广东省广州市三校2016-2017学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省广州市三校2016-2017学年高一下学期期中联考英语试题 WORD版含答案 广东省 广州市 2016 2017 学年 一下 学期 期中 联考 英语试题 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、2016-2017学年下学期期中三校联考高一英语命题学校:广州市铁一中学 命题人:高攀 审题人:邹先莹本试卷共12页,104小题,满分150分。考试用时120分钟第一卷(105分)一、听力(共两节,满分15分)第一节 听力理解 (共10小题;每小题1分,满分10分)每段播放两遍。各段后有几个小题,各段播放前每小题有5秒钟的阅题时间。请根据各段播放内容及其相关小题,在5秒钟内从题中所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项。听下面一段对话,回答第1-2题。1. what does the man think of wearing a seatbelt at first?A. It is safeB
2、. It is importantC. It is unnecessary2. What can we learn from the conversation?A. There were 75 people injured in the car accident last year.B. The womans brother died in an accident.C. The man is skillful in driving.听下面一段对话,回答第3-5题。3. What is the relationship between the speakers?A. Teacher and st
3、udentB. Mother and sonC. Classmates4. What does the man think of the lecture?A. It is too fast to take notes.B. It is too difficult to understand.C. It is too boring to listen to carefully.5. What does the women ask the man to do after the lecture?A. Exchange notes with a classmate.B. Review the mos
4、t important points.C. Add his own headings.听下面一段对话,回答第6-8题。6. How did John change the parrots attitude at first?A. By telling it storiesB. By playing soft musicC. By shouting at it7. What was the parrots response when John shook it?A. It got even ruder.B. It became politeC. It remained the same.8. W
5、hy did John get the parrot out of the freezer?A. Because he was happy that it begged for mercyB. Because he was afraid that it might die.C. Because it screamed terribly.听下面一段对话,回答第9-10题。9. what was the speakers most important reason for refusing to remarry?A. The rate of remarriage failures is high.
6、B. Remarriage would affect his son.C. He couldnt forget his ex-wife10. What does the speaker suggest the single-parents do?A. Remarry if possibleB. Keep single foreverC. Think over their life carefully第二节 听取信息(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面一段独白,请根据题目要求,从所听到的内容中获取必要的信息,填入答题卡标号为11-15的空格中。听录音前,你将有10秒钟的阅题时间。录音读两遍,
7、你将有60秒钟的作答时间。Measures to take in developing countriesProblems and reasons for taking the measuresTo improve health-care systemsIn the poorest countries:l People are expected to live just 11. _l One in ten children doesnt reach his or her first birthday.l Women are affected most by 12._To reduce birt
8、h ratesl Smaller families have 13._ and more chance of increasing their earnings and savings.l Countries with lower birth rates have had faster 14._To popularize educationInvesting in education, especially for 15._, can reduce poverty.二、单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)请从16-25题所给的A、B、C和D项中选出正确的一项,并在答题卡上将该项涂黑。
9、16. Sorry Im late. I _ have turned off the alarm clock and gone back to sleep again.A. mightB. shouldC. canD. will17. _ comes will be welcome to the open-air concert.A. WhateverB. WhoeverC. No matter whatD. No matter who18. No one knows if _ that boy, but if _ him, her parents will be disappointed.A
10、. she will marry, she will marryB. she marries; she marriesC. she will marry, she marriesD. she marries; she will marry19. He insisted that he _ the money and _ he _ set free.A. didnt steal, /, beB. steal, that, should beC. didnt steal, that, should beD. steal, /, was20. Shall I tell John about it?N
11、o, you _. Ive told him already.A. needntB. wouldntC. mustntD. shouldnt21. Determination is a kind of quality-and that is _ it takes to do anything well.A. thatB. whichC. whyD. what22. A computer _ think for itself; it must be told what to do.A. cant B. couldnt C. may notD. might not23. Elephants hav
12、e their own way to tell the shape of an object and _ it is rough or smooth.A. thatB. howC. whetherD. what24. Jack _ yet, otherwise he would have phoned me.A. mustnt have arrivedB. shouldnt have arrivedC. cant have arrivedD. neednt have arrived25. Danny left word with my secretary _ he would call aga
13、in in the afternoon.A. whoB. thatC. asD. which答案:16-20 ABCCA 21-25 DACCB三、阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AFifty years ago, the well-loved musician Bob Dylan played at the Newport Folk Festival and was widely booed (嘘声). The audience may have been unhappy
14、 but Dylans performance helped change the direction of music and culture in the United States.The mid-1960s were a time of great change. One such place of change was the world of folk music. Bob Dylan became a symbol of change when he moved from acoustic (原声的) to electric guitar.Rock music historian
15、 Elijah Wald has written a new book about the change. It is called Dylan Goes Electric. “There was a moment in the early 1960s when you could look at the Billboard charts and seven of the top 10 albums were folk records. And Joan Baez, Peter Paul and Mary, the Kingston Trio, all had huge, huge, huge
16、 number-one records. And then this happened: The British Invasion introduced the world to the Beatles and grew a huge fan base for rock music. That worried many folk musicians, says Elijah Wald. They hoped that Bob Dylan would come to the rescue. However, a new Dylan sound came from the stage.Bob Dy
17、lan had gone electric, and the followers of folk music were not pleased. When Dylan went electric, I think one of the issues was the feeling that - wait a minute, hes gone over to the enemy. Folk lovers had looked to Bob Dylan to save their movement from rock and roll. But, author Wald says Dylan fe
18、lt differently about the music. Dylan had always liked rock and roll and Dylan didnt think of rock and roll as stupid music. In fact, Dylan was a Beatles fan. He later said that from the first time he heard the Beatles he knew they were pointing to the direction where music had to go. Beyond the mus
19、ic, Dylans performance that night also marked a turn in American culture.26. Which is TRUE about American music world in the early 1960s according to Elijah Wald?A. Great changes had taken place in folk music.B. People had grown sincere love for rock music.C. Folk music was once a huge mainstream po
20、p trend.D. Bob Dylan was the best American musician at that time.27. What did folk musicians and followers expect Dylan to do?A. Change folk music for better.B. Recover the glory of folk music.C. Introduce the world to the Beatles.D. Play rock and roll against the Beatles.28. What will the author mo
21、st probably talk about next?A. Dylans deep love for the Beatles rock and roll music.B. Dylans beliefs in the new direction music should go.C. Dylans music as a great contribution to American folk music.D. Dylans performance as a mark of a change in American culture.参考答案:26-28 BCBDBAstronauts on shor
22、ter shuttle missions(使命)often work very long days. Tasks are scheduled so tightly that break times are often used to finish the days work. This type of schedule is far too demanding for long missions on the International Space Station(ISS). ISS crewmembers usually live in space for at least a quarte
23、r of a year. They work five days on and two days off to mimic the normal way they do things on Earth as much as possible. Weekends give the crew valuable. Weekends give the crew valuable time to rest and do a few hours of housework. They can communicate with family and friends by email, internet pho
24、ne and through private video conferences. While astronauts cannot go to a baseball game or a movie in orbit, there are many familiar activities that they can still enjoy. Before a mission. The family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos, messages, videos and
25、reading material for the astronauts to look at when they will be floating 370 kilometers above the Earth. During their mission, the crew also receives care packages with CDs, books, magazines, photos and letters. And as from early 2010, the internet became available on the ISS , giving astronauts th
26、e chance to do some “web surfing(冲浪)”in their personal time. Besides relaxing with these more common entertainments, astronauts can simply enjoy the experience of living in space. Many astronauts say that one of the most relaxing things to do in space is to look out the window and stare at the unive
27、rse and the Earths vast land mass and oceans. 29. What does the word “mimic” in Paragraph 1 probably mean?A. Find B. Copy C. Change D. Lose30. Which of the following best describes the families of the astronauts on the ISS?A. The are caring and thoughtfulB. The are worried and upsetC. The are impati
28、ent and annoyed. D. The are excited and curious. 31. The passage mainly discusses how astronauts _.A. work for longer missions in spaceB. connect with people on the EarthC. observe the Earth from spaceD. spend their free time in space【考点】日常生活类说明文本文向我们介绍了宇航员在太空中是如何打发他们的自由利用的时间的。29.【答案】B词义猜测题。根据第一段第四句
29、“They work five days on and two days off”可知,这和在地球上的工作时间一致,所以这样做的目的是尽可能地模仿地球上的正常生活,所以选B。30.【答案】A推理判断题。根据第二段第二句“Before a mission, the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photo, messages, videos and reading material for the astronauts to look at when they will
30、be floating可知,宇航员的家人是体贴的,考虑周到的。31.【答案】D本文主要向我们介绍了宇航员在休息时做的事, 所以选D项CWhy texting harms your IQThe regular use of text messages and e-mails can lower the IQ more than twice as much as smoking marijuana (大麻). That is the statement of researchers who have found that tapping away on a mobile phone or comp
31、uter keypad or checking for electronic messages temporarily knocks up to 10 points off the users IQ. This rate of decline in intelligence compares unfavorably with the four-point drop in IQ associated with smoking marijuana, according to British researchers, who have described the phenomenon of impr
32、oved stupidity as “infomania”. The research conducted by Hewlett Packard, the technology company, has concluded that it is mainly a problem for adult workers, especially men. It is concluded that too much use of modern technology can damage a persons mind. It can cause a constant distraction of “alw
33、ays on” technology when employees should be concentrating on what they are paid to do. Infomania means that they lose concentration as their minds remain fixed in an almost permanent state of readiness to react to technology instead of focusing on the task in hand. The report also added that, in a l
34、ong term, the brain will be considerably shaped by what we do to it and by the experience of daily life. At a microcellular level, the complex networks of nerve cells that make up parts of the brain actually change in response to certain experiences. Too much use of modern technology can be damaging
35、 not only to a persons mind, but to their social relationship. 1100 adults were interviewed during the research. More than 62 per cent of them admitted that they were addicted to checking their e-mails and text messages so often that they scrutinized work-related ones even when at home or on holiday
36、. Half said that they always responded immediately to an email and will even interrupt a meeting to do so. It is concluded that infomania is increasing stress and anxiety and affecting ones characteristics. Nine out of ten thought that colleagues who answered e-mails or messages during a face-to-fac
37、e meeting were extremely rude. The effects on IQ were studied by Dr. Glenn Wilson, a psychologist at University of London. “This is a very real and widespread phenomenon,” he said. “We have found that infomania will damage a workers performance by reducing their mental sharpness and changing their s
38、ocial life. Companies should encourage a more balanced and appropriate way of working.” 32. We can learn from the passage that “infomania” _.Ahas a positive influence on ones IQBresults in the change of part of the brainClies in the problem of lack of concentrationDis caused by too much use of moder
39、n technology33. The research mentioned in the passage is most probably about _.Athe important function of advanced technologyBthe damage to ones brain done by unhealthy habitsCthe relevance between IQ and use of modern technologyDthe relationship between intelligence and working effectiveness34. The
40、 underlined word “scrutinized” probably means “_”.Aexamined carefullyBcopied patientlyCcorrected quicklyDadmitted freely35. Which of the following shows the structure of the passage?A. B. C. D.CP: Central Point P: Point Sp: Sub-point (次要点) C: Conclusion小题32:D小题33:C小题34:A小题35:B文章讲述的是当代科技的过度使用会导致人的智商的
41、下降。小题32:推理判断题,根据第一段内容可知,发短信等活动会导致智商下降。小题33:推理判断题。根据第二段It is concluded that too much use of modern technology can damage a persons mind可知,文章讲述的是当代技术的过度使用会对人的智商有影响。小题34: 猜测词义题,根据后面的even when at home or on holiday可知,即使在家里或者放假的时候,还会认真的查看工作相关的邮件。小题35:通读全文,根据各段大意可知。DOne of the executives gathered at the A
42、spen Institute for a day-long leadership workshop using the works of Shakespeare was discussing the role of Brutus in the death of Julius Caesar. “Brutus was not an honorable man,” he said. “He was a traitor(叛徒). And he murdered someone in cold blood.” The agreement was that Brutus had acted with cr
43、uelty when other options were available to him. He made a bad decision, they saidat least as it was presented by Shakespeareto take the lead in murdering Julius Caesar. And though one of the executives acknowledged that Brutus had the good of the republic in mind, Caesar was nevertheless his superio
44、r. “You have to endeavor,” the executives said, “our policy is to obey the chain of command.”During the last few years, business executives and book writers looking for a new way to advise corporate America have been exploiting Shakespeares wisdom for profitable ends. None more so than husband and w
45、ife team Kenneth and Carol Adelman, well-known advisers to the White House, who started up a training company called “Movers and Shakespeares”. They are amateur Shakespeare scholars and Shakespeare lovers, and they have combined their passion and their high level contacts into a management training
46、business. They conduct between 30 and 40 workshops annually, focusing on half a dozen different plays, mostly for corporations, but also for government agencies.The workshops all take the same form, focusing on a single play as a kind of case study, and using individual scenes as specific lessons. I
47、n Julius Caesar , sly provocation(狡诈的挑唆) of Brutus to take up arms against the what was a basis for a discussion of methods of team building and grass roots organism.Although neither of the Adelmans is academically trained in literature, the programmes, contain plenty of Shakespeare tradition and ba
48、ckground. Their workshop on Henry V, for example, includes a helpful explanation of Henrys winning strategy at the Battle of Agincourt. But they do come to the text with a few biases (偏向): their reading of Henry V minimizes his misuse of power. Instead, they emphasize the story of the youth who seiz
49、es opportunity and becomes a masterful leader. And at the workshop on Caesar, Mr. Adelmans had little good to say about Brutus, saying “the noblest Roman of them all” couldnt make his mind up about things.Many of the participants pointed to very specific elements in the play that they felt related C
50、aesars pride, which led to his murder, and Brutuss mistakes in leading the after the murder, they said, raise vital questions for anyone serving as a business when and ho w do you resist the boss?36. According to paragraph 1, what did all the executives think of Brutus?A. Cruel. B. Superior. C. Hono
51、rable. D. Bade37. According to the passage, the Adelmans set up “Movers and Shakespeares” to _.A. help executives to understand Shakespeares plays betterB. give advice on leadership by analyzing Shakespeares playsC. provide case studies of Shakespeares plays in literature workshops D. guide governme
52、nt agencies to follow the characters in Shakespeares plays.38. Why do the Adelmans conduct a workshop on Henry V?A. To highlight the importance of catching opportunities.B. To encourage masterful leaders to plan strategies to win.C. To illustrate the harm of prejudices in management. D. To warn exec
53、utives against power misuse.39. It can be inferred from the passage that _.A. the Adelmans programme proves biased as the roles of characters are maximized.B. executives feel bored with too many specific elements of Shakespeares plays.C. the Adelmans will make more profits if they are professional s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389106.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
