2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 5 UNIT 2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考牛津版英语第一轮总复习课后规范训练第1部分 BOOK 5UNIT WORD版含解析 2020 新课 标高 牛津 英语 第一轮 复习 课后 规范 训练 部分 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解组块练.阅读理解AEco City Farms are becoming more popular in cities and towns around the United States.Eco City Farms in Edmonston,Maryland,is located near shopping centers,car repair shops and homes.The neighborhood is a workingclass community.People do not have very much money,and they have limited ac
2、cess to fresh food in markets.Over the past two years,the farm has attracted volunteers from the community like Marcy Clark.She schools her four children at home.On a recent day she brought them to Eco City Farms for a lesson.Her son Alston Clark thinks his experience is very valuable.“I like coming
3、 out here,” he says,“You know,you connect with the earth,where your food comes from.You appreciate the food a little bit more.”Margaret Morgan started Eco City Farms.She thinks of it as a place where people can learn to live healthier lives.“Growing food in a community brings people together,” she c
4、ontinues,“Every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have an ecofriendly community.”she says.From the Eco City Farms people come to know that they are not only growing food and raising chickens and bees,but improving the soil with compost(肥料)made from fo
5、od waste.Eco City Farms is an experimental operation.The farm gets its power not from the local electricity networks,but from the sun with solar panels.In winter,the green houses use a geothermal(地热)system. Vegetables can be grown all year.So once a week,all winter long,neighbors like Chris Moss and
6、 her three children bike to the farm to pick up a share of the harvest.“I like eating the vegetables,” says fiveyearold Owen Moss.1What is mainly talked about in the passage?AEco City Farms save a lot of energy.BEco City Farms are gaining popularity.CEco City Farms are influencing community life.DEc
7、o City Farms help the workingclass live better.2According to the passage,Eco City Farms are close to the following places EXCEPT _.Ashopping centersBcar repair shopsCfastfood restaurantsDworkingclass community3What is the authors attitude towards Eco City Farms?AEnthusiastic.BDisappointed.CSurprised
8、. DDoubtful.4In which column of a newspaper can you most probably read this article?APeople. BTravel.CEnvironment. DEducation.【答案与解析】1B主旨大意题。通读全文特别是文章首段可知生态城市农场在美国各地日益流行。故答案选B。2C细节理解题。根据第二段第一、二句“is located near shopping centers,car repair shops and homes.The neighborhood is a workingclass community.
9、”可知,答案选C。3A观点态度题。从字里行间,特别是第四段第二句可知作者对生态城市农场是很热情的。故答案选A。4C文章出处题。这篇文章介绍的是生态城市农场,这是以环保为理念的家场。故答案选C。BIts most keen advocates say that global warming is gradually ruining the parts of our planet. But the effects of the phenomenon might be felt more positively a little closer to home, after scientists cla
10、imed that it would make flowers smell sweeter.Some flowers could give out a smell that is nine times more fragrant than they currently produce,according to a report.It says that a temperature increase of between 1 (34F)5 (41F) will vastly increase the ability of flowers to produce their sweet smells
11、.The study,published in the journal Global Change Biology,suggests that plants are able to produce more terpenes(萜烯)the chemicals that give them their smellin hotter conditions.Despite the environmental risk linked to climate change,the effect on flowers could also help bee populations as the strong
12、er smells make flowers easier to find and pollinate(授粉)It also found that the effect could be more significant in cooler countries such as the UK and would have a strong effect on fruit trees.The finding comes as the unseasonably warm autumn weather this year has led to reports that plants are being
13、 “tricked” into blooming early.Guy Barter,chief horticultural adviser at the Royal Horticultural Society(RHS),described the findings as interesting and said it could have a significant effect on lightly scented(有香味的) flowers.“We think about climate change in terms of rising temperatures and sea leve
14、ls but there are more subtle potential effects which we have not thought about,” he told The Sunday Times.Last year,experts from the Intergovernmental Panel On Climate Change warned the average global temperature had risen by 0.5 in 50 years.They predicted temperatures would increase by 3 over the n
15、ext century,causing a rise in sea levels,flooding,disease outbreaks and mass migration of refugees.5Whats terpenes according to the passage?AGases.BThe chemicals that give them their smell.CFlowers.DA special kind of fruits.6Why can the effect of climate change on flowers help bee populations?ABecau
16、se there are so many flowers.BBecause flowers grow well.CBecause the bees like these flowers.DBecause the stronger smells make flowers easier to find and pollinate.7The underlined word “vastly”in the second paragraph means _.Agreatly BslightlyCimpossibly Dhopelessly8Which statement is TRUE according
17、 to the passage?AThe effect could be more significant in warmer countries.BThe effect has a little impact on fruit trees.CNot all flowers could give out a nine times more fragrant smell.DThe researchers have thought about all potential effects.【答案与解析】5B细节理解题。由文章第四段the chemicals that give them their
18、smellin hotter conditions可知,萜烯是让植物发出气味的一种化学物质,故选B。6D细节理解题。由文章第四段as the stronger smells make flowers easier to find and pollinate可知,气味越强烈,花更容易被找到和授粉。7A词义猜测题。由全文及第三段可知,当温度上升15,花朵制造香气的能力会大大增强。8C推理判断题。由文章第二段Some flowers could give out a smell that is nine times more fragrant可知C项正确,not all意为“并非所有的”。CThe
19、need to feed a growing population is putting much pressure on the worlds supply of water. With 97% of the worlds water too salty to be drunk or used in agriculture, the worldwide supply of water needs careful management, especially in agriculture. Although the idea of a water shortage(短缺)seems stran
20、ge to someone fortunate enough to live in a high rainfall country, many of the worlds agricultural industries experience constant water shortages. Although dams can be built to store water for agricultural use in dry areas and dry seasons, the costs of water redistribution(重新分配)are very high. Not on
21、ly is there the cost of the engineering itself, but there is also an environmental cost to be considered.Where valleys(山谷)are flooded to create dams, houses are lost and wildlife homes destroyed. Besides, water may flow easily through pipes to fields, but it cannot be transported from one side of th
22、e world to the other. Each country must therefore rely on the management of its own water to supply its farming requirements. This is particularly troubling for countries with agricultural industries in areas dependent on irrigation (灌溉). In Texas, farmers overuse of irrigation water has resulted in
23、 a 25% reduction of the water stores. In the Central Valley area of southwestern USA, a huge water engineering project provided water for farming in dry valleys, but much of the water use has been poorly managed. Saudi Arabias attempts to grow wheat in desert areas have seen the pumping of huge quan
24、tities of irrigation water from underground reserves. Because there is no rainfall in these areas, such reserves can only decrease, and it is believed that fifty years of pumping will see them run dry. 9From the first two paragraphs we learn that_. Amuch of the worlds water is available for useBpeop
25、le in high rainfall countries feel luckyCthe costs of water redistribution should be consideredDwater can be easily carried through pipes across the world10Which of the following is TRUE?AThe water stores in Texas have been reduced by 75%. BMost industries in the world suffer from water shortages. C
26、The underground water in Saudi Arabia might run out in 50 years. DGood management of water use resulted from the project in the Central Valley. 11What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?ASteps to improving water use management. BWays to reduce the costs of building dams. CM
27、easures to deal with worldwide water shortages. DApproaches to handling the pressure on water supply. 12The text is mainly about_. Awater supply and increasing populationBwater use management and agricultureCwater redistribution and wildlife protectionDwater shortages and environmental protection【答案
28、与解析】9C细节理解题。由文中第一段第二句“With 97% of the worlds water too salty to be drunk or used in agriculture”可知A选项错误;由第一段第三句“strange to someone fortunate enough to live in a high rainfall country”可知B选项不合文义;第二段前两句指出水资源的重新分配的费用极高,一方面是水利工程本身的造价,另一方面也会对生态造成极大的破坏,所以选项C正确,根据第二段第四句“it cannot be transported from one sid
29、e of the world to the other.”可知D项不正确。10C细节理解题。根据文章第三段第二句“has resulted in a 25% reduction of the water stores.”可判断A选项不正确;由第一段最后一句可判断B选项错误;由文章最后一句“fifty years of pumping will see them run dry.”可知C项正确。根据文章第三段最后一句可知D项不正确。11A推理判断题。文章前面一部分主要是讲述农业在利用水资源过程中存在的问题,接下来应该是介绍加强水资源管理的方法和措施,所以A选项正确。12B主旨大意题。由第一段第二
30、句可知。D(2018年普通高等学校招生全国统一考试全国双一流校大联考)Environmental health is defined as the control of the factors in the environment that may have harmful effects on peoples physical, mental, or social wellbeing.Because natural disasters expose people to danger by bringing up or threatening their immediate environme
31、nt, effective management of environmental health after a natural disaster is of great importance.The environmental health measures that must be considered after a natural disaster include the supply of appropriate shelter for individuals or groups of people left homeless, the distribution of safe an
32、d accessible water, and the protection and distribution of safe food products and so on.To effectively manage environmental health during and after a disaster, it is important that a state of preparation is in effect before the event actually occurs.During an emergency, success lately depends on mak
33、ing good, rapid judgment and appropriate response measures.Highlevel decision makers, therefore, must be familiar with sound measures beforehand and should be given an accurate judgment of the disasters specific effects as quickly as possible.This book is intended to serve as a guide for those who m
34、ay be called upon to make emergency decisions after disaster strikes.The recommended environmental health measures have been listed in the order of priority in which they should be taken during an emergency.However, each natural disaster is unique in the degree or type of emergency.In response to an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395434.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
