2020-2021学年高中英语 单元综合测评3(含解析)牛津译林版选修9.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 单元综合测评3含解析牛津译林版选修9 2020 2021 学年 高中英语 单元 综合 测评 解析 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AI have a friend who lives by a threeword philosophy: Seize the moment. Just possibly, she may be the wisest woman on this planet. Too many people put off something that brings them joy just because they havent thought about it. Dont have it on their schedule, an
2、d didnt know it was coming or they are too strict to depart from their routine.I cant count the times I called my sister and said, “How about going to lunch in half an hour?” She would gasp and stammer (结结巴巴地说), “I cant. I have clothes on the line. My hair is dirty. I wish I had known it yesterday,
3、I had a late breakfast, and it looks like rain.” And my personal favorite response: “Its just Monday.” She died a few years ago. We never did have lunch together. From then on, Ive tried to be a little more flexible.Life has a way of going faster as we get older. The days get shorter, and the list o
4、f promises made to ourselves gets longer. One morning, we are awaken, and all having to show for our lives is repetition of “Im going to” , “I plan on” and “Someday, when things are settled down a bit.”When anyone calls my “seize the moment” friend, she is open to adventure and available for trips.
5、She keeps an open mind on new ideas. Her enthusiasm for life is contagious. You talk with her for a while, and youre ready to change your attitude to life.My lips have not touched ice cream in 10 years. I love ice cream. The other day, I stopped the car and bought a tripledecker(烘缸). If my car had h
6、it an iceberg on the way home, I would have died happily.Now go on and have a nice day. Do something you WANT to.not something on your SHOULD DO list.【语篇解读】本文作者通过朋友的三字英文哲言把握现在,告诉我们做自己想做的事,及时享受生活的乐趣。1The example of the writers sister serves as_.Aa debateBan introductionCa support Da conclusion【解析】推理判
7、断题。根据第二段“I cant count the times I called my sister and said,How about going to lunch in half an hour?She would gasp and stammer(结结巴巴地说), I cant. I have clothes on the line. My hair is dirty. ”作者的姐姐其实是作为一个反面例子来论证作者的观点的。由于姐姐总是推脱,到死作者都没能和姐姐一起吃顿午饭,用此例来支持作者的观点:做自己想做的事,及时享受生活的乐趣。【答案】C2The writer thinks th
8、at the excuse “Its just Monday.” is acceptable, because _Ait is still likely that they can have lunch together some time laterB.it sounds most reasonable of all the excusesCit shows respect for the writers suggestionDit indicates the time when they can have lunch together【解析】推理判断题。根据常理推断,因为是周一,是一周的开
9、始,所以还有很多的时间可以在一起吃饭,故选A。【答案】A3The underlined word “contagious” in the fourth paragraph means _Aaccurate BinfluentialChopeful Dnecessary【解析】词义猜测题。accurate准确的; influential有影响力的;hopeful 有希望的;necessary 必要的。根据第四段“She keeps an open mind on new ideas.You talk with her for a while, and youre ready to change
10、your attitude to life.”可知你和她谈论一会,你的生活态度就会有所改变,可推出她对生活的热情具有感染力。故选B。【答案】B4What is the purpose of the writer by writing this passage?ATo suggest how time flies.BTo persuade busy people to relax.CTo advise people to keep their promise.DTo persuade readers to be flexible on their schedule for practical j
11、oy.【解析】写作意图题。整篇文章作者所表达的观点是:做自己想做的事,及时享受生活的乐趣。【答案】DBWith hospitals and nursing homes tending to thousands of patients every year,accidents canand dohappen. These incidents,whether they are through carelessness or otherwise, can leave patients feeling powerless. Thats not the case.“There is growing pu
12、blic awareness. People are feeling they have more rights and they have tools in hand to make a complaint,” said Ralph Montano, spokesman for the California Department of Public Health, which regulates hospitals and longterm care facilities in the state.That department received more than 6,000 compla
13、ints about hospitals in 2007; in the most recent year statistics are available. The complaints can be about mixedup lab results, medicine errors, foreign objects left in a patient during surgery or a host of other topic.Similarly, the California Department of Aging received 43,000 nursing home compl
14、aints in 2009. Some said patient abuse or neglect of patients; others reported missing items. And some commented on the quality of the food. But finding the channels through them to put forward a complaint can be tiring and time consumption. Many consumers simply dont bother, and some become lost in
15、 the system. Whether the complaint is against a hospital or a longterm care facility, the process is similarand many people can help, including the facilitys staff, insurance company representatives and state regulators.If you want to make a complaint while in the hospital, Patti Harvey, vice presid
16、ent of quality and patient care services for Kaiser Permanente in Southern California, recommends talking with the bedside nurse. If that doesnt work, you can talk with other people higher in the chain of command, up to the hospital administrator. If the problem isnt still taken care ofsay you disag
17、ree with your treatment plan or have a problem with your doctormember service offices at each hospital can help address your concerns.【语篇解读】文章讲述了医院和养老院接到的投诉越来越多,并且告诉消费者如何投诉才能有效解决他们的问题。5Why are there more complaints from patients?ABecause hospitals have more and more rights.BBecause its convenient fo
18、r people to put forward complaints.CBecause in the hospital there are more accidents than before.DBecause there are more departments to deal with complaints.【解析】细节理解题。根据第二段第一句“There is growing public awareness. People are feeling they have more rights and they have tools in hand to make a complaint,
19、”可知人们觉得他们有更多的权利和途径来提出自己要抱怨的事情。【答案】B6Many consumers dont make a complaint because _Afew accidents happenBit takes time to make a complaintCmany complaints are lostDcomplaints are bad for a longterm care facility【解析】细节理解题。根据第五段第一句“But finding the channels through them to put forward a complaint can be
20、 tiring and time consumption.”可知提出抱怨太麻烦还很耗费时间。【答案】B7The last paragraph mainly tells us _Ahow to make complaints in the hospitalBsomething about Patti HarveyCto solve problems with the hospital quicklyDwe should say we disagree with the treatment plan【解析】段落大意题。最后一段第一句“If you want to make a complaint
21、while in the hospital”是本段的中心句,即在医院怎么投诉。【答案】A8Who can help if you complain against a hospital or a longterm care facility?APetera medical officer from the government.BRudya headmaster of a medical university.CToma teacher of a medical school.DJacka representative of an insurance company.【解析】细节理解题。根据倒
22、数第二段最后一句“Whether the complaint is against a hospital or a longterm care facility, the process is similarand many people can help, including the facilitys staff, insurance company representatives and state regulators.”可知选D。【答案】DCThere are thousands of products of all colors and shapes in a supermarke
23、t, making you believe that they are worth a try. How? Packaging is the silent but persuading salesman.There on the shelves, each bottle, can,box, and jar has been carefully designed and measured to speak to the inner self of the consumer, because he/she is buying not only a product but also his/her
24、belief in life. Scientists have studied consumer behavior recently and found that the look of the package has a great effect on the “quality” of the product and on how well it sells, because “consumers generally cannot tell between a product and its package. Many products are packages and many packa
25、ges are products.”, as Louis Cheskin, the first social scientist studying consumers feelings for packaging, noticed.Colors are one of the best tools in packaging. Studies of eye movement have shown that colors draw human attention quickly. Take V8 for example. For many years, the bright red color of
26、 tomatoes and carrots on the thin bottle makes you feel that it is very good for your body. And the word“green” today can keep food prices going up.Shapes are another attraction. Circles often suggest happiness and peacefulness, because these shapes are pleasing to both the eye and the heart. Thats
27、why the round yellow M signs of McDonalds are inviting to both young and old.This new consumer response to the colors and shapes of packages reminds producers and sellers that people buy to satisfy both body and soul.【语篇解读】本文介绍了包装的颜色和形状对产品销售的影响,生产商不仅要满足顾客购买商品时对身体健康的要求还要考虑内心的需求。9According to the pass
28、age,_ seems to be able to persuade a consumer to buy the product.Athe pleasing color of the packageBthe special taste of the productCthe strange shape of the packageDthe belief in the product【解析】推理判断题。根据第三段的“Colors are one of the best tools in packaging. Studies of eye movement have shown that color
29、s draw human attention quickly.”得知包装上喜人的颜色更能促使消费者愿意去购买。C项错在不是奇怪的包装形状而是圆形包装吸引消费者,故选A。【答案】A10If a package or a product is round in shape, it can _Abring excitement to the consumersBattract the consumers attentionCcatch the eye movement of the consumersDproduce a happy and peaceful feeling【解析】细节理解题。根据第
30、四段的“Circles often suggest happiness and peacefulness, because these shapes are pleasing to both the eye and the heart.”得知圆形包装更受消费者喜爱。故选D。【答案】D11“And the word green today can keep food prices going up.” This sentence suggests that consumers today are _Astarting to notice the importance of new foodBen
31、joying the beauty of nature more than beforeCbeginning to like green vegetablesDpaying more attention to their health【解析】推理判断题。根据第三段的“And the word green today can keep food prices going up.”绿色是环保健康的象征,当今消费者更注重食品对身体健康的影响。故选D。【答案】D12It can be inferred from the passage that V8 is a kind of _Avegetable
32、dish Bhealthy juiceCiced drink Dred vegetable【解析】推理判断题。根据第三段的“Take V8 for example. For many years, the bright red color of tomatoes and carrots on the thin bottle makes you feel that it is very good for your body.”得知瓶上印有的鲜红色西红柿与胡萝卜图案让这种饮品看起来对身体有益。是一种健康的果汁,故选B。【答案】BDLiving near the beach may come wit
33、h an extra perk (好处): better health. A new study analyzed information from more than 48 million people in England and found that the nearer they lived to the coast, the more likely people were to report good health within the past year.Living near the coast may be associated with better health becau
34、se the seaside environment reduces stress, the researchers said. They pointed to another British study that found that people who took trips to the coast experienced more feelings of calmness and relaxation than those who visited urban parks or the countryside.The difference from living near the coa
35、st was relatively small. But a small effect, when applied to an entire population, can have a substantial impact on public health, said study researcher Ben Wheeler of Peninsula College of Medicine and Dentistry in Exeter, England.However, its too soon to advise people to hit the beach to improve he
36、alth, Wheeler said. The study only found an association, not a causeeffect link, and its possible that other factors could explain the results. For instance, it could be that people who are wealthier, and therefore healthier, are more able to move to desired locations such as the coast, Wheeler said
37、, a phenomenon known as the migrant effect. But the study did find that the association between coastal living and better health was strongest for those living in the poorest areas, which perhaps indicates that wealth cannot explain the results, Wheeler said.Because the study looked at only Englanda
38、n island country in which everyone lives within 72 miles of the coastits not clear whether the findings would apply to other populations. Far from England, a health expert not involved in the study said that while the British research certainly doesnt prove that peoples health and the place they liv
39、e are linked, its possible that proximity to the seas does something for our bodies.If future studies confirm the results, the next step would be to find out it is what coastal environments that can benefit health. Wheeler said it may then be possible to bring those benefits to people living in othe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022中考语文 第一部分 古诗文阅读 课题二 文言文阅读 清单六 课内文言文逐篇梳理 八上 14 愚公移山课件.pptx
