2021-2022学年新教材高中英语 课时过程性评价五 Unit 2 Let’s talk teens Grammar and usage .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时过程性评价五 Unit Lets talk teens Grammar and usage 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、五Unit 2Grammar and usage & Integrated skills【基础全面练】. 按要求补全下列句子1. 他突然站了起来。(SV)He stood up suddenly. 2. 他们很快发现了对音乐的兴趣。(SVO)They soon discovered an interest in music. 3. 我把卧室涂成了浅黄色。(SVOC)I painted my bedroom a light yellow. 4. 她把她的手表给我看。(SVOO)She showed me her watch. 5. 这个主意听起来很合理。(SVP)This idea sounds
2、 reasonable. 6. 这就是我20年前就读的学校。(where引导定语从句)This is the school where I studied 20 years ago. 7. 我们是否需要更多的食物, 这要视到场人数而定。(Whether引导主语从句)Whether we need more food depends on how many people turn up. 8. 我们班赢得篮球比赛的好消息让每个人感到振奋。(that引导同位语从句)The good news that our class won the basketball competition has lif
3、ted everyones spirits. 9. 这是我们这里的做事风格。(how 引导表语从句)This is how we do things here. 10. 他建议我把汽车送去保养。(that引导宾语从句)He suggested that my car should be serviced. . 翻译句子1. All the students work hard. 所有的学生都努力学习。 2. The lost property office is open Monday to Friday 7: 30 am to 5: 00 pm. 失物招领处在星期一到星期五的营业时间是早上7
4、: 30到下午5: 00。3. Many stations have wheelchair access from the car park to the station platforms. 许多车站都设有从停车场到站台的轮椅通道。4. A study discovered that greener areas of the city experienced less crime. 一项研究发现, 城市绿化较好的地区犯罪率较低。5. His parents expected him to go to university. 他的父母期望他上大学。6. The tasters generall
5、y taste tea with milk, since that is how the majority of British people drink their tea. 品茶者通常会在品茶的时候加入牛奶, 因为这是大多数英国人喝茶的方式。7. China has become the first country to land a spacecraft on the far side of the moon. 中国成为首个将航天器降落到月球背面的国家。8. My mother bought me a lot of books when I was in middle school. 在
6、我上中学的时候, 我妈妈给我买了很多书。【综合应用练】. 阅读理解(2021忻州高一检测)Its normal for teens to want to stay connected with friends and social circle, but what about that happening in the middle of the night? The Journal of Youth Studies recently published new research showing that one in five teens from 12 to 15 regularly wa
7、ke to spend all night on social media(社会媒体). Not surprisingly, the research also showed that these social night owls were three times more likely than others to feel tired at school and that girls were more likely than boys to be called to office. The blue light produced by cell phones and computers
8、 makes the brain to stay awake, so its easy to see why a teen might be up all night. A study in Psychological Science showed the same brain reaction: when teens saw large numbers of “likes” on their posts, they stayed awake with excitement as if they had eaten chocolates or won money. Besides not ca
9、tching up on sleep and interrupting their sleep cycle, teens may never fully enter deep sleep that may be responsible for brain development and learning. Considering about 72 percent of children from 6 to 17 sleep with some electronic media in their bedrooms, parents need to set rules sooner rather
10、than later. “Providing access(使用机会)to social media is a favor that children can earn and also lose, ” Janie Feldman, an expert who treats sleep disorders(紊乱), reminds parents, “The bad effect is clear. So teens and parents should discuss and agree on its use, timing and access. When teenagers agree
11、to the rules, its easier for parents to control how much time they spend on the phones or computers. ”【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了青少年喜欢整晚待在社交媒体上而不睡觉, 这些社交夜猫子在学校感到疲倦的可能性是其他人的三倍, 女孩比男孩更严重。为了避免青少年沉迷社交媒体需要家长与孩子共同讨论, 早早给予规范, 来控制他们在社交媒体上使用的时间。1. What does the underlined part “night owls” in Paragraph 1 refer to? A
12、. Teens who stay up late on social media. B. Girls often called to office. C. Teens who are busy with their homework at night. D. Boys regularly waking in the middle of the night. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段中的第二句可知, 青年研究杂志最近发表一项最新研究显示, 每5个12至15岁的青少年中, 有1人经常不睡觉, 在社交媒体上熬夜。结合Not surprisingly, the research also
13、showed that these social night owls. . . (毫不奇怪, 研究还表明, 这些社交夜猫子)可知, 画线词所在句子中的研究就是指上文的研究, 同一研究当然研究对象是一样的, 所以画线词就是上句中的不睡觉的青少年。选项A“在社交媒体上熬夜的青少年”, 切题, 故选A。2. How do teens react when seeing many “likes” on their posts according to the study? A. They fall asleep easily and happily. B. They are too excited
14、to go to sleep. C. They are too excited to go to school. D. They decide to make more good friends. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的第二句(心理科学的一项研究展现了同样的大脑反应: 当青少年在帖子上看到大量“他们喜欢的东西”时, 他们兴奋地保持清醒, 就像吃过巧克力或赢了钱一样。)可知, 由于社交媒体上有大量的他们想看的东西, 所以他们会感到兴奋。选项B“他们太兴奋了, 无法去睡觉。”切题, 故选B。3. What suggestion does Janie Feldman give to
15、 parents? A. Stopping their children from using cell phones. B. Getting their children to do homework through computers. C. Encouraging their children to stay connected with online friends. D. Making rules about media access together with their children. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中的内容可知, 治疗睡眠障碍的专家Janie Fel
16、dman提醒家长, “使用社交媒体对孩子们有得也有失。不好的影响是显而易见的。因此, 青少年和家长应该讨论和商定其作用、时间和使用权。”可知, Janie Feldman对父母的建议是要和孩子们一起就社交媒体的使用权制定规则。选项D“和孩子们一起制定媒体使用权的规则”切题, 故选D。4. What is the main idea of the text? A. Social media may cause teens sleep disorders. B. Kids are trying to win back the trust of their parents. C. Social me
17、dia may have a bad effect on all kinds of people. D. Deep sleep makes a big difference to brain development. 【解析】选A。主旨大意题。根据第二段中的内容可知, 当青少年在帖子上看到大量“他们喜欢的东西”时, 他们兴奋地保持清醒, 就像吃过巧克力或赢了钱一样。除了睡不着觉和打乱他们的睡眠周期, 青少年可能永远不会完全进入深度睡眠, 深度睡眠对大脑的发展和学习有作用。这就是文章的中心意思, 作者写这篇文章的目的就是提醒沉迷社交媒体已经对青少年的睡眠, 进而对他们的健康和学习都产生了极大的负
18、面影响, 影响到他们的大脑发育和学习。选项A“社交媒体可能引起青少年的睡眠障碍。”切题, 故选A。. 完形填空(2021济南高一检测)Pennsylvania is full of mysterious places! One of those is an old turnpike(收费高速公路) 1 for decades. My dad loves history, and he learned it was open to the public. 2, when I was 14, we took a bike trip to 3 this road! My dad chose a 16
19、-mile4 of the road for us to ride. Part of it included an old tunnel called Sideling Hill which is over a mile long! To 5, we checked our tires and made sure our lights had batteries. In the morning, we loaded our bikes into the car and set off. As we approached the tunnel, I felt 6 as it was absolu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385777.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
