2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER单元检测(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LAUNCHING YOUR CAREER单元检测含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CAREER 单元 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AEvening WorkshopsOptional evening workshops will be held at small restaurants or other meeting places near the conference hotel.Meals and other costs are not included but are also optional.Locations will be announced at the conference site.Workshops are very loo
2、sely organized and most represent discussions that have been held at Society for Economic Botany(SEB) meetings over a series of years.Workshop 1:Student NetworkDate:Monday evening,Feb.5thChairs:Hugo de Boer and Arika Virapongse Sponsor:Society for Economic BotanyDescription:Student members of the SE
3、B hold a networking mixer each year in order to meet each other and to become familiar with a variety of educational programs and faculty advisors(大学指导老师)Faculty members who are part of training programs are encouraged to join the mixer to meet and talk with students.Workshop 2:Botanical Film Making
4、Date:Monday evening,Feb.5thChair:David StrauchSponsor:University of HawaiiDescription:Digital film making is a particularly useful tool of linking cultural information to recognizable plants.This workshop is aimed towards increasing the quality of material recorded by giving participants greater con
5、trol over the medium.We will cover technical aspects(e.g.camera settings,audio),technical aspects(framing,lighting,focus),and some ways of presenting the material.Experienced filmmakers are encouraged to attend,and participants are welcome to bring their own camera equipment.Workshop 3:Collections f
6、or BotanyCollections Development and ManagementDate:Wednesday evening,Feb.7thChair:Jan SalickSponsor:Society for Economic BotanyDescription:SEB is a network of researchers who have been developing standards for the development of collections of artifacts,plant samples and related materials.Participa
7、nts discuss successes,problems,and funding sources for solving management issues.【语篇解读】本文介绍了校园里三种不同特色的晚间工作室,包括工作室开放时间、主持人、赞助商和具体的活动内容。1One of the purposes of a networking mixer held each year is to Aprovide students with greater control over the mediaBhelp the students to be familiar with educationa
8、l programsChelp the students to deal with most of the environment issuesDlink cultural information to recognizable plantsB细节理解题。根据标题Workshop 1:Student Network下的Description中的第一句“Student members of the SEB hold a networking mixer each year in order to meet each other and to become familiar with a vari
9、ety of educational programs.”可知选B。2Which of the following is TRUE according to the poster?AEvening workshops will be held at small restaurants with meals included.BFaculty advisers can join the mixer without training experience.CWorkshops have nothing to do with the discussions held at SEB meetings.
10、DParticipants have more than one option on Feb.5th than another night.D细节理解题。根据第一段第二句可知A项错误;根据标题:Workshop 1:Student Network下的Description中的最后一句可知B项错误;根据第一段最后一句可知C项错误;从Date这栏的内容可知,在2月5号有两个工作室,而2月7号只有一个。故选D。3If you are a college student,interested in plants and good at taking TV pictures,which of the E
11、vening Workshops is most suitable for you?ACollections for Botany.BBotanical Film Making.CStudent Network.DSociety for Economic Botany.B推理判断题。根据Workshop 2:Botanical Film Making里面的句子可知,Botanical Film Making更适合对种植感兴趣且擅长拍电影图片的大学生。故选 B。BMy husband,my fourmonthold daughter and I set out on a fiveday driv
12、ing journey from California to Washington.We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.One of our stops,once we crossed the Oregon border,was at a Black Bear Diner.Walking towards the front door we noticed a gentleman standing at one side.He was clearly unti
13、dy,without shoes and wearing worn clothing.We passed right by him and opened the restaurant door.Then something told me to go back.Holding my daughter,I turned around and said to the gentleman,“Sir.Are you hungry?” He said,“Yes.” I then asked,“May we buy you something to eat?” He responded with,“Sur
14、e,I can order something myself.”My husband opened the door and the gentleman went straight to the counter.I told him to order whatever he wanted.The manager of the restaurant came over quite quickly and looked frightened.I spoke before he had an opportunity to say anything.“This gentleman will have
15、lunch with us today,” I said.“Please add his order to our bill.” The manager said with a frown(皱眉),“Okay.” We turned to our table and the gentleman said,loudly and quickly,“Thank you!” We were seated and upon completing our meal we were handed our bill.I asked my husband what the gentleman had order
16、ed.One fresh orange juice,one coffee,one breakfast combination with a side of hash browns.When we left the restaurant I looked for the gentleman but didnt see him,but that very small act just made my day.I hope in some small way we were able to add some joy to his life,even if only for a few minutes
17、.【语篇解读】文中讲述了作者一家人去饭馆吃饭时,帮助了一个乞丐模样的人。通过帮助别人作者获得了极大的快乐。4Why they had to stop frequently during their journey?AThey wanted to visit as many places as they can.BThey stopped to help the gentleman.CTheir little child wanted to eat some food.DTheir child needed to stretch from the car seat.D细节理解题。根据第一段第二句
18、“We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.”可知选D项。5From the appearance of the gentleman,we can guess he was probably a(n) AwaiterBactorCbeggar DworkerC推理判断题。根据第二段第三句“He was clearly untidy,without shoes and wearing worn clothing.”可知,那个男人看上去像是一个乞丐。故选C项。6The
19、 manager of the restaurant looked frightened because Athe man was not friendlyBthe man had stolen something from the restaurantChe had fired the man beforeDhe was afraid the man wouldnt afford to pay the foodD推理判断题。根据常识可知,那个男人看上去像是一个乞丐,饭馆经理肯定是怕他付不起饭钱,所以感到害怕。故选D项。7From the passage,we can infer the ma
20、n Awas thankful for their kind actBfelt ashamed and slipped awayCwas hungry and ate a lot of foodDwas too proud to accept their offerA推理判断题。根据第四段倒数第四句“We turned to our table and the gentleman said,loudly and quickly,Thank you!”可知,那个男人对作者一家很是感激。故选A项。CDistance runners often worry about “hitting the wa
21、ll” during training or racesthat terrible moment when negative thoughts become so overpowering that they make it difficult to continue.Hitting the wall typically happens around 20 miles in a marathon,when the bodys supplies become exhausted.At this point,many runners feel exhausted and discouraged,s
22、low their pace,have trouble focusing and want to quit or walk.“Generalized tiredness,unintentionally slowing their pace,the desire to walk,and shifting focus to just surviving the marathon appear to be particularly common characteristics of it,” said Dr.Alistair McCormick,an exercise psychologist in
23、 England who coauthored a new study.“A marathon becomes a real mental battle when runners hit the wall”Psychological blocks are an extremely common experience for recreational endurance(耐力) athletes,according to the study.To learn how they affect people,sports psychologists asked 30 recreational run
24、ners and cyclers about the psychological demands of training,preparing for and participating in competitions.“Recreational runners and cyclists found it stressful trying to find the time to train,” McCormick said.“What was also interesting was the number of potential banana skins they met with befor
25、e and during competitiondisasters that could cause the athletes to lose their focus and their motivation to keep persevering.”These roadblocks included difficult environmental conditions and equipment failure,problems with nutrition or making a mistake,the study reported.The athletes in the study sa
26、id they felt these obstacles(障碍) affected their motivation and concentration,negatively affecting their overall performance.According to the study,43 percent of marathoners are likely to hit the wall during a race.Finding ways to move past those kinds of experiences,then,could have major benefits fo
27、r an athletes performance and wellbeing.【语篇解读】本文主要讲述了运动心理学家通过倾听运动员的体验和想法,对心理障碍进行研究,描述了马拉松中的“撞墙期”。8What will probably happen to athletes when “hitting the wall” occurs?ATheir heads will hurt badly.BThey will fail to concentrate.CThey will slow down on purpose.DThey will have difficulty breathing.B细节理
28、解题。由第二段第二句“At this point,many runners feel exhausted and discouraged,slow their pace,have trouble focusing and want to quit or walk.”可知,当“撞墙期”发生时,运动员不能集中精力。故选B。9What does the underlined phrase “banana skins” refer to in Paragraph 5?ATroubles. BRubbish.CCompetitors. DPressure.A词义猜测题。由画线词后的“could caus
29、e the athletes to lose their focus.”及下一段中的“These roadblocks”及“these obstacles”可知,“banana skins”指的是他们遇到的潜在困难。故选A。10How did sports psychologists learn about psychological blocks?ABy carrying out many experiments.BBy experiencing “hitting the wall” in person.CBy observing the performance of the athlete
30、s.DBy listening to athletes experiences and ideas.D细节理解题。由第四段第二句“To learn how they affect people,sports psychologists asked 30 recreational runners and cyclers about the psychological demands of training,preparing for and participating in competitions.”可知,运动心理学家通过倾听运动员的体验和想法,对心理障碍进行研究。故选D。11What wil
31、l probably be talked about in the following paragraph?AWays to move past other players in the running.BMajor benefits of athletes good performance.CThe bad effects of psychological blocks on athletes.DTechniques to get over mental psychological blocks.D推理判断题。由文章最后一句“Finding ways to move past those k
32、inds of experiences,then,could have major benefits for an athletes performance and wellbeing.”可知,接下来可能会谈到克服心理障碍的一些技巧。故选D。DA recent study led by researchers from the National University of Singapore(NUS) has found a clear link between the color of a taxi and its accident rate.An analysis of 36 months
33、 of detailed taxi,driver and accident data from two fleets of yellow and blue taxis in Singapore suggested that yellow taxis have fewer accidents than blue taxis.The higher visibility(能见度) of yellow makes it easier for drivers to avoid getting into accidents with yellow taxis,leading to a lower acci
34、dent rate.The study was led by Prof Ho.To test whether there was a causal relationship between the color of a taxi and the number of accidents the taxi had,the research team analysed data collected by the largest taxi company in Singapore.The researchers found that yellow taxis have about 6.1 fewer
35、accidents per 1,000 taxis per month.The researchers also studied the economic effect of changing the color of the entire fleet of taxis to yellow.The Singapore taxi company involved in the study owns about 16,700 taxis in a ratio(比例) of one yellow to three blue taxis.If a commercial decision is made
36、 to switch from blue to yellow taxis,76.6 fewer accidents would occur per month or 917 fewer accidents per year.Assuming an average repair cost of $1,000 per car and a downtime of six days,switching the color of all taxis to yellow could produce an annual savings of $2 million.“We are eager to conti
37、nue to confirm the findings of our study by looking at the use of yellow in other types of public transport,such as school buses.For instance,we hope to compare the accident rates of yellow school buses against other colors to find out if yellow is indeed a safer color for school buses.Besides,we ar
38、e also interested to look at privatehire vehicles and do a comparison of the accident rates of vehicles that are of different colors,” explained Prof Ho.【语篇解读】研究表明,黄色的出租车比蓝色的出租车发生事故的几率更低,所以乘坐黄色的出租车会更安全。12Why do yellow taxis result in fewer accidents?ABecause yellow can be seen more easily.BBecause y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385023.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2024春七年级语文下册 第3单元 11老王教材习题课件 新人教版.ppt
