2021版新高考地区高考英语(北师大通用版)一轮复习课后达标检测:UNIT 14 CAREERS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考地区高考英语北师大通用版一轮复习课后达标检测:UNIT 14CAREERS WORD版含答案 2021 新高 地区 高考 英语 北师大 通用版 一轮 复习 课后 达标 检测 UNIT
- 资源描述:
-
1、课时练12篇阅读1篇完形1篇应用文写作.阅读理解A(2020北京海淀区名校联考)I started to work as an editor for a travel magazine. I didnt really mind the work, but I wanted something more challenging. My sister sent me some details for a position in a startup. The job was a seemingly perfect mix of my skills and interests, so I jumped
2、 at it.However, soon after I joined the company, its model changed to focus on K12 education, and everything about my position changed. I was asked to take on the completely different roles of selling contents to teachers and training people. I had no experience in sales, training or education. On t
3、op of that, Im an introvert(内向的人)I felt more a little outside my comfort zone.I knew I wanted to grow as an individual and make a serious impact on the company. I told myself that everything feels overwhelming at first and I should at least try. In a way, I felt like I didnt have a choice. I knew ju
4、mping out of the nest was the right thing for me, even though it felt pretty awful.I was fortunate to be surrounded by very helpful people, both at work and at home. My boss never asked if I thought I could do it; she asked if I was interested in trying.I spent hours researching my companys products
5、. I asked lots of questions and spoke to so many teachers that there were soon more good experiences than difficult ones. I looked for opportunities to put in extra effort. The more I did, the better I felt.Over time, I discovered that the job was something I could do and liked doing. It was incredi
6、bly rewarding to see the company grow. I also learned its important to take risks and accept new opportunities, even when youre not sure if youll do well. I dont think theres anything worse than failing to try. Im so glad I tried, and it surely paid off.【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”曾经是某旅游杂志的编辑,但“我”需要更具有挑战性的工作,
7、所以“我”听从了姐姐的建议跳槽到了一家新公司。可是不久,这家公司的模式改变,内向的“我”被安排到了营销岗位。在老板的鼓励下,“我”不断尝试,努力工作,终于取得了良好的业绩。1Why did the author want to change her job?AShe intended to challenge something new.BShe was paid too little at her old job.CShe followed her sisters advice.DShe got bored of her old boss.A解析:细节理解题。根据第一段第一、二句“I sta
8、rted to work as an editor for a travel magazine. I didnt really mind the work, but I wanted something more challenging.”可知,“我”曾是某旅游杂志的编辑,虽然“我”并不介意这项工作,但“我”想要更有挑战性的工作;据此可知,作者想要挑战新事物。故A项正确。2How did the author feel after she entered the new company?AExcited.BCurious.CStressed. DComfortable.C解析:推理判断题。根据
9、第二段最后三句“I had no experience in sales, training or education. On top of that, Im an introvert(内向的人)I felt more a little outside my comfort zone.”可知,“我”没有销售、培训或教育方面的经验,除此之外,“我”还是一个内向的人,“我”觉得有点不自在;据此可推知,作者一开始感到有压力,故C项正确。3The author could finally handle her job mainly because _Apeople around her helped
10、her solve the challengeBshe was hardworking and made a lot of effortCshe knew she would do wellDher boss trusted her to tryB解析:推理判断题。根据第五段的内容可知,“我”花时间研究公司的产品,向有经验的老师请教,并寻找机会努力工作;据此可推知,作者能驾驭工作的主要原因是她工作勤奋,付出了很多努力,故B项正确。4Whats the authors purpose in writing the text?ATo tell readers that failure is the
11、 mother of success.BTo warn about the risks and challenges when changing jobs.CTo expose risks and challenges in a small and newly founded company.DTo encourage readers to take on challenges and turn risks into opportunities.D解析:写作意图题。通读全文可知,“我”曾经是某旅游杂志的编辑,但“我”需要更具有挑战性的工作,所以“我”听从了姐姐的建议跳槽到了一家新公司;可是不久
12、,这家公司的模式改变,内向的“我”被安排到营销岗位;在老板的鼓励下,“我”不断尝试,努力工作,终于取得了良好的业绩。“我”明白了要勇于尝试、承担风险、接受挑战的道理。据此可推知,本文旨在鼓励读者接受挑战,将风险转变为机会,故D项正确。B(2020商丘高三模拟)A new study shows that rising levels of planetwarming gases may reduce important nutrients(营养物) in food crops.Researchers studied the effects of carbon dioxide on rice. I
13、n the experiment, scientists grew 18 kinds of rice in fields in China and Japan. They set carbon dioxide levels to what scientists are predicting for our planet by the end of the century. Rice grown under high carbon dioxide conditions had, on average, 13 to 30 percent lower levels of four B vitamin
14、s and 10 percent less protein(蛋白质). The crops also had 8 percent less iron and 5 percent less zinc than rice grown under normal conditions. However, vitamin E levels increased by about 13 percent on average.The researchers said the effects of planetwarming gases would be most severe for the poorest
15、citizens in some of the least developed countries. These people generally eat the most rice and have the least complex diets. That includes about 600 million people in Indonesia, Cambodia, Myanmar, Bangladesh, Laos and other nations, mainly in Southeast Asia.Other studies have shown that higher temp
16、eratures from climate change and weather extremes will reduce food production. And scientists are finding that rising levels of carbon dioxide and other planetwarming gases threaten food quality.Earlier studies showed that wheat, rice, field peas and soybeans grown under high carbon dioxide conditio
17、ns all had lower levels of protein and minerals. Scientists predicted that almost 150 million people might be at risk of having too little protein or zinc in their diet by 2050.The new study suggests a way to lower the nutritional harm of climate change. That is to grow different forms of rice that
18、can adapt to higher carbon dioxide levels.【解题导语】本文介绍了温室气体减少了粮食作物中的营养物质以及降低气候变化对营养物的损害的方法。5Growing rice under high carbon dioxide conditions may _Aincrease iron in the riceBmake it less nutritiousCcause losses of vitamin EDmake it more deliciousB解析:细节理解题。根据第二段中的“Rice grown under high carbon dioxide c
19、onditions had, on average, 13 to 30 percent lower levels.less protein(蛋白质)”可知, B项为正确答案。A、C、D三项的表述均与原文表述不符。6How can people reduce the nutritional harm of climate change?ABy importing rice from China and Japan.BBy taking other kinds of food instead of rice.CBy avoiding eating rice from Southeast Asia.
20、DBy growing rice suitable for the environment.D解析:细节理解题。根据文章最后一句“That is to grow different forms of rice that can adapt to higher carbon dioxide levels.”可知,应该种植不同种类的可以适应高含量二氧化碳的水稻,故D项为正确答案。7Whats the authors purpose of writing the text?ATo inform readers what nutrients food crops contain.BTo call on
21、 people to care for the planet they live on.CTo share the results of some studies on peoples diets.DTo tell readers where food crops are mainly produced.B解析:写作意图题。通读全文可知,本文通过介绍温室气体增加对粮食作物的影响来唤起人们对人类赖以生存的地球家园的保护。故B项为正确答案。8In which part of a magazine can you read the text?AAdvertisements. BArt and cul
22、ture.CScience reports. DBusiness news.C解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据文中的“study” “Researchers” “studies”等可推知,本文是一篇研究报告,在杂志的科学报道部分能读到本文。.完形填空(2020山西八校联考)Heroes come in different shapes and sizes. Some are born to give others a _1_. Then there are the people who _2_ happen to be in the right place at the right ti
23、me. That was the _3_ for John Underwood.On a cold evening, a storm _4_ near his home. Underwood was heading over to help his sister when the roads were _5_. He saw some other drivers get stuck, so he got out of his truck to help. “My _6_ is that if I have the ability to do good, then I should do it.
24、 There should be no _7_,” he said.Underwood wasnt out of his _8_ long before he heard a cry. “Someone was _9_, My parents, my parents!” Moments later, a 12yearold boy ran up to Underwood, saying his parents were _10_ and asked for help.The Hammonds went to get things from the basement when the walls
25、 _11_ to bear the weight of rain and fell down, and they couldnt _12_. Worse still, the water was rising fast. _13_ was of extreme significance, so Underwood took action at once. Any inappropriate action could add more dangers. Luckily, Underwood had _14_ as a contractor(承包商). “Digging a hole in the
26、 living room floor, I knew its a _15_ way,” he said.With physical strength, patience, and a lot of _16_, Underwood saved their lives. He said he did what anyone would do, but thats not necessarily true. Its _17_ to put yourself in a dangerous way to rescue another. Thats why the American Red Cross _
27、18_ him. Ann Otto, who was in charge of the 23rd Annual Acts of Courage Awards, said the Awards should _19_ heroes like Underwood who have acted _20_ and selflessly in a time of emergency.【解题导语】本文是一篇记叙文,文中讲述了暴风雨降临时约翰安德伍德营救遭遇险境的哈蒙德夫妇的故事。1A.lesson BdirectionChope DhandD解析:根据下文中多次出现的help及文章第一句“Heroes c
28、ome in different shapes and sizes.”可知,作者认为有人天生乐于助人,所以用hand。give sb. a hand “帮助某人”为固定搭配。2A.also BjustCoften DevenB解析:有人只是(just)恰好在恰当的时间出现在恰当的地点。3A.role BconcernCcase DbehaviorC解析:结合下文安德伍德帮助被困夫妇的事件可知,此处意为约翰安德伍德就是这样的例子。case“事例,实例”。4A.broke BdisappearedCreturned DchangedA解析:结合上文内容可知,此处指暴风雨在他家附近降临(broke)
29、了。5A.cleared BcompletedCrepaired DfloodedD解析:安德伍德正在去帮助他的妹妹的路上,这时道路被洪水淹没了。下文中的“the water was rising fast”是提示。clear“清除,疏通”;complete“完成,结束”;repair“修理,修补”;flood“为水所淹,被淹没”。6A.duty BfactCbelief DadviceC解析:“如果我有能力去做好事,我就应该去做”,这是安德伍德的信念(belief)。7A.arrangement BwonderCexcuse DproblemC解析:安德伍德认为做好事不应该有任何借口。exc
30、use“借口,理由,辩解”。8A.power BsenseChouse DvehicleD解析:根据上文中的“He saw some other drivers get stuck, so he got out of his truck to help.”可知,此处vehicle符合语境。9A.screaming BworkingChelping DtalkingA解析:此处指有人高声喊(screaming):“我的父母!我的父母!”10A.ignored BtrappedCinjured DmissedB解析:根据下文的“when the walls.fell down”可知,一个12岁的男
31、孩跑向安德伍德,说他的父母被困住了。trap“困住,使陷于危险中”。11A.managed BfailedCtried DstruggledB解析:哈蒙德夫妇去地下室拿东西,墙壁不能(failed)承受雨水的重量并倒塌了,两人无法脱身(escape)。12A.speak BreuniteCescape DsurviveC解析:参见上题解析。13A.Time BReliefCSuccess DActionA解析:根据上文中的“the water was rising fast”和“so Underwood took action at once”可知,时间(Time)至关重要,于是他立即行动起来
32、。14A.attitude BpotentialCconfidence DexperienceD解析:在这种情况下,任何不当的操作都会增加更多的危险。幸运的是,安德伍德有做一名承包商的经验(experience)。15A.difficult BsafeCcreative DquickB解析:安德伍德认为在客厅地板上挖一个洞是一个安全的(safe)方法。此处safe与前面的dangers形成对比。16A.bravery BencouragementCanxiety DresponsibilityA解析:根据下文中的“Underwood saved their lives”和“Ann Otto,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353135.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
