山西大同市2015高考英语学生自选练习(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西 大同市 2015 高考 英语 学生 自选 练习 答案
- 资源描述:
-
1、山西大同市2015高考英语学生自选练习(5)及答案完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。记叙文型完形填空 -As I held my fathers hands one night, I couldnt help but notice their calluses(老茧) and roughness. His hands tell the story of his life as a farmer,including all his struggles.One summer, I remember,a drought(旱灾) hit On
2、tario, turning it into a _1_ desert. On one of those hot mornings I was picking sweet corn with my dad to fill the last _2_ from the grocery store. Fifty dozen was all we needed, which _3_ took twenty minutes. That morning,however, the process didnt _4_ quickly.After forty minutes of aimlessly walki
3、ng in the field, we _5_ needed twenty dozen. I was completely frustrated and _6_Dropping the basket heavily,I declared,“If the store wants its last twenty dozen,they can pick it themselves!” Dad _7_ ,“Just think, my little girl, only ten dozen left for each of us and then were done.”Such is Dadwhate
4、ver problem he _8_ ,he never gives up.Unfortunately,the disastrous effects of the drought were felt all over our country. It was a challenging time for everyone, _9_ Dad remained optimistic.He continued to be grateful for other things like good health and food on our plates.Only then did I truly beg
5、in to _10_ Dad and his faith that guided us through the hard times.Dad is also a living example of real _11_From dawn to dusk, he works countless hours to support our family.He always puts our happiness _12_ his own, and never fails to cheer me on at my sports games _13_ his exhaustion after long da
6、ys.His loving and selfless nature has inspired me to become more sympathetic and _14_ , putting others first.Dad, the life _15_ I have learned from you will stay with me forever.You are my father, teacher, friend and,most importantly,my hero.1A.stormy BlivelyCdisappearing Dburning2A.order BformCgap
7、Dposition3A.repeatedly BnormallyCfinally Dreally4A.go BbeginCoccur Dchange5A.yet BstillCeven Dnearly 6A.surprised BnervousCangry Dfrightened7A.apologized BcriedCcomplained Dlaughed8A.meets with Bbrings upCworks out Dthinks about 9A.or BforCso Dbut 10A.face BappreciateCexamine Dquestion11A.love Bprid
8、eCfriendship Dhonesty12A.after BbeforeCbeside Dunder13A.in spite of Bin terms ofCin control of Din place of 14A.careful BregretfulCconsiderate Dhumorous15A.history BmottosCpatterns DlessonsC【要点综述】 本文是一篇记叙文。作者通过生活中的小事,描述了作为农民的父亲是一个勤劳、乐观且对家庭充满爱的人。借助此文,作者向父亲表达了深深的爱意,他是作者的父亲、老师、朋友,也是作者心目中的英雄。1D考查形容词词义辨析
9、及语境理解。根据空格前的a drought以及下一句的hot mornings可知,干旱把这个地区变成了一片燃烧的沙漠。stormy 有暴风雨的;lively 活跃的,生动的;disappearing 正在消失的;burning燃烧的。2A考查语境理解。根据空格后的grocery store可知,作者和父亲正在拾玉米以完成订单。order订单,订货;form 形式;gap 裂口,间隙;position位置,地位。3B考查语境理解。根据空下句中的however可知,拾玉米的过程进行得不顺利。此处表示“通常需要花20分钟的时间就能完成。”repeatedly 重复地;normally正常地;fin
10、ally 最后,终于;really确实。4A考查动词词义辨析及语境理解。句意:然而,那天早晨拾玉米的过程进行得并不顺利。go进行; begin开始;occur 发生;change改变。 5B考查语境理解。作者和父亲漫无目的地在地里走着,还需要20打玉米。6C考查语境理解。由空格前的frustrated可知此处应填angry。7D考查语境理解。从后面父亲的话语可知,父亲是很乐观的。故选D。8A考查动词短语辨析及语境理解。句意:这就是“我”的父亲不管他遇到什么问题,他从不放弃。meet with 遇到,碰到;bring up 养育,培养,提出;work out 解决,算出;think about思
11、考。9D考查语境理解。空格前的a challenging time与空格后的optimistic构成对比关系,即对每个人来说那都是一段具有挑战性的时期,但作者的父亲依旧保持着乐观。10B考查动词词义辨析。face 面对;appreciate 欣赏,感激;examine 检查;question问(某人)问题,对(某事物)表示怀疑。根据语境可知选B。11A考查语境理解。根据下文的“His loving and selfless nature”可知,此段是在描述父亲是一个充满爱心的人。12B考查语境理解。句意:他总是把“我们”的幸福置于他自己的幸福之前13A考查介词短语辨析及语境理解。空格前的che
12、er me on与空格后的his exhaustion构成逻辑上的对比关系,由此可知空格处缺表示转折的介词短语。in spite of 尽管,虽然;in terms of 就而言;in control of 控制;in place of代替,取代。14C考查形容词词义辨析及语境理解。与空格前的sympathetic意思相近的是considerate。句意:他的爱和无私的品质鼓舞“我”变得更有同情心和更加体贴,把别人放在第一位。15D考查名词词义辨析及语境理解。history 历史;motto 格言;pattern 模式,图案;lesson教训,道理。 阅读理解。In the more and
13、more competitive service industry, it is no longer enough to promise customer satisfaction. Today, customer “delight” is what companies are trying to achieve in order to keep and increase market share. It is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that customers
14、receiving good service will promote business by telling up to 12 other people; those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people. Interestingly, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal. New challenges for customer care have come when people
15、 can obtain goods and services through telephone call centers and the Internet. For example, many companies now have to invest(投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone rage” caused by delays in answering calls, being cut off in mid-conversation
16、or left waiting for long periods. “Many people do not like talking to machines, “ says Dr. Storey, Senior Lecturer in Marketing at City University Business School. “Banks, for example, encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them. The aim
17、is to make the customer feel they know you that you can trust themthe sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager.”Recommended ways of creating customer delight include:under-promising and over-delivering(saying that a repair will be carried out
18、 within five hours, but getting it done within two); replacing a faulty product immediately; throwing in a gift voucher(购物礼券) as an unexpected “thank you” to regular customers; and always returning calls, even when they are complaints. Aiming for customer delight is all very well, but if services do
19、 not reach the high level promised, disappointment or worse will be the result. This can be eased by offering an apology and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example, “I know how you must feel” ), and possible solutions(replacement, compensation or wha
20、tever fairness suggests best meets the case). Airlines face some of the toughest challenges over customer care. Fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather, unclaimed
21、luggage and technical problems. For British Airways staff, a winning telephone style is considered vital in handing the large volume of calls about bookings and flight times. They are trained to answer quickly, with their name, job title and a“we are here to help” attitude. The company has invested
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
