广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(30) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练30 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 30 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(30)含答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2015江西省八所重点中学高三联考)Bobbi Kristina Browns family has been gathered around her since she was hospitalized on Saturday after being found unconscious in the bathtub of her suburban Atlanta townhome.Whitney Houstons only chil
2、d is now at Emory University Hospital and is still fighting for her life, as a family statement said on Monday.Nothing has changed, despite reports that are popping up and painting a more serious picture.Fox News reported Wednesday that the situation is horrific. “Its now a matter of when the family
3、 wants to let go and accept that shes pretty much not going to make it,” a source told FOX411. “Theyve left it up to the family as to how long they want to keep her alive.”People Magazine is also reporting that a doctor told Browns family on Wednesday that nothing more could be done. “Everyone is co
4、ming to the hospital to say goodbye,” said a family member.And the Daily Mail says Brown has been taken off life support.But Bobby Brown issued a statement late Thursday denying these reports.“If we issued a statement every time the media published a false report regarding this matter, thats all we
5、would be doing 24 hours a day. This is false, just as is the vast majority of the other reporting that is currently taking place,” he said, according to the Atlanta Journal Constitution.A source close to the family tells USA TODAY that its wrong to say the family is gathering to say goodbye, because
6、 the family has been there since the beginning, so nothing is any different today for them.Also, Brown is “not brain dead,” as has been reported.And, as for other stories saying that the Houston family is feuding with Bobbi Kristinas dad, Bobby Brown? Those arent true either. They “are NOT fighting,
7、” says our source.文章大意:本文主要讲Kristina病危,几家报社的报道都失真,一家人仍在祈祷出现奇迹。1According to Fox News, Bobbi Kristina is _.Awithin an inch of lifeBon the way to successCleft aside by her familyDin a good state答案: A细节理解题。根据文章第四段可知选A。within an inch of life半死;on the way to success在成功的路上;left aside by her family被家人放在一边;
8、in a good state状态良好。2Bobby Brown holds the opinion that _.Athey are busy issuing statements all dayBthe family is saying goodbye to KristinaChe is getting along well with the Houston familyDmost journalists are getting the wrong end of the stick.答案:D细节理解题。根据文章第七段But Bobby Brown issued a statement la
9、te Thursday denying these reports.可知Bobby Brown认为大部分记者报道失真。故选D。3Which can be the best title of the passage?A. An Accident In The BathtubB. Kristina, Were Still Praying And Waiting On A MiracleC. False Reports From Different News MediaD. Bobbi Kristinas Final Days答案:B主旨大意题。通读文章,并根据文章的最后一段可知全家人仍在等待奇迹的
10、出现。可知B正确。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014烟台3月诊断性考试】Fahad Azad,an engineer in India,invented a robot named DuctBot.The toycar sized DuctBot measured 23 centimeters in length,19 centimeters in width and 9 centimeters in height and weighs just two kilograms.The robot is designed to snake
11、through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.A pair of LEDs fitted on the robot light up the dirty scenery,so it can be captured (抓拍) by a camera.In order to control it more easily,Mr Azad chooses to fix DuctBot on wheels.The robot can clean off lots of dirt,as well as dead pigeons
12、 and insects.Keeping indoor air in good quality and monitoring carbondioxide levels in buildings with central air conditioning is a challenge.It is important in some places where clean air can mean a difference between life and death,such as hospitals.Dirty air has a bad influence on peoples health.
13、EPSCO,a Dubaibased company which specializes in improving indoor air quality,read about Mr Azads invention in a national newspaper after he had won an international robotics competition.EPSCO had cleaning equipment,but it needed someone to get into those ducts to do the dirty,dangerous work.Across I
14、ndia,for example,the task still falls to children.They are small enough to go through those ducts.In 2005,Mr Azad who was still at university decided to do something about it.Six years later his own company,Robosoft Systems,has Bluestar,EPSCO and the Indian Navy,some leading air condition makers,as
15、partners.Mr Azad and his ten employees are currently exploring robot designs to examine oil tanks or sewage (污水) pipes.Their biggest challenge is to make the robots userfriendly enough.Mr Azad hopes that the robot could eventually be operated not by engineers but by workers.There will be lots of dif
16、ficulties they need to overcome in the future.1What can we learn about Ductbot?AIt is a toy car and popular with children.BIt is designed to move like a snake in the ducts.Cmany LEDs are fitted on it to tell its location.DIt is actually a camera to capture dirty scenery.2The underlined word “it” in
17、Paragraph 2 refers to “_”Athe cameraBthe conditioning ductCthe LED light Dthe dirty scenery3What can the Ductbot do for us?AClean off the dirt in the ducts.BControl the central conditioning.CReduce carbondioxide in buildings.DProtect more animals in city.4. According to the text,EPSCO_.Ahas won an i
18、nternational robotics competitionBhired children to clean the dirty ducts in the pastCis the only partner of Robosoft SystemsDspecializes in improving peoples health5What is the main idea of the last paragraph?AOnly engineers can operate the Ductbot now.BNew ways have been found to examine oil tanks
19、.CAzads difficulties are impossible to overcome.DAzads team are working to improve their robot designs.语篇解读本文是一篇说明文。主要介绍了印度的一名工程师发明了一种可以进入空调管道来清理空调灰尘的机器人。1解析:细节理解题。根据文章第二段第一句“The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.”可知,它像蛇一样在管道中行走。答案:B2解析:指代判断题。根
20、据文章第二段第二句“A pair of LEDs fitted on the robot light up the dirty scenery”并结合下文可推知,此处的it代指的是the dirty scenery,故答案D符合文意。答案:D3解析:细节理解题。根据文章第二段第一句“The robot is designed to snake through dark,narrow air conditioning ducts (管道) and clean them.”和第三段的第二句“The robot can clean off lots of dirt.”可知,这种机器人可以清理管道里的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
