2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Onwards and upwards Period 3课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Onwards and upwards Period 3课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2 2021 2022 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Onwards and upwards课时素养检测 七Unit 2Period 3. 阅读理解A(2020中山高二检测)When a child says his first word, its an event to remember. But when a girl with nonverbal autism (自闭症) does it, its a reason to ugly cry in a parking lot. And thats exactly what happened to Briana Blankenship from Athens, Alabama. D
2、octors said her daughter, Taylor, might never speak. But just days ago, the 5-year-old girl challenged it and proved them wrong. “I had basically accepted that I would never hear her voice,” Briana said. “We communicate with limited sign language and gestures,” Briana said, “We also have an iPad tha
3、t is locked so that the only program she can access is a communication program called LAMP. LAMP is what she uses to complete work in school and because of this, she is excellent at spelling especially for a 5-year-old. ” Taylor is also in the “inclusion” kindergarten class where she receives occupa
4、tional therapy (治疗) to help with her fine motor skills. “Her dad and I also pay for her to go to gymnastics every week and it has helped her stop her tiptoe walking. ”However, when Briana was taking her daughter to a gymnastics class, the impossible thing happened. “We were on our way thererunning l
5、ateso I had to go through the closest driveto grab her something that she would actually eat. We rarely eat fast food so she recognized that she was about to get her favorite food, French fries, and started getting excited and giggling (咯咯笑) in the back seat. Thats when I heard her say it. I whipped
6、 my head around and asked Did you just say Momma? and she looked at me and said it again. ”“I broke down into tears. I parked my car after getting our food and immediately called my husband and then my mother. I didnt have time to call anyone else before class started so I quickly posted the video t
7、o my Facebook page. ” Instantly, people flooded Brianas inbox. “We have had so many messages from people that we are giving them light for their loved ones, or that we are making them feel less alone in the daily battles of parenting a nonverbal child. ”【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要讲述一位妈妈几乎已经接受了她再也听不到5岁女儿的声音的
8、事实,但在父母的努力和坚持下,他们的女儿泰勒终于开口说话了,这位妈妈将这个消息发到网上后,给许多有同样自闭症孩子的父母带来了希望。1. What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to?A. Taylor would never say something. B. Taylor might never become active. C. Taylors mother might cry in public. D. Taylor might never recognize her mother. 【解析】选A。词
9、义猜测题。根据文章第一段Doctors said her daughter, Taylor, might never speak. (医生说泰勒也许不会再讲话了),及转折词But和and proved them wrong可知,it指代“医生说泰勒也许不会再讲话了”这件事。故选A。2. What did Briana and her husband do to help Taylor?using body language to communicate with herpaying for gymnastic classes to correct her walkinghelping her
10、to make friends with other sick childrenallowing her to use learning software to finish homeworkA. B. C. D. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段We communicate with limited sign language and gestures可知,布里安娜和她丈夫用身体语言和女儿进行交流;We also have an iPad that is locked so that the only program she can access is a communication
11、 program called LAMP. LAMP is what she uses to complete work in school and because of this, she is excellent at spelling especially for a 5-year-old. 可知,女儿用LAMP这个交流程序完成家庭作业;Her dad and I also pay for her to go to gymnastics every week and it has helped her stop her tiptoe walking. 可知,布里安娜和她丈夫每个星期送女儿
12、上体操课来帮助她纠正她的走路。故选C。3. What does the video give people according to the passage?A. Light to direct the way. B. Methods to become normal. C. Hope to help children like Taylor. D. Ways to cure the disease completely. 【解析】选C。推理判断题。根据文章最后一段We have had so many messages from people that we are giving them
13、light for their loved ones, or that we are making them feel less alone in the daily battles of parenting a nonverbal child. 可知,看到布里安娜所发的视频之后,让和泰勒有同样不说话的孩子的父母看到了希望。由此可以推断出,布里安娜发的视频给人们帮助像泰勒这样的孩子带来了希望。故选C。4. What can we learn from the passage?A. No pains, no gains. B. Nothing is impossible. C. Hard wor
14、k will pay off. D. Never too late to learn to speak. 【解析】选B。推理判断题。文章主要讲述一位妈妈几乎已经接受了她再也听不到5岁女儿的声音的事实,但在父母的努力和坚持下,女儿泰勒终于开口说话了。由此可以推断出,没有什么是不可能的。故选B。B(2020南昌高二检测)I began working in journalism when I was eight. It was my mothers idea. She wanted me to “make something” of myself, and decided I had better
15、 start young if I was to have any chance of keeping up with the competition. With my load of magazines, I headed toward Belleville Avenue. The crowds were there. There were two gas stations on the corner of Belleville and Union. For several hours I made myself highly visible, making sure everyone co
16、uld see me and the heavy black letters on the bag that said THE SATURDAY EVENING POST. When it was supper time, I walked back home. “How many did you sell, my boy?” my mother asked. “None. ”“Where did you go?”“The corner of Belleville and Union Avenues. ”“What did you do?”“Stood on the corner waitin
17、g for somebody to buy a Saturday Evening Post. ”“You just stood there?”“Didnt sell a single one. ”“My God, Russell!”Uncle Allen put in, “Well, Ive decided to take the Post. ” I handed him a copy and he paid me a nickel. It was the first nickel I earned. Afterwards my mother taught me how to be a sal
18、esman. I would have to ring doorbells, address adults with self-confidence, and persuade them by saying that no one, no matter how poor, could afford to be without the Saturday Evening Post in the home. One day, I told my mother Id changed my mind. I didnt want to make a success in the magazine busi
19、ness. “If you think you can change your mind like this,” she replied, “youll become a good-for-nothing. ” She insisted that, as soon as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines. Whenever I said no, she would scold me. My mother and I had fought this battle almost as long
20、as I could remember. My mother, dissatisfied with my fathers plain workmans life, determined that I would not grow up like him and his people. But never did she expect that, forty years later, such a successful journalist as me would go back to her husbands people for true life and love. 【语篇概述】文章讲述的
21、是作者童年时卖报纸的经历。5. Why did the boy start his job young?A. He wanted to be famous in the future. B. The job was quite easy for him. C. His mother had high hopes for him. D. The competition for the job was fierce. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第一段She wanted me to “make something” of myself和最后一段My mother, dissatisfied
22、 with my fathers plain workmans life, determined that I would not grow up like him and his people妈妈希望我能有所成就,不要像爸爸那样做普通工人。故C项正确。6. From the dialogue between the boy and his mother, we learn that the mother was _. A. excitedB. interestedC. ashamedD. disappointed【解析】选D。推理判断题。根据“ My God, Russell!”说明妈妈对我
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384694.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
