《南方新课堂 金牌学案》2016-2017学年高中英语选修六(人教版)练习:第四单元过关检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 南方新课堂 金牌学案
- 资源描述:
-
1、第四单元过关检测(时间:90分钟满分:120分).阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A(导学号51970058)Beijing had its biggest snowfall since 1951.Britain is suffering through its longest cold snap(寒潮) since 1981.And freezing weather is hitting the Deep South,including Floridas orange grov
2、es and beaches.Whatever happened to global warming?Such weather doesnt seem to fit with warnings from scientists that the Earth is warming because of greenhouse gases.But experts say the cold snap doesnt contradict global warming at allits just a temporary phenomenon in the long-term heating trend.“
3、Its part of natural variability,” said Gerald Meehl,a senior scientist.“With global warming”,he said,“well still have cold temperatures.Well just have fewer of them.”Scientists say man-made climate change does have the potential to cause more frequent and more severe weather extremes.But experts did
4、 not connect the current cold snap to climate change.So what is going on?“We basically have seen just a big outbreak of Arctic air over populated areas of the Northern Hemisphere”,Arndt said.In the atmosphere,large rivers of air travel roughly west to east around the globe between the Arctic and the
5、 tropics.This air flow acts like a fence to keep Arctic air restricted.But recently,this air flow has become bent into a zigzag(之字形) pattern,wandering north and south.If you live in a place where it brings air up from the south,you get warm weather.In fact,record highs were reported this week in Was
6、hington State and Alaska.But in the eastern United States,like some other unlucky parts of the globe,Arctic air is coming from the north.And thats how you get a temperature of 3 degrees centigrade in Beijing,a reading of minus 42 degrees centigrade in mainland Norway,and 18 inches of snow in parts o
7、f Britain.The zigzag pattern arises naturally from time to time,but it is not clear why its so strong right now.1.What is the main idea of the text?A.Freezing weather is hitting the Deep South.B.Well still have cold temperatures.C.The air flow has become a zigzag pattern.D.The cold snap doesnt contr
8、adict global warming.答案:D解析:主旨大意题。本文就世界局部地区出现的长时间寒潮天气与当下的全球气候变暖进行了论述,指出寒潮与全球变暖并不矛盾,长远看,这只是一个暂时的现象。2.With global warming,we will .A.also meet with a severe cold snapB.have more hot temperatures foreverC.never experience cold temperaturesD.have more cold temperatures 答案:A解析:细节理解题。文章第三段倒数第二句话提到,虽然有全球变暖
9、这种现象,但是我们仍然会遇到创纪录的低温天气。3.According to experts,the current cold snap .A.suggests that the climate has changed greatlyB.is not related to the climate changeC.shows that the climate will turn coldD.is affected by global warming答案:B解析:细节理解题。文章第四段第二句话提到,专家们没有把当前的寒潮与气候变化联系起来,显然选项B符合文意。4.We can conclude th
10、at .A.not all the parts of the Northern Hemisphere are cold in face of the cold snapB.the zigzag pattern arises naturally accidentallyC.Beijing will get cold weather next yearD.Washington State and Alaska will not face cold weather next year答案:A解析:细节理解题。从文章倒数第二段最后两句话可知,并非北半球所有的地区都在经历寒潮的侵袭。B(导学号51970
11、059)Britains seed bank,the only one in the world aiming to collect all of the planets wild plant species,has reached its goal of banking 10 percent by 2010.The Millennium Seed Bank Project,run by Kew Gardens-one of the oldest botanical gardens-will officially deposit the 24,200th species on Thursday
12、,a pink,wild banana from China.More than 50 countries are now on board with Kews giant task but vast places of the globe,including India and Brazil,still need to join in and donate seeds,director Paul Smith said.The seed bank is one of the largest and most diverse in the world with more than 1.5 bil
13、lion seeds.Its goal is to help protect the planets biodiversity during a time of climate change.The wild banana seed is under threat of extinction(灭绝)in Southwest China from agricultural development.It is a vital food source for Asian elephants and important for growing bananas for human consumption
14、.Stored at minus 20 degrees centigrade,the seeds can last for thousands of years and await the day that scientists hope never comes when the species no longer exist in the wild.“ It is a race against time”,Smith said,“because in the last decade alone,20 plants held in the bank have already been wipe
15、d out in the wild”.He estimates that between a third and a quarter of plants will become extinct this century.“It is urgent and it is happening now.An area,the size of England,is cleared of primary vegetation(植被)every year,”Smith said.Because most of the worlds food and medicines come from nature,pr
16、otecting wild plant species is quite important,scientists say.There are already many other seed banks safeguarding food crops,which only account for 0.6 percent of plant diversity.For Kews next goal-to collect a quarter of wild varieties by 2020-the botanists need 10 million pounds a year,or a furth
17、er 100 million pounds on top of the 40 million they have already been granted.5.Whats the final purpose of the Britains seed bank?A.To collect enough money for the project.B.To safeguard food crops.C.To protect wild plants from extinction.D.To help scientists study wild plants.答案:C解析:细节理解题。由第一段和第三段内
18、容可知,伦敦种子银行旨在通过收集自然界的植物种子以达到保护自然界生物多样性的目的。6.The wild banana seed in China is in danger because of .A.the expanding of farming workB.climate change in this areaC.the large number of Asian elephantsD.humans large consumption答案:A解析:细节理解题。由第四段第一句可知,这种香蕉在中国西南部面临灭绝是因为农业的发展,故本题选A项。7.We can learn from the pa
19、ssage that .A.the seeds in the bank can be used now and then spread all over the worldB.India and Brazil havent joined in the Seed Bank Project at presentC.there is only one seed bank in the world at presentD.the wild plants in places like India and China will never die out答案:B解析:推理判断题。由第二段Paul Smit
20、h的话可知,印度和巴西还没有参与种子银行捐种子的活动,故选B项。其他三项与文章内容不一致。8.What does the underlined word “It” in Paragraph 6 refer to?A.The extinction of plant species.B.The Millennium Seed Bank Project.C.Britains seed bank.D.Kew Gardens next goal.答案:B解析:细节理解题。本文主要讲的是伦敦种子银行和它所进行的“千年种子库计划”,结合It所在句子可知,是这项计划在和时间赛跑。因此选B项。C(导学号5197
21、0060)XIANChina has introduced various emergency responses and long-term measures against air pollution in the central and eastern regions.The air quality index (AQI) for Xian reached 500 on Wednesday afternoon,at the top of the AQI scale,according to the national air quality monitoring website.Xian
22、weather forecasters predict the smog(雾霾) will continue for the next week and air pollution may worsen.“I have to keep buying masks for my family,”said Liu,buying masks at a pharmacy(药店) near her home in downtown Xian.“This is the only thing we can do to protect ourselves.”On Wednesday,a city governm
23、ent emergency response plan was put into action,suspending all the construction and taking at least 50 per cent of government vehicles off the road.Power plants must limit their output and reduce emissions.Nearly half the country,more than 100 cities in 20 provinces,has suffered from smog since last
24、 December.Many have taken action,including experimenting with artificial methods to reduce smog,limiting vehicle use and fining polluters.Assessments based on GDP alone were abandoned last month and more emphasis has been put on public well-being and the environment.It remains to be seen whether the
25、 move will be effective in forcing local governments to consider environmental issues over economic growth.Environmental protection professionals are doubtful about the immediacy of the effects of these measures.Xiao Hang,an urban researcher at the Chinese Academy of Sciences,said it took London 50
26、years to lose the moniker(绰号) “foggy London town”, and Los Angeles still struggles to control its photochemical(光化学) smog.“We cant ignore environmental problems during the development process and China has a long way to go,” he said.9.What would be the best title for the article?A.AQI for Xian Reach
27、ed 500B.Smog Crisis Tries the Limits of Peoples PatienceC.Smoggy Chinese Cities Try to Clear the AirD.Dust Masks Become Hot Sellers答案:C解析:主旨大意题。本文是新闻报道,在文章首段提出文章的中心,即中国已经启动紧急预案并且采取长期措施来应对雾霾天气,由此判断C项内容更能体现文章中心,故选C项。10.The underlined word “suspending”in Paragraph 4 can be replaced by “ ”.A.encouraging
28、B.stoppingC.continuingD.expanding答案:B解析:词义猜测题。根据第四段的“.a city government emergency response plan was put into action.”可知,后文是对紧急应对计划的解释,由此推断应该是停止正在建设的工程,以减少污染,故B项正确。11.We can infer from the article that .A.China is the only country suffering from smogB.environmental professionals believe the air quali
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349280.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
