分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(1) 及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398497
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:161KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练1 及答案 四川 攀枝花市 2015 高考 英语 阅读 七选五 训练 答案
    资源描述:

    1、四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(1) 及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上涂黑。A good student is always equated to one who gets good grades. But is that all that a good student is? What is a 1 good student? Is he someone who is the teachers pet? Someone who tops every test? Someone who has

    2、 the smarts? A good student is all this and more, because, you see, its not just about books and repetitive 2 .Being a good student takes much more than that. There are certain 3 that make him a good student. That is 4 what we shall be looking into the qualities of a good student. There will help yo

    3、u 5 what a good student is and what are the qualities that one needs in order to become one.A good student has great 6 skills. He has the ability to plan and organize not only his actions but his 7 as well, for being well organized allows a person to be prepared for all the situations that are to 8

    4、. That could not have been 9 if he had taken up the studies at the last minute.Knowledge is a key 10 that defines(定义) a student. Possessing knowledge that is not only limited to books but also 11 things about current affairs and other things akllows him to draw from all that he possesses and use it

    5、in his studies.There is nothing that comes without hard work and that is exactly what a good student has to possess. A 12 student is not someone who will turn away from work, or try to find 13 s to get the work done 14 or for the sake of finishing it. He is instead someone who will do his work 15 an

    6、d put in all his efforts without compromising on quality.1AspeciallyBnearlyCmainlyDreally【答案】D【解析】考查副词及语境的理解。Aspecially特别的;Bnearly几乎; Cmainly主要地; Dreally真正地,实际上。根据But is that all that a good student is?可知一个真正的(really)好学生是什么样子呢?故选D。2AperformingBlearningCcountingDguessing【答案】B【解析】考查动名词及语境的理解。Aperformi

    7、ng履行; Blearning学习,学问; Ccounting计数; Dguessing猜测,推测。你看到它不仅仅是关于书和重复性的学问,故选B。3AchoicesBactivitiesCqualitiesDviewpoints【答案】C【解析】考查名词及语境的理解。Achoices选择;Bactivities活动;Cqualities品质; Dviewpoints观点。根据下文the qualities of a good student可知有某些品质使他成为好学生,故选C。4AsimplyBmerelyCcompletelyDexactly【答案】D【解析】考查副词及语境的理解。Asimp

    8、ly简单地; Bmerely仅仅;Ccompletely完全地; Dexactly正是,精确地。根据上文那正是(exactly)我们要调查的学生的品质。5AunderstandBpredictCassumeDsettle【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。Aunderstand理解; Bpredict预报,预测; Cassume假定; Dsettle解决。根据上文进行调查的目的就是有助于理解。这有助于理解一个好学生是什么样的,故选A。6AphysicalBorganizationalCmentalDtraditional【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解。Aphysical身体的;

    9、Borganizational组织的; Cmental精神的; Dtraditional传统的。根据下文He has the ability to plan and organize可知这里指的是组织能力。一个好的学生好的组织能力,故选B。7AthoughtsBperformancesCconductsDdirections【答案】A【解析】考查名词及语境的理解。Athoughts想法; Bperformances演出; Cconducts带领; Ddirections方向。好的学生有能力计划和组织,不仅他的行动而且还有他的想法,故选A。8AshareBmanageCfollowDfind【答

    10、案】C【解析】考查动词及语境的理解。Ashare分享; Bmanage管理; Cfollow跟随; Dfind发现。根据be prepared for all the situations可知指未来的形势。做好准备允许人把后来的形势,故选C。9AvaluableBworthyCvitalDpossible【答案】D【解析】考查形容词及语境的理解。Avaluable有价值; Bworthy值得的;Cvital至关重要的; Dpossible可能的。根据常识可知如果一个人在最后的时刻还学习那也是不可能的,故选D。10AviewBroleCaspectDeffect【答案】C【解析】考查名词及语境的

    11、理解。Aview观察; Brole角色;Caspect方面; Deffect影响。根据常识可知知识是定义一个学生的关键方面,故选C。11AincludesBconcludesCaffectsDmatches【答案】A【解析】考查动词及语境的理解。Aincludes包括; Bconcludes下结论;Caffects影响; Dmatches比赛。根据句意可知有知识不仅仅限于课本而且包括关于事实的东西,故选A。12Agood-lookingBhard-workingCcool-headedDwarm-hearted【答案】B【解析】考查形容词及语境的理解。Agood-looking好看的; Bha

    12、rd-working勤奋的; Ccool-headed头脑冷静的; Dwarm-hearted热心的。根据上文与goodstudent相呼应。一个勤奋的学生将不会是离开工作的人,故选B。13AplacesBroadsCtoolsDways【答案】D【解析】考查名词及语境的理解。Aplaces地方; Broads道路; Ctools工具; Dways方法。根据find的应该是方法。试图找到一些方法(ways)尽快把工作做完,故选D。14AfastBcarefullyCwellDbadly【答案】A【解析】考查副词及语境的理解。Afast快地; Bcarefully仔细的;Cwell好; Dbad

    13、ly严重地。试图找到一些方法尽快(fast)把工作做完,故选A。15AroughlyBeventuallyCsincerelyDcarelessly【答案】C【解析】考查副词及语境的理解。Aroughly粗略地;Beventually最后;Csincerely真诚地; Dcarelessly粗心地。根据上文可知这里指好学生的特点,他将真诚地做好工作,故选C。阅读理解-BThe earths most rich resourcewater has become one of the most precious resources in the United States as rivers, l

    14、akes, and freshwater reservoirs are increasingly exploited for human use. Consequently, using precise farming techniques to refine “irrigation scheduling” is a research area of particular interest to Susan Moran, a researcher with the US department of Agriculture. She explains that in the southwest,

    15、 irrigation is both difficult and expensive. There, she says, farmers have a tendency to over irrigate, spending both more time and money than necessary. “Im trying to provide new information that could be used by farmers to schedule irrigations to improve their profitability and use less water,” Mo

    16、ran says. “Farmers often look at weather changes and then schedule irrigation based on that information. But if they had better information, they could use scientific models to compute more precisely how much water their crop is using.” Rather than guessing their crops potential need for water based

    17、 upon weather changes, farmers can use remote sensors to measure how much water their crop is actually using. This would give them a more accurate measure of how much more water it needs. Moran believes that if farmers are getting good and timely measurements of plant and air temperature, then they

    18、can program when and how much water to give each crop through an irrigation system. No more water would be used than needed, thus saving cost and conserving water. Moran introduces one study she conducted in Arizona to investigate the use of remote sensing data for scheduling cotton irrigations. Typ

    19、ically, those farmers irrigate ten times per growing season, but evidence showed that some of those farmers could achieve basically the same harvest with only nine irrigations. “In those cases, one less irrigation saved more than all the cost of remote sensing data,” she states. “Both irrigation and

    20、 satellite remote sensing data are expensive. But then again many farmers are used to working together as a group. They are used to sharing. Im hoping they could do the same with remote sensing datapurchase one scene over a large area to cover many farms, which would further reduce the cost.”1. What

    21、 does Moran think is the problem with farmers?A. Overused reservoirs.B. Precision farming. C. Irrigation researches. D. Overirrigation.答案解析:答案为D。 由第一段最后一句话 “ farmers have a tendency to over irrigate, spending both more time and money than necessary.” 可知,答案为D。2. How can farmers get the new informatio

    22、n about their crop?A. To reschedule irrigation as required.B. To watch weather changes regularly.C. To use remote sensors as researchers suggest.D. To use scientific models since computing is more reliable. 答案解析:答案为C。本题为细节题。从第三段 “farmers can use remote sensors to measure how much water their crop is

    23、 actually using.” 可知答案为C。本题容易错选D项。题干问的是 “农民如何得到关于庄稼的新信息?” 从第二段最后一句话 “But if they had better information, they could use scientific models to compute more precisely how much water their crop is using.” 可知,农民如果有了更好的信息可以使用scientific models。故答案D错误。3. What do farmers check upon when they decide how much

    24、water each crop needs?A. Profitability.B. Remote sensors.C. The cost.D. Air temperature. 答案解析:答案为D。本题为细节理解题。从第四段 “Moran believes that if farmers are getting good and timely measurements of plant and air temperature, then they can program when and how much water to give each crop through an irrigatio

    25、n system.”可知,农民依靠准确及时地测量植物和空气温度,来决定给每种庄稼配给相应的水分。 故答案为D。4. Whats the purpose of Moran introducing the study she carried out in Arizona?:A. To investigate the use of remote sensing data.B. To support her viewpoint in the previous paragraph.C. To show how farmers can reap a harvest.D. To criticize thos

    26、e farmers who used too much water. 答案解析:答案为A。本题为细节题。由倒数第二段首句 “Moran introduces one study she conducted in Arizona to investigate the use of remote sensing data for scheduling cotton irrigations.”可知,答案为A。5. What is among the best possible ways to help save farmers money?A. Changing irrigation.B. Shar

    27、ing sensing data. C. Buying one computer.D. Extending the farms. 答案解析:答案为B。本题为细节题。由最后一段 “Both irrigation and satellite remote sensing data are expensive. But then again many farmers are used to working together as a group. They are used to sharing.” 可知,答案为B。 .阅读理解【2014江西省南昌两校高三上学期第四次联考】The American

    28、newspaper publisher Arthur Sulzberger Sr died at the age of 86.Mr Sulzberger led The New York Times for more than three decades,before passing the business to his son.He took over the paper in 1963 when it was in financial trouble,and transformed it into the heart of a multibillion dollar media empi

    29、re.His family announced he had died at his home in Southampton,New York State,after a long illness.His son,Arthur Sulzberger Jr,said in a statement that his father,whom he referred to by his childhood nickname of Punch,was “one of our industrys most admired executives”“Punch,the old Marine captain w

    30、ho never backed down from a fight,was an absolutely fierce defender of the freedom of the press,” he said.The New York Times was bought by Mr Sulzberger Srs grandfather Adolph Ochs in 1896.During Mr Sulzbergers tenure,The New York Times won 31 Pulitzer prizes.Born in New York City,5 February 1926,Sr

    31、 served in Marine Corps during World War and Korean War,joined The New York Times in 1951 after graduating from Columbia College,took over as publisher in 1963 after his brotherinlaw died suddenly,stepped down in 1997 and passed stewardship to his son,Arthur Sulzberger Jr.He oversaw a huge circulati

    32、on boost at the paper,and increased its parent companys annual revenues (年收入) from $100m in 1963 to $1.7bn by the time he stepped down in 1997.He also led the paper through highlevel clashes with the political establishment.In 1971,The Times published a series of stories saying that politicians had

    33、systematically lied over the US involvement in Vietnam.The source was thousands of leaked government documents known as the Pentagon Papers.The Nixon administration demanded that the paper stop publishing the stories on grounds of national security.But the paper refused,and then won the subsequent c

    34、ourt case by arguing that the First Amendment of the US Constitution (宪法) guaranteed free speech.The case is seen as a landmark in the history of free speech in the US.Mr Sulzberger said he read more than 7,000 pages of the Pentagon Papers before personally deciding to publish them.His family still

    35、holds a controlling stake (控股权) in The New York Times.He was a strong believer in family ownership of newspapers.He once joked:“My conclusion is simple.Nepotism works.”1When did Arthur Sulzberger Sr die?AIn 1997.BIn 2012.CIn 1963.DIn 1971.2Punch,the old Marine captain was actually_.AArthur Sulzberge

    36、r JrBAdolph OchsCArthur Sutzberger Srs fatherDArthur Sulzberger Sr3Which of the following is TRUE according to the passage?AArthur Sulzberger Sr took over The New York Times from his brotherinlaw.BArthur Sulzberger Jrs grandfather bought The New York Times.CArthur Sulzberger Sr resigned when The New

    37、 York Times was in financial trouble.DArthur Sulzberger Jr took over The New York Times after graduating from Columbia College.4In the political case in the 1970s,Mr Sulzberger_.Afailed the case in the endBlost the controlling stake in The New York TimesCgave in to the governmentD succeeded in guard

    38、ing free speech of the paper5What does the underlined word “Nepotism” probably refer to?AFriendship.BPolitics.CFamily ownershipDFreedom of speech.语篇解读本文介绍了纽约时报前总裁Arthur Sulzberger Sr的生平。1解析:考查细节理解。根据第一段第一句中的“Arthur Sulzberger Sr died at the age of 86” 和第四段第一句中的“Born in New York City,5 February 1926”

    39、可知,他出生于1926年,去世时86岁,由此可知他在2012年去世。答案:B2解析:考查细节理解。根据第二段中的“His son,Arthur Sulzberger Jr,said in a statement that his father,whom he referred to by his childhood nickname of Punch,was one of our industrys most admired executives”可知Punch,the old Marine captain指Arthur Sulzberger Sr。答案:D3解析:考查细节理解。根据第四段中的

    40、“Sr served in Marine Corps.took over as publisher in 1963 after his brotherinlaw died suddenly”可知,A项正确。B项中的“Arthur Sulzberger Jrs grandfather”错误;根据第一段最后一句可知C项错误;根据第四段可知D项错误。答案:A4解析:考查细节理解。根据倒数第三段中的“national security.But the paper refused,and then won the subsequent court case”可知,D项符合题意。答案:D5解析:考查词义猜

    41、测。根据画线词前面的“He was a strong believer in family ownership of newspapers.”可推测,画线词指的应是family ownership。答案:C。【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】 情景对话(共5小题;每小题1分,满分5分) 根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。Sherry: Hey, Bab. 6 _ Im going to Quebec next summer. Id also like to do some sightseeing.Bo

    42、b: 7 Sherry. But do you mean the province of Quebec or Quebec City?Sherry: I mean the province.Bob: 8 Sherry: Well, 9 My French is okay, but not that good. I know most people there speak French, but can also use English.Bob: Well, but youll hear French most of the time and all the street signs are i

    43、n French. So youd better practice your French before you go.Sherry: 10 What about Quebec City?Bob: Its a beautiful city, very old. Youll love it there.Sherry: Fantastic! I cant wait to go. A . I appreciate your help. B. Thats nice. C . What about going to Quebec? D. Do you think I can manage it in English? E. Good advice. F .Guess what? G .Oh, I have got it.【参考答案】610 FBGDE

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川攀枝花市2015高考英语阅读及七选五训练(1) 及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398497.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1