天津市河东区2014高考英语阅读理解冲刺(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 天津市 河东区 2014 高考 英语 阅读 理解 冲刺 10 答案
- 资源描述:
-
1、天津市河东区2014高考英语阅读理解冲刺(10)及答案阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该选项标号涂黑。ACensus figures (调查数据) published last Friday indicate that the number of women in management jobs rose by 95% between 1980 and 1990. Most evidence shows that women are still in the lowest class of management and in the lo
2、west-paying industries. I first noticed that girls were different from boys when I was about 4 years old. No experiences either in my personal life or in my business life have caused me to change my opinion. Throughout my adult life, however, I have had to evaluate again and again these differences
3、between men and women and how they affect the way men and women relate to one another and to the environment in which they work. Working with women has given me deep understanding I would never have gained in any other way. Women are working at a decided disadvantage in the business world created by
4、 men to make things comfortable for men. To me, this means men often understand the rules without having to be taught or even having to think about them. It is not so easy for women. If I may fall back on typically male sports terms, women have had to learn both the game and the game plan at the sam
5、e time. At least in my own observation, women in business tend to be more honest than men. A direct question to a woman often results in a direct response. This quality makes it more difficult for women to “yes” an employer. It also makes women more trustworthy than the men who often cant, or wont,
6、give a straight answer to a question. Women are also more open than men about their feelings, their ambitions, and everyday situations in the office. This makes them easier to be hurt than men. Traditionally, women in business have been more severely judged than men. They have had to be better in a
7、job than a man to get ahead. 41What is this passage mainly about?Athe unfair treatment the working women suffering in businessBthe differences between working men and womenCthe qualities of the working men and womenDthe authors pity on the working women42The author mentions the “sports terms” to sho
8、w that _.Awomen are more diligent than menBwomen are often looked down upon by menCwomen are slower in learning new things than menDmen always make things comfortable for themselves43How many good qualities of women are mentioned in the last paragraph?ATwo.BThree.CFour.DFive.44Which of the following
9、 will most probably be the first sentence of the fifth paragraph?AFor example, I have interviewed many people for the job of advertising salesperson.BAnother difference between working men and women is that men take more chances.COf all the differences that I have noticed, one in particular stands o
10、ut. DOn the other hand, men also enjoy more rights than women.【答案】题号41424344456647484950答案ADBBBADDAA题号51525354555657585960答案DCBDBBCDAD阅读理解The television news feature about Ben Heckmann, an eighth grader from Farmington, Minn, was breathless in its praise. “At 14, he has accomplished something many a
11、dults cant achieve,” the reporter said, “Ben is a twice-published author.” But Bens two “Velvet Black” books, describing a fictional rock band, were not picked from a pile of manuscripts(手稿)by an eagle eyed publisher. They were self-published, at the cost of $400 by Bens parents.Over the past five y
12、ears, print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.”The mothers and fathers who foot the bill say th
13、ey are simply trying to encourage their children, in the same way that other parents buy equipment for a promising baseball player. But others see self-publishing as a lost opportunity to teach children about hardship and perseverance. Mr. Robbins, a critic, thinks it is wonderful to start writing a
14、t a young age, but worries self-publishing sends the wrong message. “There are no prodigies(神童) in literature,” he said. “Literature requires experience, in a way that mathematics and music do not.” Alan Rinzler, a publishing industry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to
15、 work with their child to tear a manuscript apart and help make a better. Bens father, Ken, said Bens ambitions “werent to knock Harry Potter off the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something.”Ajla Dizdarevic, 12, who has self-published two books of poetry, has been on te
16、levision and in local newspapers. “Being a published author,” she said, “was always a dream of mine.” Her new dream: three books by age 15.36. Which of the following is true of Ben?A. He has achieved something unusual for his age.B. His self-published books were well received.C. His manuscripts were
17、 favored by the publisher.D. He was thought little of by the public media.【答案】A 【解析】细节理解题。根据细节理解题。根据At 14, he has accomplished something many adults cant achieve, 14岁时,他已经完成了一些许多成年人不能实现,的目标,故选A。37. What makes it possible for writers of all ages to self-publish their works?A. The rapid increase of on
18、line readership.B. The increasing number of publishers.C. The immediate access to marketing agencies.D. The development of printing and publishing.【答案】D【解析】细节理解题。根据print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all
19、 ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.印刷和出版业的发展,使他们出书有了可能,故选D。38. Why do some parents pay the self-publishing bill?A. They want to offer opportunities to their children.B. They want to give encouragement to their children.C. They
20、 want to help their children avoid hardship.D. They want to show love and care for their children.【答案】B【解析】细节理解题。根据The mothers and fathers who foot the bill say they are simply trying to encourage their children,父母为了鼓励孩子,故选B。39. What dose Alan Rinzler suggest that children should do?A. Be forbidden
21、to write booksB. Start writing at an early ageC. Be professionally guidedD. Learn from experience【答案】C【解析】细节理解题。根据Alan Rinzler, a publishing industry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better.孩子们应受到专业指导,故
22、选C。40. Why do some children self-publish works according to the last part?A. Just to achieve their dreams.B. Just to earn more money.C. Just to gain self-confidence.D. Just to satisfy their parents.【答案】A【解析】细节理解题。根据Bens ambitions “werent to knock Harry Potter off the list,” but “to get that good fee
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-瑞恩的井_北师大版.ppt
