2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十三 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 二十三 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析 2021 英语 全能 一轮 复习 人教版 话题 专攻 十三 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练 二十三必修5Unit 3 Life in the future(限时35分钟). 阅读理解AIn February, FEDEX launched a robot capable of replacing a pizza delivery driver by bringing food right to your door, which indicates more companies may soon automate (使自动化) not only p
2、rocesses, but full business lines. These types of moves could be disastrous to work. Between 1987 and 2017, manufacturing output grew 80 percent, but the number of workers dropped dramatically. This hit cities hard, leading to shrinking populations and the wide difference between urban places we see
3、 now. Numerous studies show that automation isnt equally affecting the workforce across all sectors. While it has negatively impacted a portion of the economy, it has helped to lift up other sectors, such as computer science and health care. The real question is how you counteract inequality. To sta
4、rt with, we should train people with the skills they need. To minimize job losses and embrace positive changes, we need to focus on the great value humans bring to the table. Jobs requiring soft skills like time management, active listening, cooperation, and judgment and decision-making, and jobs th
5、at are in high-touch industries are much less likely to be automated. We must make joint efforts to strengthen and fix the holes in the safety net. While the 2020 presidential candidates are starting a conversation about how to accomplish this, cities are already leading by experimenting with basic
6、income, passing higher minimum wage laws, carrying out paid family leave and driving policy solutions that support workers and families. In the end robots wont take all the jobs, but they might take yours. What we do about it, though, is up to us. 【文章大意】这是一篇说明文。自动化已经越来越普及, 要想不被机器所取代, 我们只有不断使自己适应相应的变
7、化。1. What will possibly happen if companies use robots in full business lines? A. There will be a sharp drop in manufacturing output. B. There will be a shrink in population across China. C. The negative impacts will outweigh the positive ones. D. The workforce in various fields may be affected diff
8、erently. 【解析】选D。推理判断题。由第二段Numerous studies show that automation isnt equally affecting the workforce across all sectors. 可知大量研究表明, 自动化并不会对所有行业的劳动力产生同等的影响。即如果公司将机器人应用于所有业务领域, 不同领域的劳动力可能受到不同的影响。2. Which of the following is more likely to be automated? A. Bringing dishes to the table in a restaurant. B
9、. Helping to manage ones time efficiently. C. Communicating effectively with co-workers. D. Helping make the right judgement and decision. 【解析】选A。推理判断题。由第四段可知需要时间管理、积极倾听、合作、判断和决策等软技能的工作, 以及接触广泛的行业的工作, 自动化的可能性要小得多。故选A。3. How is Paragraph 5 developed? A. By providing data. B. By giving examples. C. By
10、 comparison. D. By analyzing. 【解析】选B。推理判断题。由第五段We must make joint efforts to strengthen and fix the holes in the safety net. 指出我们必须共同努力, 加强和修补安全网上的漏洞。接着下文提到了2020年的总统候选人和城市对解决这一问题所进行的种种努力, 可知第五段运用了举例子的方法展开。4. What does the underlined sentence in the last paragraph mean? A. It is up to us whatever we
11、do with the robots. B. It is up to us what jobs the robots will replace. C. We need to adapt ourselves to the changes accordingly. D. We have the confidence that robots will replace no jobs. 【解析】选C。句意理解题。根据上文In the end robots wont take all the jobs, but they might take yours. 最后, 机器人不会承担所有的工作, 但它们可能
12、会承担你的工作。再结合文章主要内容可知最后一段画线部分句意为: 要想不被机器所取代, 我们只有不断使自己适应相应的变化。BNews anchors(主播) must have been reluctant to read out the following news: Xin Xiaomeng began working as the worlds first female artificial(人工的) intelligence news anchor at Xinhua News Agency on Sunday, three months after a male robot joine
13、d the profession. Unlike previous news robots though, Xin does not read news like a cold machine; she reads it almost like a human being. The muscles on her face stretch and relax and her reactions change as she continues reading. Thats why many news anchors were worried: Will AI replace us in the n
14、ear future? To find the answer, we have to analyse the technologies that support Xin at her job. Three key technologies are used to support Xin. First, samples of human voices are collected and synthesized (合成). This is followed by the collection and synthesis of human muscle movement samples. And t
15、hird the voices and movements are married in a way that when the AI news anchor reads, the micro-electric motors behind her face move to make her expressions seem more human. Yet we need a thorough knowledge of deep learning technology to make a robot imitate a persons voice. The developer needs to
16、collect tens of thousands of pieces of pronunciations, input them into the machine and match them with the text or the AI to learn and read. The process for imitating facial movements is similar. The developer has to analyse the movements of the 53 muscles in the human face, make a model set from th
17、e collected data for the AI news anchor to lean, and imitate the movements of facial muscles via programs. Both the technologies used to make Xins performance impressive are mature. The real difficulty lies in the thirdthe technology to match the pronunciations with facial movements so that Xins exp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354208.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
