分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型2021-2022学年高中英语译林版选择性必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:606038
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:24
  • 大小:62.72KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中英语译林版选择性必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高
    资源描述:

    1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the womans plan for this weekend? A.To get her car fixed.B.To help her son with the schoolwork.C.To have a family getaway.2.Why is the man

    2、 unhappy?A.Because he was not told the news earlier.B.Because he had to cancel the meeting.C.Because he had to put off the meeting.3.What is the mans view?A.Information technology will replace teachers.B.Information technology wont replace teachers.C.Information technology will replace face-to-face

    3、communication.4.What job does the woman want to do after graduation?A.To be a lawyer.B.To be a teacher.C.To be a doctor.5.Who enjoys armchair travelling?A.The mans mother.B.The mans father.C.The womans mother.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读

    4、各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What are some people worried about?A.Chinas large population.B.Chinas ability to feed her people.C.The difficulty China has.7.What can China take pride in now?A.The development in super rice.B.The amount of good arable land.C.The number of s

    5、killed farmers.听第7段材料,回答第8、9题。8.How did the teacher answer his students question?A.Directly.B.Angrily.C.Indirectly.9.Which of the following is closest in meaning to the teachers answer?A.A bird in the hand is worth two in the bush.B.More haste,less speed.C.Two heads are better than one.听第8段材料,回答第10至

    6、12题。10.How does the woman know the man ate the cookie?A.Others told her.B.She saw him in person.C.She saw him on the video camera.11.Why did the man lie?A.Because he didnt want to pay.B.Because he thought the cookie tasted bad.C.Because he thought the cookie was too expensive.12.What happened at the

    7、 end of the conversation?A.The speakers went to the back of the store.B.The woman called the police.C.The man paid for the cookie.听第9段材料,回答第13至16题。13.What event are the speakers attending?A.A wedding.B.A dinner party.C.An anniversary celebration.14.What does the woman want most right now?A.To dance.

    8、B.To eat something.C.To change her clothes.15.What did the man eat when he first arrived?A.Some cake.B.Some cheese.C.Fish and rice.16.According to the woman,what probably cost a lot of money?A.Matts tie.B.The flowers.C.Jennies clothes.听第10段材料,回答第17至20题。17.Where is the speaker from?A.A small town wel

    9、l-known for its natural beauty.B.A large city with many places of interest.C.A small village where everyone knows everyone.18.Where do many people in the speakers hometown work?A.They work locally.B.They work overseas.C.They work in big cities.19.What kind of life do people in the speakers hometown

    10、lead?A.A busy life.B.A hard life.C.A relaxed life.20.What is the speakers hometown rich in?A.Mineral resources.B.Water resources.C.Forest resources.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A主题语境:人与社会语篇类型:应用文(2021安徽蚌埠第三中学高二下学期月考)Summer is that time of this year when

    11、everyone looks to escape from the boring activities of life.So bring your kids to join us to have fun in the summer camp.Outdoor Word GameAll you need to do is set up many huge letters that can be easily moved.These letters will help kids spell out certain words.Teenagers would also love something l

    12、ike this as it gives them the opportunity to spend their time in learning new words.Spray PaintingTo bring out the creativity in a person,an activity centered on spray painting is the perfect way to get those creative juices flowing.All you need to do is provide a plain white T-shirt and some cans o

    13、f colored spray paint.It will be quite surprising to see some of the original ideas that will flow from individuals.Outdoor TwisterA person will be in charge of monitoring the game and will call out colors which can be placed outdoors.Participants have the task of placing either their hands or legs

    14、on the same color.A fun and exciting game focuses on hand-eye coordination (协调).The Maze (迷宫)One of the most fun games is the hallway maze game where a maze is constructed from either toilet paper or strings of paper.The chosen participant is then asked to make his way through the maze within a limi

    15、ted time without touching paper.This is one of the best and entertaining summer camp ideas for kids and adults also.21.What should you prepare for Spray Painting?A.Some juice cans.B.Some huge letters.C.Some toilet paper.D.A white T-shirt and paint.22.What is the rule of the maze game?A.Participants

    16、must be teens or kids only.B.Participants must do the game outdoors.C.Participants must use either their hands or legs.D.Participants must avoid touching the construction.23.Who is the text probably intended for?A.Parents.B.Kids.C.Teachers.D.Teenagers.B主题语境:人与社会语篇类型:新闻报道A books-for-food program in G

    17、uatemala is helping feed needy children as hunger rates rise during the pandemic(疫情).It is run by a local nonprofit organization that aims to feed nearly 400 children.The program is simple.People choose a book they want from a list of donated titles,and in return give bags of Incaparina,a high-prote

    18、in drink mix.Bonifaz Diaz works for the program.By bringing the books-for-food program directly to peoples homes,Diaz makes sure donations keep flowing.He has traveled more than 2,000 kilometers on his bicycle,delivered loads of books and carried back thousands of kilograms of Incaparina for the non

    19、profit group 32 Volcanoes.Diaz sometimes pulls a small cart that helps him carry up to 57 kilograms of products.He has traveled as far as 60 kilometers for a delivery to a town in the Western Highlands,where road conditions are poor.Nearly a year into the books-for-food program,two more cyclists hav

    20、e joined Diaz and donations keep flowing in.Ana Castillo is a 29-year-old high school teacher who recently received the sociology book from Diaz.She donates to the program often.The 1.8 kilograms of Incaparina she provided will help one family eat for a month.Castillo looks forward to choosing her b

    21、ooks from the titles Diaz posts on social media.She also loves the feeling of a“growing circle” of giving and receiving.“You might not get to those places,but your help can,”she says.Diaz says he plans to continue cycling against hunger as long as the need exists.He has faced his own economic diffic

    22、ulties since the theater company he co-founded closed last spring.But the program has kept him active.“Its an opportunity to serve in which we all benefit,” Diaz said.24.What is the purpose of the program?A.To serve the readers.B.To produce Incaparina.C.To offer poor children food.D.To fight the pan

    23、demic.25.What did Diaz do for the program?A.He set up a social media.B.He made donations frequently.C.He rented a cart to carry goods.D.He traveled to deliver books and food.26.How is the program going now?A.More people are involved in it.B.Only two cyclists work for it.C.Over 400 adults benefit fro

    24、m it.D.Financial difficulties put it to an end.27.Which word best describes Diazs attitude towards the program?A.Indifferent.B.Supportive.C.Tolerant.D.Unwilling.C主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2021山师大附中高二4月学业质量考试)Not so long ago therapy(治疗) was limited to an hour-long advising session on a sofa;now you can acces

    25、s free advice on TikTok in under a minute.Perhaps this new trend is growing because it offers easy bite-size answers to big complex questions.The problem with TikTok,however,is that the videos have to be under 60 seconds,which are about serious mental health illnesses being reduced to brief sentence

    26、s with quick fixes from sometimes unqualified non-professionals.And with the average age of TikTok users between 18 and 24,how helpful is TikTok therapy?“When I first started creating mental health content,I didnt expect anyone to listen,” explains Jane Smith,who runs a private practice in Hampshire

    27、.“But it turns out people are hungry for this sort of information.” Although there is a concern about the videos increasing the risk of self-diagnosis (自诊),Jane thinks otherwise.She compares self-diagnosing a mental health problem to self-diagnosing a common cold.“If you want to find out about the s

    28、ymptoms of a cold,you can look it up online.Thats not a risk because you cant do much with that information until you get to the doctor anyway.”Yet despite concerns,the comments on TikTok therapy videos are filled with praises.Rachel,23,says she finds them very relatable,“If you see a video discussi

    29、ng anxiety,it can help you acknowledge and discuss topics you might not feel safe to do in other places.It makes me feel less alone.”Weve seen some great mental health content on TikTok.However,its important to remember that not all the information you find online will be reliable and it can be usef

    30、ul to ask yourself some questions including who is sharing it and why.28.Why is TikTok therapy getting popular?A.It sells at a low price.B.It aims at younger users.C.It provides brief solutions.D.It is offered by professionals.29.What does Jane think of TikTok videos?A.They may cause some potential

    31、risks.B.They are better than going to doctors.C.They are of much help to people in need.D.They show symptoms of diseases in detail.30.What does the underlined word “them” in Paragraph 4 probably refer to?A.Concerns.B.Videos.C.Comments.D.Praises.31.What may the author agree?A.TikTok will replace hosp

    32、itals in the future.B.It is quite easy to find reliable medical advice.C.Everyone can create his own TikTok videos.D.We should be careful about online information.D主题语境:人与社会语篇类型:说明文A new study,published in The Journal of Experimental Psychology finds that communication interactions that include voic

    33、e,like a phone call or video chat,creates stronger social bonds than communication through typing,like text messaging or email.In the study,researchers used various experiments to gauge(判断) connectedness.In one,they asked 200 people to make predictions about what it would be like to reconnect with a

    34、n old friend by email or by phone and then assigned people at random to do one or the other.Although people anticipated that a phone call would be more awkward,hearing someones voice actually made the experience better.However,people who participated in the experiment reported that they did form a s

    35、ignificantly stronger bond with their old friend on the phone versus email,and they did not feel more awkward.In another experiment,the researchers had strangers connected by either texting,talking over video chat,or talking using only audio.They found that both forms of voice communicationwhether v

    36、ideo or audio onlymade the strangers feel significantly more connected than when they communicated via text.Sabrina Romanoff,a Harvard trained clinical psychologist based in New York City,says people tend to text or email instead of calling because of convenience,as they see it as a controlled form

    37、of communication where they can “correspond information exactly in the way they intend without unexpected additions by the other person.”Romanoff says that in reality,texting can make it hard to determine the true meaning behind a conversation.A phone call is actually more convenient when considerin

    38、g the net effects of the message.Each party is more present,and therefore,able to make sense of the meaning behind the content without reflecting on the endless possible meanings behind words and punctuation.32.What is the purpose of the study?A.To encourage people to let their fingers do the talkin

    39、g.B.To introduce the effects of verbal and non-verbal communications.C.To demonstrate the strengths and weaknesses of making phone calls.D.To compare connectedness of communication through voice and typing.33.Which way will make you feel more connected if you miss a friend far away?A.Typing a letter

    40、.B.Sending an email.C.Having a video chat.D.Texting a message.34.What does the phrase “a controlled form of communication” refer to in Paragraph 4?A.A way to talk about controlled topics.B.A way to communicate without time limit.C.A way to explain something without delay.D.A way to express thoughts

    41、without being disturbed.35.What advantage does making phone calls over texting?A.Being more formal.B.Being less awkward.C.Being more straightforward.D.Being less expensive.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2021福建宁德高二上学期期末考试)Most of you probably want

    42、 to have a few more weeks of summer holidays,but it is back-to-school time.New classrooms,new teachers and new classmates may make some of you really nervous.Dont worry.36Smile.I know that sounds like a small thing,but its huge!One little smile goes a long way.Remember that most of the students at s

    43、chool are feeling just as nervous as you are.37Hold your head high and be confident.I know you might be feeling shy.38 When others see you looking down or keeping a worried look on your face,they will think you dont want to be their friend.Believe that you are someone special!39 There is no reason t

    44、o be afraid that other students dont want to meet you.Be brave.Think how you feel when someone talks to you.Theyll feel the same way.Heres how you do itHi.My name is.Whats your name?Join a club.If you want to find new friends,youll need to start by finding new people to be friends with.40 You can jo

    45、in any club depending on your interests.A.Introduce yourself.B.Accept invitations.C.Its a perfect opportunity to start a conversation.D.And they are looking for a friendly smiling face,too!E.However,staring at the ground will not help you make friends.F.Here are some tips on how to make new friends

    46、in high school.G.Clubs provide a friendly environment for you to communicate with others.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。主题语境:人与社会语篇类型:记叙文Last month,Koch went to make breakfast and found a(n) 41 guest using his pool.A large moose(驼鹿) was swimming in t

    47、he deep end,42 in the solar cover(太阳能覆盖膜).“I looked out in the backyard and theres the moose absolutely panicked and 43,” Koch told The Dodo.“She stepped on the solar cover and put her 44 through it and she was 45 trying to get free.”Koch has noticed more wildlife around his home in Ottawa,46 he had

    48、 never seen an animal 47 impressive before.He rushed outside and pulled the solar cover off the 48 moose,who continued paddling 49 the pool,proving to be a surprisingly skilled swimmer.The wild moose seemed to be having trouble finding her way out of the pool,so Koch called the police and wildlife s

    49、ervices to see if they could 50 a hand.“She looked so pitifully sad out there that my wife said,I want to give her a 51.”Workers from wildlife services intended that they would get her to a safer spot,but they couldnt 52 it until she was out of the water.“The best thing that happened was that after

    50、3.5 hours she climbed out of the shallow end and 53 the fence,” Koch said.The moose 54 unscratched,but the same cant be said for Kochs poolwhich now has two hoof-sized holes in the 55.41.A.informalB.ordinaryC.usualD.uninvited42.A.abandonedB.wrappedC.removedD.forbidden43.A.strugglingB.shakingC.shouti

    51、ngD.searching44.A.shoulderB.footC.faceD.back45.A.narrowlyB.likelyC.desperatelyD.unwillingly46.A.forB.soC.butD.or47.A.thisB.wellC.almostD.rather48.A.relaxedB.happyC.tiredD.poor49.A.aroundB.beneathC.outsideD.beyond50.A.donateB.hurtC.lendD.cure51.A.liftB.hugC.smileD.credit52.A.updateB.witnessC.cancelD.

    52、manage53.A.watched outB.cut downC.jumped overD.dived into54.A.escapedB.participatedC.hesitatedD.insisted55.A.topB.bottomC.wallD.cover第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。主题语境:人与社会语篇类型:说明文(2020全国卷)China has become the first country to land a spacecraft on the far side of the moon.T

    53、he unmanned Change-4 probe(探测器)the name was inspired by an ancient Chinese moon goddess56.(touch) down last week in the South Pole-Aitken basin.Landing on the moons far side is 57.(extreme) challenging.Because the moons body blocks direct radio communication with a probe,China first had to put a sat

    54、ellite in orbit above the moon in a spot 58. it could send signals to the spacecraft and to Earth.The far side of the moon is of particular 59.(interesting) to scientists because it has a lot of deep craters(环形山),more so 60. the familiar near side.Chinese researchers hope to use the instruments onbo

    55、ard Change-4 61.(find) and study areas of the South Pole-Aitken basin.“This really excites scientists,”Carle Pieters,a scientist at Brown University,says,“because it 62.(mean) we have the chance to obtain information about how the moon 63.(construct).”Data about the moons composition,such as how 64.

    56、 ice and other treasures it contains,could help China decide whether 65.(it) plans for a future lunar(月球的) base are practical.第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是某国际学校的校英语报记者李华,春节将至,你校学生会于上周日组织了部分志愿者去到当地农村看望留守儿童。请你就此活动写一篇英文报道,内容包括:1.活动目的;2.活动过程;3.活动反响。注意:1.词数应为80词左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:留守儿童 left-behin

    57、d children第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Alex was very excited because the New Years Eve was approaching.Suddenly,he saw his grandfather sitting alone looking very unhappy.Alex went to him and asked,“Grandpa,why are you sitting alone?Is there anything wrong with you?”His grandfather

    58、replied,“No,I am fine.I just feel like sitting alone.”“Grandpa,you know the New Year is near,so are you preparing for it?” asked Alex excitedly.“No dear,I am not.With the passage of time,the world has completely changed and I dont see any point in celebrating the world I see today,” answered his gra

    59、ndfather disappointedly.“I know something is wrong with you and you are not telling me.Please tell me what the problem is,” Alex said.“I feel I am a stranger in the world I am living in.It is not the same as I have known.Now everyone is busy with their own work.Your father is busy with business,your

    60、 brother is busy on the computer,your sister is busy studying abroad and your mum is busy with household work.I dont know how to pass my days,” said his grandfather sadly.“Grandpa,you have me!” said Alex.His grandfather smiled and said,“Yeah,you are here,but what about others?In our days,we had a fi

    61、xed time each day when the whole family sat together and talked,shared problems and laughed together.”That night Alex thought about what his grandfather had said and an idea flashed through his mind.He decided to have a surprise New Year party at his own home and make everyone come together that day

    62、.As New Years Eve got nearer,Alex got busy preparing for the party.He kept it a secret from his grandfather and asked everyone not to let him know about it in order to surprise him.注意:续写词数应为150左右。It was December 31 and everyone was busy with their own work.Alex saw his grandfather looking very happy

    63、 while talking with the family members.参考答案第一单元测评附:听力原文(Text 1)M:Why cant we go away this weekend?W:First,Im busy this weekend.I need to get my car fixed.Second,you have a lot of schoolwork to do.And third,were planning to go away next weekend.(Text 2)W:The meeting has been called off.M:Thats news t

    64、o me.They should have told me earlier.W:Dont be angry about it.There must be some reason.(Text 3)W:Do you think information technology will replace teachers in 20 years?M:I dont think so.Teachers will surely use information technology in their teaching.But nothing can replace face-to-face communicat

    65、ion.(Text 4)M:I think Id like to be a lawyer after graduation as the job sounds interesting.How about you?W:I wouldnt want to be a lawyer.I prefer to be a teacher though my parents expect me to be a doctor.(Text 5)M:Does your mother like travelling?W:Yes,she does.But she is an armchair traveler.She

    66、says that with books,magazines,TV and the Internet,she can go anywhere,and still enjoy the comforts of home!M:Thats interesting.My mother prefers to travel with a tour group while my father enjoys travelling alone.(Text 6)W:Some people are concerned that China may have difficulty feeding so many of

    67、her people.M:Thats understandable.But they dont have to.W:Why?M:With our progress in super rice,we can now proudly announce to the world that China will be able to feed 22% of the world population on only 7% of the worlds total arable land.W:Thats amazing.By the way,what does “arable land” mean?M:We

    68、ll,arable land means land that is suitable for growing crops.(Text 7)W:Have you heard the story “Chasing Two Rabbits”?M:Not yet.Whats it about?W:In the story,a martial arts student said to his teacher,“I want to improve my knowledge of martial arts.In addition to learning from you,I would like to st

    69、udy another style with a different teacher.What do you think about this?”M:What did his teacher say?W:His teacher answered,“The hunter who chases two rabbits at the same time catches neither one.”M:Thats a very good reply.(Text 8)W:Excuse me,sir.Do you intend to pay for that cookie you just ate?M:Wh

    70、at cookie?W:I just saw you grab a cookie from the counter and put it in your mouth.M:I didnt do that.W:Yes,you did.I just saw you,and you have some chocolate on your face.You need to pay.M:Id pay for the cookie if I ate it,but I didnt.W:Sir,we have video cameras in the store.Would you like to come i

    71、nto the back with me?I can show you the tape.M:I dont see any cameras.W:Look right there.See it?And we have another one right over there.M:Okay,fine.I ate the cookie.How much will it be?W:$2.M:$2?The cookie wasnt even that good.Here,take the money.W:Next time,please pay before you eat something.Othe

    72、rwise,its considered stealing,and I could call the police.(Text 9)M:Jennie and Matt got lucky this weekend.The weather is perfect for an outdoor wedding.W:Yeah,it really is.M:Do you think there will be a lot of dancing at the celebration tonight?W:I hope so!Im also really hungry.When is the food goi

    73、ng to be served?M:Soon,I hope.Did you see those small pieces of cheese they had over at the table in the front?I ate a bunch of those when we first arrived.W:No,I didnt see those!I missed out.Cheese sounds really good right now.M:Matt told me theyre serving fish tonight.And rice.W:Im looking forward

    74、 to the cake for dessert.M:I think Jennie looked really beautiful this afternoon.W:She really did.That dress must have cost a lot of money.M:I like the flowers in her hair.That was a nice detail.The colour of the flowers matched Matts tie!W:Oh,look!The food is coming out!Lets head over there.(Text 1

    75、0)Ladies and gentlemen,welcome.Now let me introduce my hometown to you.I hope you will enjoy the beautiful countryside with me as your guide.My hometown is a very ordinary place,no different from any other small town in the area.There are about two thousand people living here,many of whom go to the

    76、big cities to do odd jobs.What then makes this place a famous resort?You can find the answer in the beautiful scenery in the countryside.It is a place where you can see many tall trees,where wide roads run alongside big farms,and where a big river flows.You can see a lot of ducks on the rivers white

    77、 sheet of water which opens out into a big bay by the sea.Every morning,we jog,enjoy the fresh air and meet our neighbours on the roads.People who are fond of walking their pets will also be found along the roads in the morning,often in groups,talking pleasantly to their friends and neighbours.You c

    78、an also see people involved in other recreation activities such as playing badminton,dancing and flying kites.Besides these,some experts say there are many valuable minerals under the ground.They predict if some day we begin to mine our countryside,we will become richer and richer by exporting the m

    79、inerals to other countries.I think many countries are bound to begin using these minerals soon.1.A2.A3.B4.B5.C6.B7.A8.C9.A10.B11.A12.C13.A14.B15.B16.C17.A18.C19.C20.A【语篇解读】这是一篇应用文。文章主要介绍了几种适合孩子参加的夏令营活动。21.D细节理解题。根据Spray Painting部分中的“All you need to do is provide a plain white T-shirt and some cans o

    80、f colored spray paint.”可知,如果参加Spray Painting,我们需要准备一件纯白T恤和一些罐装彩色喷漆。由此可知,参加Spray Painting应该准备一件白色T恤和绘画颜料。故选D项。22.D细节理解题。根据The Maze部分中的“The chosen participant is then asked to make his way through the maze within a limited time without touching paper.”可知,在The Maze这个活动中,迷宫是由纸建造而成的,要求参与者在不接触纸张的情况下通过迷宫。由

    81、此可知,迷宫游戏的规则是参加者必须避免接触建筑物。故选D项。23.A推理判断题。根据文章内容并结合第一段中的“So bring your kids to join us to have fun in the summer camp.”可知,句中的“your”代指的是孩子的家长,文章是向家长介绍了几种适合孩子参加的夏令营活动。由此可推断出,这篇文章可能是写给父母的。故选A项。【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍疫情期间,当地一家非营利组织用书籍换食物,计划帮助危地马拉战胜饥饿。24.C细节理解题。根据文章第一段中的“It is run by a local nonprofit organ

    82、ization that aims to feed nearly 400 children.”可知,该项目的目的是为贫困儿童提供食物。故选C项。25.D细节理解题。根据文章第二段中的“He has traveled more than 2,000 kilometers on his bicycle,delivered loads of books.,where road conditions are poor.”可知,迪亚兹在这个项目中负责运送书和食物。故选D项。26.A细节理解题。根据文章第三段中的“Nearly a year into the books-for-food program,

    83、two more cyclists have joined Diaz and donations keep flowing in.”可知,更多的人参与到该项目中。故选A项。27.B推理判断题。根据文章最后一段中的“Diaz says he plans to continue cycling against hunger as long as the need exists.”可推断,迪亚兹对这个项目的态度是支持的。故选B项。【语篇解读】这是一篇说明文。文章讲述了TikTok疗法在治疗心理疾病上有很大帮助,但要记住并不是所有你在网上找到的信息都是可靠的。28.C细节理解题。根据第一段内容可知,T

    84、ikTok疗法越来越流行是因为它为复杂的大问题提供了简单的答案,即提供了简单的解决方案。故选C项。29.C推理判断题。根据第三段中的“Although there is a concern about the videos increasing the risk of self-diagnosis (自诊),Jane thinks otherwise.” 和 “If you want to find out about the symptoms of a cold,you can look it up online.Thats not a risk because you cant do mu

    85、ch with that information until you get to the doctor anyway.” 可知,有人认为TikTok视频会增加自我诊断的风险,但Jane不认为这是风险,她认为人们可以去网上查询有关感冒的症状,说明她认为TikTok视频能给需要帮助的人带来帮助。故选C项。30.C指代猜测题。根据画线词下文关于TikTok治疗视频的评语可知,them在此处指代上文的the comments,下文是对它的解释。故选C项。31.D推理判断题。根据最后一段中的“However,its important to remember that not all the info

    86、rmation you find online will be reliable and it can be useful to ask yourself some questions including who is sharing it and why.”可知,作者认为并不是所有你在网上找到的信息都是可靠的,要记得询问自己一些问题,说明作者认为我们应该小心网上的信息。故选D项。【语篇解读】本文是一篇说明文。一项研究发现,包括语音在内的交流互动,如电话或视频聊天,比打字,如短信或电子邮件,能产生更强的社会联系。32.D推理判断题。根据第一段内容以及第二段中的“In the study,res

    87、earchers used various experiments to gauge connectedness.”可知,这项研究的目的是比较语音和打字沟通的连通性。故选D项。33.C细节理解题。根据第二段中的“In one,they asked 200 people to make predictions about what it would be like to reconnect with an old friend by email or by phone and then assigned people at random to do one or the other.Althou

    88、gh people anticipated that a phone call would be more awkward,hearing someones voice actually made the experience better.”可知,如果你想念远方的朋友,视频聊天这种方式会让你们感觉更亲近。故选C项。34.D词义猜测题。根据画线词后文的“correspond information exactly in the way they intend without unexpected additions by the other person”可知,“一种受控制的交流形式”指的是一

    89、种不受干扰的表达思想的方式。故选D项。35.C细节理解题。根据最后一段内容可知,相比发短信,打电话的优势在于更直截了当。故选C项。【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了一些如何在高中结交新朋友的小技巧。36.F根据上文“New classrooms,new teachers and new classmates may make some of you really nervous.Dont worry.”可知,新环境可能会使人紧张,但不用担心。F项“以下是一些如何在高中结交新朋友的小技巧。”承接上文,并引出下文介绍如何在高中结交新朋友的小技巧。F项中的“new friends”与上文中的“n

    90、ew teachers and new classmates”语义相关。故选F项。37.D根据上文“One little smile goes a long way.Remember that most of the students at school are feeling just as nervous as you are.”可知,微笑是个好办法,其他学生和你一样紧张。D项“他们也在寻找一张友好的笑脸!”承接上文,说明不只是你希望看到别人的微笑,其他人也一样希望看到你的笑脸。D项中的“a friendly smiling face”和上文中的“smile”语义一致。故选D项。38.E本

    91、段标题“Hold your head high and be confident.”说明本段主题是要“昂首挺胸,充满自信”。根据上文“I know you might be feeling shy.”可知,你可能会胆小害羞,E项“然而,盯着地面看并不能帮助你交朋友。”承接上文,转折语义,说明胆小害羞无益;下文“When others see you looking down or keeping a worried look on your face,they will think you dont want to be their friend.”进一步解释胆小害羞的不利之处。E项中的“st

    92、aring at the ground”和下文中的“looking down”语义一致。故选E项。39.A根据下文内容可知,本段主题是主动交流,做好自我介绍。A项“自我介绍”作为小标题,高度概括本段主题,和本段内容语义一致。故选A项。40.G本段标题“Join a club”和下文“You can join any club depending on your interests.”都在建议参加俱乐部,G项“俱乐部为你提供了一个友好的交流环境。”说明俱乐部有交友的环境,符合本段主题。G项中的“Clubs”和标题中的“a club”以及下文中“any club”词汇重叠,语义一致。故选G项。【语

    93、篇解读】本文是一篇记叙文。一只母驼鹿误入Koch家的泳池,并被困其中,Koch通过向警察和野生动物保护组织求救,帮助驼鹿从泳池脱险。41.D根据下文“A large moose(驼鹿) was swimming in the deep end”可知,驼鹿误入Koch家的泳池,因此它是位不速之客。故选D项。informal“非正式的”;ordinary“普通的”;usual“通常的”;uninvited“不被邀请的”。42.B根据后文“in the solar cover”可知,这只驼鹿是被太阳能覆盖膜缠住了。故选B项。abandon“遗弃”;wrap“裹住,缠绕”;remove“移除”;for

    94、bid“禁止”。43.A根据上文“theres the moose absolutely panicked”可知,驼鹿当时非常惊恐,奋力挣扎。故选A项。struggle“挣扎”;shake“摇动”;shout“呼喊”;search“搜寻”。44.B根据上文“She stepped on the solar cover”可知,驼鹿的脚踩进去而导致被困。故选B项。45.C根据下文“trying to get free”可知,此处是指“拼命地”。故选C项。narrowly“勉强地”;likely“可能地”;desperately“拼命地”;unwillingly“不情愿地”。46.C上文“Koch

    95、has noticed more wildlife around his home in Ottawa”和下文“he had never seen an animal impressive before”构成转折关系。故选C项。47.A此处this用作副词,相当于so,修饰形容词impressive。故选A项。48.D驼鹿不小心掉进游泳池,挣扎着想出去,看上去很可怜。故选D项。relaxed“放松的”;happy“开心的”;tired“疲倦的”;poor“可怜的”。49.A根据下文“proving to be a surprisingly skilled swimmer”可知,驼鹿继续在水池里

    96、游来游去。故选A项。around“到处”;beneath“在之下”;outside“在之外”;beyond“越过”。50.C根据上文“Koch called the police and wildlife services”可知,此处是指看他们是否能帮忙。lend sb a hand意为“帮助某人,搭把手”,为固定搭配。故选C项。donate“捐赠”;hurt“伤害”;lend“借”;cure“治愈”。51.B根据前面的描述“She looked so pitifully sad out there”可知,妻子动了恻隐之心,好想拥抱安慰一下这只被困的母驼鹿。故选B项。lift“电梯”;hug“

    97、拥抱”;smile“微笑”;credit“学分”。52.D根据上文“Workers from wildlife services intended that they would get her to a safer spot”和“until she was out of the water”可知,此处是指野生动物服务部门的工作人员本打算把她带到一个安全的地方,但只有她离开了水他们才能做到。故选D项。update“更新”;witness“见证”;cancel “取消”;manage“设法(做成某事)”。53.C根据上文“she climbed out of the shallow end”可知

    98、,此处是指她跑走了,所以驼鹿从泳池的浅水处逃离泳池后跳过围栏。故选C项。watch out“小心”;cut down“砍倒,削减”;jump over“跳过”;dive into“投入”。54.A根据上文“The best thing that happened was that after 3.5 hours she climbed out of the shallow end and the fence”可知,驼鹿在未受伤的情况下成功逃脱。故选A项。escape“逃跑”;participate“参加”;hesitate“犹豫”;insist“坚持”。55.B根据上文“She stepped

    99、 on the solar cover and put her through it”可知,Koch家的泳池就没有未受伤的驼鹿那么幸运了泳池的底部留下了两个蹄子大小的破洞。故选B项。【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了嫦娥四号无人探测器在月球背面成功着陆,彰显了中国成为第一个使探测器在月球背面着陆的国家的民族自豪感。56.touched考查动词的时态。分析句子成分可知,主语为The unmanned Change-4 probe,设空处为谓语动词,根据空后的last week可知,此处应用一般过去时。57.extremely考查副词。此处修饰形容词challenging,应用副词形式。58

    100、.where考查定语从句。先行词是一个表示地点的名词spot,并且引导词在从句中充当地点状语,故用关系副词where。59.interest考查名词。“be+of+抽象名词”为固定搭配。60.than考查介词。前面的more是提示,构成比较结构。61.to find考查非谓语动词。分析句子成分可知,这里用不定式短语作目的状语。62.means考查动词的时态。根据上文的时态可知此处应用一般现在时,这里用it作主语,故用mean的第三人称单数形式。63.is constructed考查动词的时态和语态。分析句子结构可知,moon与动词construct之间是逻辑上的动宾关系,故用被动语态。64.m

    101、uch考查形容词。设空处后面的ice是不可数名词,故用much修饰。65.its考查代词。由后面的名词plans可知,此处应使用形容词性物主代词。故用its。写作第一节Volunteers Visit to Local Left-behind ChildrenLast Sunday morning,some volunteers from our schools Student Union paid a visit to those left-behind children,aiming to show our care and help them have a happy holiday.W

    102、e gathered at the school gate and set out for a rural area in high spirits.We arrived there at nine and the children welcomed us warmly.Firstly,we introduced ourselves briefly.Additionally,we organized some entertainment activities.In the end,we sent books and school things to them as New Years pres

    103、ents.This activity not only gave us an opportunity to experience a different life,but also brought some warmth to those left-behind children.第二节It was December 31 and everyone was busy with their own work.Alexs grandfather was sitting in his room,reading a book.When the clock struck 8:00 pm,everyone

    104、 started gathering in the living room and Alex went to call his grandfather.He was surprised to find everyone there.“Today,we are not going anywhere but enjoy the party for you!” Alex said.The whole family apologized for being busy with their lives.Then they had a wonderful dinner talking,sharing pr

    105、oblems and laughing together.Alex saw his grandfather looking very happy while talking with the family members.They looked back on the old days and planned for the future.“I hope we wont be separated again.It never changes that home is where all family members are together.” Alex said,looking at his ageing grandfather.Others agreed and fixed a time when the whole family would get together regularly.Grandpa was moved to tears,wishing to enjoy life with everyone.Despite the cold outside,the whole family couldnt be warmer.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中英语译林版选择性必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-606038.html
    相关资源 更多
  • 专题24 与二次函数相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(原卷版).docx专题24 与二次函数相关的压轴题-三年(2019-2021)中考真题数学分项汇编(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题24 三角函数中的化简求值(教师版).docx专题24 三角函数中的化简求值(教师版).docx
  • 专题24 、25估算题和电路设计电路动态变化-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx专题24 、25估算题和电路设计电路动态变化-2021年全国中考物理真题专项汇编(第一期)(解析版).docx
  • 专题24 unit 12 易错综合练习-2021-2022学年七年级下册单元重难点易错题精练(人教版).docx专题24 unit 12 易错综合练习-2021-2022学年七年级下册单元重难点易错题精练(人教版).docx
  • 专题24直线的方程-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx专题24直线的方程-【中职专用】中职高考数学二轮复习专项突破.docx
  • 专题24正弦定理和余弦定理-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx专题24正弦定理和余弦定理-2021年新高考数学基础考点一轮复习.docx
  • 专题24复数及推理与证明【多选题】(解析版).docx专题24复数及推理与证明【多选题】(解析版).docx
  • 专题24复数及推理与证明【多选题】(原卷版).docx专题24复数及推理与证明【多选题】(原卷版).docx
  • 专题23锐角三角函数-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx专题23锐角三角函数-2021年中考数学真题分项汇编(原卷版)【全国通用】(第02期).docx
  • 专题23概率统计与图论(教师版含解析)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx专题23概率统计与图论(教师版含解析)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx
  • 专题23概率统计与图论(学生版)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx专题23概率统计与图论(学生版)-备战2021年高中数学联赛之历年真题汇编(1981-2020).docx
  • 专题23实验:探究加速度与物体受力、物体质量的关系.docx专题23实验:探究加速度与物体受力、物体质量的关系.docx
  • 专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(解析版).docx
  • 专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx专题23函数与矩形存在性问题-【压轴必刷】2023年中考数学压轴大题之经典模型培优案(原卷版).docx
  • 专题23二面角、面面角大题专练B卷-2023届高三数学二轮专题复习.docx专题23二面角、面面角大题专练B卷-2023届高三数学二轮专题复习.docx
  • 专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(解析版).docx
  • 专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx专题23二次函数推理计算与证明综合问题-挑战2023年中考数学压轴题之学霸秘笈大揭秘(全国通用)(原卷版).docx
  • 专题23《不规则物体体积算法》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx专题23《不规则物体体积算法》2020-2021学年小升初数学真题汇编专项复习训练(全国通用).docx
  • 专题23 相似形.docx专题23 相似形.docx
  • 专题23 实验:探究加速度与力、质量的关系.docx专题23 实验:探究加速度与力、质量的关系.docx
  • 专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx专题23.6 解直角三角形章末九大题型总结(拔尖篇)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(解析版).docx专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(原卷版).docx专题23.4 解直角三角形章末拔尖卷(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23.3 构造直角三角形解题四大题型(沪科版)(解析版).docx专题23.3 构造直角三角形解题四大题型(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(解析版).docx专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(解析版).docx
  • 专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(原卷版).docx专题23.2 解直角三角形【十大题型】(举一反三)(沪科版)(原卷版).docx
  • 专题23-申请信.docx专题23-申请信.docx
  • 专题23 阅读理解 议论文 - 2023年中考英语语法题型总复习宝典.docx专题23 阅读理解 议论文 - 2023年中考英语语法题型总复习宝典.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1