2019高考英语一轮基础选习题模块3Unit1Theworldofoursenses含解析牛津译林版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 习题 模块 Unit1Theworldofoursenses 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、2019牛津译林高考英语一轮基础选习题:模块3U1李仕才一、阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。“Her grades are fine;Im not worried about that,but she just doesnt seem to love learning any more,” Alices mum said.Shes absolutely right.Id noticed the same thing about her daughter over the previous two or three years when Id be
2、en Alices middle school English,Latin,and writing teacher,and I have an answer,right there on the tip of my tongue,to what has gone wrong.Yet Im torn between my responsibility to help Alice and the knowledge that what I have to say is a truth Im not sure this mother is ready to hear.The truth for th
3、is parent and so many others is this:Her child has sacrificed her natural curiosity and love of learning at the altar(圣坛)of achievement,and its our fault.Alices parents,her teachers,society at largewe are all supposed to be blamed in this crime against learning.From her first day of school,we pointe
4、d her toward that altar and trained her to measure her progress by means of points,scores,and awards.We taught Alice that her potential is tied to her intellect(智力),and that her intellect is more important than her character.We taught her to come home proudly bearing grade As,championship prizes,and
5、 college acceptance,and not on purpose,we taught her that we dont really care how she obtains them.We taught her to protect her academic and extracurricular perfection at all costs and that its better to quit when things get challenging rather than risk losing that perfect record.Above all else,we t
6、aught her to fear failure.That fear is what has destroyed her love of learning.1Both the mother and the author have noticed that _.AAlice hates to tell them the truthBAlices test scores are not so goodCAlice chooses several subjects to learnDAlice doesnt enjoy studying any more2What does the underli
7、ned word“torn”mean in the passage?Apained to chooseBguilty to quitCtired to manage Dcertain to decide3What does the teacher think of the girl?AHer academic perfection results from her character.BShe is a gifted girl with spirits of challenging.CShe is perfect in her character development.DHer academ
8、ic performance is great.4What leads to the girls change?AA few failure experiences.BFear of failing to get good grades.CHer mothers overprotection.DHer not being accepted by colleges.【解题导语】本文通过Alice的例子说明了父母、老师和社会有时会扼杀孩子的好奇心和对学习的热爱。【难句分析】We taught Alice that her potential is tied to her intellect(智力)
9、,and that her intellect is more important than her character.分析:这是一个复合句,含有两个that引导的宾语从句。We是主语,taught是谓语,两个that在从句中均不充当成分。译文:我们教给Alice的是她的潜力和她的智力是联系在一起的,并且她的智力比她的性格更重要。1D考查细节理解。根据第一段中的“but she just doesnt seem to love learning any more”和第二段中的“Id noticed the same thing about her daughter”可知,Alice的妈妈和作
10、者都注意到Alice不再喜欢学习。A项和C项文中没有提到;根据第一段中的“Her grades are fine”可知,B项错误。2A考查词义猜测。根据画线词后的“between my responsibility.and the knowledge that what I have to say is a truth”可知,作者在两者之间很难选择。3D考查细节理解。 根据第三段中的“We taught her to protect her academic and extracurricular perfection at all costs”可知,Alice的学业表现很好。根据第三段的“W
11、e taught Alice that her potential is tied to her intellect(智力),and that her intellect is more important than her character”可知A项错误;根据第三段倒数第三句中的“that its better to quit when things get challenging rather than risk losing that perfect record”可知B项错误;根据第三段的倒数第二句“Above all else,we taught her to fear failu
12、re”可知C项错误。4B考查细节理解。根据第三段中的“We taught her to protect.That fear is what has destroyed her love of learning”可知,害怕失败毁掉了Alice对学习的热爱。二、单项选择。1.The US should _ the three Sino-Us joint Communiques and the basic norms of international relations.A. approve B. observeC. accomplish D. accelerate【答案】B【解析】句意:美国应遵守
13、中美三个联合公报和国际关系基本准则。observe意为“遵守”,符合句意。approve批准;accomplish完成;accelerate促进。2.The mother was filled with _ that her daughter might be disabled by the accident. A. demand B. curiosityC. anxiety D. arrangement【答案】C【解析】demand需求;curiosity好奇心;anxiety焦虑;arrangement安排。句意:这个妈妈充满焦虑,她的女儿可能会在这场车祸中落下残疾。 3.Successf
14、ul people make a plan to deal with each new problem rather than denying or _ that it exists.A. realizing B. prayingC. judging D. ignoring 【答案】D【解析】句意:成功人士会制定计划来解决每一个新的问题,而不是对存在的问题视而不见。realizing意识;praying祈祷;judging判断;ignoring忽视。4.Do keep _ in an emergency, or things will get even worse.A. calmB. stil
15、lC. quietD. silent【答案】A【解析】句意:在遇到紧急情况时一定要保持镇定,否则情况会更糟。keep calm保持镇定。15In the Middle Ages, merchants _ “town criers” to read public messages aloud to promote their goods.A. carried B. exposed C. employed D. handled【答案】C【解析】employ雇佣。句意:在中世纪,商人为了促销他们的货物雇用街头公告员来大声地读公告。6.Taking a walk after meals, _ comm
16、on wisdom, doesnt necessarily do good to our health.A. according to B. as to C. due to D. contrary to【答案】D【解析】contrary to与相反。句意:和大家认为的相反,饭后立即散步对健康未必有好处。according to根据;as to至于,关于;due to由于,因为。7.Is there any news for the missing boy?Yes, he was observed _ computer games at eight oclock yesterday in a n
17、et bar.A. play B. playedC. to play D. playing【答案】D【解析】observe+sb.+doing的结构。playing作主语补足语。句意:“有没有那个失踪男孩的什么消息啊?”“有了。有人看到他昨天8点钟正在一家网吧玩电脑游戏。”8.The parents will be _ unless they know that their children are safe and sound.A. eagerB. nervousC. anxiousD. conscious【答案】C【解析】句意:除非父母知道孩子们安然无恙,否则他们会一直担心。anxious
18、担心的,符合题意。eager渴望的;nervous紧张的;conscious意识到的。9.People dont like to ask questions for fear of appearing _. A. anxiousB. curious C. gentleD. ignorant【答案】D【解析】ignorant无知。句意:人们不喜欢问问题,害怕自己会显得很无知。10.After hearing what the teacher said, the class was completely _. The students all picked up their books and l
19、eft the room silently. A. stillB. silentC. quietD. calm【答案】C【解析】still静止的,不动的;silent沉默的;quiet安静的;calm冷静的,平静的,风平浪静的。听了老师的话之后,教室里一片安静。学生们拿起他们的书默默地离开了教室。11.What do you think of cloning? Is it harmful to human beings?Well, _ in a proper way, this technology can contribute to the development of mankind.A.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401804.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
