分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022秋新教材高中英语 Unit 8 Green Living Period 1 Topic Talk课时作业 北师大版必修第三册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:346333
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:51KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022秋新教材高中英语 Unit Green Living Period Topic Talk课时作业 北师大版必修第三册 2022 新教材 高中英语 Talk 课时 作业 北师大 必修 第三
    资源描述:

    1、UNIT 8Period One题组A基础练(建议用时:10分钟). 单词拼写1Do remember to pull out charger when the (电池) is full.2After much thought, we came up with a good (解决办法)3Life is like an (海洋); only the strongwilled can reach the other shore.4The car is a convenient means of (运输方式), but we have made it our way of life.5The ch

    2、allenge proved how difficult it is to drive across a (沙漠) without guidance.6The Greens would have arrived on time, but their car had a (平坦的) tyre on the halfway.7It is important to pay your (电) bill on time, as late payments may affect your credit.8Recently stock prices have been falling sharply bec

    3、ause of the influence of the (全球的) financial crisis.【答案】1.battery2.solution3.ocean4transport/transportation5.desert6.flat7electricity8.global. 单句语法填空1It is careless of the boy to leave the tap (run)all the time.2All the afternoon he worked with the door (lock)3The club offers wide variety of games t

    4、o the local teenagers.4Ordinary soap, (use) correctly, can deal with bacteria effectively.5The conversation should be harmony with the surroundings.6At the school opening ceremony, our headmaster required us to raise our competitive (aware) in modern society.7Everyone in the factory should eat a (ba

    5、lance) diet and keep balance of nature.8In my view, an eye for an eye is not the right way (solve) problems.9Its a pity that the (industry) cities built in the nineteenth century do not attract visitors.10There is little doubt that (recycle) is good for the environment.【答案】1.running2.locked3.a4.used

    6、5in6.awareness7.balanced8to solve9.industrial10.recycling. 完成句子1 , I have no time go out with you.有许多工作要做,我没时间和你一起出去。2He discovered her , reading a novel.他发现她坐在火堆旁看一本小说。3Look, the green mountains and golden fields are the blue sky.看,绿色的群山和金黄色的田野是与蓝色的天空是多么的和谐。4Her first task was to environmental cons

    7、ervation in the village.她的首要任务就是增强村民的环保意识。5Im thankful for the chance to , as together, we make tomorrow better than today.我感谢有机会尽我所能,和大家一起把明天变得更好。【答案】1.With a lot of work to do2sitting near the fire3.so in harmony with4raise awareness of5.do my part题组B提升练(建议用时:30分钟).阅读理解Trees are useful to man in t

    8、hree very important ways:they provide him food,wood and other products;they give him shade;and they help to prevent drought (干旱) and floods.Unfortunately,in many parts of the world,man has not realized that the third of these services is the most important.In his eagerness to draw quick profit from

    9、the trees,he has cut them down in large numbers.Two thousand years ago,a rich and powerful country cut down its trees to build warships,with which to gain itself an empire.It gained the empire but,without its trees,its soil became bare and poor.When the empire fell to pieces,the country found itself

    10、 faced by floods and starvation.Even where a government realizes the importance of a plentiful supply of trees,it is difficult sometimes to make the people realize this.They cut down the trees but are too careless to plant and look after new trees.So unless the government has a good system of contro

    11、l,or can educate the people,the forests will slowly disappear.This does not only mean that there will be fewer trees.The results are even more serious:for where there are trees,their roots break the soil up,allowing the rain to sink in,and also bind the soil.This prevents the soil from being washed

    12、away.But where there are no trees,the rainfalls on hard ground and flows away on the surface,and this causes floods and the rain carries away the rich top soil in which crops grow.When all the top soil is gone,nothing remains but worthless desert.()1.Trees are useful to man mainly in three ways,the

    13、most important of which is that they can .Akeep him from the hot sunshineBprotect him from droughts and floodsCmake him draw quick profit from themDenable him to build warships()2.Its a great pity that .Aman hasnt realized the importance of trees to himBman is eager to profit from treesCman is only

    14、interested in building empiresDman hasnt found out that he has lost all trees()3.Sooner or later the forests will disappear .Aunless a country has a plenty supply of treesBunless people stop cutting down their treesCunless the government punishes those who cut trees instead of planting themDunless a

    15、ll people are taught the importance of planting trees()4.The underlined word “bind” in Paragraph 5 means “ ”Ato wash awayBto make stay togetherCto make wetDto improve【语篇解读】本文是一篇说明文。这篇短文从三个方面告诉我们树对人类来说是重要的。一是树可以为人类和动物提供食物、木材和其他产品;二是树可以给人类提供树荫;三是树木可以防止干旱和洪水。因此我们要多植树,注意保护树木。1B细节理解题。根据第一段 “Trees are use

    16、ful to man in three very important ways:they provide him food, wood and other products;they give him shade;and they help to prevent drought(干旱) and floods.” 以及第二段第一句 “Unfortunately,in many parts of the world,man has not realized that the third of these services is the most important.”可知,树对人类的用处主要有三方

    17、面,其中最重要的是它们能保护人类免受干旱和洪水。2A细节理解题。根据第二段第一句 “Unfortunately,in many parts of the world,man has not realized that the third of these services is the most important.” 可知,很遗憾的是,人类没有意识到树木对他们的重要性。3D细节理解题。根据第四段末句 “So unless the government has a good system of control,or can educate the people,the forests will

    18、 slowly disappear.”可知,除非所有人都被教育植树的重要性,否则森林迟早会消失。4B词义猜测题。根据下句 “This prevents the soil from being washed away.”可推断出,该句的意思是因为有树的地方,它们的根会把土壤弄碎,让雨水渗入,也会把土壤凝固在一起。bind的意思是“凝固;捆绑”。阅读加油站product n产品; 产物eagerness n渴望; 热心; 热切starvation n挨饿, 饥饿; 饿死in large numbers大量地fall to pieces瓦解When all the top soil is gone,

    19、nothing remains but worthless desert.当所有的表层土壤都消失了,剩下的就只有毫无价值的沙漠了。.完形填空My father was killed in a car accident. My sister and I were really too young to 1 what was going on, but I knew we missed dad and mum was lonely. Two years later, both of us 2 her to meet someone new. Then Charles came into my mu

    20、ms life and they decided to get married. My sister and I were so 3 that we were getting a daddy.That was just the beginning of 4 years for us. Charles saw us as his own daughters instead of “step” children. My mother was a queen and we were princesses. Daddy was a man that we were so 5 to call him D

    21、addy.However, we received news that would forever 6 our lives. Daddy had cancer. But he never complained(抱怨) and was determined to get as much out of life as possible. I have never experienced such pain as I did seeing my Daddy 7 . I have also never seen such 8 shown when he 9 faced the destiny(命运)w

    22、ith as much humor and determination as he could gather.I will never 10 the day I was spending the morning with him and he had gotten violently 11 . Mom and I were sitting outside the room in case he needed help. All of a sudden, he began 12 , “Just A Closer Walk with Thee.” We ran inside and were mo

    23、ved to see 13 facing death, he still had a song in his heart and a smile on his face.Daddy went to heaven weeks later, with our appreciation for his care and 14 to the family and our sadness for losing a daddy, not by blood, but by 15 .()1.A.observeBwitnessCcatch Dknow()2.A.refusedBencouragedCtaught

    24、 Dcommanded()3.A.afraidBsadCexcited Dsurprised()4.A.wonderfulBharmfulCpainful Dsuccessful()5.A.afraidBupsetCproud Dconcerned()6.A.loseBcontrolCimprove Dchange()7.A.sufferBenjoyCrecover Dlie()8.A.fearBhopeCdoubt Dcourage()9.A.bravelyBcarefullyCgently Ddeeply()10.A.rememberBwantCforget Dexpect()11.A.u

    25、psetBillCangry Dtired()12.A.shoutingBcryingCsinging Dreading()13.A.as ifBeven ifCunless Dbefore()14.A.additionBdeterminationCexpression Ddevotion()15.A.loveBaccidentClaw Dchance【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述作者父亲去世后,继父走进了他们的生活,给他们带来了很多快乐。然而,继父患有癌症,但他仍然勇敢地面对命运。1D“我的”父亲死于一场车祸, “我的”妹妹和 “我”真的太小了,不知道发生了什么。observe“观察

    26、”;witness“目睹”;catch“抓住”;know“知道”。2Bencourage sb. to do sth.意为“鼓励某人做某事”。两年后,“我们”俩都鼓励她结识新朋友。 refuse“拒绝”;encourage“鼓励”;teach“教”;command“命令”。3C“我”妹妹和“我”非常兴奋,“我们”要有一个爸爸了。4A对“我们”来说,那只是美好岁月的开始。5C爸爸是一个“我们”都自豪地称呼他为爸爸的人。6D然而,“我们”收到会永远改变“我们”生活的消息。 lose“失去”;control“控制”;improve“改善”;change“改变”。7A“我”从来没有经历过像看到“我”爸

    27、爸那样受苦。suffer“受苦”;enjoy“喜欢”;recover“恢复”;lie“说谎”。8D“我”也从来没有见过他表现出这样的勇气。fear“害怕”;hope“希望”;doubt“怀疑”;courage“勇气”。9A当他勇敢地面对命运时。bravely“勇敢地”;carefully“仔细地”;gently“温柔地”;deeply“深深地”。10C“我”永远不会忘记那天早上我和他在一起,他病得很厉害。remember“记得”;want“想要”;forget“忘记”;expect“期望”。11B这里表示“他病得很厉害”。12C这里表示“他唱起了只是与你近距离行走这首歌”。13B“我们”跑进去

    28、,很感动地看到,即使面对死亡,他的心里仍然有一首歌,脸上仍然挂着微笑。14D几周后,爸爸去了天堂,“我们”感谢他对家庭的关心和奉献。addition“增加”;determination“决心”;expression“表达”;devotion“奉献”。15A“我们”为失去爸爸而悲伤,不是因为血缘,而是因为爱。.语法填空Diets have changed in Chinaand so too has its top crop. Since 2011, the country 1. (grow) more corn than rice. Corn production has jumped nea

    29、rly 125 percent over 2. past 25 years, while rice has increased only 7 percent.A taste for meat is 3. (actual) behind the change:An important part of its corn is used to feed chickens, pigs, and cattle. Another reason for corns rise:The government encourages farmers to grow corn instead of rice 4. (

    30、improve) water quality. Corn uses less water 5. rice and creates less fertilizer(化肥)runoff. This switch has decreased 6. (pollute) in the countrys major lakes and reservoirs (水库) and made drinking water safer for people. According to the World Bank, China accounts for about 30 percent of total 7. (g

    31、lobe) fertilizer consumption. The Chinese Ministry of Agriculture finds that between 2005when the government 8. (start) a soiltesting program 9. gives specific fertilizer recommendations to farmers and 2011, fertilizer use dropped by 7.7 million tons. That prevented the emission (排放)of 51.8 million

    32、tons of carbon dioxide. Chinas approach to protecting its environment while 10. (feed) its citizens “offers useful lessons for agriculture and food policymakers worldwide.” says the banks Juergen Voegele.【语篇解读】本文是一篇说明文。为保护环境,中国在农作物种植上做了一些变化。这一举措得到了世界的认可。为全世界农业和粮食政策制定者提供了很有用的经验。1has grown考查时态。句意:自从20

    33、11年以来,中国种植的玉米比水稻多。since加“时间点”,与现在时间关联,要用现在完成时。 “the country”是单数概念。故填has grown。2the考查冠词。句意:玉米产量在过去25年里增长了近125%,而大米只增长了7%。“in the past 25 years”意为“在过去的/最近的25年里”。3actually考查副词。句意:实际上,对肉的需求是这种变化的背后原因。这里要用副词修饰句子。4to improve考查不定式。句意:为了改善水质,政府鼓励农民种植玉米而不是大米。谓语动词encourages和improve在逻辑上存在目的关系,要用不定式形式。5than考查连词

    34、。句意:玉米比大米使用的水更少。根据关键词less可知,这里填比较连词than。6pollution考查名词。句意:这一转变减少了中国一些大型湖泊和水库的污染,使人们喝水更安全。has decreased后跟pollute相应的名词作宾语。7global考查形容词。句意:中国约占全球化肥总消费量的30%。 “fertilizer consumption”是名词短语,故应该用形容词修饰。8started考查时态。句意:2005年政府启动了一项土壤测试项目。本句是when引导的定语从句,修饰先行词2005,故用一般过去时。9that/which考查关系代词。句意:2005年政府启动了一项土壤测试项目,该项目给农民推荐一些特定的肥料。根据空后的谓语动词gives可知,该定语从句缺少主语,使用关系代词。program指代事物。故填that/which。10feeding考查省略句。句意:既养活了国民,又保护了环境。中国这一做法为全世界的农业和粮食政策制定者提供了很有用的经验。while引导了一个时间状语从句,表示“在的同时”。由于主从句主语一致且含有be动词,while后面省略掉了 “China is”。即China与feed在逻辑上是主动关系。故填feeding。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022秋新教材高中英语 Unit 8 Green Living Period 1 Topic Talk课时作业 北师大版必修第三册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346333.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1