四川南充市2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(8)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 南充市 2016 高考 英语 二轮 寒假 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。What makes a person a scientist?Does he have ways or tools of learning that are different from those of others?The answer is “NO”It is not what the tools that a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist.You will probably agree that
2、 knowing how to use the power is important to a carpenter (木匠)You will probably agree,too,that knowing how to investigate (调查),how to discover information,is important to everyone.The scientist,however,goes one step further,he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that hi
3、s answer can be confirmed (确认) by other persons.He also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.The scientists knowledge must be exact.There is no room for half right or right just half the time.He must be as nearly right as the conditio
4、ns permit.What works under one set of conditions sometimes must work under the same conditions at other times.If the conditions are different,any changes the scientist observes in a demonstration (演示) must be explained by the changes in the conditions.This is one reason that investigations are impor
5、tant in science.Albert Einstein,who developed the theory of relativity,arrived at this theory through mathematics.The accuracy of his mathematics was later tested through investigations.Einsteins ideas were shown to be correct.A scientist uses many tools for measurements.Then the measurements are us
6、ed to make mathematical calculations that may test his investigations.1What makes a scientist according to the passage?AThe tools he uses.BHis ways of learning.CThe ways he uses his tools.DThe different tools.解析:细节理解题。由第一段“It is not what the tools that a scientist uses but how he uses these tools th
7、at makes him a scientist.”可知。答案:C2What can we learn from the passage?AThe scientists knowledge is always right under all conditions.BWhen the condition changes,the result of the observation may also change.CCondition makes no difference to scientists.DTheres no point for ordinary people knowing how
8、to investigate.解析:细节理解题。由第二段“If the conditions are different,any changes the scientist observes in a demonstration (演示) must be explained by the changes in the conditions.”可知。答案:B3“The scientist,however,goes one step further,.”the author says this to show _.Athe importance of informationBthe importa
9、nce of thinkingCthe difference between scientists and ordinary peopleDthe difference between carpenters and people with other jobs解析:句意理解题。上文提到了如何调查,如何发现信息对每个人来说都很重要,下文用however引起转折,说明科学家们应该更进一步,他必须确保问题有合理的答案。故此处的the scientist,however,goes one step further,.用来说明科学家和普通人的不同之处。答案:C4A scientific theory s
10、hould be one that_.Anot only works under one set of conditions sometimes,but also works under the same conditions at other timesBleaves no room for improvementCdoes not allow any change even under different conditionsDcan be used for many purposes解析:细节理解题。由“What works under one set of conditions som
11、etimes must work under the same conditions at other times.”可知答案。答案:A5What is the main idea of the passage?AScientists are different from ordinary people.BThe theory of relativity.CExactness is the center of science.DExactness and way of using tools are the keys to the making of a scientist.解析:主旨大意题。
12、本文第一句“What makes a person a scientist?”提出了文章的主题,第一段论述“how a scientist uses these tools makes him a scientist”,第二段论述“The scientists knowledge must be exact”,故D正确。其余各项只是文章中的细节。答案:D。2016高考英语二轮:(寒假)阅读理解训练(8)及答案AWe were moving to a new state after my husband had been out of work for many months and we ha
13、d no money. In fact, we had to borrow money to reach our destination town. Anyway, it was my husband, two boys aged four and two, and myself, seven months pregnant (怀孕), in an old Volvo station wagon. We had been driving for two days in the middle of winter (that cars heater didnt work), and we had
14、taken a route that was very desolate. There was nothing around for milesno cars, buildings or signs of civilization. Suddenly, our car started losing power and the gauges(汽油表) went all out of order. We saw a light in the distance and managed to roll to a stop in front of this property that looked li
15、ke a small simple house. Our cell phones had not gotten reception for many miles, and it was freezing outside, so I didnt know if we were going to make it out of this situation alive. My husband got out of the car to see if there was something he could do to get us rolling again, but it was not look
16、ing good. A short while later, a man came out of the house and spoke with my husband a bit before inviting us all into his home. He and his wife took us in, fed us, and made us feel at home as we struggled to find some way to get to our destination, which was still a few hours drive away. We were ab
17、le to call a friend and get a ride, leaving our broken car behind, but not before the couple gave us food and water for our journey. One week later, this dear sweet couple pulled our car all the way to our place and refused to take anything in return, except for us to pay it forwardand we have, and
18、will continue to do it forever.1. We can learn from the text that the family_.A. had a hopeless future B. was in financial difficultyC. suffered from a company crash D. wanted to turn to their relatives for help2. The underlined word “ desolate” probably mean_.A. deserted B. advanced C. smooth D. mu
19、ddy3. Knowing that the wagon had broken down, the author_.A. called her friend several miles away for helpB. stopped the car in front of a simple service stationC. was afraid that they couldnt overcome the difficultyD. encouraged her husband and children to be confident4. We can learn from the text
20、that the family_.A. got out of their financial difficultyB. met with more troubles after thatC. came back to thank the couple who had helped themD. followed the couples example in return for their help1-4 BACD BElectric cars are dirtyIn fact, not only are they dirty, they might even be more dirty th
21、an their gasoline-powered cousinsPeople in California love to talk about “zero-emissions(排放)vehicles,” but people in California seem to be clueless about where electricity comes fromPower plants mostly use fire to make itAside from the few folks who have their roofs covered with solar cells, we get
22、our electricity from generators(发电机)Generators are fueled by something usually coal, oil, but also by heat generated in nuclear power plantsThere are a few wind farms and geothermal(地热的)plants as well, but by far we get electricity mainly by burning somethingIn other words, those “zero-emissions” ca
23、rs are likely coal-burning carsIts just because the coal is burned somewhere else , so it looks cleanIt is notIts as if the California greens are covering their eyes“If I cant see it, its not happening.” Gasoline is an unbelievably efficient way to power a vehicle; a gallon of gas has a lot of energ
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
