2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit6Spaceandbeyond含解析外研版选择性必修420210310294.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit6Spaceandbeyond 解析 外研版 选择性 必修 420210310294
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(六)Unit 6(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Professor, could I hand in my paper a few days late? M: Im afraid that thats out of the question. 1. What does the man mean? A. The q
2、uestion is not very clear. B. The woman is late for class again. C. The paper must be handed in on time. 答案: CText 2M: Hurry up, Jenny. Its already 7. We will be late for the film. W: Dont worry, dear. We still have twenty minutes. And it takes us only fifteen minutes to get there. We will be there
3、just in time. 2. At what time will the film begin? A. 7: 20. B. 7: 15. C. 7: 00. 答案: AText 3M: What do you think about traveling by ferry to France? W: The kids would love it, but I get seasick. The train is quicker and goes all the way. Thats the best way to see the countryside. 3. What are the spe
4、akers discussing? A. Whether to go to France. B. How to go to France. C. What to do in France. 答案: BText 4M: I wont have anything to wear to work on Monday unless I pick up my clothes at the dry cleaners. W: Then youd better hurry. It closes at noon on Sundays. M: Oh! I should have gone there on Sat
5、urday. 4. What day is it when the conversation takes place? A. Monday. B. Saturday. C. Sunday. 答案: CText 5M: I need some help getting ready for a job interview tomorrow. W: Do you need tips on how to perform well in the interview? M: Ive already got some tips on that from Mike, but Im still not sure
6、 what to wear to it. 5. What kind of advice does the man want? A. How to impress his new colleagues. B. How to perform well in a job interview. C. What clothes to wear to a job interview. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5
7、秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hello, Rick. Ive come to say goodbye to you. M: Are you going back to your country Canada? W: No. Ill travel in Europe with my parents as this term is over. I want to go to France. But my parents prefer Germany. Well travel for two months.
8、M: Wow, the whole summer vacation! Wish you an enjoyable holiday. 6. Why does the woman come to see Rick? A. To say goodbye. B. To ask for advice. C. To invite him to her home. 答案: A7. Which country would the woman like to visit? A. Canada. B. France. C. Germany. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: I read
9、 a report on the people who can use a foreign language, mainly English. M: Really? Whats it about? W: Its mainly about the different attitudes people have towards the foreign language learning. About 27% of the people think a foreign language is a must in their daily life. M: I cant agree more. Ther
10、e are more and more people learning foreign languages. W: Thats true. About 35% of the people are learning or willing to learn a foreign language. M: As far as Im concerned, many people, especially students, are forced to do so because of exams. W: Yes. That accounts for 21%. There are also about 15
11、% of the people who take foreign languages to be useless and they take no interest in them at all. 8. What are the speakers mainly talking about? A. The popularity of English. B. The study pressure on students. C. Attitudes towards learning foreign languages. 答案: C9. What percentage of students are
12、forced to learn a foreign language? A. About 21%. B. About 27%. C. About 35%. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hi, very glad to meet you here. W: Hi, have we met before? M Arent you the woman who gave the computer lecture at the city library last winter? W Yes, its me. You look familiar. Were you ther
13、e in my class then? M: Yes, sure. Im so glad I took your lecture. And Ive benefited quite a lot from it. W: Thanks. Its also rewarding for me to do something meaningful in my spare time. M: Oh, I thought you were an IT engineer or something like an expert in this profession. W: Not exactly, but I kn
14、ow a bit about computer. M: I thought that it would be impossible for me to learn how to use a computer at my age but now Im exchanging e-mails with my grandchildren. They say I am learning fast and well. Its the happiest thing after my retirement. W: Thats great Giving a lecture after work is a goo
15、d experience for me, because that is a change of pace from my daytime job as a sales representative. M: Thats right. 10. What did the woman do last winter? A. She taught a class. B. She changed a job. C. She took a lecture. 答案: A11. Why is the man happy? A. He can give lectures after retirement. B.
16、He has retired and begins to learn computer. C. He can communicate with his grandchildren online. 答案: C12. What is the womans regular job? A. A librarian. B. A salesperson. C. A lecturer. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: What do you want to make for dinner? W I think I will make some steaks for dinner
17、. M: Then we have to buy some steaks. Dont you think its a little bit expensive? W: It is a little expensive but its cheaper than having steaks in a restaurant. M: What a good wife! W: Do you want to buy some beer for Mr Chen? M: Yes, of course! We all like beer, but I think this time wed better hav
18、e some table wine, dont you? W: Yes, you are right We do need table wine for the steaks. M I think I would prefer the California Rose. W: Thats good for steaks. What else do you want to buy? M: A carton of cigarettes. W: Oh, my God! Why do you want to smoke so much? M: No, its not for me Its for Mr
19、Chen and his friends tonight. W: That makes me feel better but anyway cigarettes are terrible for health. M: I know. Im quitting them. W Dont you think we should buy some vegetables and ice cream for dessert? M Thats good. Lets go now. W: OK. 13. Where will the man and woman serve their friends? A.
20、In the restaurant. B. At a pub. C. At home. 答案: C14. What is “California Rose” in the dialogue? A. A kind of cigarette. B. A kind of wine. C. A kind of flower. 答案: B15. Who are the cigarettes for? A. The man himself. B. Mr Chen and his friends. C. The mans wife. 答案: B16. Where are the speakers going
21、 after the conversation? A. A store. B. A dinner party. C. A restaurant. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: This summer I took part in a really interesting project Its called One-Day Clean-up and its aim is to clear the worlds natural environments of rubbish. I heard about its work from my neighbors w
22、ho used to take part. I thought it would be fun and persuaded a couple of my cousins to come along with me. But it wouldnt matter if you took part on your own. Youd soon make friends with other people there Most of the people there were teenagers. We were a very international group in my team. Over
23、half of the people there were from Australia, like me, but there were also people from China, Thailand and the USA. Most teams were working on the south coast, but mine was working on the east. We had to pick up all the rubbish we could find on the seaside It has made me realize how important it is
24、for everyone to be aware of the environment. Im determined now to get my family to recycle as much as possible. Itll be worth it if we can make our seas safer for all those beautiful sea animals So, if youd like to join me next year, itll be on January 11th. The focus on that day will be on getting
25、rubbish out of rivers. 17. What is the project called? A. Rubbish-Picking Project. B. One-Day Clean-up. C. Environmentally-Friendly Teams. 答案: B18. What kind of people mostly took part in the project? A. Adults. B. The elderly. C. Teenagers. 答案: C19. What did the author realize? A. The importance of
26、 protecting the environment. B. The responsibility they are supposed to shoulder. C. The necessity of picking up all the rubbish. 答案: A20. When will the project be next year? A. On January 1st. B. On January 11th. C. On January 21st. 答案: B第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每小题
27、所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALife in the future will be different from life today. Between then and now many changes will happen. But what will the changes be? The population is growing fast. There will be many people in the world and most of them will live longer than people live now. Computers will be m
28、uch smaller and more useful, and there will be at least one in every home. And computer studies will be one of the important subjects in schools then. People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and traveling. Traveling will be much cheaper
29、 and easier. And many more people will go to other countries for holidays. There will be changes in our food, too. More land will be used for building new towns and houses for all the people. Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it ev
30、ery day. Instead, they will eat more fruits and vegetables. Maybe people will be healthier. Work in the future will be different, too. Robots will do dangerous and hard work. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem. 【文章大意】这篇短文主要向人们描述了未来的生活, 其中详细地介绍了未来生活与现
31、在生活的不同之处, 以及所面临的问题。21. Every family will have at least a _in the future. A. robotB. cowC. TV setD. computer【解析】选D。细节理解题。根据第三段中and there will be at least one in every home. 描述, 可知每家至少有一台电脑。故选D。22. In the future people dont have to _. A. work long hoursB. work fastC. walk on footD. eat meat【解析】选A。细节理解
32、题。根据第三段中People will work fewer hours than they do now 描述, 可知在未来人们工作的时间会更少。故选A。23. One big problem in the future is that _. A. many people dont have to workB. many people will not be able to find workC. people have to work fastD. all the work will be done by robots【解析】选B。细节理解题。根据最后一段中many people will
33、 not have enough work to do. This will be a problem. 可知在将来的一个问题可能就是人们找不到工作。故选B。BJeff Bezos, the worlds wealthiest person, was just five when American astronauts stepped on the surface of the moon on July 20, 1969. However, hes never forgotten the black-and-white footage from the historic moment. Sin
34、ce then, the moon has always been the center of his space dreams which are channeled through his spaceflight company, Blue Origin. On May 9, 2019, at a meeting held in Washington, DC, Bezos came one step closer to achieving his dream of sending people there, when he presented a model of a lander, Bl
35、ue Moon, designed to carry both humans and goods to the satellite. Though details of how Blue Moon will be sent to space remain unclear, Bezos is confident itll be ready for its mission (使命)by 2024. He considers it unavoidable to settle in space given our ever-increasing population and fewer resourc
36、es. Unlike those seeking a home on another planet, Bezos thinks humans will be living in orbital space settlements, which are similar to the International Space Station, except much bigger, each housing millions of people. Space taxis would make it easy for humans to travel between settlements. But
37、first we need to develop a cheaper way to travel between space and Earth. Bezos may have solved the problem partly by removing the biggest cost of spaceflightssingle use rocketswith Blue Origins reusable New Shepard rocket, which has made several trips to space and back since 2015. To encourage futu
38、re space dreamers, the companys recently built a free online club that will keep members informed of its progress and challenge them to find solutions to help humans and save earth. It invites students of all ages to draw or write how they imagine humans living and working in space on a self-address
39、ed, stamped postcard and send it to the “Club for the Future” by July 20, 2019. The first 10, 000 postcards will be sent to space aboard the New Shepard rocket later this year. When it returns to Earth, the postcards, stamped “flown to space, ” will be returned to their owners. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要讲述了世
40、界上最富有的人杰夫贝佐斯以及他送人去太空的梦想, 他希望能开发一种便宜的在太空和地球之间旅行的方式并鼓励未来梦想家帮助人类和拯救地球的故事。24. What does Paragraph 1 mainly talk about? A. An impressive historic moment. B. The beginning of Bezos space dream. C. The exciting news of sending man to space. D. Bezos secret of becoming the wealthiest person. 【解析】选B。主旨大意题。本题
41、是主旨大意题中的概括段落大意。第一段主要讲了杰夫贝佐斯自从观看了1969年7月20日美国宇航员登上月球表面的黑白录像起, 月球就成为了他太空梦想的中心。这也是他太空梦想的开始。故选B。25. What will be orbital space settlements like in Bezos eyes? A. Over populated. B. Solar-powered. C. Energy-hungry. D. Conveniently accessible. 【解析】选D。细节理解题。第三段提到贝佐斯认为, 人类将生活在轨道空间定居点, 这与国际空间站相似, 除了空间大, 每座都能
42、容纳数百万人。太空计程车将使人类更容易在定居点之间旅行。可知贝佐斯认为生活在轨道空间定居点更方便。故选D。26. What may contribute greatly to the low cost of travelling to space? A. Space taxis. B. Single use rockets. C. New Shepard rocket. D. Orbital space settlements. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段可知。贝佐斯公司已经解决了这个成本问题, 使用蓝色起源公司的可重复使用的New Shepard rocket可以消除最大的成本。故
43、选C。27. Whats the purpose of the free online club? A. To help humans and save earth. B. To challenge students of all ages. C. To build a new way of sending postcards. D. To encourage future space dreamers. 【解析】选D。细节理解题。根据第五段“To encourage future space dreamers, the companys recently built a free onlin
44、e club that will keep members informed of its progress and challenge them to find solutions to help humans and save earth. ”可知其目的是鼓励未来的太空梦想家。故选D。【技巧点拨】 主旨大意题包括段落大意(topic)和文章中心思想(main idea), 常见命题形式有: What is the general/main idea of the passage? Which of the following expresses the main idea? What is
45、 the subject discussed in the text? The writer of the story wants to tell us that _. The passage/ text is mainly about _. What s the article mainly about ? 等等。解答主旨类题目的关键是找出文章的主题句。主题句的位置有以下几种情况, 一. 主题句在文首; 二. 主题句在文中; 三. 主题句在文末; 四. 主题句以首尾呼应的形式出现在文首和文末。五. 无明显主题句, 需根据高频词或各段落主题句进行总结概括等。本文中第1小题段落大意属于没有明显主
46、题句, 但可以根据center, space dreams关键词进行总结得出选项B。CMany of us have read stories or seen films about space creatures(生物). They come to the Earth in spaceships that look like flying saucers. These space-creatures do not look like human beings at all, but they are usually very intelligent(聪明). In one film, the
47、y were tiny little men with large heads. When they landed on the Earth, they knew exactly what to do. They went straight to the Presidents palace and made him their prisoner! The stories about space creatures are, of course, not true. Space-creatures exist only in story books and films, just like gi
48、ants and fairies. But many scientists are asking this question“Is there life on other planets? ” There are millions of planets in the universe, and the Earth is just one of them. Could there be living things on other planets? Many people believe that the other planets in the universe are most suitab
49、le for living things. Are scientists sure that there is no life on other planets? At this stage we still cannot be sure. All the planets, except the Moon and Mars, are so far away that it will take hundreds of years for our spaceships to reach them. 【文章大意】这是一篇说明文。许多科学家都在问这个问题“其他行星上有生命吗? ”本篇文章主要围绕外太空
50、是否存在生命而展开。28. Whats the best title for the passage? A. Scientific WondersSpace-creaturesB. Is There Life on Other Planets? C. Are Scientists Sure? D. Stories about Space-creatures【解析】选B。主旨大意题。根据第三段Are scientists sure that there is no life on other planets? 可知科学家们确定其他行星上没有生命吗? 结合文章主要围绕外太空是否存在生命而展开。故B
51、选项“其他行星上有生命吗? ”符合文章标题。故选B。29. It is impossible for scientists to know about other planets in the universe because _. A. all the planets, except the Moon, are so far away that it will take hundreds of years for our spaceships to reach themB. all the planets are too far to reachC. all the planets, exc
52、ept the Moon and Mars, are so far away that it will take hundreds of years for our spaceships to reach themD. all the planets are only too far to reach【解析】选C。细节理解题。根据最后一段可知在这个阶段, 我们仍然不能确定。所有的行星, 除了月球和火星, 都非常遥远, 我们的宇宙飞船需要几百年才能到达。由此可知, 科学家们不可能了解宇宙中的其他行星。故选C。30. Which of the following statements is NOT
53、 true according to the passage? A. The stories about space-creatures are true. B. Space-creatures are in stories. C. Space-creatures are in films. D. Many scientists are asking if there is life on other planets. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中The stories about space creatures are, of course, not true. 可知关于太空生物的
54、故事当然不是真的。由此可知A选项“关于太空生物的故事是真实的”不正确。故选A。31. In the passage “straight” means _. A. upright (直立的)B. levelC. directlyD. honest【解析】选C。词义猜测题。根据第一段倒数第二句可知当他们降落在地球上时, 他们知道该做什么。接着提到它们直接到总统的府邸把总统变成它们的囚徒, 由此推断straight带有“不假思索, 毫不犹豫”的含义, directly意为“直接地, 径直地”, 与straight最为接近。故选C。【技巧点拨】 标题确定题属于深层理解题, 它要求考生在通读全文的基础上
55、, 认真分析主人公的特定心态、文章大意及作者的写作意图。在此基础上, 还应做到概括性、针对性、醒目性的有机结合。概括性原则: 要求标题应在最大程度上覆盖全文, 囊括文章的主要内容, 体现文章的主题要旨。从全局的角度归纳概括出文章的标题。要防止本末倒置, 主次不分, 以点代面, 以偏概全。针对性原则: 针对性原则是对标题外延的一种界定。即标题的外延既不能太大也不能太小, 要量体裁衣, 大小适度。醒目性原则: 标题是文章的点睛之笔, 是文章的灵魂和门面。标题的好坏往往影响文章的可读性。读者往往从标题上决定文章的阅读取舍, 故标题往往比较醒目, 甚至比较离奇, 目的是吸引读者的注意力, 唤起读者对文
56、章阅读的兴趣。如第28小题, 根据第三段Are scientists sure that there is no life on other planets? 可知科学家们确定其他行星上没有生命吗? 结合文章主要围绕外太空是否存在生命而展开。故B选项“其他行星上有生命吗? ”符合文章标题。故选B。DSpace is the final frontier (前沿). Sending rockets into space has become almost common. The demand for communications satellites and space-based image
57、services is growing. Today, space efforts cost about $200 billion a year. Joint efforts between governments and businesses are helping to lower costs and increase our understanding of the universe. The business of space looks good for Orbital ATK, a company based in the United States. In January, th
58、e company launched its Antares rocket. The rocket was carrying the first of eight planned supply shipments to the International Space Station. Orbital ATK is one of the two American companies paid by NASA to transport supplies to the space station. A company called Arianespace is a private European
59、space business. Clayton Nowry heads the American division of the company. He says the increase in rocket launches is partly the result of increased demand for space-based technologies. These include high-definition (高清的)broadcasts and satellite broadband services. While there is more demand for sate
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383435.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(广东专用)2014年高考英语《基础写作》二轮复习权威课件:专题二十 议论文型基础写作 (专题导读 真题典例 新题预测).ppt
