2022届高考英语一轮复习 Unit 17 健康的生活方式、积极的生活态度训练(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 Unit 17 健康的生活方式、积极的生活态度训练含解析北师大版 2022 高考 英语 一轮 复习 健康 生活方式 积极 生活 态度 训练 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、健康的生活方式、积极的生活态度课时练(一)一、主题语基拓展练 (一)主题词汇盘查 (已会词汇,在内打“”;欠熟练词汇,多翻阅识记)amusementfunentertainment recreation distraction relaxation humor pastime pleasure interesting joyful cheerful disgusting laughter giggle grin chuckle vivid sneer opera (二)主题词汇训练.选词填空(有两词多余)fun, pastime, grin, amusement, opera, disgust
2、ing, humor, vivid, sneer, interesting 1Its not much fun going to a party on your own.2The best method to settle disagreements is to treat the situation with humor.3People use scissors to cut red papers into different vivid shapes, like plants and animals.4The kitchen was in a disgusting state when s
3、he left.5She was relieved to see his face light up with a boyish grin.6She pretends to be interested in opera,_but its only for show.7His favorite pastime was patting his kittens soft paws.8If you go to a club and you dont look right, youre sneered at.单句语法填空1She could not hide her amusement (amuse)
4、at the way he was dancing.2The entertainment (entertain) was good clean fun for the whole family.3Saturday afternoon is for recreation (recreate) and outings.4I find it hard to work at home because there are too many distractions (distract)5You should be able to find the odd moment for relaxation (r
5、elax)6He was quite humorous (humor), and I liked that about him.7It was interesting (interest) to be in a different environment.8The nursery is bright and cheerful (cheer), with plenty of toys.9Laughter (laugh) is one of the most infectious expressions of emotion.10They grinned(grin) with delight wh
6、en they heard the good news.二、主题语篇押题练.阅读理解A(2021太原月考)Clowns (丑角) have been around for a long time.They not only make us laugh at the circus (马戏团) but they used to make the king and his followers laugh in court.The earliest of these funmakers are called “fools”In Greek and Roman times these fools dre
7、ssed up like clowns do today with painted faces and funny costumes (戏服)They danced around the stage and did things to make people laugh as clowns do in circuses today.By medieval times (中世纪) every court had its fools.Fools wore bright colours and had bells (大肚子) on their shoes and their hats.They we
8、re not really meant to be foolish and often they would say wise and sensible things to the king which nobody else was brave enough to say.The king never got_cross with the fool as this was his job.He was meant to be both wise and foolish and try to make the situation in court less serious.Of course
9、people wanted to have their own kind of fool and shows developed in the 1500s in which fools (or Zanies) performed to make the crowd laugh.This kind of entertainment became so popular that it started a special kind of drama in Italy called Commedia dellarte, which gradually turned into our comedy pr
10、ogrammes today.When you watch the antics (滑稽剧) of Charlie Chaplin or Rowan Atkinson, you are watching a kind of comedy that is directly originated from the fools of ancient Rome and Greece.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了小丑由只属于古罗马和希腊的宫廷发展到今天马戏团里的小丑的历史。1How do clowns entertain people?ABy their amusing talk and bo
11、dy language.BBy their amusing voices and body language.CBy their clothes, songs and the way they talk.DBy their clothes, makeup and the way they act.解析:选D细节理解题。根据第一段最后三句可知,丑角是通过他们的衣服、化妆和行为方式娱乐人们的。故选D。2Where did fools first give performances?AIn different towns in Europe.BIn shows in ancient Greece a
12、nd Rome.CAt fairs or market where there were a lot of people.DIn the building where law cases could be heard and judged.解析:选B细节理解题。根据第一段第三、四句中的“In Greek and Roman times”可知,小丑最初是在古希腊和古罗马表演。故选B。3When did the Commedia dellarte begin to develop?ABefore the fifth century.BAround the tenth century.CDuring
13、 the Middle Ages.DIn the sixteenth century.解析:选D细节理解题。根据第三段第一句可知,Commedia dellarte是在16 世纪开始发展的。故选D。4What does the underlined phrase “got cross” in the second paragraph mean?AGot satisfied.BGot through.CGot angry. DGot delighted.解析:选C词义猜测题。根据第二段中“they would say wise and sensible things to the king wh
14、ich nobody else was brave enough to say”以及画线词所在句可知,国王绝不会对丑角生气,因为这是他的工作。由此可知,get cross是“生气”的意思。故选C。B(2021仁寿月考)In effect, many people avoid the very attempts that are the source of true happiness.They fear the pain inevitably brought by such things as marriage, raising children, professional achieveme
15、nt, religious commitment and selfimprovement.Ask a bachelor (单身汉) why he resists marriage even though he finds dating less and less satisfying.If he is honest he will tell you that he is afraid of making a commitment.For commitment is in fact quite painful.The single life is filled with fun, adventu
16、re and excitement.Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.Couples with infant children are lucky to get a whole nights sleep or a threeday vacation.I dont know any parent who would choose the word “fun” to describe raising children.But couples who decide not to h
17、ave children never know the joys of watching a child grow up or of playing with a grandchild.Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most liberating realizations.It liberates time: now we can devote more hours to activities that can genuinely increase
18、 our happiness.It liberates money: buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless.And it liberates us from envy: we now understand that all those who are always having so much fun actually may not be happy at all.语篇解读:本文是一篇议论文。文章提出了快乐与痛苦
19、总是相伴而行,并进行了举例说明,最后作者阐述要理解并接受真正的快乐,必须能够区分出快乐和乐趣。5According to the author, a bachelor resists marriage chiefly because _.Ahe is unwilling to take family responsibilitiesBhe believes that life will be more cheerful if he remains singleChe finds more fun in dating than in marriageDhe fears it will put a
20、n end to all his fun adventure and excitement解析:选A细节理解题。根据第二段中的“he is afraid of making a commitment”可知,一个单身汉害怕结婚的原因是他害怕做出承诺,害怕承担责任。故选A。6Raising children, in the authors opinion, is _.Aa moral duty Ba thankless jobCa rewarding task Da source of inevitable pain解析:选C推理判断题。根据第三段的内容尤其是最后一句可推知,作者认为养育孩子是值得
21、的,是有回报的。故选C。7To understand what true happiness is one must _.Ahave as much fun as possible during ones lifetimeBmake every effort to liberate oneself from painCput up with pain under all circumstancesDbe able to distinguish happiness from fun解析:选D细节理解题。根据最后一段第一句可知,如果想知道什么是真正的快乐,我们要能够区分快乐和乐趣。故选D。8Wha
22、t is the author trying to tell us?AHappiness often goes hand in hand with pain.BOne must know how to make money.CIt is not important to make commitments.DIts pain that leads to happiness.解析:选A写作目的题。文章首先提出了快乐与痛苦总是相伴而行,接着进行了举例说明,最后作者阐述要理解并接受真正的快乐,就要能够区分出快乐和乐趣。由此可知,作者写这篇文章的目的是要告诉我们快乐常与痛苦相伴而行。故选A。.语法填空(
23、2021昌都模拟)Every single day things happen that change our feelings and emotions (情感). Depending _1_ what happens to us, we may become happy, angry, sad, _2_ (excite) or one of many other emotions. Feelings and emotions are gifts to us and they make us different from other _3_ (animal)So, it is very na
24、tural to feel angry or scared. It is also important for us to think why we feel a certain way.If we think about what it is that makes us feel like we do, we can then _4_ (successful) control our reactions.But this is _5_ (easy) said than done! Sometimes, it seems that we _6_ (control) by our emotion
25、s.There might be events, both good and bad, in our life that take us by surprise.It can be hard _7_ (manage) our feelings during these times.Sometimes our emotions can get us into trouble.We may see a young child _8_ loses his/her temper (脾气) and gets punished.It is easy for us to hurt people, make
26、bad choices or not do our best when we let our feelings control our words and actions.During these times, it is important to remember that we dont always choose how we feel, _9_ we can choose how to act or react. Controlling _10_ (we) emotions will help us be better people.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何理性控
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346920.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
