分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 3

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十八.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385289
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:3
  • 大小:80KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十八 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 四十八
    资源描述:

    1、阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。 Disposing(处理)of waste has been a problem since humans started producing it.As more and more people choose to live close together in cities,the waste-disposal problem becomes Increasingly difficult. During the eighteenth century,it was usual for several neighbo

    2、ring towns to get together to select a faraway spot as a dump site.Residents or trash haulers(垃圾拖运者)would transport household rubbish,rotted wood,and old possessions to the site.Periodically(定期的)some of the trash was burned and the rest was buried.The unpleasant sights and smells caused no problem b

    3、ecause nobody lived close by. Factories,mills,and other industrial sites also had waste to be disposed of.Those located on rivers often just dumped the unwanted remains into the water.Others built huge burners with chimneys to deal with the problem. Several facts make these choices unacceptable to m

    4、odern society.The first problem is space Dumps,which are now called landfills,are most needed in heavily populated areas.Such areas rarely have empty land suitable for this purpose.Property is either too expensive or too close to residential(住宅区的) neighborhoods.Long-distance trash hauling has been a

    5、 common practice but once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere,cheap land within trucking distance of major city areas is almost nonexistent. Awareness(意识) of pollution dangers has resulted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers,ground water,land and air is a

    6、 price people can no longer pay to get rid of waste. The amount of waste,however,continues to grow. Recycling efforts have become commonplace,and many towns require their people to take part.Even he most efficient recycling programs,however,can hope to deal with only about 50 Percent of a citys reus

    7、able waste.36.The most suitable title for this passage would be _.A.Places for Disposing Waste B.Waste Pollution DangersC.Ways of Getting Rid of Waste D.Waste Disposal Problem提示:第一段告诉了读者本文的中心思想。答案:D37.During the 18th century,people disposed their waste in many ways EXCEPT for _.A.burying it B.recycl

    8、ing itC.burning it D.throwing it into rivers提示:从文章第二、三段可知。答案:B38.What can be inferred from the fourth paragraph?A.Farm areas accept waste from the city in modern society.B.There is cheap land to bury waste in modern society.C.It is difficult to find space to bury waste in modern society.D.Ways to de

    9、al with waste in modern society stay the same.提示:实际所使用的垃圾处理方法是烧、埋、倾倒进河里。第四段论述了这些方法在现代社会的不可接受性。文中例数了用这些方法处理垃圾的问题,可见在方法上没有进展。答案:D39.The main purpose of writing this article is to _.A.draw peoples attention to waste managementB.warn people of the pollution dangers we are facingC.call on people to take

    10、part in recycling programsD.tell people a better way to get rid of the waste提示:文章介绍了过去与现在的垃圾处理方法,论述了这种方法所带来的问题和人们对这一问题的认识。最后一段强调利用回收的方法依然不能解决问题的严峻形势。文章旨在引起人们对废物管理的进一步关注。答案:A阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳答案。 There is probably no field of human activity in which our values and lifestyles are shown

    11、 more clearly and strongly than they are in the clothes that we choose to wear.The dress of an individual is a kind of “sign language” that communicates a set of information and is usually the basis on which immediate impressions are formed.Traditionally,a concern for clothes was considered to be an

    12、 affair of females,while men took pride in the fact that they were completely lacking in clothes consciousness(意识). This type of American culture is by degrees changing as man dress takes on greater variety and color.Even as early as 1955,a researcher in Michigan said that men attached rather high i

    13、mportance to the value of clothing in daily life. White collar workers in particular viewed dress as a symbol(象征)of ability,which could be used to impress or influence others,especially in the work situation.The white collar worker was described as extremely concerned about the impression his clothi

    14、ng made on his superiors(上司).Although blue collar workers were less aware(察觉到的)that they might be judged on the basis of their clothing,they recognized that any difference from the accepted pattern of dress would be made fun of by fellow workers. Since that time,of course,the patterns have changed:t

    15、he typical office worker may now be wearing the blue shirt,and the laborer a white shirt;but the importance of dress has not become less.Other researchers in recent years have helped to prove its importance in the lives of individuals at various age levels and in different social and economic status

    16、 groups(阶层).36.The passage tells us that _.A.our values and lifestyles are in no field of human activityB.the clothes that we choose to wear have something to do with our values and lifestylesC.our values and lifestyles are from the sign languageD.the clothes we choose to wear depend on a set of inf

    17、ormation and immediate impression提示:细节理解题。A、C、D三项内容与第一段前两句叙述不符。答案:B37.Traditionally,people usually thought that _.A.men cared very much for clothesB.women were concerned greatly about what they wore while men didntC.both men and women paid great attention to their clothesD.neither men nor women show

    18、ed interest in clothes答案:B38.Blue collar workers pay attention to their clothes because _.A.they are concerned about the impression their clothes make on their superiorsB.they know very clearly that people will judge them on the basis of their clothingC.they want to impress and influence othersD.the

    19、y dont want to be laughed at提示:从第二段最后一句来看,正确答案为D。答案:D39.Which of the following can best explain the underlined sentence in the second paragraph?A.Men thought the value of clothing in daily life was very important.B.Men didnt pay attention to the importance of the value of clothing in daily life.C.Me

    20、n thought little of the importance of the value of clothing in daily life.D.Men were concerned little about the value of clothing in daily life.提示:第二段后半部分的例子就是证明这句话的。从例子可以看出,无论是白领阶层,还是蓝领工人;无论出于何种目的,他们都注意穿着打扮,都注重服装在生活和工作中的重要作用,所以A项是最恰当的解释。答案:A40.The passage mainly suggests that _.A.now men pay more attention to their clothes than women doB.women always like beautiful dressesC.people have paid more and more attention to the importance of dressD.American culture is changing greatly提示:作者通过论述服装在展示生活价值和生活方式方面不可替代的作用和传统观念上男女对服装的不同态度,以及美国所发生的服装观念上的改变,揭示了人们越来越注重服装在日常生活中的重要作用。答案:C

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十八.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385289.html
    相关资源 更多
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测二必修2含解析20210325196.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测三必修3含解析20210325199.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修3 MODULE 1 EUROPE WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修2 MODULE 4 FINE ARTS-WESTERNCHINESE AND POP ARTS WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习阶段评估检测一必修1含解析202103251102.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修9Units12课时作业含解析202103251115.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮学案:必修1 MODULE 1 MY FIRST DAY AT SENIOR HIGH WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit4Filmsandfilmevents课时作业含解析202103251114.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 4 WHICH ENGLISH? WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修8 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修7 MODULE 4 MUSIC BORN IN AMERICA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:选修6 MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS—FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit2Fitforlife课时作业含解析202103251108.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit3Understandingeachother课时作业含解析202103251105.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修5 MODULE 1 BRITISH AND AMERICAN ENGLISH WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修4 MODULE 6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc全国统考2022届高考英语一轮复习练习必修5Unit3Scienceandnature课时作业含解析20210325183.doc
  • 2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc2022版高考外研版英语一轮作业:必修3 MODULE 4 SANDSTORMS IN ASIA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1