四川省2019高考英语一轮复习题型整合练(10)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 2019 高考 英语 一轮 复习 题型 整合 10 解析
- 资源描述:
-
1、四川2019高考英语一轮题型整合练(10)李仕才一、阅读理解。AWhen I was in the sixth grade, I became a big K-pop (Korean pop) fan. Almost half the students at my middle school were Korean and almost all of them listened to Korean music, especially K-pop. I had never been interested in it. It sounded too strange to me, but all c
2、hanged in the sixth grade when the huge hit Gee came out. All my friends were singing the chorus and imitating the dance. Gee fever sucked me into K-pop. It became my life. I listened to K-pop non-stop and filled my iPod with it. In a month, I had memorized the names of countless members of boy and
3、girl bands and stuck pictures of my singer boyfriends on my walls. I would ditch my weekend art and math classes and go to concerts with my friends. This would always result in my mom shouting that I was wasting my life. My mom thought K-pop was trash and wanted me to like classical music as she did
4、. But classical music made me sleepy.Every day during middle school I went to a K-pop gossip and news site called . On this site I learned that I could audition(试音) to become a singer in a K-pop band. The shining clothes, thousands of screaming fans and hearing them chant my name seemed much more ex
5、citing than being a middle school student. Becoming a K-pop star was all I wanted.I started watching the audition videos of current stars and reading blog posts from people who had auditioned. They explained much about the audition. This made me want to audition even more. After watching those video
6、s, I saw that most of the current stars werent that amazing in their auditions and that each singer had improved so much through training. I had never had vocal lessons(声乐课) and didnt think of myself as a good singer. But if they could do it, I could do that too, I thought.1.What caused the author t
7、o fall in love with K-pop?A. Her Korean origin.B.A new style of dance.C. Her friends influence.D. The popularity of Gee.2.The underlined word ditch in Paragraph 1 probably means _.A. forgetB. attendC. ignoreD. hate3.What do we know about the authors mother?A. She has no interest in music.B. She has
8、a low opinion of K-pop.C. She doesnt care about her daughter.D. She prefers K-pop to classical music.4.After visiting , the author _.A. dreamed of becoming a pop singerB. called the manager of the news siteC. contacted people who had auditionedD. knew she would never become a singer【文章大意】本文是一篇记叙文。大多
9、数人都认为肿瘤科护士这一职业是让人感到很压抑的,然而我却挚爱着这个职业。有时会有病人痊愈的奇迹发生,而我就是这奇迹创造过程中的一分子。1.D 【解析】细节理解题。根据第四段最后两句可知,当奇迹发生时,我就是这个奇迹创造过程中的一分子。因此D项正确。2.A 【解析】推理判断题。根据第一段可知,在我当护士的16年中,总是有人在问同样的问题:当肿瘤科的护士不令人感到沮丧吗?这说明大多数人不喜欢这个职业。因此A项正确。4.A 【解析】标题归纳题。全文主要谈论的是我选择护士职业的理由,因此A项正确。而B项作为文章标题过大;C项以偏概全,不能作为文章的标题;D项显然是对医院的阐述,不符合语篇主旨。BWhe
10、n people argue about whether coffee is good for health, theyre usually thinking of the health of the coffee drinker. Is it good for your heart? Does it increase blood pressure? Does it help you concentrate? However, coffee affects the health of the human population in other ways, too.Traditionally,
11、coffee bushes are planted under the canopy(树荫) of taller trees. However, more and more farmers in Latin America are deforesting the land to grow fullsun coffee. At first, this increases production because more coffee bushes can be planted if there arent any trees. With increased production come incr
12、eased profits.Unfortunately, deforesting for coffee production immediately decreases the local wildlife habitat, because native birds nest and hide from predators(捕食者) on the tall trees and migrating birds rest there.Furthermore, in the long term, the fullsun method also damages the ecosystem becaus
13、e more chemical fertilizers and pesticides(杀虫剂) are needed to grow the coffee. The fertilizers and pesticides kill insects that eat coffee plants, and then the birds eat the poisoned insects and also die. The chemicals kill or sicken other animals as well, and can even enter the water that people wi
14、ll eventually drink.Fortunately, farmers in Central and South America are beginning to grow more coffee bushes in the shade. We can support these farmers by buying coffee with such labels as “shadegrown” and “birdfriendly”. Sure, these varieties might cost a little more. But were paying for the heal
15、th of the birds, the land, ourselves, and the planet. I think its worth it.【解题导语】本文是一篇科普说明文,通过拉丁美洲的农民种植咖啡作物的事例说明了咖啡作物长在树下对生态系统的重要性。1Which opinion does the author agree with?APeople should buy fullsun coffee.BShadegrown coffee should be supported.CFarmers should change the places to grow coffee.DPest
16、icides should be forbidden in coffee planting.B解析:细节理解题。根据第五段的第二句可知,作者支持农民种植对鸟类无害的长在树下的咖啡作物,故B项正确。2Compared with the traditional method, what advantage does the fullsun method have?AIt can protect the ecosystem.BIt can promote peoples health.CIt can provide more nests for birds.DIt can increase the
17、production of coffee.D解析:细节理解题。根据第二段的最后两句可知,全阳光照射这种方法能提高咖啡豆的产量,增加利润,故D项正确。3How do farmers get more land to grow fullsun coffee?AThey cut down trees.BThey move to other countries.CThey turn grassland into farmland.DThey buy more land from other farmers.A解析:细节理解题。根据第二段的第二句可知,农民通过砍伐树林来种植全阳光照射的咖啡作物,故A项正
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
