2020-2021学年人教版英语必修4课时分层作业:UNIT 1 SECTION Ⅰ WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语必修4课时分层作业:UNIT SECTION WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 必修 课时 分层 作业 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(一)Section 高考题型练习提能力.阅读理解AMalala Yousafzai is a Pakistani student and education activist who began speaking out for girls education at the age of 11.After surviving an assassination (暗杀) at the age of 15,she cofounded the Malala Fund (基金会) with her father to create a world where girls everywhe
2、re could be educated without fear.Her fund supports every girls right to 12 years of free,safe,quality education and works mainly in countries such as Pakistan,Afghanistan,India and Nigeria.Malala believes girls are the best investment (投资) in the future peace and further development of our world.It
3、 will never be a wrong choice to spend money on girls.In 2014 the Norwegian Nobel Committee awarded Kailash Satyarthi and Malala Yousafzai the Nobel Peace Prize for their fight against the suppression (镇压) of children and young people and for the right of all children to education.Malala became the
4、youngestever Nobel Peace Prize winner.Accepting the award,Malala said,“This award is not just for me.It is for those forgotten children who want education.It is for those frightened children who want peace.It is for those voiceless children who want change.”In her new picture book,Malalas Magic Penc
5、il,Malala returns to her childhood to teach young readers about the importance of hope,believing in magic,and making the world a better place.Malalas first book,her personal life story cowritten with Christina Lamb,I Am Malala:How One Girl Stood Up for Education and Changed the World, was published
6、in 2013.She is also the subject of the 2015 film He Named Me Malala.【语篇解读】本文是记叙文。文章讲述了诺贝尔和平奖获得者马拉拉的人生故事。1Whats the purpose of the Malala Fund?ATo improve girls safety.BTo get young girls to school.CTo improve peoples living conditions.DTo win women lifetime education rights.B细节理解题。由第一段中的“she cofound
7、ed the Malala Fund(基金会) with her father to create a world where girls everywhere could be educated without fear.”可知,这个基金会旨在让女孩能够进入校园接受教育。2Which of the following is Malalas opinion of girls according to Paragraph 2?AThey are quite good at making investments.BThey are in greater need of peace than boy
8、s.CThey will play an important role in the future.DThey do more for the development of the world than boys.C细节理解题。由第二段中的“Malala believes girls are the best investment(投资) in the future peace and further development of our world.”可知,马拉拉认为应该在女孩身上投资,因为她们会对将来社会的发展与和平做出贡献。3What can be inferred from what
9、Malala said while accepting the award?AShe has a caring attitude.BShe is satisfied with her education.CShe feels powerless to change the world.DShe will have more supporters in the coming years.A推理判断题。由第四段中马拉拉的讲话内容“It is for those forgotten children who want education.It is for those frightened chil
10、dren who want peace.It is for those voiceless children who want change.”可知,她心系他人,关爱他人。4What can be learned about Malalas Magic Pencil?AIt teaches readers how to draw.BIt was Malalas first book.CIt was a cowritten book.DIt spreads hope.D细节理解题。由倒数第二段中的“Malalas Magic Pencil,Malala returns to her childh
11、ood to teach young readers about the importance of hope”可知,这本书传播希望。BInternational Womens Day takes place every year on 8 March to celebrate the achievements of women all over the world.It started with a protest (抗议) that took place in New York City in 1908 where women went out onto the streets to de
12、mand the right to vote,shorter working hours and better pay.Since then it has taken many forms and today its a global event.In some countries,March 8 is an official holiday and in other countries its an official holiday but only for women.In todays world it may appear that women have all the same op
13、portunities as men.If you watch the news you will see women astronauts and women leaders in business.However,if you look at the statistics (数据) you will realize things are different.The BBC did a report a few years ago that showed that in the UK women occupied (占据) only 30.9% of the most senior posi
14、tions across some jobs in areas like politics,business and policing.So,although progress has been made since 1908,there is still a lot to do before we see an equal number of men and women in the top jobs and receiving equal pay.A lot of special events take place in towns and cities all over the UK t
15、o celebrate International Womens Day.They are designed to celebrate the role of women in society and to make us think about the progress that has been made,but also about the changes that still need to take place to ensure the world is a fair and equal place for all its citizens.Can you imagine a fu
16、ture when theres no need at all to have an International Womens Day or there is total equality for men and women? Hmmm.something to think about but perhaps in your lifetime this could happen!?【语篇解读】本文为议论文,话题是社会文化类。文章谈到了三八妇女节的起因、庆祝活动和对男女是否能够真正平等的疑问。5Why did women organize a protest in 1908?AThey were
17、 not fairly treated.BThey wanted to get freedom.CThey were not permitted to work.DThey wanted to have a festival for women.A推理判断题。根据第一段的“.demand the right to vote,shorter working hours and better pay”可知,妇女们因为受到了不公平的待遇进行抗议活动。6What does Paragraph 2 mainly talk about?AWomen can do any job that men do.B
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396157.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
