2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练9(必修2 UNIT 5A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练9必修2UNIT 5A WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 必修 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练9(必修2Unit 5A)核心素养关键词:培养学生人与自我、国家国际的素养能力意识限时规范练第18页一、阅读理解AGrowing up in my household meant often hearing live music.When I was six years old,I took a traditional Irish step dance class.I fell in love and stuck with it for the next seven years.During that time my father also became more involved
2、in the Irish music world,so he would play,and I would dance.My ethnic heritage (族裔归属) is German and Irish,but because I was surrounded by traditional Irish music and dance in my home,I have grown to be more interested in and connected to my Irish heritage.When I started interning (实习) for the Folkli
3、fe Festival,I became interested in traditional Basque music and dance and I learned that their experience with dance is very similar to my own.There are so far over 170 Basque organizations in 24 countries,with a greater population of Basques outside of the Basque country than in it.The separation t
4、hey experience from their homeland is both physical and psychological,so being part of a group with the same interests is an important social support system.These organizations contribute to the continuation of Basque culture,language,and community,and encourage future generations to learn about the
5、ir ethnic heritage.One of the ways through which they achieve this is dance.While learning and performing Basque dances,they connect to their heritage,experience a part of their homeland,preserve Basque culture,and create connections and friendships that last a lifetime.Californian Valerie Arrechea
6、began teaching alongside her father at the age of thirteen and on her own at sixteen.For her,dance is her preferred expression of heritage;it provides a way to be proud of her Basque heritage.The dance performances of North American Basque organizations have developed the interest of non-Basque Amer
7、icans as well.Janet Iribarne from the Basque Dancers explained that their organization is open to anyone,and after seeing her group perform,several of her non-Basque friends have developed their own love of Basque traditions as well.【篇章导读】本文是记叙文。作者在一次实习中接触到了巴斯克传统音乐和舞蹈并了解到:它们不仅带给巴斯克裔美国人民族认同感,由此建立的友谊也
8、使他们终生难忘。1.What is the reason for the authors preference for Irish dance?A.Her dance teacher.B.Her love of Irish music.C.Her interning experience.D.Her familys strong root in dance.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“because I was surrounded by.to my Irish heritage”可知,作者喜欢爱尔兰舞蹈是源于家庭氛围的熏陶。2.What do we know about Basqu
9、e people?A.Most of them live abroad.B.Their culture is being lost.C.They live in poor conditions.D.Their population is increasing.答案A解析细节理解题。根据第三段中的“with a greater population of Basques outside of the Basque country than in it”可知,大多数巴斯克人生活在国外。3.What is the purpose of Basque organizations?A.To help B
10、asques in need.B.To preserve Basque culture.C.To provide medical treatment for Basques.D.To support overseas Basque children for education.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“These organizations contribute to the continuation of Basque culture,language,and community,and encourage future generations to learn about th
11、eir ethnic heritage.”可知,这些巴斯克组织旨在保护、传承传统文化。BClimate change,not human hunting,may have wiped out the thylacine (袋狼),according to a new study based on DNA from thylacine bones.The meat-eating marsupials (有袋动物) died out on mainland Australia a few thousand years ago,but survived in Tasmania,an island o
12、f southeast Australia separated from the mainland,until the 1930s.Until now,scientists had believed the cause of this mainland extinction was increased activity from native Australians and dingoes (Australian wild dogs).Scientists behind the University of Adelaide study,which was published in the Jo
13、urnal of Biogeography on Thursday,collected 51 new thylacine DNA samples from fossil bones and museum skins the largest data set of thylacine DNA to date.The paper concluded that climate change starting about 4,000 years ago in particular drier seasons caused by the weather systems known as El Nino-
14、Southern Oscillation was likely the main cause of the mainland extinction.The ancient DNA showed that the mainland extinction of thylacines was rapid,and not the result of loss of genetic diversity.There was also evidence of a population crash in thylacines in Tasmania at the same period of time,red
15、ucing their numbers and genetic diversity.Associate Professor Jeremy Austin,deputy director of the Universitys Australian Centre for Ancient DNA,said Tasmania would have been protected from mainland Australias warmer,drier climate due to its higher rainfall.He argued that climate change was “the onl
16、y thing that could have caused,or at least started,an extinction on the mainland and caused a population crash in Tasmania.”“They both occurred at about the same time,and the other two things that have been talked about in the past that may have driven thylacines to extinction on the mainland were d
17、ingoes and humans.So the only explanation thats left is climate change.And because that population crash happened at the same time that the species went extinct on the mainland,our argument is theres a common theme there and the only common theme thats there is this change in climate.”【篇章导读】本文是说明文。最
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381116.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
