2022年高考英语一轮复习 Unit 12 Culture Shock 单元主题语篇训练(三)(含解析)北师大版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit 12 Culture Shock 单元主题语篇训练三含解析北师大版必修4 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 12 单元主题语篇训练.阅读理解AChineselanguage teacher Xie Fang is excited that one of her former students from Indonesia has been admitted to Beijing Language and Culture University.The 19yearold student, Alvin Rizqi Adrian, achieved his dream of studying in China with a scholarship provided by the Chinese
2、government.Xie met the boy five years ago when she was selected to teach Chinese at Budi Utama Three Languages National School in Yogyakarta, Indonesia.The school, founded in 2006 by local Chinese, teaches in three languages Indonesian, English and Chinese.The school has more than 970 primary, middl
3、e and high students, half of whom have Chinese ancestry.Xie taught students to speak and comprehend Chinese during her year at the school.“Most Indonesian children start to learn Chinese after they enter primary school,” Xie said.“But the textbooks from Singapore seemed relatively difficult for them
4、 at that stage.” Xie modified the content of the textbooks to make it easier and more interesting for the Indonesian children to learn Chinese.One student in particular, Alvin Rizqi Adrian, impressed Xie a great deal.“At that time, he was a middle school student.He was so interested in Chinese that
5、he worked very hard to learn and practice,” she said.Since 2004, Guangdong has sent 1,000 Chinese teachers to more than 30 Chinese schools in 10 countries and regions.Indonesia has the largest number of Chinese teachers sent from Guangdong, who mainly work in kindergartens, schools and universities
6、founded by overseas Chinese.They usually spend one to two years on the foreign assignment.“Those days in Indonesia made me feel very appreciated.The local people have respect for Chinese teachers,” Xie said.She keeps in touch with her Indonesian students through the Internet.“If I had the opportunit
7、y to go to Indonesia to teach again, I would be very happy to see the children improve their Chinese,” Xie said.语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章介绍了一位中国老师教授印尼孩子学习中文并实现梦想的故事。1What made the Chineselanguage teacher Xie Fang happy?AShe realized her dream to teach in Indonesia.BOne of her former students will graduate s
8、oon.CShe can serve overseas Chinese in 3 languages.DAlvin Rizqi Adrian has been admitted to study in China.解析:选D细节理解题。根据第一段第一句可知,Alvin Rizqi Adrian获准在中国学习,让汉语老师谢芳很高兴。2What does the underlined word “modified” in Paragraph 3 refer to?ABeautified.BImproved.CInvented. DStudied.解析:选B词义猜测题。根据画线词后文“to make
9、 it easier and more interesting for the Indonesian children to learn Chinese”可知,谢改进了教科书,使印尼孩子学习汉语更容易、更有趣。所以画线单词意思为“改进”。3We can infer that Adrian is special because he is _.Apractical BsensitiveCdiligent Dreliable解析:选C推理判断题。根据倒数第二段中“he worked very hard to learn and practice”可推知,Adrian很特别是因为他很勤奋。4Whic
10、h of the following can be the best title of the news report?AChinese Teacher Helps Indonesian Realize His DreamBAdrian, an Indonesian, Has Achieved His Big DreamCChineselanguage Teachers, Academic AchievementsDLocal Indonesians Show Respect for Chinese Teachers解析:选A标题归纳题。文章主要介绍了中文老师谢芳帮助一名印尼学生实现了他在中国
11、学习的梦想的故事。故A选项“中文老师帮助印尼人实现梦想”符合文章主旨。BIs your life in a new country always wonderful and exciting?Specialists in intercultural studies say that it is not easy to adjust to life in a new culture. They call the feelings people experience when they come to a new environment culture shock.Some of the fact
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-548303.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】执业药师药事管理与法规-123.pdf
