2021年高考英语大一轮复习 课时作业23 Module 5 A Trip Along the Three Gorges(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业23 Module Trip Along the Three Gorges含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 23 Gorges 解析
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 23.阅读理解(潍坊一中高三英语测试)The year 2114 will be an eventful one for art. In May of that year in Berlin, the philosopherartist Jonathon Keats “century cameras”cameras with a 100yearlong exposure (曝光)timewill be brought back from hiding places around the city to have their results developed and exhib
2、ited. Six months after that, the Future Library in Oslo, Norway, will open its doors for the first time, presenting 100 books printed on the wood of trees planted in the distant past of 2014.As Katie Paterson, the creator of the Future Library, puts it: “Future Library is an artwork for future gener
3、ations.” These projects, more than a century in the making, are part of a new wave of “slow art” intended to push viewers and participants to think beyond their own lifetimes. They aim to challenge todays shortterm thinking and the brief attention spans of modern consumers, forcing people into consi
4、dering works more deliberately. In their way, too, they are fighting against modern culturenot just regarding money, but also the way in which artistic worth is measured by attention.In a similar fashion, every April on Slow Art Day, visitors are encouraged to stare at five works of art for 10 minut
5、es at a timea tough task for the average museum visitor, who typically spends less than 30 seconds on each piece of art.Like the Future Library, the century cameras are very much a project for cities, since its in cities that time runs fastest and the pace of life is fastest. “Since I started living
6、 in a city, Ive somehow been quite disconnected,” Anne Beate Hovind, the Future Library project manager, who described how working on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in her youth, told The Atlantic magazine.本文是说明文。介绍了2114年艺术上发生的一些新成果及对人们生活的影响。
7、1According to the first paragraph, what will NOT happen in 2114?AA camera which was produced 100 years ago will be exhibited.BThe Future Library will be open to the public for the first time.CPhotos with a 100year exposure time will be developed and exhibited.DBooks printed on the wood of trees plan
8、ted in 2014 will be displayed.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中的cameras with a 100yearlong exposure (曝光)timewill be brought back from hiding places around the city to have their results developed and exhibited.可知有100年曝光时间的相机将面向参观者展览,A项表达错误。故选A。2What can we learn about todays peoples attitude toward works of art?A
9、They consider works deliberately.BThey spend little time on works.CThey spend much money on works.DThey stare at works for 10 minutes at a time.答案:B解析:推理判断题。根据第二段中的They aim to challenge todays shortterm thinking and the brief attention spans of modern consumers, forcing people into considering works
10、 more deliberately.和第三段中的visitors are encouraged to stare at five works of art for 10 minutes at a timea tough task for the average museum visitor, who typically spends less than 30 seconds on each piece of art.可知展览旨在挑战现代消费者的短期思维和短暂的注意力,现代参观者通常在每件艺术品上花费的时间不到30秒。现在人们在艺术品上花费的时间很少。故选B。3What is the purp
11、ose of the wave of slow art?ATo advocate creating works of art slowly.BTo protect works of art from being damaged.CTo promote works of art for modern culture.DTo encourage people to consider works more deliberately.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的They aim to challenge todays shortterm thinking and the brief att
12、ention spans of modern consumers, forcing people into considering works more deliberately.可知慢艺术旨在挑战现代消费者的短期思维和短暂的注意力,迫使人们更慎重地考虑作品。故选D。4How would Anne Beate Hovind feel about the city life?AIts discouraging. BIts awful.CIts developed. DIts busy.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段中的Like the Future Library, the centur
13、y cameras are very much a project for cities, since its in cities that time runs fastest and the pace of life is fastest.和Anne Beate Hovind 描述的how working on the library drew her back to the pace of life she knew when she was growing up on a farm in her youth可知,Anne Beate Hovind认为现代城市生活是繁忙的,节奏是快的,在图
14、书馆工作能让她回到以前在农场时的生活节奏。故选D。.完形填空(玉溪一中高高三调研考试)The Gift at the Parking LotI never thought I would be writing about a trip to the convenience store. It was just a month after my grandmother had _1_ and I did useless things hoping to fill the hole in my heart and make me forget the pain.In the store, I wa
15、s upset because I couldnt even remember _2_ I went there to buy so I ended up buying something _3_. As I walked out of the store to get my car, I was _4_ angry at everything that was going on around me, which was a very _5_ feeling at that time. Feeling _6_, my belief in God was beginning to fade.Su
16、ddenly, a woman driving right by my side rolled down her _7_.“Excuse me, excuse me.” she said loudly. _8_ she was going to ask for my parking spot, I _9_ pointed to my car. “No, excuse me,” she said again.At this point, I felt I had no _10_ but to see what this _11_ lady wanted. As I got closer, I r
17、ealized that she was _12_ something in her bag. Surprisingly, I was overcome with a sense of relief while others would be _13_ in this situation. Finally, she _14_ me a booklet (小册子), which read “What Hope for Dead Loved Ones?” “Maybe you need this,” she said calmly _15_ a warm smile on her face. Ho
18、wever, _16_ I could thank her, she was gone.I felt a sense of _17_ as I opened the first page. It _18_ how people pass on, but their spirit _19_ with us. This was the first time since my grandma had died that I had felt her with me and I began to feel hope again. It was a unique _20_. And, Ill remem
19、ber it for the rest of my life.本文是一篇故事,讲述了作者在失去亲人后的悲痛之时,一位好心的女士送给作者一本小册子,这本小册子帮作者忘掉了痛苦,重新有了希望。1A.come back Bpassed awayCbroken down Dfallen over答案:B解析:考查动词短语。A.come back回来;B.passed away去世;C.broken down出故障;D.fallen over跌倒,摔倒。根据下句fill the hole in my heart and make me forget the pain可知祖母刚去世,作者想忘掉痛苦。最后一
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350829.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
