四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习(3).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省安岳县2016高考英语二轮复习 阅读理解练习3 四川省 安岳县 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 练习
- 资源描述:
-
1、四川省安岳县2016高考英语阅读理解二轮练习(3)阅读理解。When I was younger, bedtime was always my favourite part of the day. Wearing soft pajamas and with Ian, my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.I named Ian after my uncle when I compared Ians long arms and legs to his. One night I ran up to Uncle Ian at
2、 a family party and told him I had named my monkey after him. His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.Even if Uncle Ian didnt think my monkey was special, I certainly did. I dressed him in a white baby nightgown.
3、 My mother thought that Ian was the best-dressed stuffed animal in the world. Yes, he was certainly a fashionable creature. The strong cologne(科隆香水)I used on him years ago makes him still smell “pretty”.For a long time, Ian went everywhere with me. He was my best friend, and I told him everything. B
4、ut when I turned twelve, I realized I was too old for stuffed animals. I thought people would think I was babyish, so I put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. I begged him to understand why I was doing this, but at the same time I longed to talk to him again.It took me se
5、veral years to realize that it was OK to miss Ian. I know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. It also means holding on to your childhood and acting young sometimes.Ian has been with me since I was six years old holding him in my arms connects me to my
6、past and my present as I continue to grow and understand myself.1. Which of the following is NOT true according to the text?ABedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.B. Uncle Ian liked the stuffed monkey as much as the writer.C. The writer used to carry
7、the monkey with her wherever she went.D. Years later the writer realized that it was not wrong to miss Monkey Ian.答案解析:答案为B。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, I felt no pressure at all.”可知,A选项正确。由第四段首句 “For a long time, Ian went everywhere
8、 with me.” 可知,C选项正确。由倒数第二段首句 “It took me several years to realize that it was OK to miss Ian.” 可知,D选项正确。 结合第二段和该段的 “His eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle escaped his lips. I guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,Uncle Ian 对于我用他的名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,U
9、ncle Ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。B选项不符合文意,故选择B。2. The writer loved Monkey Ian deeply because _.A. he could understand her B. he was a fashionable monkeyC. he could talk with her D. he was her most honest listener 答案解析:答案为D。本题为细节推理题。由第四段 “He was my best friend, and I told him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为
10、D。3. We can learn from the text that the writer believes _.A. keeping stuffed animals is babyishB. maturity doesnt mean growing up and taking on more responsibilityC. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upD. human beings should be kind to animals 答案解析:答案为C
11、。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具Ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,C选项符合文意。A选项与文意相反;B选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;D选项未提及。4. We can infer from the text that _.A. the writer is still a teenager B. the writer is now a middle-aged womanC. Monkey Ian got angry for being left alone DUncle I
12、an has a monkey-like face答案解析:答案为A。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “When I was younger” 和最后一段 “and my present as I continue to grow and understand myself.” 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为A。阅读理解。Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview wh
13、ich explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in th
14、e fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyon
15、d my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my fa
16、mily in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our w
17、ay. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from w
18、orry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer
19、 to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement?
20、C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long.
21、 Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C
22、 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C
23、项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项。阅读理解。It is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain uniform standards for various features(特征) of clothes. What seems strange, however, is that the standard adopted for women is t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
