分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:正误判断6 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:612062
  • 上传时间:2025-12-11
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:18.23KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:正误判断6 WORD版含解析 2021 届高三 英语 二轮 复习 阅读 拆分 训练 正误 判断 WORD 解析
    资源描述:

    1、2021届高三阅读专项拆分训练正误判断类【6】【1】DayriderTravel as much as you like in one day. With Stagecoach Dayrider bus tickets you can make as many journeys as you like for one day. They offer more value for money than buying a single or return, as you can travel on all Stagecoach buses within your chosen ticket zon

    2、e. Buy tickets using the Stagecoach Bus App or buy on the bus. With contactless payments now available on all our buses, you dont need to worry about finding the correct change!What is TRUE about the Dayrider ticket?A. You need the correct change to buy it.B.You can use it to travel anywhere in the

    3、city.C.It can be purchased with your mobile phone.D.It can be used with any bus company.【答案】C【解析】 根据文中“Buy tickets using the Stagecoach Bus App or buy on the bus.”可知,Stagecoach Bus可提供手机APP和车上买票两种方式,故选C。【2】 Those who find themselves easily distracted (分散注意力) at work may be intellectually superior to

    4、their colleagues, according to research. Intelligent workers may have difficulty concentrating due to the vast number of clever ideas popping into their gifted brains. Mr Ljubic said, The ways in which we work are changing more rapidly than ever before and the brain is being subjected to stresses an

    5、d distractions which can lead to overload and statistics show that distractions in the workplace are on the rise.Which of the following is TRUE according to the last paragraph?A. Distractions can damage office workers brain.B.Office workers are trying to get rid of distractions.C.Distractions lead t

    6、o workers stress and dissatisfaction.D.Distractions in workplaces will become more serious.【答案】D【解析】 根据最后一段中the brain is being.show that distractions in the workplace are on the rise可知,大脑易于焦虑、走神,导致脑部超负荷运转。数据显示,无法专心工作的人的数量正在上升。由此可知,工作时的分心会变得更加严重。故选D。【3】 Here are our suggestions for keeping busy this

    7、week. Dive in! Take to the waves in Southampton The Southampton Boat Show has plenty of opportunities for visitors to get out on the water to experience boat sailing, powerboating or taking a ride on a RIB. Get scientific in London Experience the latest, best and most challenging science covering al

    8、l areas of our lives and universe at New Science Live at ExCel London. New Scientist Live is a four-day festival full of ideas and discoveries from the team behind the worlds most popular science weekly magazine, featuring four zonesBrain&Body, Technology, Earth and Universeas well as talks from exp

    9、erts and over 200 exhibitors.What is TRUE about New Scientist Live?A. A science weekly magazine.B.A festival where ideas and discoveries are shared.C.A festival to celebrate great scientist.D.An exhibition to show scientific discoveries.【答案】B【解析】 根据Get scientific in London部分中的New Scientist Live is a

    10、 four-day festival full of ideas and discoveries可知,New Scientist Live是一个为期四天的与大众分享科学想法和发现的节日。故选B。【4】 It seems that electronic devices just keep getting smaller. Scientists in the United States have announced the creation of the first transistor with only two dimensions(二维). A transistor is a small e

    11、lectronic device that transfers or carries electronic current. Scientists hope these new 2D transistors will be used for building high-resolution(高分辨率)displays that need very little energy. Two groups of scientists created these 2D transistors. They report that the transistors are only a few atoms t

    12、hick. Usually transistors are made with the element silicon(硅). Computer processors, memory chips, TV screens and other electronic devices contain billions of silicon-based transistors. But these very small electrical parts have certain limitations.Which of the following statements about the newly c

    13、reated transistor is TRUE?A. They are expected to be used in high-resolution displays.B.The transistors are made with the element silicon.C.They are rigid, just like traditional transistors.D.They have already been put into actual use.【答案】A【解析】 根据第二段中的Scientists hope these new 2D transistors will be

    14、 used for building high-resolution(高分辨率)displays that need very little energy.可知,科学家们希望能用这些新的二维晶体管来制造高分辨率的显示器。故选A。【5】 Henry Ford, a famous American inventor and carmaker, once said: American business is business. What he meant by this is that the American way of life is based on the values of the bu

    15、siness world. Nearly every newspaper has a business section. Moreover, business news appears in some of the unlikeliest places. The world of arts and entertainment is often referred to as the entertainment industry or show business. The negative side of Henry Fords statement, however, can be seen wh

    16、en the word business is taken to mean big business. And the term big businessreferring to the biggest companies, is seen in opposition to labor. Throughout U. S. history working people have had to fight hard for higher wages, better working conditions, and the fight to form unions. Today, many of th

    17、e old labor arguments are over, but there is still some employee anxiety. The laying off of thousands of workers to keep expenses low and profits high creates feelings of insecurity for many.Which of the following statements is TRUE according to the passage?A.In the big business there are fewer argu

    18、ments between labor and management.B.The negative effects of business news will increase employment opportunities.C.Keeping lower costs and higher profits could leave many unemployed.D.In the world of arts and entertainment there is always a rise in workers wages.【答案】C【解析】 根据最后一段中的The laying off of

    19、thousands of workers to keep expenses low and profits high creates feelings of insecurity for many.可知,为了保持低开支和高利润而解雇成千上万的工人给许多人带来了不安全感,也就是说保持较低的开支和较高的利润可能会使许多人失业,故选C。【6】 When she was ten years old, Isadora Duncan dropped out of school to teach people dance. If that job was left to any other ten-year

    20、-old, it would have turned out frustrating, difficult, and discouraging. But Duncan was different. . Its no surprise, then, that when she moved to New York to join a theatre company, she found herself restricted. The existing dancing style, their way of operatingall of this seemed to her the work of

    21、 a misguided past. Duncan was very direct about what she wanted, confidently telling people she had a different vision of dance that she was going to spread in the world. This, naturally, led to ridicule and laughs early on, but as she built up her work, these instances became less frequent. Today,

    22、she is remembered as The Mother of Dance. In her autobiography (自传), one of the things Duncan frequently refers to is that the expectations of her mother were open-ended. It was the freedom of this lifestyle that drove her to see what she could do.Which of the following is TRUE about Duncan?A. Her e

    23、xperience in New York was the foundation of her career.B.Her teaching job when she was little destroyed her confidence.C.Her dancing style was not very well received at the beginning.D.Her mother set higher expectation on her than she could bear.【答案】C【解析】 细节理解题。根据第二段中的的Duncan was very direct.This, n

    24、aturally, led to ridicule and laughs early on可知,她的舞蹈风格一开始不被人们接受。故选C。【7】 Many kids help out around the house with chores (家庭杂务) such as emptying the dishwasher, putting laundry away, and taking out the trash. In exchange, some kids get allowances (补贴) or other rewards such as extra computer time. But

    25、 some people do not think that kids should get rewards for doing chores. Susie Walton, a parenting educator and family coach, believes that by rewarding kids, parents are sending a message that work isnt worth doing unless you get something in return. Running any kind of household is a team effort,

    26、Susie said. A home is a living space for everyone in the family. Its important for kids to see that we all have responsibilities in the house, and that families decide together how they want their home to look, and how they are going to keep it looking like everyone wants it to look.Which statement

    27、is TRUE according to Susie Walton?A. Kids should be rewarded for doing chores.B.Parents decide what kids can do for the family.C.Kids have the responsibility to share housework.D.Kids can get extra computer time for doing chores.【答案】C【解析】 细节理解题。根据第二段中的Its important for kids to see that we all have r

    28、esponsibilities in the house可知,Susie Walton认为孩子应该帮助家长做家务。故选C。【8】I was going to make a 60 second video about sphagnum (水苔), commonly known as peat moss (泥煤苔) and uncommonly known as an unsung climate hero. Sphagnum is the plant genus that holds the most carbon in the world, it slowly builds up its ca

    29、rbon storage over hundreds of thousands of years and if undisturbed, they never let go of the carbon they gathered.Which of the following is NOT TRUE about sphagnum?A. It can form its carbon storage in a very slow way.B.It is universally recognized as an unknown climate hero.C.It wont release the ca

    30、rbon without being disturbed.D.It contains a large amount of carbon.【答案】B【解析】 细节理解题。根据sphagnum (水苔), commonly known as peat moss (泥煤苔) and uncommonly known as an unsung climate hero.可知,水苔通常被当成泥煤苔,而很少被当成被埋没的气候英雄。B选项“水苔作为气候英雄被知晓”与文章所表达的意思相反。故选B。【9】 Ana, her husband Mario, and their four-year old son A

    31、ntonio just moved to North Carolina. They need a temporary place to call home until they get settled into their new surroundings. So, Ana figured that she had better start looking for an apartment for them to stay in. Ana started by looking at the prices in the advertisements for apartments in the A

    32、partment Book. Then, she read about the amenities (便利设施) that each apartment complex offered. For example, some apartments had a clubhouse, a gym (also called a fitness center), and a pool. After considering prices, amenities, and locations, Ana found a few apartment complexes that she liked.Which o

    33、f the following is not an amenity?A.Clubhouse.B.Fitness center.C.Pool.D.High ceilings.【答案】D【解析】 根据第二段Then, she read about the amenities . a clubhouse, a gym (also called a fitness center), and a pool.可知,俱乐部,健身中心,游泳池都为便利设施,而high ceilings在文中未提及。故选D。【10】 A 23-year-old British woman has invented a produ

    34、ct that she hopes will one day take the place of single-use plastic. The new product is made by combining fishing waste and algae (藻类). MarinaTex is edible, meaning it can be eaten without danger. Hughes says it also is strong and stable. But unlike plastic, MarinaTex breaks down in four to six week

    35、s under normal conditions and does not pollute the soil.Whats true about MarinaTex?A. It is delicious.B. It is environmentally friendly.C. It is a type of plastics.D.It exists for a long time in nature.【答案】B【解析】 细节理解题。根据文章最后一句But unlike plastic, MarinaTex breaks down in four to six weeks under normal conditions and does not pollute the soil可知,与塑料不同的是,MarinaTex在正常情况下会在4到6周内分解,不会污染土壤,由此可知,MarinaTex是环保的,故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:正误判断6 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-612062.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试题(解析卷).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试题(解析卷).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(附答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(附答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(含答案详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆章节测试试卷(含答案详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试题(含答案解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试题(含答案解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试卷(含答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆必考点解析试卷(含答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练试卷(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练试卷(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练练习题.docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向训练练习题.docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试题(解析卷).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试题(解析卷).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试卷(含答案详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向练习试卷(含答案详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试题(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试题(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(含答案详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测试试卷(含答案详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测评试题(含答案解析版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆定向测评试题(含答案解析版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步训练试题(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步训练试题(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试题(含详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试题(含详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试卷(含答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习试卷(含答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习练习题(详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆同步练习练习题(详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详细解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试试题(含详细解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试练习题(含答案详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆单元测试练习题(含答案详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练试卷(解析版含答案).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练试卷(解析版含答案).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练练习题(详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题训练练习题(详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(详解).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(详解).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(含详细解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习试题(含详细解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习练习题(含答案解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题练习练习题(含答案解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专题攻克试题(详解版).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专题攻克试题(详解版).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试题(含详细解析).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试题(含详细解析).docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试卷.docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专项训练试卷.docx
  • 人教版九年级数学上册第二十四章圆专项练习试题(解析卷).docx人教版九年级数学上册第二十四章圆专项练习试题(解析卷).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1