河北省张家口市宣化区宣化第一中学2020-2021学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省张家口市宣化区宣化第一中学2020-2021学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 河北省 张家口市 宣化 第一 中学 2020 2021 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、英语试卷一、阅读理解(本大题共15小题,共30分)ASharon, Age 22The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself. Besides, I dont know what your middle school was like, but high school teacher will not care about things such as how much homework you already have in one night. Its best
2、to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.Frank, Aged 21I think almost every kid feels both nervous and excited before their first day. You will probably love it. I did. You should join in some sports or activities that will make your hig
3、h school experience more enjoyable. Good luck!Eddie, Aged 20When I started high school, I was really nervous too, especially since I had been homeschooled all through middle school and didnt really know anyone. I suppose the best advice would be to just relax. The first couple of days can be a littl
4、e bit hard, but things will become easier before you know it.David, Aged 19Im not going to lie The first day is kind frightening. But youll get used to it. Dont be afraid of anyone; upperclassmen will pick on you more if you let them know youre afraid. Just take it easy. Making some friends and stay
5、ing with them will greatly help you get used to high school quickly. After the first week its really not bad at all. Dont worry.1. What can we infer from Sharon about high school?A. Teachers are quite strict.B. Students often stay up at night.C. Teachers provide little care for students.D. Students
6、should make good use of their time.2. How did Eddie feel on his first day of high school?A. Excited.B. Bored.C. Relaxed.D. Worried.3. Who mentions the importance of friends?A. Frank.B. David.C. Sharon.D. Eddie.【答案】1. D 2. D 3. B【解析】这是一篇应用文。文章讲述了一些学生刚刚步入高中可能会遇到的问题。【1题详解】细节理解题。根据文章第一部分的Its best to jus
7、t learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.(最好是学会处理事情、明智地管理你的时间,这样你就可以实现你需要的一切)可知,学生应该学会很好地利用他们的时间。D. Students should make good use of their time. (学生应该很好地利用他们的时间)符合以上说法,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章第三部分的When I started high school, I was really nervous
8、too, especially since I had been homeschooled all through middle school and didnt really know anyone. (当我开始上高中时,我也很紧张,尤其是因为我整个中学都是在家自学的,而且我一个人都不认识)可知,Eddie刚上高中时很紧张。D. Worried. (担忧的)符合以上说法,故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一部分的Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high scho
9、ol quickly. (交一些朋友,和他们待在一起,会帮助你很快适应高中生活)可知,David强调了朋友在高中的重要性。故选B项。BWe are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know the history of the Internet? Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and exp
10、ensive. Computer networks didnt work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through a
11、nother part. In this way, computer network system would keep on working all the time. At first the Internet was only used by the government, but in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it, too. However, computers were still very expensive and the Internet was diffic
12、ult to use. By the start of the 1990s, computers had become cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made “surfing” the Internet more convenient. Today it is easy to get online and it is said that millions of people use the Internet every day. Sending email is more and
13、more popular among students. The Internet has now become one of the most important parts of peoples life4. The Internet has a history of around _ years.A tenB. twentyC. fiftyD. seventy5. A new network system was set up to _ .A. break down the whole networkB. make itself keep on working all the timeC
14、. make computers cheaperD. make computers large and expensive6. At first the Internet was only used by _.A. ScientistsB. the governmentC. schoolsD. hospitals and banks7. _ made “surfing” the Internet more convenient.A. SoftwareB. ScientistsC. InformationD. Computers【答案】4. C 5. B 6. B 7. A【解析】这是一篇说明文
15、。文章主要介绍了互联网的发展历史。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. ”(当许多人发现互联网是在20世纪60年代建立的时候,他们感到很惊讶。)可知,因特网大约有五十年的历史。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working,
16、 information could be sent through another part. In this way, computer network system would keep on working all the time.”(它应该足够好,可以被许多不同的计算机使用。如果网络的一部分不工作,信息可以通过另一部分发送。这样,计算机网络系统就可以一直工作下去。)可知,一个新的网络系统被建立起来,使它能一直工作。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“At first the Internet was only used by the government, but in
17、 the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it, too. ”(起初,只有政府使用互联网,但在20世纪70年代初,大学、医院和银行也被允许使用互联网。)可知,起初,互联网只被政府使用。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据第三段中“By the start of the 1990s, computers had become cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made “surfing”
18、 the Internet more convenient.”(到20世纪90年代初,电脑已经变得更便宜、更容易使用。科学家们还开发了一种软件,使 “网上冲浪”更方便。)可知,软件使上网更方便。故选A项。CSave the AnimalsAnimals are natural resources(资源) that people have wasted all through our history. Animals have been killed for their fur and feathers(羽毛), for food, for sport, and simply because t
19、hey were in the way. Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. Hundreds more are on the danger list today. About 170 kinds in the United States alone are considered in danger. Why should people care? Because we need animals. And because once they are gone, there will nev
20、er be any more. Animals are more than just beautiful or interesting. They are more than just a source of food. Every animal has its place in the balance (平衡) of nature. Destroying one kind of animal can create many problems. For example,when farmers killed large numbers of hawks(鹰), the farmers stor
21、es of corn and grain were destroyed by rats and mice. Why? Because hawks eat rats and mice. With no hawks to keep down their numbers, the rats and mice multiplied(繁殖) quickly. Luckily, some people are working to help save the animals. Some groups raise money to let people know about the problem. And
22、 they try to get the governments to pass laws protecting animals in danger. Quite a few countries have passed laws. These laws forbid(禁止) the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing.8. Animals are important to us mainly because _.A.
23、they are beautiful and lovelyB. they keep the balance of natureC. they give us a lot of pleasureD. they give us a source of food9. What has happened to the animals on the earth? _A. Thousands of kinds of animals are gone forever.B. A few kinds of animals have died out.C. All kinds of animals are in
24、danger.D. About 170 kinds of animals have disappeared forever.10. Why do people kill animals? _A. They kill animals to raise some money.B. Animals destroy their natural resources.C. Animals create many problems.D. They kill animals for something they need.11. What can we conclude from the fact that
25、quite a few countries have passed laws protecting animals in danger? _A. Animals in danger will not be killed any more.B. The number of some animals in danger will increase.C. Every person will know the importance of protecting wild animals.D Animals in danger will be kept away from people.【答案】8. B
26、9. A 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了现在许多动物面临着各种各样的危险,人们的杀戮以及其他的原因使得动物的生存面临威胁。幸运的是,国际已经采取措施来保护动物了。【8题详解】细节理解题。根据第四段中“Every animal has its place in the balance (平衡) of nature. Destroying one kind of animal can create many problems.”(每一种动物在自然界的平衡中都有自己的位置。破坏一种动物会产生很多问题。)可知,动物重要的原因是它们可以保持生态平衡。故选B项。【9题详解】细节理
27、解题。根据第一段中“Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. ”(成千上万种动物已经从地球上永远消失了。)可知,数以千计的动物已经消失了。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第二段中“Animals have been killed for their fur and feathers(羽毛), for food, for sport, and simply because they were in the way.”(动物被杀,是为了它们的毛皮和羽毛,作为食物,作为运动,或者仅仅因为它们碍
28、事。)可知,人们捕杀动物是为了他们需要的东西。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“These laws forbid(禁止) the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing.”(这些法律禁止杀害濒危名单上的任何动植物。慢慢地,一些濒危动物的数量在增长。)可知,濒临灭绝的动物的数量在法律的保护下会增加。故选B项。DIf you ask people to name the one person who had
29、 the greatest effect on the English language, you will get answers like Shakespeare, Samuel Johnson, and Webster, but none of these men had any effect at all compared to a man who didnt even speak English-William the Conqueror.Before 1066, in the land we now call Great Britain lived peoples belongin
30、g to two major language groups. In the west-central region lived the Welsh, who spoke a Celtic language, and in the north lived the Scots, whose language, though not the same as Welsh, was also Celtic. In the rest of the country lived the Saxons, actually a mixture of Anglos, Saxons, and other Germa
31、nic and Nordic peoples, who spoke what we now call Anglo-Saxon(or Old English), a Germanic language. If this state of affairs had lasted, English today would be close to German.But this state of affairs did not last. In 1066 the Normans led by William defeated the Saxons and began their rule over En
32、gland. For about a century, French became the official language of England while Old English became the language of peasants. As a result, English words of politics and the law come from French rather than German. In some cases, modem English even shows a distinction(区别)between upper-class French an
33、d lower-class Anglo-Saxon in its words. We even have different words for some foods, meat in particular, depending on whether it is still out in the fields or at home ready to be cooked, which shows the fact that the Saxon peasants were doing the farming, while the upper-class Normans were doing mos
34、t of the eating.When Americans visit Europe for the first time, they usually find Germany more foreign than France because the German they see on signs and advertisements seems much more different from English than French does. Few realize that the English language is actually Germanic in its beginn
35、ing and that the French influences are all the result of one mans ambition.12. Before 1066, people in Britain mainly spoke .A. Welsh and ScottishB. Nordic and GermanicC. Anglo-Saxon and GermanicD. Celtic and Old English13. How did William the Conqueror have a great effect on English?A. By defeating
36、the Saxons.B. By speaking good English.C. By teaching people in Britain to speak English.D. By bringing French to Britain to greatly influence English.14. Why does Americans feel France is less foreign than Germany?A. They know French better than German.B. They know little history of the English his
37、tory.C. In France most of the advertisements appear in English.D. There are more similarities between English and French.15. What is the main idea of this passage?A. The history of Great Britain.B. The French effects on English language.C. The difference between English and French.D. The great peopl
38、e who had effect on English.【答案】12. D 13. D 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲了英语一开始是以德语为基础的,William the Conqueror使得英语更倾向于法语。【12题详解】细节理解题。答案定位在第二段In the west-central region lived the Welsh, who spoke a Celtic language, and in the north lived the Scots, whose language, though not the same as Welsh, was als
39、o Celtic. In the rest of the country lived the Saxons, actually a mixture of Anglos, Saxons, and other Germanic and Nordic peoples, who spoke what we now call Anglo-Saxon(or Old English)可知在1066年前,英国人主要说凯尔特语和古英语,故选D。【13题详解】细节理解题。答案定位在第三段In 1066 the Normans led by William defeated the Saxons and began
40、 their rule over England. For about a century, French became the official language of England while Old English became the language of peasants.可知William the Conqueror把法语带到英国,极大地影响了英语,故选D。【14题详解】推理判断题。答案定位在第三段When Americans visit Europe for the first time, they usually find Germany more foreign than
41、 France because the German they see on signs and advertisements seems much more different from English than French does.(当美国人第一次访问欧洲的时候,他们经常发现德语比法语“更外国”,因为他们在标志和广告上看到的德语,同法语相比较,与英语有更多的不同。)由此推知英语和法语有更多的相似之处,故选D。【15题详解】主旨大意题。最后一段Few realize that the English language is actually Germanic in its beginni
42、ng and that the French influences are all the result of one mans ambition.是文章的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了英语一开始是以德语为基础的,William the Conqueror使得英语更倾向于法语。这篇文章最好的题目是法语对英语的影响,故选B。二、阅读七选五(本大题共5小题,共10分)If you are like most international students, you are probably comfortable reading and writing in English. _16_
43、Below are some tips to help you to improve your conversational skills.Make friends with American students. Many international students end up making friends with a lot ofor onlyother international students. _17_ Hanging out with natives not only naturally pushes you to improve your spoken English, b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349593.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022-2023学年高中英语新教材译林版(2020)选择性必修3课件 U3L5INTEGRATED SKILLS (II).pptx
