2019版高三英语译林版一轮课时提能练25 选修7 UNIT 3 THE WORLD ONLINE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高三英语译林版一轮课时提能练25选修7UNIT 3THE WORLD ONLINE WORD版含解析 2019 版高三 英语
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十五)选修7Unit 3The world online.阅读理解A (2017年云南省第一次高中毕业生复习统一检测)Its not what you look at that matters;its what you see.Henry David ThoreauSlow Art Day is a global event with a simple mission:help more people discover for themselves the joy of looking at and loving art.Why slow?When people look slo
2、wly at a piece of art,they make discoveries.The most important discovery they make is that they can see and experience art without an expert.And thats an exciting discovery.It unlocks passion and creativity and helps to create more art lovers.How does it work?One day each year,people all over the wo
3、rld visit local museums and galleries to look at art slowly.Participants look at five works of art for 10 minutes each and then meet together over lunch to talk about their experience.Thats it.Simple by design,the goal is to focus on the art.In fact,Slow Art Day works quite well this way.By the numb
4、ersOver 1,200 individual Slow Art Day events have taken place since its official launch in 2010.Slow Art Day events have taken place on all seven continents.700 venues(museums,galleries,artist studios,sculpture parks,public art sites,etc.) have hosted Slow Art Day events.Participants love Slow Art D
5、ayFeedback on this simple event has been overwhelmingly positive.Heres a sample:“I loved taking the time to justbewith the works,particularly pieces I might otherwise walk by.Its a much better way of visiting the art museum than the usual idle ramble.Discussion afterwards was fun,interesting,informa
6、tive and eyeopening.I look forward to doing it again.”Slow Art Day 2017 is Saturday,April 8,in museums and galleries worldwide.Join us and experience art differently.【语篇解读】本文是说明文,介绍了慢艺术日(Slow Art Day)的一些情况。1The author quotes Thoreaus words at the beginning to Aarouse readers interest in artBintroduc
7、e the topic of the textCstress the importance of lookingDillustrate the joy of art appreciationB考查推理判断。根据“Why slow?”部分中的“The most important.see and experience art without an expert”并结合全文大意可知,本文介绍慢艺术日的情况,因此文章开头引用梭罗的话是为了引入主题。2A typical slow art activity Alasts about fifty minutes when people look at a
8、rt works criticallyBencourages people to see art for themselves and discuss with expertsCorganizes people to look at art on their own and talk about their experienceDinspires people to make discoveries about art works and create their own worksC考查细节理解。根据“How does it work?”部分中的“Participants look at f
9、ive works of art for 10 minutes each and then meet together over lunch to talk about their experience”可知,在这项活动中,参加的人先自己观看艺术作品,然后聚在一起谈论他们的感受,故选C项。3What can we learn about Slow Art Day from the text?AThe year of 2017 will see the eighth Slow Art Day.BIt happens once a year in all museums and galleries
10、 worldwide.CIt has become an art festival celebrated on all seven continents.DSlow Art Day events have been held in over 1,200 different places.A考查推理判断。根据“How does it work?”部分中的“One day each year”可知,该活动每年举办一次;再结合“By the numbers”部分中的“since its official launch in 2010”可知,该活动首次举办于2010年。故可推知2017年为第八届。因此
11、A项正确。4According to the text,the author Ahas conducted a survey on Slow Art DayBstrongly recommends Slow Art Day eventsCsees the good and bad sides of Slow Art DayDis frequently involved in Slow Art Day eventsB考查推理判断。本文作者介绍了慢艺术日,结合最后一部分最后一句“Join us and experience art differently”可知,作者推荐此活动并希望更多的人参与,故
12、选B项。B(2017年唐山一模)When youre walking on your way through one of lifes storms,it is human nature to focus on getting back to normal,to“bounce back”as quickly as possible to a place where things are calm,familiar and comfortable.However,actually it is unrealistic to think we can ever truly return emotio
13、nally and intelligently to where we were before the storm because every experience changes us in some way.For example,when we experience a major health scare,possibly involving some hospital time,we can never go back to being the person we were before the event even if we fully recover because we ha
14、ve experienced firsthand the fragility(脆弱) of life,not to mention coming face to face with death.So,now that we can never return,what should we do?Consider this.how is it that two people can be faced with the same hardship and while one becomes hopeless and feels anger and upset,the other is able to
15、 overcome their circumstances and grows stronger than ever as a result of the experience?At one extreme,we may choose to accept the role of unlucky victim,or become trapped in the“Why is it always me!”negative and frustrating(令人沮丧的) situations.Either way is the result of a fixed mindset(思维模式) that i
16、s resistant to growth and change.If this is your approach to life,you will be far less likely to be active in effectively managing change and recovering from bad situations.But there is another choice.If you are honest enough,you may consider what was once“normal”for you was just the main cause of y
17、our storm.You can choose to hug change and uncertainty and learn to grow forward through all of your experiences.Of course,this means doing the work to develop the skills and habits that will enable you to handle lifes occasional storms.In conclusion,it is up to each of us to choose the meaning we a
18、pply to our situations at all times.Different choices will lead to different lives.Of course you can grow forward if you are determined to choose to live a positive life regardless of whatever hardships you are facing.【语篇解读】在面对生活中的“暴风雨”的时候,人们总是希望回到原来的正常生活轨迹,但是这几乎是不可能的。我们该如何选择,是随波逐流还是积极面对?5What does
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397652.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022届高考语文三轮复习梳理:病句辨析与修改之成分残缺或赘余课件29张.pptx
