分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型2021版高考英语一轮复习 限时规范练42 Unit 21 Human Biology B 北师大版选修7.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:380903
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 限时规范练42 Unit 21 Human Biology 北师大版选修7 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 42 北师大 选修
    资源描述:

    1、限时规范练42 Unit 21 Human Biology B核心素养关键词:培养学生人与社会、了解各类主题公园的素养能力意识限时规范练第84页一、阅读理解AVisitors to Hot Springs National Park in Arkansas really follow the crowd.The park contains 47 hot springs.And tourists can take relaxing soaks at a bathhouse in the park that uses warm water from the nearby hot springs.G

    2、reatSpringsAt 5,550 acres,Hot Springs National Park is the smallest national park in the United States.People have been coming to the area for hundreds of years to enjoy its natural hot baths.Starting in the 19th century,several bathhouses that offered baths with spring water opened in the region.Ma

    3、ny visitors with illnesses went there,believing that the waters could help cure them.The area became a national park in 1921.People arent allowed to take baths directly in the springs.But you can still visit the one bathhouse that remains in operation at the park.You can also drink the spring water

    4、from special fountains (喷嘴式饮水器) around the park.And dont worry about burning your tongue.When the water flows from the ground into the pools,its very hot.But it cools before reaching the parks baths and fountains.HomeatHotSpringsBesides the springs,visitors to the park can also see some pretty cool

    5、wildlife.Sounds like there are a lot of ways to have fun at Hot Springs National Park!Fees&PassesThere is no entrance fee for the park.CampingFeesYour stay is limited to 14 days at a time.Longer stays require you to move to a different campground outside of the national park.All sites can be used fo

    6、r tent camping.All sites are $30 per night or $15 per night with a Senior Pass or Access Pass card.Senior and Access passes can be bought at the park store.【篇章导读】本文是应用文。文章介绍了美国阿肯色州温泉国家公园。1.WhatdoweknowaboutHotSpringsNationalPark?A.Itwassetupinthe1920s.B.Itsbathwaterisveryhot.C.Itisthesmallestnationa

    7、lparkworldwide.D.Itsbathhouseswereopenedinrecentyears.答案A解析细节理解题。根据GreatSprings中的“Theareabecameanationalparkin1921.”可知,美国温泉国家公园成立于1921年,故A项正确。2.What can visitors do at the park?A.Take baths in the springs directly.B.Have their illnesses cured.C.Visit many old bathhouses.D.Drink its spring water.答案D解

    8、析细节理解题。根据GreatSprings部分中的“Youcanalsodrinkthespringwaterfromspecialfountains”可知应选D项。3.If visitors want to camp at the park,they should .A.bring their own tentsB.go to the park store firstC.stay for no more than 14 daysD.change campgrounds every day答案C解析细节理解题。根据Fees&Passes部分中的“Yourstayislimitedto14day

    9、satatime.”可知,在美国温泉国家公园露营一次最多只能停留14天。4.How much should visitors pay to enter the park?A.Nothing.B.$7.5.C.$15.D.$30.答案A解析细节理解题。根据Fees&Passes部分中的“Thereisnoentrancefeeforthepark.”可知,美国温泉国家公园没有门票费。BIf you visit the new Mummies (木乃伊) show at the American Museum of Natural History (AMNH),in New York City,d

    10、ont miss the Gilded Lady.Scientists say she probably died of lung disease when she was in her 40s about 2,000 years ago in Egypt.They even have a model of her skull.Based on that,an artist was sure how she may have looked when she was alive.And yet,the mummys coffin has never been opened.Instead,sci

    11、entists used a machine called a CT scanner to look inside.CT scanners were developed to help doctors examine patients.But the machines turned out to be perfect for studying mummies,too.“A hundred years ago,scientists would usually open mummies coffins.This did a great deal of harm to those mummies,”

    12、 says AMNH president Ellen V.Futter.“We just dont do that anymore.We can do so much better.By using CT scanners,scientists can know about an ancient persons diet from some of a mummys hair.Pieces of bone can show who was related to whom.”Some mummies in Peru were buried with a skull hanging from the

    13、ir neck.Scientists thought these mummies wore the skull of an enemy.But DNA evidence showed that the mummies were buried with the skull of an ancestor.The 19 mummies in the show are from Egypt and Peru.They had completely different reasons for mummifying the dead.The ancient Egyptians believed that

    14、mummification allowed an ancestor to live on in the next world.The people who prepared the Gilded Lady thought she would continue to see,hear,and smell.In ancient Peru,people practiced mummification to stay connected with their ancestors.Some families kept mummies in their home.Futter calls the mumm

    15、ies in the show “messengers from another time.” With the help of technology,scientists will continue to uncover mummies secrets so we can understand it.【篇章导读】本文是说明文。随着科学技术的进步,科学家们正一步步揭开木乃伊的神秘面纱。5.WhatdidscientistsfindabouttheGildedLady?A.Shewasagreatartist.B.Shediedanaturaldeath.C.ShelivedinancientE

    16、gypt.D.Shehadanamazinglylonglife.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Scientistssaysheprobablydiedoflungdiseasewhenshewasinher40sabout2,000yearsagoinEgypt.”可知,科学家们认为GildedLady生活在2000多年前的古埃及。6.What do Futters words suggest?A.Pieces of bone show a persons diet.B.CT scanners do great harm to mummies.C.Mummies usually wo

    17、re the skull of an enemy.D.Technology plays an important role in mummy studies.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“Ahundredyearsago,scientistswouldusuallyopenmummiescoffins.”及“ByusingCTscanners.whowasrelatedtowhom.”可知,随着科技的进步,科学家们改变了以往的研究手段,并获得了更多重要的发现,由此可知Futter的话说明科技对木乃伊的研究起着重要的作用。7.Why did the ancient Peruvians m

    18、ake mummies?A.To do traditional medical research.B.To keep close ties with their relatives.C.To help their families live a better life.D.To let their ancestors live in another world.答案B解析细节理解题。根据倒数第二段中的“InancientPeru,peoplepracticedmummificationtostayconnectedwiththeirancestors.”可知,秘鲁人制作木乃伊是为了与他们的祖先

    19、紧密相连在一起。8.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?A.The technology.B.Their message.C.Their family.D.The show.答案B解析代词指代题。根据最后一段中的“Futtercallsthemummiesintheshowmessengersfromanothertime.”可知,由于木乃伊被当成历史信息的传递者,所以科学家们希望继续发掘木乃伊的秘密以理解他们所传递的信息,故这里it指代“信息”的意思。二、完形填空My bike was stole

    20、n last Saturday.Left with a lock and a 1 heart,I decided to leave the thief a 2.Armed with yellow paint,I 3 a big cardboard sign and hung it on my gate.It said:“To the person who stole my bicycle:I need it to get to work.I cant 4 another one.PS:Bring it back.”I felt a little 5 writing the sign.But I

    21、 knew other peoples bicycles had been stolen in the neighborhood,and the least I could do was 6 what had happened.I left it up for seven 7.On Wednesday evening,a young man knocked at my door,carrying a 8.“Did you get your bike stolen?” asked the guy.“I had this bike 9 around,so I figured you might b

    22、e able to use it.” I was surprised by the 10 and tried to explain my intentions,saying I really appreciated it, 11 wasnt sure if Id be able to use it.What was clear,however,was that it wasnt about the bicycle;it was about the desire to 12.Finally I accepted,very 13 by the kindness.A snowstorm came t

    23、he next day,and my husband suggested I 14 the sign.I 15my bike was stolen on the weekend,so the sign would stay up until the next weekend.On Saturday morning,I got another 16 on the door.It was a middle-aged woman.She said she drove twice around the block so she could 17 read my sign.“What kind of b

    24、icycle do you need?” she asked.“If I 18 one,Ill bring it to you.” Then she gave me a big hug.I felt strengthened.This sign was 19 things.So much kindness was pouring out from such a simple gesture of 20 myself up to the universe.【篇章导读】本文是记叙文。自行车被偷后,“我”在大门口挂了个警告牌,希望小偷能看到,将自行车还回来。没想到,“我”却收到了陌生人的善意和帮助。

    25、1.A.warmB.softC.bigD.heavy答案D解析由本段第一句“MybikewasstolenlastSaturday”以及“Leftwithalock.”可知,“我”很“难过(aheavyheart)”。2.A.lessonB.noteC.problemD.picture答案B解析由“abigcardboardsign”以及“Tothepersonwhostolemybicycle.Bringitback”可知,“我”决定给小偷留张“便条(note)”。3.A.readB.followedC.madeD.saw答案C解析由本句中的“Armedwithyellowpaint”以及下

    26、文中的“writingthesign”可知,“我”用家里的硬纸箱“制作了(made)”一个牌子。4.A.loseB.lendC.chooseD.afford答案D解析由“Ineedittogettowork”以及“Bringitback”可知,“我”“买不起(cantafford)”另一辆自行车。5.A.wrongB.happyC.foolishD.dangerous答案C解析由“ButIknewotherpeoplesbicycles.hadhappened.”可知,“我”觉得写警告牌这个举动有些“愚蠢(foolish)”。6.A.sayB.knowC.ignoreD.realize答案A解

    27、析由本句中的“ButIknewotherpeoplesbicycleshadbeenstolenintheneighborhood”可知,“我”愿意将所发生的事“说出来(say)”。7.A.hoursB.daysC.weeksD.months答案B解析由下文中的“mybikewasstolenontheweekend,sothesignwouldstayupuntilthenextweekend”可知,“我”让警告牌在大门口挂“七天(sevendays)”。8.A.bikeB.signC.boardD.gun答案A解析由下文中的“Ihadthisbike.touseit.”可知,他扛着一辆“自

    28、行车(bike)”。9.A.travelingB.turningC.lyingD.playing答案C解析由本句中的“Ifiguredyoumightbeabletouseit”可知,“我”这辆自行车“闲置着(lyingaround)”。10.A.answerB.adviceC.promiseD.offer答案D解析由上文中的“Ihadthisbike.touseit”可知,他的“帮助(offer)”使“我”惊讶。11.A.butB.orC.andD.so答案A解析前后句之间表示转折关系,故用“但是(but)”。12.A.returnB.comeC.helpD.pay答案C解析由下文中的“Ia

    29、ccepted.thekindness”可知,“我”改变主意不是因为这辆自行车,而是因为他很想“帮助(help)”“我”。13.A.confusedB.amazedC.excitedD.touched答案D解析由该空前的“Iaccepted”可知,此处指他的善意让“我”很“感动(touched)”。14.A.look forB.take downC.hold upD.give away答案B解析由“Asnowstormcamethenextday”以及“mybikewasstolen.thenextweekend”可知,“我”的丈夫建议“我”把警告牌“拿下来(takedown)”,“我”“拒绝

    30、了(refused)”。15.A.refusedB.obeyedC.agreedD.doubted答案A解析见上题解析。16.A.knockB.pullC.giftD.poster答案A解析由“Itwasamiddle-agedwoman”可知,此处表示“又有人敲门(anotherknockonthedoor)”。17.A.hardlyB.fullyC.easilyD.silently答案B解析“shedrovetwicearoundtheblock”的目的是能够“完全(fully)”读懂警告牌。18.A.borrowB.findC.stealD.deliver答案B解析此处表示如果“我”“找

    31、到(find)”一辆自行车的话,“我”给你拿过来。19.A.providingB.showingC.changingD.running答案C解析“我”在大门口挂警告牌,希望小偷能看到,将自行车还回来。没想到,却收到了陌生人的善意和帮助,故这个警告牌在“改变着(changing)”情况。20.A.holdingB.pickingC.givingD.opening答案D解析结合整篇文章以及第二段中警告牌的内容,此处表示“我”只是“将心中所想说出来(openingmyselfup)”,却收到如此多的善意。三、短文改错One of my favourite things to do in my fre

    32、e time is do voluntary works.Ive volunteered for a variety of difference organisations.The activities include simple,everyday ones like cleaning our city square and take dogs for walks at an animal rescue centre.By volunteering,Ive not only gained valuable experience and also built confidence in tal

    33、king about strangers.I was used to be a shy person,but my volunteering experience gave us the opportunity to meet new people.Doing an activity I wouldnt normal do with other volunteers made me had a really fun time.These are just few of the reasons why I think volunteering is worthwhile.答案第一句:workswork第二句:differencedifferent第三句:taketaking第四句:andbut;aboutwith/to第五句:去掉was;usme第六句:normalnormally;hadhave第七句:few前加a

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 限时规范练42 Unit 21 Human Biology B 北师大版选修7.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380903.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1