2022版高考英语大二轮复习第二部分阅读理解专题十一应用广告类阅读 社会文化类阅读 语篇填空 短文改错优选习题.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高考英语大二轮复习第二部分阅读理解专题十一应用广告类阅读 社会文化类阅读 语篇填空 短文改错优选
- 资源描述:
-
1、专题十一应用广告类阅读+社会文化类阅读+语篇填空+短文改错.阅读理解A(2022河北保定二模)Freelance Writers WantedAssociated Content is an online publishing platform that enables anyone to earn money by writing articles on the Web.Writing for AC is a great work opportunity for students,stay-at-home parents and freelance writersyou can work o
2、n your own time and submit papers,reviews,essays,etc.on any topic that you have interest in.This is a job you can do from anywhereall you need is access to the Internet.Heres how you get started:(1)Go to (2)Follow the instructions to register.(3)Fill in your profile(简介),making note of your previous
3、experience and your areas of experience (if any).(4)Start submitting articles.Youll begin earning money as soon as your articles are published and the amount is based on the page views it receives.In addition to our own library of content,we have hundreds of partners (Partner Content Team) who work
4、with AC to obtain high-quality.As such,there are lots of opportunities for our most talented and productive writers to accept“Partner Assignments” on an as-needed basis.If youre interested in accepting higher paying Partner Assignments,send us a link to your AC profile once you have submitted at lea
5、st five articles.We will review all submissions and pass them along to our Partner Content Team.If selected,you will start receiving special paid assignments from us on a regular basis,which you are free to accept or ignore.NOTE:we pay our writers via PayPal daily.Any questions?Email me:dernel【语篇解读】
6、本文为说明文。文章是一则招聘广告,告诉我们如何做一个自由撰稿人,如何为AC撰稿。1.You can write for AC on condition that you .A.have rich experience in writingB.have access to the InternetC.must register an accountD.must be free at home答案B解析细节理解题。根据第一段第一句“Associated Content is an online publishing platform that enables anyone to earn mone
7、y by writing articles on the Web.”和第二段最后一句“This is a job you can do from anywhereall you need is access to the Internet.”可知,如果想给AC写东西的话必须上网,故选B项。2.What can influence how much youll earn for your published article?A.The space it covers.B.The topic it deals with.C.The opinion it voices.D.The page view
8、s it receives.答案D解析细节理解题。根据Heres how you get started部分中的“Youll begin earning money as soon as your articles are published and the amount is based on the page views it receives.”可知,赚钱多少要视它收到的页面浏览量。分析选项可知D项符合题意。3.Why is Partner Content Team mentioned here?A.To encourage people to write more articles f
9、or AC.B.To lay stress on the importance of cooperation.C.To seek more support from other business partners.D.To show off its abundant library of content.答案A解析推理判断题。根据最后一段内容可知,如果你想有更高的报酬的话,就要提交一个链接给Partner Content Team,如果你被接受了,可从中得到特殊的有偿任务由此可推断出提及它的目的就是让你写更多的东西。分析选项可知A项符合题意。B(2022山东泰安二模)Several Jobs
10、That Will Be Automated By Artificial Intelligence(AI) And RobotsTranslatorImage recognition software and voice recognition software are bringing some major advances to language translation.Applications like Googles Word Lens can translate words from signs and documents in real time and there are a l
11、ot of translation apps that allow you to type in a word or phrase and will translate it for you.Some will even speak the phrase for you and raw word-to-word translation will be fully automated soon.Fast food workersAutomated ordering booths have already made their way into a few McDonalds restaurant
12、s around the world,and cooking positions could be removed next.The booths probably cant handle customer service problems well,so televideo systems could bring in an office employee to deal with complaints.Field technicianNew advances in the Internet of Things could make this work obsolete.Low-cost s
13、ensors combined with high availability cellular/satellite communications and cloud technology are being started to automate and alarm these sites,and can be checked and maintained from a desktop or mobile device.Sales representativeBut,e-commerce is changing how we make purchasing decisions,especial
14、ly those where there isnt much differentiation among the major competitors.If youre selling a high-differentiation product or a high-price,low-volume product you have some job security,but if youre selling a high-volume,low-differentiation product,youd better start polishing your resume,said Doug Ca
15、mplejohn,CEO of Fliptop.“These kind of product sales are all moving online.”【语篇解读】本文是一篇说明文。本文主要介绍了几个可以由人工智能和机器人自动操作的工作。4.What can Googles Word Lens do?A.Translate by image and voice recognition software.B.Speak the phrase or word for you.C.Make real-time translation.D.Allow you to type in a word or
16、phrase.答案C解析细节理解题。由Translator中的“Applications like Googles Word Lens can translate words from signs and documents in real time and there are a lot of translation apps that allow you to type in a word or phrase and will translate it for you.”可知,Googles Word Lens可以进行实时翻译,故选C项。5.What can we infer from t
17、he second part?A.All the restaurants own automated ordering booths.B.Service problems cant be handled automatically.C.Cooks will not be automated by AI and robots.D.Customers will have no complaints because of AI.答案B解析细节理解题。由Fast food workers中的“Automated ordering booths have already made their way i
18、nto a few McDonalds restaurants around the world,and cooking positions could be removed next.The booths probably cant handle customer service problems well,so televideo systems could bring in an office employee to deal with complaints.”可知,自动点餐机已经被全世界的一些麦当劳餐厅应用,然后接下来烹饪的岗位会被取消,但客户服务问题没有机器可以处理,故选B项。6.W
19、hat does the underlined word“obsolete”mean in Part 3?A.Abandoned.B.Welcome.C.Forbidden.D.Efficient.答案A解析词义猜测题。由Field technician中的“Low-cost sensors combined with high availability cellular/satellite communications and cloud technology are being started to automate and alarm these sites,and can be che
20、cked and maintained from a desktop or mobile device.”可知,低成本传感器结合高应用型的通讯技术和云技术可以取代人力,所以推断出“New advances in the Internet of Things could make this work obsolete.”这句话的意思是物联网的新的改进,可以使得这项工作被废弃。“obsolete”的意思是“被废弃”,故选A项。7.What does the author mean by“youd better start polishing your resume” in the last par
21、agraph?A.You must value your present work.B.You have some job security.C.Your resume needs correcting further.D.You should consider changing the job.答案D解析推理判断题。由最后一段“If youre selling a high-differentiation product or a high-price,low-volume product you have some job security,but if youre selling a h
22、igh-volume,low-differentiation product,youd better start polishing your resume,said Doug Camplejohn,CEO of Fliptop.These kind of product sales are all moving online.”可知,前面有转折连词 but,故“youd better start polishing your resume”的意思应该与“you have some job security”相反,所以“youd better start polishing your resu
23、me”暗含的意思是你应该考虑改变工作,选D项。C(2022北京西城二模)Great Books for Every ReaderShe Flies Through the AirCircus LifeLee Stath (Marilees)Hardback $29.99Paperback $19.99E-book $3.99Having fear of heights is definitely not an advantage when flying over circus rings or swinging from one trapeze to the other.Rather cons
24、tant practice and determination led trapeze performer now author Lee Stath,also known in the circus world as part of The Flying Marilees,to share how his instructor made one of the best catchers in the circus world out of an unwilling school teacher.Through She Flies Through the Air,Stath uncovers t
25、he determination of the human spirit and the energetic life on a circus train or inside a sweaty tin truck.续表Never Quote the Weather to a Sea LionPaul BinderPaperback $19.95For Paul Binder the circus wasnt merely a weekend escapeit was a lifestyle.Discover the origins of New Yorks beloved Big Apple
26、circus in Binders new memoir,which records his journey from lowly beginnings to circus founder.Never Quote the Weather to a Sea Lion will help readers understand the inner-working of the circus and find the magic in everyday life.A Century on New Brunswicks N.W.MiramichiGeorge S.MumfordHardback $29.
27、99Paperback $19.99E-book $3.99Experience the greatness of nature and the glory of life.In A Century on New Brunswicks N.W.Miramichi,George S.Mumford shares his fathers journal,one that recorded an unforgettable first trip to a breathtaking region of Canada.I Chose to Be a U.S.MarineGeorge W.Carringt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-735709.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
