2020_2021学年高中英语Unit1LivingwellSectionⅢ_Grammar习题含解析新人教版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 Unit1LivingwellSection _Grammar 习题 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Living wellSection Grammar课后篇巩固提升一、句型转换1.It is impossible that a child can lift such a heavy box.It is impossible such a heavy box.答案for a child to lift2.It happened that you had known each other before.You happened each other before.答案to have known3.It was said that he had been told about th
2、e news.He was said about the news.答案to have been told4.The teacher made the student stand all the time.The student all the time by the teacher.答案was made to stand5.They saw her enter the room.She enter the room by them.答案was seen to二、完成句子1.他太激动了,以至于说不出话来。He was .答案too excited to say any word2.我们知道她研
3、究这个问题有好几年了。She is known on the problem for many years.答案to have been working3.他好像正在吃什么东西。He seems something.答案to be eating4.她觉得有必要重申她的立场。She found reassert her position.答案it necessary to5.我从家里一路走到图书馆,不料图书馆已经关门了。I walked all the way from home to the library, it closed.答案only to find三、阅读理解A(2019北京)By
4、the end of the century,if not sooner,the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate,according to a new study.At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms(海洋微生物) called phytoplankton.Because of the way light reflects off the organisms,these phytoplankton crea
5、te colourful patterns at the ocean surface.Ocean colour varies from green to blue,depending on the type and concentration of phytoplankton.Climate change will fuel the growth of phytoplankton in some areas,while reducing it in other spots,leading to changes in the oceans appearance.Phytoplankton liv
6、e at the ocean surface,where they pull carbon dioxide(二氧化碳)into the ocean while giving off oxygen.When these organisms die,they bury carbon in the deep ocean,an important process that helps to regulate the global climate.But phytoplankton are vulnerable to the oceans warming trend.Warming changes ke
7、y characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth,since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow, but also nutrients.Stephanie Dutkiewicz,a scientist in MITs Center for Global Change Science,built a climate model that projects changes to the oceans throughout the centu
8、ry.In a world that warms up by 3 ,it found that multiple changes to the colour of the oceans would occur.The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer.But in some waters,such as those of the Arctic,a warming will make conditions riper for phytoplankto
9、n,and these areas will turn greener.“Not only are the quantities of phytoplankton in the ocean changing,”she said,“but the type of phytoplankton is changing.”And why does that matter?Phytoplankton are the base of the food web.If certain kinds begin to disappear from the ocean,Dutkiewicz said,“it wil
10、l change the type of fish that will be able to survive.”Those kinds of changes could affect the food chain.Whatever colour changes the ocean experiences in the coming decades will probably be too gradual and unnoticeable,but they could mean significant changes.“Itll be a while before we can statisti
11、cally show that the changes are happening because of climate change,”Dutkiewicz said,“but the change in the colour of the ocean will be one of the early warning signals that we really have changed our planet.”1.What are the first two paragraphs mainly about?A.The various patterns at the ocean surfac
12、e.B.The cause of the changes in ocean colour.C.The way light reflects off marine organisms.D.The efforts to fuel the growth of phytoplankton.答案B解析主旨大意题。根据文章前两段的内容可知,这两段主要介绍了海洋颜色发生变化的原因。所以选B项。2.What does the underlined word“vulnerable” in Paragraph 3 probably mean?A.Sensitive.B.Beneficial.C.Significa
13、nt.D.Unnoticeable.答案A解析词义猜测题。根据下一句“Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth”可知,浮游生物容易受到气候变暖的影响,vulnerable的含义与sensitive最为接近。所以选A项。3.What can we learn from the passage?A.Phytoplankton play a declining role in the marine ecosystem.B.Dutkiewiczs model aims to
14、project phytoplankton changes.C.Phytoplankton have been used to control global climate.D.Oceans with more phytoplankton may appear greener.答案D解析细节理解题。根据第四段第四句“But in some waters., a warming will make conditions riper for phytoplankton, and these areas will turn greener.”可知在某些海域,气候变暖给浮游生物提供更成熟的条件,而这些
15、水域将会变得更绿。所以选D项。4.What is the main purpose of the passage?A.To assess the consequences of ocean colour changes.B.To analyse the composition of the ocean food chain.C.To explain the effects of climate change on oceans.D.To introduce a new method to study phytoplankton.答案C解析写作意图题。通读文章的第一段以及最后一段的内容可知,作者
16、写这篇文章的主要目的就是解释气候变化对海洋的影响。所以选C项。BSince the 1970s,scientists have been searching for ways to link the brain with computers.Brain-computer interface (界面) (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.Recently,two researchers,Jose Milan and Michele Tavella from the Feder
17、al Polytechnic school in Lausanne,Switzerland,demonstrated(展示) a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.In the laboratory,Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand.He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-584821.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
