四川省宜宾市叙州区第一中学2020届高三英语下学期第二次适应性考试试题(含解析) (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省宜宾市叙州区第一中学2020届高三英语下学期第二次适应性考试试题含解析 2 四川省 宜宾市 叙州区 第一 中学 2020 届高三 英语 下学 第二次 适应性 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省宜宾市叙州区第一中学2020届高三英语下学期第二次适应性考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的
2、A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What will the man probably do?A. Move the party to the dining room.B. Try to find another place to study in.C. Ask the people in the living room to be quiet.2. What is the man planni
3、ng to do?A. Leave the big city. B. Go back to school C. Become a teacher.3. How many languages can the man speak?A. Five. B. Six. C. Seven.4. Where will the speakers probably spend their holiday?A. At the seashore. B. In the mountains. C. By the lake.5. When does the man want to go to the museum?A.
4、On Monday. B. On Saturday. C. On Sunday.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How long can the women wait for the sweaters at most?A. Within three days. B. Within a week. C. Within two we
5、eks.7. How much did one sweater probably cost last year?A. $6. B. $8. C. $10.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why did the woman go to town?A. To meet her husband. B. To meet a bank manager. C. To look at a new house.9. Why was the woman so angry?A. She was ignored by someone. B. Someone shouted at her rudely.C. So
6、me took her parking space.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman think of the car advertisement?A. The cost is huge. B. The music is great. C. The ending is unexpected.11. What is the actress from Friends advertising?A. Food. B. Soap. C. Vehicles.12. What do the advertisements before the World Cup
7、 use?A. Puzzling beginnings. B. Funny scenes. C. Well-known people.听第9段材料,回答第13至16题。13. How was the weather when the man was in Antarctic?A. Pleasant. B. Freezing. C. Stormy.14. What did the man find the most useful in Antarctic.A. Warm coats. B. Dark sunglasses. C. Strong boots.15. What is the mans
8、 best memory of the trip?A. Sailing out on the sea.B. Mixing with other people.C. Seeing a large variety of birds.16. What is left after the old fishing industry?A. Buildings. B. Machines. C. Boats.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the date today?A. November 10th. B. November 11th. C. November 12th.18.
9、What was the man doing when he smelled the smoke?A. Watching TV. B. Frying some chips. C. Talking to his mom.19. What did the man do when he realized there was a fire?A. He rushed out of the kitchen. B. He called the fire department.C. He threw blankets over the flames.20. Which of the following was
10、 damaged worst?A. The cooker. B. One wall. C. The kitchen units.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAnimals in Odd PlacesTree GoatsThese goats will do a lot for their favorite snacks-including climbing to the top of a 9-m-tall tree! Every summer the argan tre
11、es in southwest Morocco produce bitter-tasting fruit that the local goats cant resist. And these peckish goats are doing us humans a favour when they spit (for sometimes poo!) out the indigestible nut inside the argan fruit, the nuts can be collected to make an oil thats used in hair products and fo
12、od!City Whales Theyre not visiting the Empire State Building theyre on the lookout for food! Humpback whales are swimming back in the waters off the coast of New York City in the USA. Why? Years of cleanup efforts in the Hudson River a tidal estuary where fresh and salt water meet have brought back
13、algae, zooplankton and fish. And the humpbacks, which are the ultimate foodie tourists, werent far behind! So far this year there have been an incredible 377 sightings.Forest Penguins Fiordland crested penguins prefer the warm waters and misty rainforest of southwest New Zealand to the icy Antarctic
14、! With smaller bodies than many cold-weather penguins (such as emperors), the flightless birds live in balmy 21. And their eggs stay toasty in this warmer habitat, too, tucked away in caves, bushes and tree stumps where males sit on the nests.Ocean SlothsPygmy three-toed sloths might be slow climber
15、s, but when they get into the water, theyre powerful paddlers! These special sloths, which only live in the mangroves of a tiny island off the coast of Panama in Central America, plop into the sea when they want to move to a new tree. Their tummies are often filled with gas due to their leafy diet,
16、so they stay afloat easily-and they can move three times faster in the water than they can on the ground. But since were talking about sloths, thats really saying much!1. Whats the function of Tree Goats poo?A. It can improve humans skin.B. It can be used as an oil.C. It can be beneficial to our hai
17、r and food.D. It can be used as shampoo.2. Whats the purpose of Humpback whales returning?A. To visit the Empire State Building.B. To look for food.C. To clean up the Hudson River.D. To search for fresh and salt water.3. Which animals can move much faster in the water than on land?A. Tree GoatsB. Ci
18、ty WhalesC. Forest PenguinsD. Ocean Sloths【答案】1. C 2. B 3. D【解析】本文是说明文。文章介绍了四种在生活在奇怪的地方的动物。【1题详解】细节理解题。根据关于Tree Goats的介绍中these peckish goats are doing us humans a favour when they spit (for sometimes poo!) out the indigestible nut inside the argan fruit, the nuts can be collected to make an oil that
19、s used in hair products and food!可知,这些饥肠辘辘的山羊正在为我们人类做一件好事当它们把坚果里无法消化的坚果吐出来(有时是粪便!),这些坚果可以被收集起来制成一种油,用于制作护发产品和食物!由此可知,树山羊粪便可以对我们的头发和食物有益。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据关于City Whales 的介绍中Theyre not visiting the Empire State Building theyre on the lookout for food! Humpback whales are swimming back in the waters o
20、ff the coast of New York City in the USA.可知,它们不是来参观帝国大厦的它们是来寻找食物的!座头鲸正在美国纽约市海岸附近的水域游泳。由此可知,座头鲸游回到美国纽约市海岸附近的水域的目的是寻找食物。故选B项。【3题详解】细节理解题。根据关于Ocean Sloths的介绍中they can move three times faster in the water than they can on the ground.可知,它们在水中的移动速度是在地面上的三倍。由此可知,这种三趾侏儒树懒在水中能比在陆地上移动得更快。故选D项。BLast semester i
21、n my final year of high school, I had a kind teacher whom I can never forget. I was not the best student when it came to writing tests. I had to work extra hard to get good marks, although I enjoyed learning. Anyway, this class that I truly enjoyed still had me struggling to do well on my tests. My
22、teacher willingly helped me and was always willing to answer my questions, and I greatly appreciated it. He was a remarkable teacher, always reaching out to students and helping them achieve their greatest potential.I remember the day of writing my final exam, I was the last one still writing in the
23、 exam room as always, reviewing my exam paper, while everyone else had already finished and left the room. After turning in my exam-paper, I started to leave the classroom, but decided to turn around and say what I had meant to say.What I did right then was that I sincerely thanked my teacher for ev
24、erything. What I said to him lastly meant a lot more to him than I thought it would “I really enjoyed this class.” I did not think much about it. I was just being honest with him, but the look on his face was remarkable. He seemed really touched and appreciated my simple comment, just knowing that o
25、ne of his students had truly enjoyed his class. That is what I call a simple, yet very meaningful act of kindness to brighten a teachers day, because they work so hard for us and truly inspire us to learn.It is what we say and do to show concern to others that can make somebody elses day extra speci
26、al. I believe that a simple praise can mean a lot more than one can think.4. What can we know from the first paragraph?A. The author was good at learning.B. The author didnt do well in writing.C. The classes had me struggling.D. The teacher answered all my questions.5. Why is the author thankful to
27、his teacher?A. He taught him how to learn.B. He let him pass the tests.C. He helped arouse his potential.D. He listened to him patiently.6. Which words can describe the teacher?A. Honest and kind.B. Kind and outstanding.C. Special and patient.D. Skillful and clever.7. What does the passage mainly ta
28、lk about?A. A teacher is always helping his students.B. We should be honest with others.C. We should appreciate others help.D. A simple comment matters a lot to others.【答案】4. B 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者介绍了一位自己在高中读书时遇到的老师,老师极大地帮助了作者。通过自己的经历,作者体会到“一句简单的赞美可能对别人意味着很多,超出了一个人的想象”。【4题详解】细节理解题。根据第一段
29、中的I was not the best student when it came to writing tests. (在写作测试时,我不是最好的学生)可知,在高中阶段,作者的写作水平不高。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第一段中的My teacher willingly helped me and was always willing to answer my questions, and I greatly appreciated it. He was a remarkable teacher, always reaching out to students and helping
30、them achieve their greatest potential. (我的老师很乐意帮助我,总是乐意回答我的问题,我非常感谢。他是一位杰出的老师,总是帮助学生发挥他们最大的潜力)可推知,作者作为他的学生,也被激发了潜能,因此非常感谢他的老师。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第一段中的My teacher willingly helped me and was always willing to answer my questions, and I greatly appreciated it. He was a remarkable teacher, always reachin
31、g out to students and helping them achieve their greatest potential. (我的老师很乐意帮助我,总是乐意回答我的问题,我非常感谢。他是一位杰出的老师,总是帮助学生发挥他们最大的潜力)可知,这位老师非常善良和优秀的。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据作者讲述了个人经历,尤其最后一段中的I believe that a simple praise can mean a lot more than one can think. (我相信,一句简单的赞美可能意味着很多,超出了一个人的想象)可知,作者通过这篇文章主要告诉我们了一个道理“
32、一个简单的评论对别人很重要”。故选D。【点睛】做阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。如第1小题,What can we know from the first paragraph? 从第一段我们可以知道什么?根据第一段中的I was not the best student when it came to writing tests. (在写作测试时,我不是最好的学生)可知,在高中阶段,作者的写作水平不高。故选B。CTheres one easy thing you can do every day to live l
33、onger and happier, according to a recent study, and it has nothing to do with diet, exercise, or cutting out bad habits. A review of nearly 150 studies with more than 300,000 participants found that having active social circles decreases your chances of dying by 50 percent, regardless of age, gender
34、 or medical history. “When were social, we live longer.” Dr. Kelli Harding noted, “Loneliness is more of a risk factor to health than other known risk factors, like high blood pressure and obesity.”The findings are written up in Dr. Hardings new book,The Rabbit Effect, which is about how kindness, r
35、ather than laughter, may be the best medicine. The book gets its title from a famous 1978 study of the relationship between cholesterol(胆固醇)and heart health in rabbits. Researchers accidentally discovered that those rabbits that received the most affection from their human handlers lived much longer
36、 than the others.We live in a world where most of our social interactions happen through our phones. But to get the health benefits of a more active social circle, you dont have to throw away your device and join a book club. More casual interactions with neighbors, shop owners, and others you meet
37、every day can do the trick. Increasingly,those relationships can start online. Thats where Nextdoor comes in. The stated purpose of the company is “to cultivate a kinder world where everyone has a neighborhood they can depend on”.When asked for advice on one thing you can do to live longer and happi
38、er, Dr. Harding said it perfectly, “Be kind. Its actually pretty amazing how much each person can make the world a better,kinder,healthier place. It really takes very little and you never know the impact you have on somebody.”8. What do we know about The Rabbit Effect?A. Its title comes from a study
39、.B. Its a report about heart health.C. Laughter could cure diseases.D. Rabbits could help live longer.9. Whats the purpose of Nextdoor?A. To advocate online shopping to save time.B. To offer the neighborhood sports facilities.C. To settle the arguments among the families.D. To create a harmonious co
40、mmunity to rely on.10. What does the underlined phrase “do the trick” in Paragraph 4 mean?A. Improve health and wellness.B. Set up online relationships.C. Build a happy and warm family.D. Keep away from bad habits.11. What can be inferred from Dr. Hardings words in the last paragraph?A. We can look
41、for a kind neighborhood.B. We should be kind to animals in the wild.C. Every small act of kindness can make a difference.D. All kinds of social activities can make a better world.【答案】8. A 9. D 10. A 11. C【解析】本文是说明文。根据最近的一项研究,活跃的社交圈可以让人快乐和长寿。人们应该与每天遇到的人进行更多的互动交流。【8题详解】细节理解题。根据第三段中的“The book gets its
42、title from a famous 1978 study of the relationship between cholesterol(胆固醇)and heart health in rabbits.”可知,该书的名字来自1978年著名的兔子胆固醇与其心脏健康之间关系的研究。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第四段中的“The stated purpose of the company is “to cultivate a kinder world where everyone has a neighborhood they can depend on”.”可知,该公司的既定宗旨是“创
43、造一个友善世界,每个人都可以依靠邻里”。故选D。【10题详解】短语猜测题。根据第四段中的“We live in a world where most of our social interactions happen through our phones. But to get the health benefits of a more active social circle,you dont have to throw away your device and join a book club.”可知,我们生活在大部分社交互动都是通过手机进行的世界上。但是,要获得更活跃的社交圈带来的健康益
44、处,您不必扔掉设备并加入读书俱乐部。由此可知,接下来说的是:与邻居,商店老板以及您每天遇到的其他人进行更多随时的互动都可以解决问题。即do the trick指的是前文的“to get the health benefits(改善健康状况)”。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Be kind. Its actually pretty amazing how much each person can make the world a better, kinder, healthier place. It really takes very little and you neve
45、r know the impact you have on somebody.”可知,善良能使世界变得更好,更健康。这不需要付出什么,而且您永远都不知道这会对他人带来多少的积极影响。即从最后一段中哈丁博士的话可以推断出每一个小小的善举都会产生大不同。故选C。DA house is the most expensive thing most people will buy. Very few people have enough money of their own to buy a home, so they have to borrow money from a bank. Borrowin
46、g money from a bank to buy a house is called “take a mortgage (抵押)”. The bank usually lends money or gives a mortgage for twenty-five years. Houses are so expensive that many people nowadays have to borrow as much as $ 50 000. In other words, they will have a $ 50 000 mortgage.How can you get a mort
47、gage? When you find a house you like you go to a bank. The bank will research you financial history and decide if they think you are a good risk. They will want to know what kind of job you have, what kind of salary you make, and how long you have had the job. They will also want to know how much mo
48、ney you have. In addition,the banks will require a down payment. Depending on which state you live in, the bank may require as much as 30% of the-price of the house as a down payment. The bank will then lend you the rest of the money to buy the house. Many people are never able to buy a house becaus
49、e they cannot save enough money for the down payment.12. What does a house mean in the United States?A. It is a dream which many people can hardly realize.B. It is so expensive that many people cannot really buy them.C. It is the most important property that many people try to buy.D. It doesnt belon
50、g to people if they cant borrow money from the bank.13. If American people borrow money from the bank for 25 years,this means that the person who borrows_A. has twenty-five years to pay back the moneyB. has more than twenty-five years to pay back the moneyC. has less than twenty-five years to pay ba
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396969.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
