2020-2021学年高中英语人教版必修第二册课后习题:综合检测(B卷) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版必修第二册课后习题:综合检测B卷 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 必修 第二 课后 习题 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、综合检测(B卷)(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AComputers are very important to our life now.Many people think that in the future computers will be in lots of everyday life.We wont have to go shopping because we can get most things on the Internet.T
2、here will be no more books because we can get the texts from computers.Some people think that one day we will not read paper books.Instead,we will buy and read books using computers.The computers can keep many different kinds of books in them at the same time.We wont need to turn lots of pages and w
3、e will save paper.We can play games,see films and buy food.We can even make telephone calls by computers.Some people are glad about these new ways of shopping and communication.But others do not think that computers will replace(代替) our old ways because they think Internet shopping is not such a ple
4、asure as going to the shop.They think it is a pleasure to go into shops and look at things you want to buy.And they also think paper books will perhaps be more friendly.1.From Paragraph 1,we know that people will use computers for .A.playing games,shopping,and making telephone calls B.playing games,
5、seeing films,and having meals C.shopping,making telephone calls and going for holidaysD.playing games,making telephone calls and seeing doctors答案A解析由第一段可知在未来计算机会涉及我们日常生活的方方面面,其中提到了购物、玩游戏、看电影和打电话。2.Some people think we will buy and read paper books because .A.the paper books will be more expensive B.
6、there will be more kinds of paper books C.the paper books will be more friendly D.there will be fewer paper books答案C解析根据短文最后一句可知,有些人认为我们将会买和读纸质书籍是因为读起来更有亲切感。3.Some people like going into shops because they think .A.its a pleasure to go into shopsB.they can get most things on the Internet C.they can
7、buy everything they want D.its quick答案A解析由第二段倒数第二句可知,有些人喜欢进商店买东西是因为他们觉得这是一种乐趣。BBooks have tremendous power.Between their pages,readers can be transported to anywhere imaginable and become just about anyone or anything.Unfortunately,many children all over the world dont have access to books.For sever
8、al years now,Maria Keller,a 14-year-old girl from Minneapolis,Minnesota,has been changing that fact.When she was 8 years old,Maria already loved reading.She also noticed that some of her classmates didnt read as much as she did.When she asked her mother why that could be,her mother said that they mi
9、ght not be able to afford books.Maria had never thought of this.She could not believe that some children might not have bedtime stories read to them.She became determined to change this.With her mothers help,Maria created Read Indeed.Read Indeed is a non-profit organization aiming to collect and dis
10、tribute books to children in need.During the early stages of Read Indeed,Maria set the goal to collect and distribute 1 million books by the time she was 18.It didnt take long to reach that goal.Today,at age 14,she has collected over 1.8 million books and has shipped them to many states and countrie
11、s around the world.She says,“I cannot live without books.As I continue my mission,I have learned that the number of kids who have no books are in the hundreds of millions.So I just cant give up,even after reaching my original goal of 1 million books distributed.”She recently set a new goal:to distri
12、bute donations to kids in need in every state in the United States,and every country in the world.She keeps track of her progress on a large map at the warehouse(仓库) where they store and sort books.Maria believes that she can get support from even more people and help kids around the world to become
13、 better readers!4.We can know from Paragraph 2 that .A.some of Marias classmates had no textbooksB.some of Marias classmates didnt have money to buy booksC.some of Marias classmates didnt like reading at allD.some of Marias classmates couldnt afford to go to school答案B解析根据第二段的“Shealsonoticedthatsomeo
14、fherclassmatesdidntreadasmuchasshedid.Whensheaskedhermotherwhythatcouldbe,hermothersaidthattheymightnotbeabletoaffordbooks.”可知,Maria的一些同学可能没钱买书,故选B项。5.According to the passage,which statement about Read Indeed is TRUE?A.It collects and gives out books to poor children.B.It is an organisation which s
15、ells books to children around the world.C.It raises money to buy books for children.D.It is a campaign which encourages children to read.答案A解析ReadIndeed是一个公益组织,不存在买卖的问题,根据第三段的“ReadIndeedisanon-profitorganizationaimingtocollectanddistributebookstochildreninneed.”可知,它是一个公益组织,它收集书并且把书分发给那些需要但买不起的人,故选A项
16、。6.What can we infer from what Maria says in Paragraph 4?A.She lives on selling books.B.Her original dream has been achieved.C.She will give up her mission of distributing books.D.The number of children who have no books has greatly dropped.答案B解析根据第四段的“.Icannotlivewithoutbooks.AsIcontinuemymission,I
17、havelearnedthatthenumberofkidswhohavenobooksareinthehundredsofmillions.SoIjustcantgiveup,evenafterreachingmyoriginalgoalof1millionbooksdistributed.”可推知,她最初的梦想已经实现了,故选B项。7.Which word can best describe Maria?A.Optimistic.B.Smart.C.Brave.D.Strong-willed.答案D解析Maria从小就树立目标,然后通过自己的努力提前4年就实现了最初的目标,而且还会继续做下
18、去,因此她是一个意志坚定的人。故选D项。CIf youre DIY-minded,you can build your own solar power system.In some cases,you can even build your own solar panels(电池板),although the amount that you can effectively DIY home solar depends on how much you want to power.Making your own solar panel is a time-consuming process and
19、 requires some electrical skills.However,it can also be very rewardinglearning to build your own panel is a great way to understand how electricity is generated.Before you can build your own solar panels,you first need to understand how solar cells generate electricity.Once youve bought individual s
20、olar cells(they can be purchased online),the basic process for building your own solar panel goes like this:Prepare the backing for your panel.Many DIY solar panel builders prefer to use a wooden board as the base for their solar cell.Youll need to drill holes in the board so that the wires for each
21、 cell can pass through.Wire your solar cells together.This requires some experience for electrical work.Use a soldering iron(烙铁) to attach wire to the solar cells and then link each of the cells together.Attach cells to your backing.If possible,attach each solar cell to the backing individually.This
22、 makes it easier to replace a single cell in the event that it becomes damaged or is not operating properly.At this point you have a functional solar panel that can produce electricity when the sun shines.However,a solar panel by itself is not useful.If you are trying to generate electricity to powe
23、r devices in your home,you need to pair your panel with an inverter(换流器) that will turn direct current(DC) power from the sun into the alternating current(AC) power used in most modern electronic devices.8.What does the author think of building DIY solar panel in the first paragraph?A.It is easy.B.I
24、t is necessary.C.It is common.D.It is worthwhile.答案D解析推理判断题。根据第一段最后一句“However,itcanalsobeveryrewardinglearningtobuildyourownpanelisagreatwaytounderstandhowelectricityisgenerated.”可知,自己制作太阳能电池板是非常值得的,你可以借此理解发电原理。故选D项。9.Whats the first step of building your own solar panels?A.Master the advanced knowl
25、edge of management.B.Buy individual solar cells.C.Prepare the backing for your panel.D.Drill holes in the wooden board.答案B解析细节理解题。根据第二段第二句中的“Onceyouveboughtindividualsolarcells(theycanbepurchasedonline),thebasicprocessforbuildingyourownsolarpanelgoeslikethis.”可知,购买一些单个的光伏电池是制作太阳能板的第一步。故选B项。10.Why ar
26、e solar cells connected to the wooden board separately?A.To produce more power.B.To substitute damaged cells easily.C.To attach cells to the backing tightly.D.To pass through the wooden board easily.答案B解析细节理解题。根据第二段最后两句“Ifpossible,attacheachsolarcelltothebackingindividually.Thismakesiteasiertoreplac
27、easinglecellintheeventthatbecomesdamagedorisnotoperatingproperly.”可知,将每个光伏电池单独连接到背板上,这样可以更轻松地替换单个损坏或无法正常运行的电池。故选B项。11.What can be inferred from the text?A.People with electrical skills have advantages over those without in DIY solar panels.B.A functional solar panel can give power to your home devic
28、es directly.C.How to pair an inverter depends on how much you want to power.D.A wooden board is a must for your own solar panels.答案A解析推理判断题。根据第二段第六句“Thisrequiressomeexperienceforelectricalwork.”可知,自制太阳能板需要一些电工经验。故拥有电工技能的人在自制太阳能板时更占优势。故选A项。DOn a college camping trip,curiosity about waves and sand cau
29、sed Rob Thieler to study shorelines around the world.Thirty years later and now a U.S. Geological Survey research geologist,Thieler,is combining science and smartphone technology to help study an endangered bird,the Atlantic coast piping plover.The piping plover is a shorebird that breeds(繁殖) along
30、the Atlantic coast,the Great Lakes and the Great Plains.Rising sea level associated with climate change,as well as increased development in their beach habitats(栖息地),threatens the species(物种).To help track changes in piping plover habitats,Thieler developed a free app called iPlover in 2012.This is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-583223.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖南省茶陵县第三中学译林牛津版高一英语必修3课件:UNIT3 BACK TO THE PAST-THE AGREEMENT .ppt
