分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2019高考英语一轮选练习题Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394253
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:170KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit3Lifeinthefuture 解析 新人 必修
    资源描述:

    1、必修5Unit 3 Life in the future李仕才一、阅读理解Professional courses, such as Masters in International Business or MIB, have been taken by many students in the last two decades. They are choosing new-age non-conventional courses that guarantee a better future. MIB is a specialized course that teaches the inter

    2、national business. There are valid reasons for so much popularity of MIB course.The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Administration. It has been designed with the sole objective of developing professionals with an in-depth underst

    3、anding and knowledge of the international trade. The course offers various advantages over the conventional MBA degree course.The massive increase in the international business and foreign trade gives excellent job prospects(前景) to the new generation. Acquiring a degree of MIB offers outstanding gro

    4、wth of job opportunities. Those who want to pursue in the field of marketing also have a good future after completing the degree from a reputed MIB college. Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB

    5、degrees are preferred. The profile needs an in-depth understanding of the overseas markets, because it is the strategic post from the perspective of companys international business growth.Since business finance and economics are covered at length in the curriculum of MIB, students have great job off

    6、ers in the field of finance as well. Typically, organizations offer the profile of international finance controllers to those who complete MIB with the specialization of finance. The specialization covers aspects of international taxes, accounts, budgeting and so on. People in this field are well-pa

    7、id, and growth prospects are unlimited. After completing degree course from a reputed MIB college, there is a good scope in the banking and finance sector as well. International banks appoint people who have an excellent grasp over the international banking policies, currency exchange, and internati

    8、onal policies. Thus, MIB is the golden key to success with brilliant job opportunities in national and multinational sectors.1.The second paragraph is mainly developed by _.A. analyzing causes B. listing figuresC. making comparisons D. proving definition2.More and more people intend to acquire a deg

    9、ree of MIB because _.A. it is a compulsory course in the collegesB. it offers them conventional economic knowledgeC. it offers them opportunities to do small businessesD. it helps them get good jobs in some organizations3.What can we learn from the last paragraph?A. The international finance control

    10、ler is a high-quality job.B. People get higher salary in business field than in finance field.C. MIB holders are more promising in all careers than others.D. International banks only accept employees from MIB colleges.4.Whats the writers purpose of writing this article?A. To make an advertisement fo

    11、r the MIB course.B. To analyze the disadvantages of the MIB course.C. To explain why the MIB course is getting popular.D. To predict the development trend of the MIB course.【文章大意】本文属于说明文,现在MIB课程越来越受欢迎,文章中对其受欢迎的具体的原因进行了分析。1.C【解析】推理判断题。根据第二段第一句The course content and teaching methods of MIB are quite d

    12、ifferent from a normal MBA or Master of Business Administration.和最后一句The course offers various advantages over the conventional MBA degree course.可知本段中主要通过对比MIB和MBA课程之间的区别来组织全文的。故C项正确。2.D【解析】推理判断题。根据文章第三段第四句Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of In

    13、ternational Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred.可知很多大型国际组织更喜欢聘用有MIB学位人才。这才是越来越多的人学习MIB课程的主要原因。故D正确。4.C【解析】主旨大意题。根据文章第一段可知现在MIB课程越来越受欢迎。本段最后一句There are valid reasons for so much popularity of MIB course.提出了这一课程受欢迎有很多原因,文章接下来三段就对具体的原因进行了说明。故C项正确。二、完形填空When I was a teenager, we

    14、were the only family in our New York town that didnt own a car. And having no car was _1_ because all my friends parents did. We were poor. Suddenly a moment arrived _2_ my life forever. For weeks a new Buick Roadmaster _3_ in the window of the biggest store on the main street. Now, on the special n

    15、ight, I stayed in the shadows at the edge of the crowd waiting for the winning _4_ to be drawn. It had never even entered my mind that we would _5_. But the loudspeaker called my fathers name! _6_ I wormed my way up to the platform, the mayor had presented Dad with the _7_, and he had driven off ami

    16、d _8_. I ran _9_. My mother met me and told me that my father had asked Jim, his boss, if he wanted to buy a ticket. Jim said yes and my dad _10_ two tickets in his own name with his own money, _11_ 348 for Jim and the winning number was 348 instead of _12_ one 349. “Your father is struggling with a

    17、(n) _13_ problem. But I think if you have character, you have the better part of _14_ and I know your father will do what is right,” my mother said _15_. At last we _16_ Dads step on the front porch. I held my _17_. He went straight to the _18_ in the dining room and dialed. Jims phone rang for a lo

    18、ng time. _19_ over the years, I know now we were never _20_ than we were at the moment when Dad made the telephone call.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了“我”年少时父亲所做的一件正确的事。1. Arelaxing Bshaming Cworrying Dpleasing答案与解析:B根据该句中的“because all my friends parents did”可知,“我”所有的朋友的父母都有车;据此可以判断,没有车是令人羞愧的(shaming)。A项意为“令人放松的

    19、”,C项意为“令人担心的”,D项意为“令人高兴的”,都与语境不符。2. Asaving Bimproving Crisking Dchanging答案与解析:D根据下文可知,“我”的父亲中彩了,赢得了车;据此可以判断,这一突如其来的时刻改变(changing)了“我”的人生。A项意为“挽救”,B项意为“改善”,C项意为“冒险”,都与语境不符。3. Ahad stood Bhad been on saleChad performed Dhad been under repair答案与解析:A根据该句中的“a new Buick Roadmaster 3 in the window of the

    20、biggest store on the main street”并结合下文对父亲中彩的描述可知,一辆新的别克轿车停(had stood)在主街道最大的商店的橱窗里作为获奖者的奖品。4. Ateam Bguy Cticket Dboss答案与解析:C根据语境并结合第三段最后一句中的“tickets”可知,“我”在人群的边缘等候获奖的票(ticket)被抽出。A项意为“团队”,B项意为“家伙”,D项意为“老板”,都与语境不符。5. Ajump Bfail Cstrike Dwin答案与解析:D根据后一句“But the loudspeaker called my fathers name!”可知

    21、,但是扩音器里呼叫“我”父亲的姓名;据此可以判断,“我”从来没有想到我们会获奖(win),故D项正确。A项意为“跳跃”,B项意为“失败”,C项意为“撞击”,都与语境不符。6. AAs soon as BBecause CBy the time DAlthough答案与解析:C根据该句中的“the mayor had presented Dad with”可以判断,等“我”费力登上平台时,市长已经将车钥匙交给了“我”的父亲。by the time意为“到时”,故C项正确。A项意为“一就”,B项意为“因为”,D项意为“尽管”,都与语境不符。7. Adollars Bkeys Cmedals Dti

    22、ckets答案与解析:B根据该句中的“he had driven off amid _8_”可知,市长将轿车的钥匙(keys)颁给了他,他在一片欢呼声中驾车而去。A项意为“美元”,C项意为“奖牌”,D项意为“票”,都与语境不符。8. Ashouts Bprayers Cnoises Dcheers答案与解析:D参见上题解析。A项意为“喊叫声”;B项意为“祈祷”;C项意为“噪音”。9. Ahome Bdowntown Cto my friends Dto the platform答案与解析:A根据后一句中的“My mother met me”可知,母亲遇到了“我”;据此可以判断,“我”跑回了家(

    23、home)。10. Asaved Bbought Cbooked Dprinted答案与解析:B根据前一句中的“if he wanted to buy a ticket”可知,“我”的父亲询问过Jim是否要购买彩票;据此可以判断,“我”的父亲购买(bought)了两张彩票。A项意为“挽救”;C项意为“预订”;D项意为“打印”。11. Acalling Bwriting Cmarking Dbringing答案与解析:C根据该句中的“348 for Jim”可知,父亲在348号彩票上标注(marking)了Jim的名字,故C项正确。A项意为“呼叫”,B项意为“书写”,D项意为“带来”,都与语境不

    24、符。12. Athe other Banother Cthe lucky Dother答案与解析:A根据该句中的“two tickets”可知,父亲共买了两张票;据此可知,该处表示另一张是349号。A项表示“两者中的另一个”,符合语境。13. Aembarrassing Bmental Cpuzzling Dmoral答案与解析:D根据语境可知,父亲在思考是否将以自己的钱和名义为Jim购买的彩票所中的汽车给Jim,故这是一个道德上的(moral)问题。A项意为“令人尴尬的”,B项意为“精神的”,C项意为“令人困惑的”,都与语境不符。14. Awealth Bpoverty Chealth Db

    25、elief答案与解析:A根据该句中的“But I think if you have character, you have the better part of”可以判断,如果你有好的品格,你就拥有人生财富(wealth)中更好的部分,故A项正确。B项意为“贫穷”,C项意为“健康”,D项意为“信念”,都与语境不符。15. Awith anger Bexcitedly Ccalmly Dwith anxiety答案与解析:C根据该句中的“and I know your father will do what is right”可知,母亲相信父亲会做正确的事;据此可以判断,母亲平静地(calml

    26、y)说,故C项正确。A项意为“愤怒地”,B项意为“兴奋地”,D项意为“焦虑地”,都与语境不符。16. Asaw Bheard Cfollowed Dfound答案与解析:B根据该句中的“Dads step on the front porch”可知,最后我们听到(heard)了父亲走向门廊的声音。17. Aarms Bmouth Ceyes Dbreath答案与解析:D根据语境可知,“我”注意着父亲的一举一动;据此可以判断,“我”屏住了呼吸(breath)。18. Aphone Bcup Cticket Dwindow答案与解析:A根据该句中的“and dialed”可知,他径直走向餐厅里的电

    27、话(phone),故A项正确。19. ALooking out BLooking up CLooking back DLooking in答案与解析:C根据语境可知,此处表示回顾(Looking back)这几年,“我”现在知道我们从来没有比父亲打电话的那一刻更富有过,故C项正确。A项意为“当心,留神”;B项意为“查阅,向上看”;D项意为“短暂探访”。20. Apoorer Bricher Cmore foolish Dmore clever答案与解析:B参见上题解析。A项意为“更贫穷”,C项意为“更愚蠢”,D项意为“更聪明”,都与语境不符。三、七选五The Science of Risk-S

    28、eekingSometimes we decide that a little unnecessary danger is worth it because when we weigh the risk and the reward, the risk seems worth taking. 1 Some of us enjoy activities that would surprise and scare the rest of us. Why? Experts say it may have to do with how our brains work.The reason why an

    29、y of us take any risks at all might have to do with early humans. Risk-takers were better at hunting, fighting, or exploring. 2 As the quality of risk-taking was passed from one generation to the next, humans ended up with a sense of adventure and a tolerance for risk.So why arent we all jumping out

    30、 of airplanes then? Well, even 200,000 years ago, too much risk-taking could get one killed. A few daring persons survived, though, along with a few stay-in-the-cave types. As a result, humans developed a range of character types that still exists today. So maybe you love car racing, or maybe you ha

    31、te it. 3 No matter where you are on the risk-seeking range, scientists say that your willingness to take risks increases during your teenage years. 4 To help you do that, your brain increases your hunger for new experiences. New experiences often mean taking some risks, so your brain raises your tol

    32、erance for risk as well. 5 For the risk-seekers, a part of the brain related to pleasure becomes active, while for the rest of us, a part of the brain related to fear becomes active.As experts continue to study the science of risk-seeking, well continue to hit the mountains, the waves or the shallow

    33、 end of the pool.A. It all depends on your character.B. Those are the risks you should jump to take.C. Being better at those things meant a greater chance of survival.D. Thus, these well-equipped people survived because they were the fittest.E. This is when you start to move away from your family an

    34、d into the bigger world.F. However, we are not all using the same reference standard to weigh risks and rewards.G. New brain research suggests our brains work differently when we face a nervous situation.【语篇解读】这是一篇说明文,作者讲的是有关冒险的科学的探索方面的内容。1.F 【解析】选项F中的weigh risks and rewards与上文的weigh the risk and th

    35、e reward相呼应,故F项符合语境。2.C 【解析】选项C中的Being better at those things与上文的were better at hunting, fighting, or exploring相呼应,因此选C。3.A 【解析】前文说人们有各种不同的性格,因此你可能喜欢赛车,或者讨厌赛车,故A项这完全是由你的性格决定的符合语境。4.E 【解析】根据上文的your willingness.teenage years及下文的hunger for new experiences.可知E项符合语境。5.G 【解析】根据空后的For the risk-seekers.beco

    36、mes active可知,此处讲的是面对紧张的局面时我们的大脑会有不同的反应,故G项符合语境。四、短文改错Boys and girls,May I have your fully attention, please? I have announcement to make.To welcome our friends in the United States,the Student Union was going to hold a party on Saturday evening,February 20.As never,the party will be held in the lect

    37、ure hall of the Main Building.They will begin at 7 pm.There will be music,dancing,singing or exchange of gifts.Will everyone please to bring along a small gift for this purpose? Remember to pack it up,sign your name and writing a few words of good wishes.Dont miss the party,where I believe we will h

    38、ave a lot of funs.Everyone is welcome.Thats all.Thank you.【答案】Boys and girls,May I have your attention, please? I have announcement to make.To welcome our friends the United States,the Student Union going to hold a party on Saturday evening,February 20.As ,the party will be held in the lecture hall

    39、of the Main Building. will begin at 7 pm.There will be music,dancing,singing exchange of gifts.Will everyone please bring along a small gift for this purpose? Remember to pack it up,sign your name and a few words of good wishes.Dont miss the party,where I believe we will have a lot of .Everyone is w

    40、elcome.Thats all.Thank you.第一处:fullyfull。考查形容词。修饰名词要用形容词,故用full。第二处:announcement前加an。考查冠词。announcement表示“通告、公告”时是可数名词,且此处第一次提到,表示泛指,故应加上不定冠词;announcement的读音以元音音素开头,故用an。第三处:infrom。考查介词。根据语境可知,此处表示欢迎来自美国的朋友,而不是欢迎在美国的朋友。第四处:wasis。考查时态。这里说的是从现在看将要发生的事情,不能用过去将来时,应用一般将来时。第五处:neverever。考查行文逻辑。此处表示“像之前一样,像往常一样”,故用ever。第六处:TheyIt。考查代词。此处指代前面的the party,故用It。第七处:orand。考查连词。根据句意以及下文提到的让大家准备礼品可知,此处表示并列关系而非选择关系,故用and。第八处:删除bring前的to。考查情态动词。情态动词后应用动词原形,故to多余。第九处:writingwrite。考查固定搭配。此处应用动词原形write与pack,sign并列。第十处:funsfun。考查名词。fun为不可数名词,没有复数形式。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语一轮选练习题Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394253.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1