广州市2015高考英语短文改错、阅读理解四月自练及答案--1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广州市 2015 高考 英语 短文 改错 阅读 理解 四月 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。I believe that my country, Poland, is a perfect example for a place where food is particularly important. When we were little children, we began to understand how much a loaf of bread meant to our parentsto some it might sound silly but for me the custom of kissing bread before you started cutt
2、ing it was simply amazing. Its not so common nowadays to treat food that way, since you hardly ever bake your own bread. Besides, everyone would call you crazy if you tried to kiss every bread roll before you ate them! But though we no longer make our food from scratch (起点), some customs have been k
3、ept-thats why I feel so sorry every time I have to throw any food awayeven though I no longer live with my parents and nobody would blame me for this anymore! Many people of our nation are still working as farmers, eating what they grow and harvest and therefore enjoying everything more. Its widely
4、known that you value more anything that needs your effort in the first place. In most homes in Poland, especially those of farmers, the whole family would try and have their meals together-extremely difficult now, but so rewarding (值得) ! You can share other members troubles and successes, give your
5、children some attention, or just sit down for a moment instead of rushing through life aimlessly. Furthermore, your body, and stomach in particular will be very grateful (感激) for such a time! In Poland, a wedding, Christmas or even a birthday is celebrated with a great meal. Women in the house get t
6、ogether and cook, sometimes for a few days before the event, and the extremely good or unusual food will be remembered and widely talked about.You cannot over-value the importance of food in the country. Whats more, almost everyone in Poland will be as interested in the topic as I am.1. When the wri
7、ter was a child, he / she _. A. found people were crazy about bread B. began to realize the importance of foodC. thought that cutting bread was amazing D. learned people hardly baked their own bread2. The writer feels very sorry when he/she has to throw away any food because A. he/she makes food fro
8、m scratch B. his/her parents would blame him/her C. some customs still have effect on him/her D. many people are still working hard as farmers3. From the text, we can learn that, in Poland, _. A. most meals can be interesting topics for a long time B. the whole family often have meals together nowad
9、ays C. its common for women to get together to cook for a few days D. family members can know more. about each other by having meals together【参考答案】13、B C D阅读理解。Success doesnt begin until you begin the walk down the way towards your goals. And your walk down the way always begins first with a baby st
10、ep. Why do we call them baby steps? Are they really anything more than our next step down lifes way? Baby steps are the first steps we take as an act of faith. We see others stepping out and we want to show our ability to walk by following them. As we grow, we continue our development by taking extr
11、a baby steps. Sometimes we fall; sometimes we fail. After that, all steps become an act of faith; we just become more practiced. If you say to yourself“I dont want to make a fool of myself”or“Id better be good at this”, youll probably never take the baby steps towards your goals and end up lying in
12、your own self-pity. As a culture, we focus on results. We think about every risk that must be taken to reach our goals. There are few people who are excellent performers of any tasks the first time they try them. They fail and succeed. Then, they build upon their abilities learned each time. They pr
13、actice their skills and use their talents through baby steps before they are ready to prove them to the whole world. So, learn to take those baby steps to reach the goals before you. Know that you can depend on God to show you the way. As you become more experienced, your baby steps become a walk, t
14、hen a jump, and finally a sprint. Thats how our baby steps lead us through the marathon of life. 【文章大意】千里之行, 始于足下。即使是最优秀的运动员, 在其通往辉煌顶峰的人生起跑线上, 其步履也一定是蹒跚如婴儿般孱弱。本文向我们讲述了baby steps在我们人生及成功道路上的重要意义。5. What does the writer mainly discuss in the text? A. The power of faith in our life. B. The importance o
15、f baby steps. C. The abilities to achieve success. D. The cause of cultural differences. 【解析】选B。主旨大意题。本文主要论述了baby steps在人们走向成功的道路上所起的重要作用。1. Which of the following is thought most important in taking baby steps? A. Faith. B. Practice. C. Skill. D. Examples. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中Baby steps are the firs
16、t steps we take as an act of faith和After that, all steps become an act of faith可知, 在我们迈出走向目标的第一步时, 坚定的信念是最重要的, 而不是技能、练习或榜样。2. In the third paragraph, the writer expresses the view that. A. we cant expect to succeed without working hard at firstB. adults should learn from babies in dealing with hard
17、tasksC. we must make full use of our skills in order to get rewardsD. baby steps play the key role in leading us towards success【解析】选D。推理判断题。根据该段内容可知, baby steps是成功的第一步, 它让我们在失败中提升能力, 获得成功所需要的各种才能, 因此baby steps在我们迈向成功的道路上起着关键作用。3. The underlined word“sprint”in the last paragraph probably means“”. A.
18、 slow rushB. sudden stopC. hard climbD. fast run【解析】选D。词义猜测题。根据语境, 随着你的经验越多, 蹒跚学步变成走, 然后跳, 最后冲刺。4. Whats the writers tone in the text? A. Light-hearted. B. Regretful. C. Encouraging. D. Concerned. 【解析】选C。推理判断题。作者劝说人们不要惧怕失败, 要勇敢地迈出通向自己成功目标的baby steps, 由此可知, 作者在叙述中是一种“鼓励、激励”的语气。阅读理解 (2014吉安模拟) Clothes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
