT) is true.It shows that the percentage of children who admit enjoying reading has grown
2、 for the first time in the past 8 years.So its a good time to launch a competition that includes a shedload of new books for schools as prizes.The Childrens Bookshow Competition,backed by The Independent,is taking to the roads again from the start of next term,with a nationwide tour of 15 big cities
3、,featuring a lineup of a dozen childrens writers and illustrators(插图画家) aiming to persuade pupils to follow their footsteps.The competition,launched by the childrens writer and illustrator Jessica Souhami,has two categories: the undernines and nine to 13yearolds. Children are asked to choose their f
4、avorite fairy or folk tale and set it in an extraordinary place. Then they are to retell it with the aid of drawings and writingswhether it is set at sea,on a distant planet,in the future or in the past.The closing date for the competition is 30 November. “Tell your tale in pictures and in words,” s
5、ay the organizers of the competition.“It can be in a picture book or comic book format.” The winner of each competition will receive a signed copy of a book by each of the 12 authors involved in this years tour,plus 150 worth of books for their school.The runnersup will receive a signed copy of Souh
6、amis new book.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了读书比赛的发起、年龄规定以及奖励办法。1What can we know about the Bookshow Competition?AIt will be held by the famous NLT.BIt will be held in different cities. CIt has never been organized before.DChildren of all ages will join in it.解析:选B。细节理解题。根据第三段第二句中的“The Childrens Bookshow Compe
7、tition,backed by The Independent,is taking to the roads again from the start of next term,with a nationwide tour of 15 big cities,”可知,读书比赛将在不同的城市举行。故答案选B。2The underlined word “backed” in Paragraph 3 means _.AStarted.BPromoted. CSupported. DReported.解析:选C。词义猜测题。start意为“开始”;promote意为“提升”;support意为“支持”
8、;report意为“报告”。根据画线词前的“its a good time to launch a competition”可推知,这次比赛得到了The Independent的支持。back意为“支持”。故答案选C。3What will be offered as a prize to schools?APictures and comic books.BBooks worth 150 in all.CBooks signed by 12 authors.DJessica Souhamis new books.解析:选B。细节理解题。根据最后一段第一句“The winner of each
9、competition will receive a signed copy of a book by each of the 12 authors involved in this years tour,plus 150 worth of books for their school.”可知,给获奖者学校的奖励是价值150英镑的书籍。故答案选B。4The authors purpose of writing this passage is to _.Aencourage young readers to become writersBpersuade all children to join
10、 in the competitionCpromote childrens books by famous writersDintroduce a bookshow competition to children解析:选D。写作意图题。纵观全文可知,作者写这篇文章旨在向孩子们介绍一个读书比赛。故答案选D。B(2016四川成都高三联考)Students wishing to safeguard their careers against changes in the job market should opt for science rather than arts degrees,accord
11、ing to a survey of undergraduates. Engineering and chemistry were considered to be the most “future proof”,as they are courses most likely to lead to an enduring and adaptable career. Students polled by Pearson College were broadly optimistic that their chosen courses would prepare them for a world
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-363463.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
