宁夏银川一中·昆明一中强强联合2021届高三高考猜题卷英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川一中·昆明一中强强联合2021届高三高考猜题卷英语试题 WORD版含解析 宁夏银川 一中 昆明 强强联合 2021 三高 考猜题卷 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川一中、昆明一中强强联合高考猜题卷英语试卷本试卷共三个部分。考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。满分120分,考试用时100 分钟。注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚,并认真核准条形码上的准考证号、姓名、考场号、座位号及科目,在规定的位置上贴好条形码。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦擦 干净后,再选涂其他答案标号。答在试卷上的答案无效。第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,
2、选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APrinceton Universitys TigerTransit Shuttle SystemPrinceton Universitys TigerTransit shuttle system operates on a fixed route schedule, providing transportation throughout the Princeton campus and surrounding community. The system is free and open to the public, except for late-ni
3、ght on-demand service and service from Princeton Junction, when passengers must present a valid University ID to board. Check the TPS homepage or Tweeter feed for any possible changes.RouteOriginViaDestinationTimeRoute 1GradEquadLot 218 am-9 pmRoute 2MerwickEquadPPPL7: 30am-7:30pmRoute 3Princeton Ju
4、nction Campus Visiting ParkingEquad7am-9pmReal-time Bus AppDownload TripShot to your Android or iOS device for real-time bus arrival info on the go. You can also plan your trip by tracking the real-time arrival of your bus with TripShot right from your desktop or tablet. While a mobile login is requ
5、ired for night-time on-demand services, no password is required to track bus locations using our public instance. To get started, simply open TripShot select public system “TigerTransit”. On-demand Bus ServiceOn-demand Bus Service is available seven days per week during the academic year, excluding
6、holidays. Provide service for all campus academic and residential buildings. Riders can now request on-demand service right from the TripShot app (Android or iOS). Please note for on-demand service requests, users must create a free account.1. Where else can you enjoy a ride of the TigerTransit shut
7、tle system?A. Princeton Junction with no University ID.B. Downtown academic buildings.C. Amusement parks.D. The area around the Princeton University.2. What can be done on TripShot app?A. Track real-time bus arrival information.B. Request on-demand service after 9 am.C. Clean up your desktop and tab
8、let.D. Use passwords to track information.3. Which is the common stop of the three routes?A. Grad.B. Equad.C. Campus Visiting Parking.D. Merwick.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了普林斯顿大学的校车往返体系、实时公交信息的应用程序以及按需巴士服务。【1题详解】细节理解题。根据第一段第一句话“Princeton Universitys TigerTransit shuttle system operates o
9、n a fixed route schedule, providing transportation throughout the Princeton campus and surrounding community. (普林斯顿大学的TigerTransit往返系统按固定的路线运行,为整个普林斯顿校园和周围社区提供交通) ”可知,校车能够穿行整个校园以及到达周边社区,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Real-time Bus App介绍中“Download TripShot to your Android or iOS device for real-time bus arrival i
10、nfo on the go. (下载TripShot到你的Android或iOS设备可获得实时巴士到达信息)”可知,在TripShot这个应用上,可以实时跟踪公交车到站信息。故选A。【3题详解】细节理解题。根据表格中的路线,可知Equad是Route 1和Route 2的经停的站,是Route 3的终点站,所以这三条路线共同的站点是Equad,故选B。BA hotel that calls itself the worlds first “polar bear hotel” has opened in northeastern China. The Polar Bear Hotel is pa
11、rt of the Harbin Polarland amusement park in Harbin, the capital and largest city in Heilongjiang province.It opened earlier this month and promised that guests would be able to see live polar bears from all 21 guest rooms. “Whether youre eating, playing or sleeping, polar bears will keep you compan
12、y,” Harbin Polarland said in a statement on the WeChat messenger service. Photos and videos from Chinese state media showed people watching two polar bears in a closed, indoor space with artificial ice and small pools of water.Yang Liu is a spokeswoman for Harbin Polarland. She told Reuters that the
13、 indoor area is the only part of the bears total living space. She said they are also let outdoors when temperature and air quality permits. Liu added there has been “very high” interest in staying at the hotel, where rooms cost from about $290 to $351 a night.But some animal rights activists have c
14、riticized the hotel. Jason Baker is vice president at animal rights group PETA. He told Reuters, “Polar bears belong in the Arctic, not in zoos or glass boxes in aquariums and certainly not in hotels.” He added, “Polar bears are active for up to 18 hours a day in nature, roaming home ranges that can
15、 scan thousands of miles, where they enjoy a real life.”In 2016, a shopping center in the southern city of Guangzhou drew worldwide criticism after videos showed a polar bear named Pizza lying on her side in a glass-walled area.Harbin Polarland was established in 2005. It calls itself the worlds fir
16、st polar performing arts amusement park.4. What makes the Polar Bear Hotel in Harbin unique?A. Guests can watch polar bears in their room.B. Polar bears will play with tourists.C. Tourists have chances to film videos with polar bears.D. Guests can touch polar bears in outdoor space.5. Whats Jason Ba
17、kers attitude towards the Polar Bear Hotel?A. AmbiguousB. Critical.C. Positive.D. Favorable.6. What can we learn about polar bears?A. Its secure for them to stay in the zoo.B. They can enjoy a happy life in glass boxes in aquariums.C. They fall asleep in most of the time in nature.D. The range of th
18、eir activity can cover thousands of miles.7. From which is the text probably taken?A. A science report.B. A travel brochure.C. A textbook.D. A news report.【答案】4. A 5. B 6. D 7. D【解析】【分析】这是一篇新闻报道。主要说明了一家自称是世界上第一家“北极熊酒店”的酒店在中国东北开业。文章还介绍了这家酒店的独特之处以及相关人员对酒店这一做法的看法和态度。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“It opened earlier
19、 this month and promised that guests would be able to see live polar bears from all 21 guest rooms.(这家酒店于本月初开业,并承诺所有21间客房都能看到活北极熊)”可知,哈尔滨北极熊酒店的独特之处是顾客可以在房间里看北极熊。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第四段中“But some animal rights activists have criticized the hotel. Jason Baker is vice president at animal rights group PET
20、A. He told Reuters, “Polar bears belong in the Arctic, not in zoos or glass boxes in aquariums and certainly not in hotels.”(但一些动物权利活动人士批评了这家酒店。Jason Baker是善待动物组织PETA的副主席。他对路透社说:“北极熊应该待在北极,而不是动物园或水族馆的玻璃盒子里当然也不应该待在酒店里。”)”可推知,Jason Baker对北极熊酒店持批评态度。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“Polar bears are active for up
21、to 18 hours a day in nature, roaming home ranges that can scan thousands of miles, where they enjoy a real life.(北极熊每天在大自然中活跃长达18个小时,漫游数千英里的家园范围,享受真正的生活)”可知,北极熊的活动范围可以覆盖数千英里。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段“A hotel that calls itself the worlds first “polar bear hotel” has opened in northeastern China. The Pola
22、r Bear Hotel is part of the Harbin Polarland amusement park in Harbin, the capital and largest city in Heilongjiang province.(一家自称是世界上第一家“北极熊酒店”的酒店在中国东北开业。北极熊酒店是哈尔滨极地游乐园的一部分,哈尔滨是黑龙江省的省会和最大的城市)”结合文章还介绍了这家酒店的独特之处以及相关人员对酒店这一做法的看法和态度。结合选项可推知,文章可能选自新闻报道。故选D。CIts no surprise that stress and anxiety are of
23、ten viewed in a negative light, but Lisa Damour, a private-practice psychologist, suggests theyre not always bad for us. She claims that a little bit of both can help build mental resilience and these experiences can sometimes benefit us.Damour explained how stress often occurs when people operate a
24、t the edge of their abilities - when they push themselves or are forced by situations to stretch beyond their familiar limits. This can result from both bad and good events, she said. For instance, being fired is stressful, but so is bringing a baby home for the first time. She described how stress
25、is unavoidable in daily life and that medium levels of stress “can have an inoculating function”, which can lead to “higher than average resilience” when we face new difficulties.“Anxiety gets an unnecessarily bad comment” she said, “Anxiety is an alarm system inside the body, likely handed down by
26、evolution, which informs us of threats from both outside, such as a driver turning aside suddenly, and inside, such as when weve wasted too much time and its time to get started on a task.”Viewing anxiety as sometimes helpful or even protective allows people to make good use of it, suggests Damour.
27、For example, she often tells the teenagers she works with in her practice to pay attention if they start to feel anxious at a party because their nerves may be warning them of a problem.8. When do people feel stressed according to Damour?A. They have much work to do.B. They lose their favorite thing
28、s.C. They deal with different situations.D. Theyre engaged in doing unfamiliar things.9. What does the underlined word “inoculating” probably mean in paragraph 2?A. Unexpected.B. Unbearable.C. Positive.D. Determining.10. Whats the purpose of paragraph 3?A. To explain the reason for being anxious.B.
29、To demonstrate the benefits of anxiety.C. To state the risk of being anxious.D. To present the solution to anxiety.11. What does the text mainly talk about?A. Stress and anxiety arent always bad.B. Stress and anxiety are part of our lives.C. We should focus on positive things in life.D. We should de
30、al with stress and anxiety carefully.【答案】8. C 9. C 10. B 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了心理学家表示压力和焦虑并不一定是坏事,解释了压力产生的情况以及压力和焦虑会带来的一些好处。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Damour explained how stress often occurs when people operate at the edge of their abilities - when they push themselves or are forced by situations to
31、stretch beyond their familiar limits.( Damour解释说,当人们在自己能力的边缘时当他们迫使自己或被情况所迫,去超越自己熟悉的极限时,压力往往就会发生)”可知,人们处理不同的情况候会感到有压力。故选C。【9题详解】词句猜测题。根据画线词上文“that medium levels of stress “can have an”以及后文“which can lead to “higher than average resilience” when we face new difficulties”可知,当我们面对新的困难时,压力可以导致“高于平均水平的适应力
32、”,可见中等水平的压力“可以有积极的功能”。故画线词意思是“积极的”。A. Unexpected.意外的;B. Unbearable.难以忍受的;C. Positive.积极的;D. Determining.决定性的。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段“Anxiety gets an unnecessarily bad comment,” she said, “Anxiety is an alarm system inside the body, likely handed down by evolution, which informs us of threats from bot
33、h outside, such as a driver turning aside suddenly, and inside, such as when weve wasted too much time and its time to get started on a task.”(她说:“焦虑得到了不必要的糟糕评价,焦虑是身体内部的一个警报系统,可能是由进化传下来的,它通知我们来自外部的威胁,例如司机突然转向一边,以及内部的威胁,例如当我们已经浪费了太多的时间,是时候开始做一项任务了。”)”可推知,第三段的目的是证明焦虑的好处。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Its no s
34、urprise that stress and anxiety are often viewed in a negative light, but Lisa Damour, a private-practice psychologist, suggests theyre not always bad for us. She claims that a little bit of both can help build mental resilience and these experiences can sometimes benefit us.(压力和焦虑通常被视为负面因素,这并不奇怪,但私
35、人执业心理学Lisa Damour表示,它们并不总是对我们有害。她表示,两者都有一点可以帮助我们建立心理弹性,这些经历有时也会对我们有益)”结合文章主要说明了心理学家表示压力和焦虑并不一定是坏事,解释了压力产生的情况以及压力和焦虑会带来的一些好处。可知,文章主要讲了压力和焦虑并不总是坏事。故选A。DMany researchers use the term artificial intelligence (AI) to describe the thinking and intelligent behavior by machines. While AI can be helpful to h
36、uman beings, scientists warn it can also be a threat.Stuart Russell, who teaches computer science at the University of California, Berkeley, says humans should make AI products that we like.“In the future,Russell says, “many of todays jobs that require a lot of physical labor will be replaced by mac
37、hines with artificial intelligence. These include agricultural jobs, and ones with repetitive duties like telephone call centers. Al machines can also replace jobs like ones in the financial industry-jobs that require studying a lot of data.The health industry is one area that artificial intelligenc
38、e is already changing. AI can process huge amounts of data, so doctors can use the most up-to-date information to diagnose and treat patients.IBMs Watson technology is already in use at hospitals in North and South America, Europe and Asia. Watson helps doctors keep up with information.There is also
39、 a dangerous side of artificial intelligence. One example is combining drone technology and AI to create autonomous weapons.Stuart Russell is working to create international treaties to ban such weapons. He says the risk is that people will use the technology to develop a kind of “poor mens nuclear
40、weapon”.IBMs Banavar points out the value of artificial intelligence, including search engines and the autopilot function on planes.The debate about whether artificial intelligence is good or bad for humans continues. Researchers agree there is no question that the technology is here, and that will
41、continue to change the life on our planet.12. What can be inferred from Russells words in paragraph 3?A. Peoples lives are becoming better.B. Machines are cleverer and cleverer.C. More people are in danger of unemployment.D. People are bored with todays physical jobs.13. According to Banavar, which
42、of the following statements is the value of Artificial Intelligence?A. Machines with AI can take the place of human beings.B. Machines with AI can help doctors treat and diagnose all diseases.C. Machines with AI can only fly a plane by itself without the need for a pilot.D. Machines with AI can be u
43、sed in many fields, search engines included.14. What do the researchers most probably agree with?A. AI is definitely changing human life.B AI will change our life for the better.C. More people are needed in developing AI.D. AI is a big threat to people in the future.15. What is the best title of the
44、 text?A. The Wide Usage of AIB. AI: a Double-edged SwordC. A Breakthrough in Developing AID. AI: a Threat for Humans【答案】12. C 13. D 14. A 15. B【解析】【分析】本文是说明文。文章中科学家警告说,虽然人工智能可以帮助人类,但它也可能是一种威胁。【详解】1. 推理判断题。第三自然段“In the future,Russell says, many of todays jobs that require a lot of physical labor will
45、 be replaced by machines with artificial intelligence. These include agricultural jobs, and ones with repetitive duties like telephone call centers. Al machines can also replace jobs like ones in the financial industry-jobs that require studying a lot of data.”(“在未来,”罗素说,“今天许多需要大量体力劳动的工作将被人工智能机器取代。这
46、些工作包括农业工作,以及电话呼叫中心等重复性工作。人工智能机器还可以取代像金融行业这样需要研究大量数据的工作。”)主要讲述了AI可能会代替人类完成很多工作,例如农业方面的工作,重复性的工作或者分析数据的金融领域的工作等。所以,很多人就会因此而失业。故选C。2. 细节理解题。根据文章倒数第二自然段“IBMs Banavar points out the value of artificial intelligence, including search engines and the autopilot function on planes.”(IBM的巴纳瓦尔指出了人工智能的价值,包括搜索引擎
47、和飞机上的自动驾驶功能)可知,Banavar指出AI的价值所在,包括搜索引擎以及飞机上的自动驾驶功能。故选D。3. 推理判断题。 根据文章最后一句话“Researchers agree there is no question that the technology is here, and that will continue to change the life on our planet.”(研究人员一致认为,毫无疑问技术已经存在,它将继续改变我们星球上的生活)得知,研究者相信 AI 会不断改变我们的生活。故选A。4. 主旨大意题。文章主要讲述了 AI既可以给人类带来益处,同时也会带来一
48、些不利的东西,所以最佳标题是“AI是一把双刃剑”。故选B。第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。With smiling eyes, a quick wit and a good sense of humor, Jia Ling has long been a well-known female comedian. _16_Jia, 39, starred in and directed the film, Hi, Mom, which by Feb 23rd has earned more than 4 b
49、illion yuan. Jia became the top box office grossing female director in China and is on the path to becoming an international name in the filmmaking industry. _17_One factor may be her passion for comedy. Jia graduated from Beijings Central Academy of Drama in 2003. In the last 18 years she has perfo
50、rmed crosstalk in various competitions and shows. She has also played comedic roles in many comedies on the big screen, _18_ Showing her keen sense of comedy, Jia ensured that Hi, Mom hit home for those who needed a laugh. For example, when Shen Guanglin goes on a date with Li Huanying, Shen suffers
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386788.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
