四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(1) 及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练1 及答案 四川 攀枝花市 2015 高考 英语 阅读 七选五 训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(1) 及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。A good student is always equated to one who gets good grades. But is that all that a good student is? What is a 1 good student? Is he someone who is the teachers pet? Someone who tops every test? Someone who has
2、 the smarts? A good student is all this and more, because, you see, its not just about books and repetitive 2 .Being a good student takes much more than that. There are certain 3 that make him a good student. That is 4 what we shall be looking into the qualities of a good student. There will help yo
3、u 5 what a good student is and what are the qualities that one needs in order to become one.A good student has great 6 skills. He has the ability to plan and organize not only his actions but his 7 as well, for being well organized allows a person to be prepared for all the situations that are to 8
4、. That could not have been 9 if he had taken up the studies at the last minute.Knowledge is a key 10 that defines(定义) a student. Possessing knowledge that is not only limited to books but also 11 things about current affairs and other things akllows him to draw from all that he possesses and use it
5、in his studies.There is nothing that comes without hard work and that is exactly what a good student has to possess. A 12 student is not someone who will turn away from work, or try to find 13 s to get the work done 14 or for the sake of finishing it. He is instead someone who will do his work 15 an
6、d put in all his efforts without compromising on quality.1AspeciallyBnearlyCmainlyDreally【答案】D【解析】考查副词及语境的理解。Aspecially特别的;Bnearly几乎; Cmainly主要地; Dreally真正地,实际上。根据But is that all that a good student is?可知一个真正的(really)好学生是什么样子呢?故选D。2AperformingBlearningCcountingDguessing【答案】B【解析】考查动名词及语境的理解。Aperformi
7、ng履行; Blearning学习,学问; Ccounting计数; Dguessing猜测,推测。你看到它不仅仅是关于书和重复性的学问,故选B。3AchoicesBactivitiesCqualitiesDviewpoints【答案】C【解析】考查名词及语境的理解。Achoices选择;Bactivities活动;Cqualities品质; Dviewpoints观点。根据下文the qualities of a good student可知有某些品质使他成为好学生,故选C。4AsimplyBmerelyCcompletelyDexactly【答案】D【解析】考查副词及语境的理解。Asimp
8、ly简单地; Bmerely仅仅;Ccompletely完全地; Dexactly正是,精确地。根据上文那正是(exactly)我们要调查的学生的品质。5AunderstandBpredictCassumeDsettle【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。Aunderstand理解; Bpredict预报,预测; Cassume假定; Dsettle解决。根据上文进行调查的目的就是有助于理解。这有助于理解一个好学生是什么样的,故选A。6AphysicalBorganizationalCmentalDtraditional【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解。Aphysical身体的;
9、Borganizational组织的; Cmental精神的; Dtraditional传统的。根据下文He has the ability to plan and organize可知这里指的是组织能力。一个好的学生好的组织能力,故选B。7AthoughtsBperformancesCconductsDdirections【答案】A【解析】考查名词及语境的理解。Athoughts想法; Bperformances演出; Cconducts带领; Ddirections方向。好的学生有能力计划和组织,不仅他的行动而且还有他的想法,故选A。8AshareBmanageCfollowDfind【答
10、案】C【解析】考查动词及语境的理解。Ashare分享; Bmanage管理; Cfollow跟随; Dfind发现。根据be prepared for all the situations可知指未来的形势。做好准备允许人把后来的形势,故选C。9AvaluableBworthyCvitalDpossible【答案】D【解析】考查形容词及语境的理解。Avaluable有价值; Bworthy值得的;Cvital至关重要的; Dpossible可能的。根据常识可知如果一个人在最后的时刻还学习那也是不可能的,故选D。10AviewBroleCaspectDeffect【答案】C【解析】考查名词及语境的
11、理解。Aview观察; Brole角色;Caspect方面; Deffect影响。根据常识可知知识是定义一个学生的关键方面,故选C。11AincludesBconcludesCaffectsDmatches【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。Aincludes包括; Bconcludes下结论;Caffects影响; Dmatches比赛。根据句意可知有知识不仅仅限于课本而且包括关于事实的东西,故选A。12Agood-lookingBhard-workingCcool-headedDwarm-hearted【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解。Agood-looking好看的; Bha
12、rd-working勤奋的; Ccool-headed头脑冷静的; Dwarm-hearted热心的。根据上文与goodstudent相呼应。一个勤奋的学生将不会是离开工作的人,故选B。13AplacesBroadsCtoolsDways【答案】D【解析】考查名词及语境的理解。Aplaces地方; Broads道路; Ctools工具; Dways方法。根据find的应该是方法。试图找到一些方法(ways)尽快把工作做完,故选D。14AfastBcarefullyCwellDbadly【答案】A【解析】考查副词及语境的理解。Afast快地; Bcarefully仔细的;Cwell好; Dbad
13、ly严重地。试图找到一些方法尽快(fast)把工作做完,故选A。15AroughlyBeventuallyCsincerelyDcarelessly【答案】C【解析】考查副词及语境的理解。Aroughly粗略地;Beventually最后;Csincerely真诚地; Dcarelessly粗心地。根据上文可知这里指好学生的特点,他将真诚地做好工作,故选C。阅读理解-BThe earths most rich resourcewater has become one of the most precious resources in the United States as rivers, l
14、akes, and freshwater reservoirs are increasingly exploited for human use. Consequently, using precise farming techniques to refine “irrigation scheduling” is a research area of particular interest to Susan Moran, a researcher with the US department of Agriculture. She explains that in the southwest,
15、 irrigation is both difficult and expensive. There, she says, farmers have a tendency to over irrigate, spending both more time and money than necessary. “Im trying to provide new information that could be used by farmers to schedule irrigations to improve their profitability and use less water,” Mo
16、ran says. “Farmers often look at weather changes and then schedule irrigation based on that information. But if they had better information, they could use scientific models to compute more precisely how much water their crop is using.” Rather than guessing their crops potential need for water based
17、 upon weather changes, farmers can use remote sensors to measure how much water their crop is actually using. This would give them a more accurate measure of how much more water it needs. Moran believes that if farmers are getting good and timely measurements of plant and air temperature, then they
18、can program when and how much water to give each crop through an irrigation system. No more water would be used than needed, thus saving cost and conserving water. Moran introduces one study she conducted in Arizona to investigate the use of remote sensing data for scheduling cotton irrigations. Typ
19、ically, those farmers irrigate ten times per growing season, but evidence showed that some of those farmers could achieve basically the same harvest with only nine irrigations. “In those cases, one less irrigation saved more than all the cost of remote sensing data,” she states. “Both irrigation and
20、 satellite remote sensing data are expensive. But then again many farmers are used to working together as a group. They are used to sharing. Im hoping they could do the same with remote sensing datapurchase one scene over a large area to cover many farms, which would further reduce the cost.”1. What
21、 does Moran think is the problem with farmers?A. Overused reservoirs.B. Precision farming. C. Irrigation researches. D. Overirrigation.答案解析:答案为D。 由第一段最后一句话 “ farmers have a tendency to over irrigate, spending both more time and money than necessary.” 可知,答案为D。2. How can farmers get the new informatio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
