2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练二十三阅读理解 阅读七选五含解析新人教版202106282146.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习第二部分高考题型组合练组合练二十三阅读理解 阅读七选五含解析新人教版20210628214
- 资源描述:
-
1、组合练(二十三)阅读理解阅读七选五阅读理解A(2021福州高三教学检测)Stay in WalesBed & BreakfastSt DavidsServing only adults, Ramsey House offers you professional hotel standards of accommodation and food service coupled with the friendly, relaxed atmosphere of a highclass nonsmoking guest houseSituated within walking distance of
2、St Davids, the smallest city in Europe, the house stands in its own attractive gardens and has private offroad parking In the opposite direction, there is easy access to the Pembrokeshire Coast Path, where you can see some of Britains most spectacular coastal scenery with its abundant bird life and
3、wild flowersWe have three double and three twin rooms Each is individually furnished and decorated to 4star standard with comfortable beds, central heating, remote control color TV, hair dryers and plenty of mirrors All the rooms have a modern, welllit ensuite bathroom with WC, shaver socket and ele
4、ctric showerAll firstfloor rooms have views of either the sea, the Cathedral or open country, and there are three groundfloor rooms with garden views, ideal for guests unable to climb stairsOur full Welsh breakfast offers you a great start to the day with homemade bread, cookies and preserves We can
5、 also prepare fresh picnic lunches for your day out walking the Coast Path or on the beachesThere is comfortable lounge with lots of books and leaflets about Pembrokeshire to help you plan your trips Weather permitting, guests may enjoy the peace and quiet of our gardens and watch the birds feeding
6、Drinks are served in both the garden and loungeWe also have secure bicycle storage, a drying room and light laundry facilitiesNearby are some of the safest and cleanest beaches in Europe offering a variety of water sports including sailing, surfing, windsurfing and sea angling Visitors are welcome a
7、t St Davids City Golf Club and several other Pembrokeshire clubs We are also conveniently situated for easy access to the bird sanctuary islands of Ramsey, Skomer and SkokholmA warm welcome awaits you at Ramsey House all year round You will find it the ideal touring center in all seasonsHouse Owners
8、: Ceri & Elaine Morgan 01437 72021语篇解读本文是一篇应用文。文章主要介绍了英国一所公寓Ramsey House提供的各项服务及其周边的环境。1According to the passage, St Davids is the name of Athe Coast PathBa Welsh cityCa Bed & Breakfast hotelDRamsey House解析:细节理解题。根据本文标题中的“Stay in Wales”及第二段第一句中的“Situated within walking distance of StDavids, the smal
9、lest city in Europe”可知,StDavids是威尔士的一座城市的名字。故选B。答案:B2Which of the following is TRUE?AOn the Coast Path guests can enjoy water sports and play golfBGuests have to eat their lunches out on the Coast Path or the beachesCGuests staying in the lowestlevel rooms have a good view of the seaDGuests may come
10、 to this house by car or by bike without parking problems解析:细节理解题。根据第二段第一句“Situated within walking distance of StDavids the house stands in its own attractive gardens and has private offroad parking”以及第七段“We also have secure bicycle storage, a drying room and light laundry facilities”可知,旅客驾车或骑自行车前往该
11、公寓时都不会面临停车问题。故选D。答案:D3Which of the following tourists may not be interested in this ad?AAna, a wheelchair user, who enjoys holidays by the coastBXavier, a birdwatching enthusiast, who knows little about the local areaCA married couple with two young children showing interest in PembrokeshireDTina, a
12、 PhD graduate, who attaches great importance to travel safety解析:推理判断题。根据第一段中的“Serving only adults, Ramsey House offers you”可知,该公寓只接待成年人。由此可推知,带着两个孩子的夫妻可能不会对这则广告感兴趣。故选C。答案:CB(2021齐鲁名校复习达标检测)I moved to the United States as a teenager The adjustment to a new place was difficult But there was major stre
13、ss in my life at that time: I was the only member of my family who spoke English, meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on However, there was another universal language I loved to learn as a child: artAlthough I connected myself with drawing and painting while
14、 in school, I mostly dismissed art as a path to a career Since my dad always said “Think about the future”, I did not think he would support the study of art once I went to college But, to my surprise, it was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts scho
15、olsI was admitted into industrial design Its basically to design products and services I could be doing something more technical or something more related to problemsolving It was no easy task to do the course including metalworking, woodworking and model making In one class I just drew cubes for an
16、 entire month, which led me to a question: “Wow! Do I really want to do this?” But I finally survived the courseNow I am a design strategist for Marshall Moya Design, a famous architecture and interior design company I have experience in exhibit design, product design and website design, apart from
17、which I enjoy developing public art in my free timeThroughout my career, Ive picked up different things along the way The best way to learn in my opinion is through working, therefore, get as many projects as you can Industrial design kind of makes you an allround person语篇解读本文是一篇记叙文。随家人移居美国的作者热爱艺术,并
18、在家人的支持和自己的坚持下,追逐梦想,成就事业。4What was the authors biggest problem when first moving to America?AThe adaption to a new environmentBDifficulty in learning a new languageCFathers disapproval of her studying artDThe burden of being a communicator解析:推理判断题。根据第一段中的“But there was major stress in my life at that
19、 time:I was the only member of my family who spoke English,meaning I had to step up when we dealt with a shop assistant, a waiter and so on”可知,作者一家搬到美国后面临的主要问题:她是家庭中唯一会说英语的人,每次应对售货员、服务员等时,她不得不站出来,由此可推知她肩负着家人与外界沟通的重责,故选D。答案:D5What made the author choose to study art?AHer deep love for artBThe suggest
20、ion of her familyCHer potential in designDThe need of a good job解析:细节理解题。根据第二段中的“I did not think heit was my parents who suggested just that and urged me to apply to technical and liberal arts schools”可知,作者的父母建议她学习艺术,故选B。答案:B6Why was the authors experience of drawing cubes mentioned?ATo emphasize he
21、r effort at studyBTo express the regret at her choiceCTo prove the course was difficultDTo show the basic content of the course解析:细节理解题。根据第三段中的“It was no easy task to do the course including metalworking, woodworking and model making”可知,作者认为工业设计不容易学,下文中的“In one class I just drew cubes for an entire
22、monthsurvived the course”进一步说明学习工业设计这门课程的过程是艰难的。答案:C7How did the author feel when she mentioned her career?ASurprisedBStressedCEager DProud解析:推理判断题。根据最后一段中的“Throughout my career,Ive picked up different things along the way”和“Industrial design kind of makes you an allround person”可知,作者为她的事业感到自豪。故选D。答
23、案:DC(2021青岛高三练习性诊断)In recent years, stressedout people living in cities have been seeking protection in green spaces for the proven positive impacts on physical and mental health, but the benefits of “blue spaces”not only the sea and coastline, but also rivers, lakes, canals, waterfalls, even founta
24、insare less well advertised, yet the science has been consistent for at least a decade: being by water is good for the body and mind“Many of the processes are exactly the same as with green spaceswith some added benefits,” says Dr Mathew White, a senior lecturer at the University of ExeterWhite says
25、 there are three established pathways by which the presence of water is positively related to health and happiness First, there are the beneficial environmental factors, such as less polluted air and more sunlight Second, people who live by water tend to be more physically active Thirdand this is wh
26、ere blue spaces seem to have an advantage over other natural environmentswater has a psychological recovery effect When you are sailing, surfing or swimming, says White, “youre really in step with natural forces there”Catherine Kelly is a wellness practitioner who teaches classes in “mindfulness by
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347375.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件-我家跨上了信息高速路_人教新课标.ppt
