内蒙古包头市第四中学2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 包头市 第四 中学 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 解析
- 资源描述:
-
1、包头四中2020-2021学年度第一学期期中考试高二年级英语试题总分:150分 时长:120分钟一、阅读理解(本大题共15小题,每小题2分,共30分)ASharon, Aged 22The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself. Besides, I dont know what your middle school was like, but high school teachers will not care about things such as how mu
2、ch homework you already have in one night. Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to. Frank, Aged 21I think almost every kid feels both nervous and excited before their first day. You will probably love it. I know I did. You shou
3、ld join some sports or activities that will make your high school experience more enjoyable. Good luck!Eddie, Aged 20When I started high school I was really nervous too, especially since I had been home- schooled all through middle school and didnt really know anyone. I suppose the best advice would
4、 be to just relax. The first couple of days can be a little bit hard but things will become easier before you know it. David, Aged 19I am not going to lie. The first day is kind of frightening. But youll get used to it. Dont be afraid of anyone; upperclassmen will pick on you more if you let them kn
5、ow youre afraid. Just take it easy. Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. After the first week its really not bad at all. Dont worry.1. What can we infer from what Sharon said ?A. Teachers are quite strict.B. Students often stay up at night.
6、C. Teachers provide little care for students.D. Students should make good use of their time.2. How did Eddie feel on his first day of high school?A. Excited.B. Bored.C. Anxious.D. Relaxed.3. Who mentions the importance of friends?A. Frank.B. David.C. Sharon.D. Eddie.【13题答案】【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】
7、这是一篇议论文。文章主要通过几个高中生的真实经历来讲述如何快速适应高中生活。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段最后一句“Its best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.(学会很好地处理事情和管理时间是最好的,那么你就能够实现你所需要的目标)”可知,Sharon认为学生们应该好好地利用自己的时间。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章第三段第一句“When I started high school I was
8、really nervous too, especially since I had been home-schooled all through middle school and didnt really know anyone.(当我刚进高中的时候,我也很紧张,特别是因为我初中一直在家学习,认识的人很少) ”可知,Eddie刚进高中的时候感到很焦虑紧张。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quick
9、ly.(交一些朋友,经常和他们玩,会帮助你快速适应高中生活)”可知,David提到了朋友。故选B项。BFor as long as weve known about it, humans have searched for a cure for cancer. Across the world, countless amounts of time and money have been spent on researching a way to stop this terrible disease. But now, it seems like the answer could have be
10、en inside our own bodies the whole time.Recently, the Food and Drug Administration(FDA) in the US, a government agency thats responsible for healthcare, approved a new form of gene therapy(疗法) that could mean the end of a certain type of cancer.The therapy allows scientists to “train” the immune(有免疫
11、力的) cells of sick patients to fight leukemia(白血病) a form of blood cancer that mostly affects young people.The exciting new treatment works by removing healthy immune cells from the patient, known as T-cells, which are then changed to be able to “hunt down” cancer cells.The cells are then put back in
12、to the patient before they begin to get rid of the patients leukemia over time, similar to how the body fights off other illnesses.“This is truly an exciting new day for cancer patients,” Louis J. DeGennaro, president of the Leukemia and Lymphoma Society, said in a news release.Up until now, a long
13、and painful marrow transplant(骨髓移植) was the only option for many leukemia patients.In this procedure, healthy blood cells are taken from a donator and placed into the sick patient, who also has to go through chemotherapy (化疗) to allow their body to adjust to the new cells.But with a recovery rate of
14、 around 83% according to a news release published by the FDA its hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.“Were entering a new frontier in medical innovation(创新) with the ability to reprogram a patients own cells to attack a deadly cancer,”
15、 FDA representative Scott Gottlieb said in the release. “New technologies such as gene and cell therapies hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cure many incurable illnesses.”4. What is the authors main purpose in writing the passage?A. To compare different ways
16、of curing leukemia.B. To report on a breakthrough in cancer treatment.C. To explore the potential of gene and cell therapies.D. To show scientists efforts in search of a cure for cancer.5. How does the new treatment to fight leukemia work?A. By using changed T-cells to destroy cancer cells.B. By rep
17、lacing sick blood cells with healthy ones.C. By removing sick blood cells during marrow transplant.D. By using chemotherapy to improve the patients immune system.6. What can be inferred about the new therapy for leukemia sufferers?A. It can save them many more trips to the hospital.B. It can improve
18、 their ability to fight off all kinds of cancer.C. It can give them a better chance of survival and recovery.D. It can reduce their pain in the process of marrow transplant.7. What is Scott Gottliebs attitude toward gene and cell therapies?A. Doubtful.B. Optimistic.C. Worried.D. Casual.【47题答案】【答案】4.
19、 B 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】本文是一篇科普说明文。文章介绍了医学领域的一项重大进步。美国食品药品监督管理局批准了一项新的基因疗法通过“训练”患者有免疫力的细胞去杀死癌细胞。实验已经证明这一疗法相当有效,并且前景光明。【4题详解】推理判断题。通览全文可知,文章介绍了医学领域的一项重大进步。美国食品药品监督管理局批准了一项新的基因疗法通过“训练”患者有免疫力的细胞去杀死癌细胞。因此作者写这篇文章的目的是要报导一项癌症治疗领域的新突破。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段The therapy allows scientists to “train” the immu
20、ne(有免疫力的)cells of sick patients to fight leukemia(白血病) a form of blood cancer that mostly affects young people.一句可知,新的基因疗法是通过“训练”患者有免疫力的细胞去杀死癌细胞。故选A。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段its hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.一句可知,由于这项新疗法,白血病患者有望战胜癌症,从病
21、痛折磨中恢复,并活下来。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一句New technologies such as gene and cell therapies hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cure many incurable illnesses.可知,Scott Gottlieb认为基因和细胞疗法有望让我们治疗甚至治愈一些难以治疗的疾病。因此Scott Gottlie对于基因和细胞疗法持乐观态度。故选B。【点睛】推理判断题要求考生在理解原文表面文字信息的基础上,
22、做出一定的判断和推理,从而得出文章的隐含意义和深层意义。推理判断题属于主观性较强的高层次阅读理解题,做这类题目时,同学们应严格依据作者所陈述的细节、事实以及作者的措词、态度和语气等,找出能够表露作者思想倾向和感情色彩的词语,然后利用自己已获得的相关知识进行推理判断,从而得出符合逻辑的结论。以本文第四小题为例,根据文章最后一句New technologies such as gene and cell therapies hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cure many inc
23、urable illnesses.可知,Scott Gottlieb认为基因和细胞疗法有望让我们治疗甚至治愈一些难以治疗的疾病。因此Scott Gottlie对于基因和细胞疗法持乐观态度。故选B。CHow fit are your teeth? Are you lazy about brushing them? Never fear: An inventor is on the case. An electric toothbrush senses how long and how well you brush, and it lets you track your performance o
24、n your phone.The Kolibree toothbrush was exhibited at the International Consumer Electronics Show in Las Vegas this week. It senses how it is moved and can send the information to an Android phone or iPhone via a Bluetooth wireless connection.The toothbrush will be able to teach you to brush right (
25、dont forget the insides of the teeth!) and make sure youre brushing long enough. “Its kind of like having a doctor actually watch your brushing on a day-to-day basis,” says Thomas Serval, the French inventor.The toothbrush will also be able to talk to other applications(应用) on your phone, so develop
26、ers could, for example, create a game controlled by your toothbrush. You could score points for beating monsters(怪物) among your teeth. “We try to make it smart but also fun,” Serval says.Serval says he was inspired by his experience as a father. He would come home from work and ask his kids if they
27、had brushed their teeth. They said “yes,” but Serval would find their toothbrush heads dry. He decided he needed a brush that really told him how well his children brushed.The company says the Kolibree will go on sale this summer, for $99 to $199, depending on features. The U.S. is the first target
28、market.Serval says that one day, itll be possible to replace the brush on the handle with a brushing unit that also has a camera. The camera can even examine holes in your teeth while you brush.8. Which is one of the features of the Kolibree toothbrush?A. It can sense how users brush their teeth.B.
29、It can track users school performance.C. It can cause users fear of seeing a doctor.D. It can help users find their phones.9. What can we learn from Servals words in Paragraph 3?A. You will find it enjoyable to see a doctor.B. You should see your doctor on a day-to-day basis.C. You can brush with th
30、e Kolibree as if guided by a doctor.D. Youd like a doctor to watch you brush your teeth every day.10. What is Paragraph 5 mainly about?A. How Serval found out his kids lied to him.B. Why Serval thought brushing teeth was necessary.C. How Serval taught his kids to brush their teeth.D. What inspired S
31、erval to invent the toothbrush.11. What can we learn about the future development of the Kolibree?A. The brush handle will be removed.B. A mobile phone will be built into it.C. It will be used to fill holes in teeth.D. It will be able to check users teeth.【811题答案】【答案】8. A 9. C 10. D 11. D【解析】【分析】本文介
32、绍了一种新的科技发明-智能牙刷。这款智能牙刷可以像医生一样感应出你刷牙的时长和你是否刷的干净彻底。【8题详解】考查细节理解。由文章中第一段第二行“An electric toothbrush senses how long and how well you brush”可知电动牙刷可以感应出你刷牙的时长和你是否刷的干净彻底。故答案选A。【9题详解】考查推理判断。由第三段“Its kind of like having a dentist actually watch your brushing on a day-to-day basis”可知,有了这种牙刷,实际上真有点像医生看着你刷牙一样。故
33、选C.【10题详解】考查主旨大意。第五段的首句即为主题句。本段主要讲了发明者亲身经历自己孩子不愿意刷牙而萌生的发明念头。A项:如何发现孩子撒谎的;B项:为什么刷牙时必要的;C项:如何教给孩子刷牙。均不符合文意。故答案选D.【11题详解】考查推理判断。文中最后一段:one day,itll be possible to replace the brush on the handle with a brushing unit that also has a camera. The camera can even examine holes in your teeth while you brush
34、.可知,这种牙刷的前景是非常乐观的,而且还有照相机来检查你的牙洞。故答案选D。(它将会检查使用者的牙齿) DAlfred Carlton Gilbert(1884-1961) was a man of many ideas and talents. As a small boy, he kept trying new things. At age 12, he started a sports club for his friends and got their school to have a field day with active games and prizes. As he gre
35、w and practiced, Gilbert became skilled at pole vaulting(撑杆跳高), pull-ups, the long jump and football.Gilbert broke the world record for pull-ups in 1900 and the distance record for running long dive in 1902. And he won a gold medal in the pole vault at the Olympic Games in 1908. By that time, he had
36、 nearly finished medical studies. Choosing not to make medicine his career, Gilbert co-founded Mysto Manufacturing, a manufacturer of magic sets, in 1907. Gilbert had amused his friends and earned college money by doing magic tricks, so he knew what was needed. One day, Gilbert saw workers using ste
37、el girders(钢梁) to build towers for power lines. That gave him the idea for the Erector Set, a popular construction toy.In 1917, the Council of National Defense thought no toys should be produced for Christmas because the country was fighting in World War I. Gilbert and other men from the Toy Manufac
38、turers of America went to Washington, with about 40 different toys. They had 15 minutes to speak. This meeting was at the end of a long, hard day. Gilbert told the government men at the meeting how toys helped children learn. His helpers brought out the toys. Soon, the tired government men were on t
39、he floor, playing with building sets, models of navy ships, and other toys. The time limit was forgotten; so was the Christmas toy ban(禁令).Gilbert spent the rest of his life improving erector sets. His company made and sold the sets, plus chemistry and other science sets and toy trains. He made item
40、s for homes, businesses, and the army. When he died in 1961, he had 150 patents (专利)for his many inventions. But his main joy was in helping children learn and have fun at the same time.12. Whats the right order of the events about Gilbert?a.He argued against a ban on toy production.b.He broke the w
41、orld record for pull-ups.c.He set up a manufacturer of magic sets.d.He started a sports club for his friends.e.He won a gold medal in the pole vault.A. b d, e, a, cB. b, a, e, d, cC. d, b, c, e, aD. d, c, e, b, a13. The story mentioned in paragraph 3 shows that _ .A. Gilberts toys interested not onl
42、y children but adultsB. toys could help children learn about World War IC. toys were a danger to the Council of National DefenseD. Christmas toys were not popular during wartime14. According to the text, Gilbert was known as _.A. a teacher, boy-maker and businessmanB. an athlete, inventor and busine
43、ssmanC. an athlete, writer and businessmanD. a magician, writer and toy-maker15. What would be the best title for the text?A. An easy way into the sporting circle.B. The man who saved Christmas.C. Influenced of toys on childrenD. The amazing Mr. Gilbert.【1215题答案】【答案】12. D 13. A 14. A 15. C【解析】【导语】这是
44、一篇记叙文。主要记录了Alfred Carlton Gilbert因其天才想法和敢于尝试新鲜事物的勇气而创造了他传奇的一生。【12题详解】细节理解题。根据第一段的“At age 12, he started a sports club for his friends”可知,他12岁为朋友创办运动俱乐部;第二段的“Gilbert co-founded Mysto Manufacturing, a manufacturer of magic sets, in 1907”可知,他于1907年与人共同创立了Mysto Manufacturing,这是一家魔术套装制造商;“he won a gold m
45、edal in the pole vault at the Olympic Games in 1908”可知,他在1908年的奥运会上获得了撑杆跳金牌;“Gilbert broke the world record for pull-ups in 1900”可知,他在1900年打破了引体向上的世界纪录;第三段的“In 1917, the Council of National Defense thought no toys should be produced for Christmas because the country was fighting in World War I(1917年
46、,国防委员会认为圣诞节不应该生产玩具,因为这个国家正在参加第一次世界大战)”可知,他反对禁止玩具生产是在1917年。综上,故选D。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“That gave him the idea for the Erector Set, a popular construction toy.(这让他产生了建造者玩具的想法,这是一种流行的建筑玩具)”和第三段的“Soon, the tired government men were on the floor, playing with building sets, models of navy ships, and oth
47、er toys(很快,疲惫不堪的政府官员们就在地板上玩建筑用具、海军舰艇模型和其他玩具)”推知,孩子和成人对玩具产生了极大的兴趣。故选A。【14题详解】推理判断题。根据最后一段 “His company made and sold the sets, plus chemistry and other science sets and toy trains(他公司制造并销售这些装置,还有化学和其他科学装置以及玩具火车)”和“his main joy was in helping children learn(他的主要乐趣是帮助孩子们学习)”可推测Gilbert是一位教师、玩具制造商、商人,故选A
48、。【15题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其最后一段的 “But his main joy was in helping children learn and have fun at the same time(但他的主要乐趣在于帮助孩子们同时学习和享受乐趣)”可知,Gilbert制造玩具是想让这些玩具对孩子有所影响并帮助他们学习,因为他自己这一生就是受其影响才有如此成就的。故C项“玩具对儿童的影响”可以作为最佳标题。故选C。二、七选五(本大题共5小题,每题2分,共10分)Youre growing up. That means youre probably experiencing
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-928459.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
