分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2019高考英语一轮阅读理解巩固练8含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394302
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:85.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 阅读 理解 巩固 解析
    资源描述:

    1、2019高考英语一轮阅读理解巩固练(8)李仕才AIn its early history,Chicago had floods frequently, especially in the spring, making the streets so muddy that people, horses, and carts got stuck. An old joke that was popular at the time went something like this:A man is stuck up to his waist in a muddy Chicago street.Asked

    2、 if he needs help, he replies,“No, thanks. Ive got a good horse under me.”The city planners decided to build an underground drainage(排水)system, but there simply wasnt enough difference between the height of the ground level and the water level. The only two options were to lower the Chicago River or

    3、 raise the city.An engineer named Ellis Chesbrough convinced the city that it had no choice but to build the pipes above ground and then cover them with dirt. This raised the level of the citys streets by as much as 12 feet.This of course created a new problem:dirt practically buried the first floor

    4、s of every building in Chicago.Building owners were faced with a choice:either change the first floors of their buildings into basements, and the second stories into main floors, or hoist the entire buildings to meet the new street level.Small woodframe buildings could be lifted fairly easily. But w

    5、hat about large, heavy structures like the Tremont Hotel,which was a sixstory brick building?Thats where George Pullman came in.He had developed some housemoving skills successfully.To lift a big structure like the Tremont Hotel,Pullman would place thousands of jackscrews (螺旋千斤顶)beneath the building

    6、s foundation.One man was assigned to operate each section of roughly 10 jackscrews.At Pullmans signal each man turned his jackscrew the same amount at the same time,thereby raising the building slowly and evenly.Astonishingly,the Tremont Hotel stayed open during the entire operation,and many of its

    7、guests didnt even notice anything was happening.Some people like to say that every problem has a solution.But in Chicagos early history,every engineering solution seemed to create a new problem.Now that Chicagos waste water was draining efficiently into the Chicago River, the citys next step was to

    8、clean the polluted river.1. The author mentions the joke to show_ Ahorses were fairly useful in Chicago BChicagos streets were extremely muddy CChicago was very dangerous in the spring D. the Chicago people were particularly humorous2The city planners were convinced by Ellis Chesbrough to_Aget rid o

    9、f the street dirtBlower the Chicago RiverCfight against heavy floodsDbuild the pipes above ground3The underlined word“hoist”in Paragraph 4 means“_”Achange BliftCrepair Ddecorate4What can we conclude about the moving operation of the Tremont Hotel?AIt went on smoothly as intended.BIt interrupted the

    10、business of the hotel.CIt involved Pullman turning ten jackscrews.DIt separated the building from its foundation.语篇解读:本文为说明文,题材为历史与建筑。在历史上芝加哥常常发洪水,这使得街道非常泥泞。城市规划者就这一问题采取了诸多措施。1解析:推理判断题。由第一段第一句可知在历史上芝加哥常常发洪水尤其是在春天,这使得街道非常泥泞以至于行人及马和马车陷入泥里。这一则笑话是用来说明芝加哥街道的泥泞的,故选B项。答案:B答案:D3解析:猜测词义题。由画线词后一句“Small woodfr

    11、ame buildings could be lifted fairly easily.”可知,hoist与lift为同义词,故B项正确。答案:B4解析:事实细节题。由倒数第二段内容可知A项正确。答案:ABSurviving Hurricane Sandy(飓风桑迪)Natalie Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway,New York.Living just a few blocks from the beach,Natalie can see the ocean and hear the waves from her house

    12、.“Its the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29,2012,that ocean turned fierce.That night,Hurricane Sandy attacked the East Coast,and Rockaway was hit especially hard.Fortunately,Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridges closed.When they returned to

    13、Rockaway the next day,they found their neighborhood in ruins.Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.All around her,people were suffering,especially the elderly.Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few

    14、days,the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.Volunteers came with carloads of donated clothing and toys.Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild.Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high

    15、-rise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,”Natalie says,“but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page,matching survivors in need with donors who wanted to help.Natalie posted information about a boy named Patrick,who

    16、 lost his baseball card collection when his house burned down.Within days,Patricks collection was replaced.In the coming months,her website page helped lots of kids:Christopher,who received a new basketball;Charlie,who got a new keyboard.Natalie also worked with other organizations to bring much-nee

    17、ded supplies to Rockaway.Her efforts made her a famous person.Last April,she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today,the scars(创痕) of destruction are still seen in Rockaway,but hope is in the air.The streets are clear,and many homes have been rebuilt.

    18、“I cant imagine living anywhere but Rockaway,”Natalie declares.“My neighborhood will be back,even stronger than before.”1.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane,she found .A.some friends had lost their livesB.her neighborhood was destroyedC.her school had moved to BrooklynD.the elderl

    19、y were free from suffering2.According to Paragraph 4,who inspired Natalie most?A.The people helping Rockaway rebuild.B.The people trapped in high-rise buildings.C.The volunteers donating money to survivors.D.Local teenagers bringing clothing to elderly people.3.How did Natalie help the survivors?A.S

    20、he gave her toys to other kids.B.She took care of younger children.C.She called on the White House to help.D.She built an information sharing platform.4.What does the story intend to tell us?A.Little people can make a big difference.B.A friend in need is a friend indeed.C.East or west,home is best.D

    21、.Technology is power.1.B细节理解题。根据第三段第一句可知,Natalie第二天回到家时,发现她们的居住区已变成一片废墟。2.A细节理解题。根据第四段第一句中的“.the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.”可知,帮助洛克威重建的人们使Natalie最受鼓舞。3.D细节理解题。根据第七段第一句可知,她建立了一个网站,将需要帮助的幸存者和想要帮助灾民的捐赠者进行匹配。故选D项(她建立了一个信息共享平台)。4.A主旨大意题。Natalie作为一个年仅14岁的小女孩,在飓风桑迪席卷家乡后,通过建立网站

    22、匹配需求者与捐赠者,使得许许多多需要帮助的人得到了帮助。本文彰显了在灾难面前,小人物也可以大有作为的真理。故选A项。B项意为“患难见真情”;C项意为“金窝银窝,不如自己的狗窝”;D项意为“技术就是力量”;均不符合文意。C阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。India has a very vast history and heritage(遗产). The country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of it

    23、s own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore. Historical tours in India provide everything that a traveler expects from his/her journey. These historical tours give an opportunity to study an

    24、d explore Indian history.Historical tours of India generally consisted of four phases: ancient, medieval(中世纪的), modern India and contemporary(当代的)India. Some of the historical travel packages are:Forts and PalacesThe rich cultural past of India is reflected in the countless forts(堡垒)and palaces acro

    25、ss the country. Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. Some of the famous forts and palaces are: Agra Fort (Agra), Fatehpur Sikri (Agra), Hawa Mahal (Jaipur), Amber Fort (Jaipur), City Palace (Jaipur),

    26、 Gwalior Fort (Gwalior), Mysore Palace (Mysore), Red Fort (Delhi), etc.India Heritage ToursThe main purpose of India Heritage tours is to make Indians as well as tourists familiar with the rich Indian legacy(遗产). The heritage of the country is at least 5000 years. Some of the heritage tours are: med

    27、ieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle, splendid Gujarat, etc.South India Historical ToursThe Southern India is known for its diversity and there are many places, whic(景区) in South India include Goa, Cochin, Kerala, Munnar, Periyar, Kottayam and the list goes on and on.1The main purpose of

    28、 this passage is .A. to report some important events in the history of IndiaB. to introduce some tours that can explore the history of IndiaC. to help study the culture and history of IndiaD. to tell us how to explore the history of India2Many tourists prefer to travel to and explore because .A. mod

    29、ern India has little to studyB. Indian people have an interesting lifestyleC. its culture is greatly influenced by its historyD. Indias history is longer than that of any other country3Most forts were built in order to .A. honor the kings B. act as a palace for queensC. keep enemies away D. attract

    30、tourists4According to the passage, Rajput heritage .A. is a famous fort in IndiaB. is one of the heritages in IndiaC. has a history of no more than 200 yearsD. lies in South India试题分析:文章主要向读者介绍了印度历史文化之旅。印度有着丰富的历史文化遗产,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济都有着很深远的影响。1写作意图题。根据第一段“These historical tours give an oppor

    31、tunity to study and explore Indian history.”和第二段“Some of the historical travel packages are:”可知,文章主要介绍了一些与印度的历史有关的旅游项目,故选B。2细节理解题。根据第一段“every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India t

    32、o travel and explore.”可知,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济等产生了影响,这是人们喜欢到印度旅游的主要原因,故选C。3细节理解题。根据第三段“Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away”可知,建造碉堡的目的是为了抵御敌人入侵,故选C。4细节理解题。倒数第二段主要介绍的是印度的文化遗产,Rajput heritage是遗产之一,而不是碉堡,排除A;根据“The heritage of the country is at least 5000 yea

    33、rs.”排除C;倒数第二段未提到印度南部,排除D;根据倒数第二段“Some of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle”可知,Rajput heritage是印度文化遗产游中的一个旅游项目,故选B。考点:广告类短文阅读D(2017江西重点中学盟校第二次联考)School of Cinema and Performing ArtsIt offers two two-week sessions and one three-week session during the summer.Y

    34、our teen can participate in the filmmaking,acting,dance,photography programs.He will work with professionals who will teach him the latest technology through hands-on experience.Tuition includes day trips to amusement parks and other Los Angeles tourism sites.Housing and food can be arranged in dorm

    35、s for an additional fee.Address:1600 Campus Road,Los AngelesTel:800-718-2787ID Tech Camps at UCLAIt offers computer and gaming related camps at the UCLA campus.Teens can join in day camps,overnight camps or weekend gaming camps.Your teen will use the latest technology available to learn video game d

    36、esign,web design and computer programming.Overnight campers will stay in the college dorms.Address:405 Hilgard Ave,Los AngelesTel:888-709-8324Summer Discovery at UCLAIt offers three or six weeks residential camps at the UCLA campus.Three-week courses can include academic or art classes for enrichmen

    37、t purposes.In this summer camp,your teen will get a taste of what to expect when she enters college.She can choose from sports management,business management,healthy lifestyle programs,ESL-TOEFL programs and more.Address:405 Hilgard Ave,Los AngelesTel:516-621-3939Power Chord AcademyIt offers a seven

    38、-day course that caters(迎合)to residential or day teens,as well as a three-day course.Teens will meet a touring band,learn technical aspects about the music industry and being a musician in current times,write songs,perform concerts,make a music video,record a CD and meet a touring band.No experience

    39、 or musical background is necessary.Address:7336 Santa Monica Blvd,Los AngelesTel:800-897-66771.From the first paragraph,we can learn School of Cinema and Performing Arts .A.is devoted to healthy lifestyle programsB.provides free meals for its teen campers at weekendsC.requests the professionals to

    40、teach its teen campers the quickest methodsD.gives its campers a chance to do filmmaking and acting by themselves2.Which number will you dial if you want to become a businessman in future?A.800-718-2787.B.516-621-3939.C.888-709-8324.D.800-897-6677.3.What do the four camps have in common?A.All of the

    41、m provide accommodation.B.They lie on the same business area.C.Teens can go to amusement parks for free.D.They have latest technology during each session.1.D细节理解题。根据第一段中的“Your teen can participate in the filmmaking,acting,dance,photography programs.”可知,你的孩子可参与到电影制作、表演、跳舞、拍摄工程中。结合选项分析可知应选D项。2.B细节理解题。

    42、根据第三部分中的“She can choose from sports management,business management,healthy lifestyle programs,ESL-TOEFL program and more.”可知应选B项。3.A整体把握题。根据文中“Housing and food can be arranged in dorms for an additional fee.”及“Overnight campers will stay in the college dorm”等语句可知,四个露营均提供住宿。故选A项。E They say if you lov

    43、e your job, youll never work a day in your life. We say if you travel for work, youll never have a boring commute(上下班往返) a day in your life. If the typical 9-to-5 isnt working for you, here are some options that will pay you to travel. No matter your current skill set, you can probably do it somewhe

    44、re else.Represent abroad The State Department is actively hiring Foreign Service Officers, and its probably easier than you think to become one. Youll have to a lot of tests, but if you pass, youll spend the next years of your life working around the world. A Junior Foreign Service Officer starts at

    45、 $71,000 a year. Teaching English as a Second Language abroad is one of the best ways to deepen understanding of another culture. Theres no need to be a certified English teacher in order to go abroad. In this program in China, soon-to-be teachers go abroad to obtain their Teaching English as a Fore

    46、ign Language(TEFL) certifications. A beginning teacher in China will earn $2,500 for working six months, plus room and board. A cruise ship is a floating village. Therefore, any job that you could have in a village you could have onboard a ship-even auctioneering(做拍卖师). Carnival is hiring an art auc

    47、tioneer to work aboard a luxury cruise ship. The only qualifications necessary are a college degree and public speaking skills. Goinggoingsold.Write the rails Writers can reimagine themselves as rail-surfing Jack Kerouacs, crossing the country and writing from coast to coast on the Amtrak Writers Re

    48、sidency. The application process consists of two questions, as well as the opportunity to provide up to a 20-page writing sample. Amtrak will select 24 writers to participate in the program with the help from a panel of judges. Although the project wont replace a full-time job, its really a fun oppo

    49、rtunity. The application period for 2016 has closed, but applications will reopen in the fall.1. Which job requires a college degree?A. Representing abroad B. Teaching English in ChinaC. Selling art on the seas D. Writing the rails2. The advertisement is intended for .A. those who are tired of their

    50、 present jobsB. those who want to have a job with travelingC. those who just graduate from universityD. those who want to go on vacation abroad3. What may Jack Kerouacs be?A. Director of the Amtrak Writers ResidencyB. A sportsman devoted to rail-surfingC. An applicant of the programD. A famous write

    51、r【语篇解读】这则广告是为那些想要在旅行中工作的人,推荐了一些职位。1. C【解析】细节理解题。由Carnival is hiring an art auctioneer to work aboard a luxury cruise ship. The only qualifications necessary are a college degree and public speaking skills. Goinggoingsold.可知在海上卖艺术品要求大学学历,选C。3. D【解析】细节理解题。由Writers can reimagine themselves as rail-surfing Jack Kerouacs, crossing the country and writing from coast to coast on the Amtrak Writers Residency.可知Jack Kerouacs可能是一位著名作家,选D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语一轮阅读理解巩固练8含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394302.html
    相关资源 更多
  • 2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 2 课时跟踪检测(一) INTRODUCTION .doc2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 2 课时跟踪检测(一) INTRODUCTION .doc
  • 云南省腾冲县第八中学2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省腾冲县第八中学2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 2 单元质量检测(二) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 2 单元质量检测(二) WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 1 课时跟踪检测(一) INTRODUCTION .doc2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 1 课时跟踪检测(一) INTRODUCTION .doc
  • 优化方案高考英语二轮总复习——讲义课件(全国卷Ⅱ):第1部分 语法专题突破 专题2第2讲 .ppt优化方案高考英语二轮总复习——讲义课件(全国卷Ⅱ):第1部分 语法专题突破 专题2第2讲 .ppt
  • 2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 1 单元质量检测(一) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 1 单元质量检测(一) WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 18 BEAUTY (十四) COMMUNICATION WORKSHOP WORD版含解析.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 18 BEAUTY (十四) COMMUNICATION WORKSHOP WORD版含解析.doc
  • 云南省腾冲县第八中学2014-2015学年七年级英语上学期期末考试试题.doc云南省腾冲县第八中学2014-2015学年七年级英语上学期期末考试试题.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 17 LAUGHTER (六) WARMUP .doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 17 LAUGHTER (六) WARMUP .doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 16 STORIES (二) WARMUP .doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 16 STORIES (二) WARMUP .doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 16 STORIES 单元质量检测(一) WORD版含解析.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 16 STORIES 单元质量检测(一) WORD版含解析.doc
  • 云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高二上学期期末考试英语试题 扫描版无答案.doc云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高二上学期期末考试英语试题 扫描版无答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修八培优新方案练习:UNIT 22 课时跟踪检测(二) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修八培优新方案练习:UNIT 22 课时跟踪检测(二) WORD版含答案.doc
  • 云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 扫描版无答案.doc云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 扫描版无答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 21 课时跟踪检测(十一) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 21 课时跟踪检测(十一) WORD版含答案.doc
  • 云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版无答案.doc云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版无答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 21 单元质量检测(三) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 21 单元质量检测(三) WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 20 课时跟踪检测(八) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 20 课时跟踪检测(八) WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 19 课时跟踪检测(四) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 19 课时跟踪检测(四) WORD版含答案.doc
  • 云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版无答案.doc云南省腾冲县第一中学2014-2015学年高一上学期期中考试英语试题 扫描版无答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 19 课时跟踪检测(五) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 19 课时跟踪检测(五) WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 19 课时跟踪检测(二) WORD版含答案.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 19 课时跟踪检测(二) WORD版含答案.doc
  • 云南省腾冲县第一中学2013-2014学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版无答案.doc云南省腾冲县第一中学2013-2014学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版无答案.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (十) COMMUNICATION WORKSHOP WORD版含解析.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (十) COMMUNICATION WORKSHOP WORD版含解析.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (八) LESSON 2 .doc2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (八) LESSON 2 .doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (九) LESSON 4 WORD版含解析.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (九) LESSON 4 WORD版含解析.doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (七) WARM-UP .doc2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 14 CAREERS (七) WARM-UP .doc
  • 2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 13 PEOPLE (四) LESSON 4 WORD版含解析.doc2019-2020学年同步北师大版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 13 PEOPLE (四) LESSON 4 WORD版含解析.doc
  • 云南省腾冲县第一中学2013-2014学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版无答案.doc云南省腾冲县第一中学2013-2014学年高一下学期期中考试英语试题 扫描版无答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1