四川武胜县2016高考英语阅读理解十二月(二轮)练习(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 武胜县 2016 高考 英语 阅读 理解 十二月 二轮 练习 答案
- 资源描述:
-
1、四川武胜县2016高考英语阅读理解十二月(二轮)练习(3)及答案【2015高考复习】阅读链接 What is it that makes a house a home?A home is a place of companionship with people in it who love each other,who are harmonious(和谐的)and closer inside with one another than they are outside with those in the workplace or with classmates at school.A home
2、 is a place thats so magnetic that its difficult to leave.In a home there is love,sharing and appreciation,and the members help one another.I have seen families on the street.But if they live,sleep,talk,and eat together,they are a family,even if they are poorly off.You dont need a roof to make a hom
3、e.The truly homeless are some of the rich people who build multimilliondollar houses and are too busy to really live in them.The truly homeless are those who have turned their home into a hotel lobby.The parents work.The children do wrong.They dont talk and eat together every day.They rarely see eac
4、h other.The truly homeless people are those with babysitters,caretakers,gardeners and maids.Parents are unaware,too busy making money outside the home that they dont live in.This is another way of looking at the rich and the homeless.Who is to be pitied?Control of the computer and the Internet is al
5、so important to make a house into a home.If the computer is on all the time,the house turns into an office,even if everyone is at home.Many homes these days are just offices.Human communication has stopped.The computer eats up the time that one should be giving to others within the home.Using the co
6、mputer moderately gives us time for gentleness,play and communication,not with a screen,but with a human being.【语篇解读】 本文论述了如何才能使我们的房子成为家这个命题。16Which of the following may serve as the best title of the passage?AHow to Make a House a Home?BWhat Makes a House a Home?CWho Are Homeless,the Poor?DWhat is
7、a Home for?答案B 主旨大意题。文章主要围绕房子和家这个话题展开,即什么使我们的房子成为家。17The purpose of the first paragraph is to_.Atell us that where there is home there is loveBtell us what people think home isCshow the authors concept of homeDtell people how to have a happy home答案C推理判断题。文章第一段作者提出了心中家的概念作为论点。18The underlined word“th
8、ose”refers to _.Apeople who build multimilliondollar housesBpeople who have lost their family membersCpeople who dont spend time with the familyDhomeless families living on the street答案C推理判断题。根据下一句的Parents are unaware,too busy making money outside the home that they dont live in.可以判断这一类人是很少和家庭成员呆在一起
9、的。19Which statement is NOT true according to the passage?AA home is a place where you are willing to stay.BEven the poorest person can have a happy home.CComputers and the Internet are important for a happy home.DSometimes its the rich that should be pitied.答案C细节理解题。由最后一段Control of the computer and
10、the Internet is also important to make a house into a home.可知合理使用电脑对家庭也是很重要的。与C选项不符。【2015高考复习】阅读链接A Massachusetts woman who mistakenly threw away her diamond ring last week recovered the family heirloom(传家宝) after tracking down the garbage truck and searching through 10 tons of city trash bags.Joan
11、Sawyer of Bedford said all her efforts paid_off after realizing she had dropped her diamond ring into her single trash bag among thousands of others.“I was in total panic,”Mrs Sawyer told WHDHTV,saying she thought shed never see the heirloom again.Her diamond ring dropped by accident in the trash ca
12、n and she only realized after a dump truck had made a stop at their house.“I said,Oh my God,its in the rubbish truck,”Mrs Sawyer recalled before calling the Allied Waste Service.Allied Waste Service was able to find the truck number exactly that had come to their door and tell them where it was head
13、ing.Mrs Sawyer and her husband waited for three hours watching out for her 2444 truck to arrive.But to their mixed relief,it arrived,emptying 10 tons of trash in a room.Lucky enough to have the voluntary aid of Covanta workers who helped the Sawyers pick through the large amounts of black trash bags
14、 and other wastes,as her husband Bill Sawyer described,the crew didnt have a rest until they found something glittering.“I said,Oh my God,thats my bag,I recognize something in it,”Mrs Sawyer recalled.Mr Sawyer began to tear the trash bag apart,and there,it appeared.“You could almost see the tears in
15、 her eyes;she was excited when she found it,”Ken Nydam of Covanta told WHDHTV.“And then everyone who helped out,they were just happy they got to see how happy she was and we were happy we could help them out,”he added.【语篇导读】美国马萨诸塞州的一位女士上周误将自己的一枚钻石戒指丢掉,在追着垃圾车翻遍10吨的城市垃圾后终于找回了她的这一传家珍宝。20Whats the main
16、idea of the passage?AHow did Mrs Sawyer find her diamond ring?BA diamond ring was recovered in 10 tons of trash.CA diamond ring dropped by accident in the trash can.DMany hands make light work.答案 B 主旨大意题。本文是一篇新闻报道。这种题材的文章中心一般出现在首段。故B项合适。其余A,C,D都是细节,不合适。21What kind of help did Allied Waste Service of
17、fer?AHelping find out the exact trash truck.BHelping pick through the trash bags.CHelping find out the number of the right truck.DHelping keep an eye on the truck coming back.答案 C 细节理解题。根据第六段可知,废品公司能查到来他们家收垃圾的垃圾车的具体车牌号,并告知他们该车开向了哪里。A不符;B中是Covanta workers帮忙翻找垃圾;D中是索耶夫妇等垃圾车。故选C。22How did Mrs Sawyer fe
18、el when she realized she lost her diamond ring?AHappy.BExcited.CSurprised. DFrightened.答案 D 细节理解题。根据第三段“I was in total panic,”可知选D。23What does the underlined phrase“paid off”mean in Paragragh 2?Asucceeded BwastedCended Dcost答案 A 词义猜测题。根据下文可知,Mrs Sawyer是在意识到她把钻戒丢在垃圾袋中,通过翻找垃圾才找到了钻戒,所以,这里的意思是“所有的努力取得了成
19、功,得到回报”。故选A。24What can we learn from the passage?AMrs Sawyer was optimistic that she would find it soon at first.BShe realized she had dropped her ring in a trash truck at the very beginning.CIt didnt take the couple a long time to find out the very truck.DWith the help of other people,Mrs Sawyer fo
20、und her lost ring finally.答案 D 推理判断题。根据第三段“she thought shed never see the heirloom again.”可知Mrs Sawyer对找回戒指不乐观,故A不符;根据第四段可知,Mrs Sawyer开始并没有意识到把戒指丢到垃圾车上了,故B不符;根据第七段可知,夫妇俩花了3个小时等垃圾车,故C不符;根据第八段可知,是在很多人的帮助下找到戒指的,故选D。阅读理解解读More over smart phone, the intelligent watch is about to take your spot as the lat
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
