江西省兴国县2020-2021学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省兴国县2020-2021学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 江西省 兴国县 2020 2021 学年 一下 学期 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年江西省兴国县高一下学期第三次月考英语试题第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What has Paul been busy doing recently?A. Writing a novel. B. Getting a novel published. C. Collecting poems.2. What does the wom
2、an think makes the flowers be in a bad condition?A. Lack of water. B. Lack of sunlight. C. Lack of nutrition.3. What does the woman think of her job?A. Meaningful. B. Boring. C. Exciting.4. What do we know about the woman?A. She isnt confident of herself.B. She wants to join in the competition.C. Sh
3、e is interested in computer programming.5. What are the speakers talking about?A.A website. B.A piece of music C. A T-shirt.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How will the
4、woman travel?A. By ship. B. By air. C. By train.7. What is the woman probably going to do?A. Go shopping. B. Have a sunbath. C. Write for a magazine.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the relationship between the speakers?A. Advertiser and advertising agent.B. Business partners.C. Workmates.9. Why was the co
5、mpany unsuccessful in Japan?A. The target group between Japan and America is different.B. The name of the company scared off customers.C. The marketing stategies didnt work.听第8段材料,回答第10至12题。10. How many rooms are there upstairs?A. Three. B. Four. C. Five.11. Where can the woman park her car if she r
6、ents the house?A. In front of the garden.B. At the back of the house.C.On the road outside the house.12. What will the woman do tomorrow?A. Meet Mr. Roberts.B. Come round to the house.C. Discuss the details with the man.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why can the busiest people do urgent things?A. They have mo
7、re time.B. They are better organised.C. They act more quickly.14. What is the womans advice on the housework?A.Finish them at once.B.Think about them until theyre finished.C.Put them off until a time people want to do them.15. How does the woman think people can organise their time?A.By listing ever
8、ything they want to do.B.By making a list of their housework.C.By writing down the urgent things.16. What is the woman doing?A.Making speech. B.Assigning tasks. C.Giving a class.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the first step of marketing a new product?A.Researching on customerss love.B.Selecting a tes
9、t market.C.Handing out samples.18. How is the cost of the testing produces controlled?A.By reducing the size of the samples.B.By keeping the test period short.C.By limiting the test areas.19. Who usually does the testing and interview?A.Experienced salespeople.B.Producers.C.Specially trained people.
10、20. What does the speaker say in the end?A.Everyones opinion is very important.B.Listeners should stay after the talk to take part in a test.C.Companies should try their best to test more new products.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ACourse No. 1406 12 Lect
11、ures (30 Minutes/Lecture)In The Secrets of Mental Math, award-winning Professor Arthur T. Benjamin teaches you the basic knowledge of mental mathematics. This powerful ability to perform mental calculations will give you an edge in business, at school, at work, or anywhere else that you meet with ma
12、th.Course No. 7175 12 Lectures (30 Minutes/Lecture)In Museum Masterpieces: The Louvre, expert art critic and historian Professor Richard Brertell takes you on an unforgettable journey through one of the worlds greatest museums. This 12-lecture series explores some of the most beautiful and renowned,
13、 examples from the museums remarkable collection of masterworks.Course No. 158 12 Lectures (30 Minutes/Lecture)In My Favorite Universe, world-famous physicist and director of the Hayden Pknetarium Neil dcGrassc Tyson takes you on a spirited and intellectually interesting journey through the universe
14、 and all its history, from before the big bang to the most likely ways in which the entire universe might end.Course No. 6299 12 Lectures (30 Minutes/Lecture)In The History of the Bible: The Making of the New Testament Canon, New York Times best-selling author and professor Bart D. Ehrman reveals th
15、e secret history behind the making of the New Testament, including how and when each book was written and why it was chosen to be included.SPECIAL INTRODUCTORY OFFER!Order any one of theseBEST-SELLING COURSES for only:$199.95 $9.95 on DVD$134.95 $6.95 on CD+$5 Shipping and HandlingORDER TODAY! Sale
16、Ends Friday!1. Who can tell you something about the space?A. Bart D. Ehrman.B. Neil dcGrassc Tyson.C. Arthur T. Benjamin.D. Richard Brertell.2. How much is Course No.158 on DVD delivered to your house?A. $6.95.B. $9.95.C. $11.95 .D. $14.95.3. What is the passage mainly about?A. College courses studi
17、ed in home.B. College courses learned on line.C. Some world-famous lectures.D. Four interesting books in discount.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇广告布告类阅读。文章主要介绍了一些可以在家学习的大学课程。【1题详解】细节理解题。答案定位在Course No. 158 12 Lectures (30 Minutes/Lecture)部分In My Favorite Universe, world-famous physicist and director
18、of the Hayden Pknetarium Neil dcGrassc Tyson takes you on a spirited and intellectually interesting journey through the universe and all its history, from before the big bang to the most likely ways in which the entire universe might end.(在我最喜欢的宇宙中,世界著名物理学家、Hayden Pknetarium主任Neil dcGrassc Tyson将带你踏
19、上一段充满活力和智力趣味的旅程,穿越宇宙及其所有的历史,从大爆炸之前,到整个宇宙最有可能以何种方式终结。)由此可知,Neil dcGrassc Tyson会告诉你一些关于太空的事情,故选B。【2题详解】细节理解题。根据BEST-SELLING COURSES for only部分$9.95 on DVD +$5 Shipping and Handling,9.95+5=14.95,故选D。【3题详解】主旨大意题。通过阅读各个段落的小标题,可知这篇文章主要介绍了一些可以在家学习的大学课程,故选A。BMy best friend traveled to stay with my family la
20、st weekend. When she arrived she went straight to the kitchen and, without asking,ate some dried fruit. She wasnt being rude. I knew she would do this. Weve known each other for almost 20 years. She can eat anything she wants from my kitchen. Indeed, I bought her favorite fruits and snacks at the sh
21、op that morning.Our long weekend together was simple. I was recovering from surgery and couldnt go to shopping malls. We passed the time running errands, but theres never been a quiet moment. Weve lived in different cities for almost a decade. Reunions demand conversation.Our personalities are match
22、ed, to be sure, and a shared history is indescribably valuable. We were competitors at high school before bonding. Then we discovered the many interests that we had in common. Our friendship developed itself quickly. We stayed companions and supported each other through law school and through our fi
23、rst jobs. Ours is a friendship for the ages.There is something special about friends who know everything about you. They are rare. They have seen your bright lights of achievements, the depths of desperation and the boring routine of the in-between. Its special to unpack feelings without wasting tim
24、e filling in the blanks. As my long weekend shows, with such friends we dont have to “do”, we simply have to “be”. We drop the act, the performance, the public version of ourselves. The special friendships are those which never fail to delight, whose continuation is worth the extra effort, despite d
25、istance and difference in your separate lives. I had the very great joy of this reminder last weekend. Im lucky to have found this friend, and to see a future where her companionship remains. Being together is perfection.4. What does the underlined sentence indicate in paragraph 2?A They quarrelled
26、at times.B. They had a noisy weekend.C. They were busy running errands.D. They talked constantly about their lives.5. What does the author appreciate about their friendship?.A. Theyre comfortable just being themselves.B. They help each other achieve in their fields.C. They inspire each other to be t
27、heir best selves.D. Theyre best friends despite different hobbies.6. What message is conveyed in the last paragraph?A. Friends are a reminder of joy.B. Good friendships need devotion.C. Special friendships may fail to delight.D. Distance and difference bring friendship.7. Why does the author write t
28、his text?A. To express thanks to her best friend.B. To explore the meaning of friendship.C. To describe what her best friend is like.D. To share the friendship she treasures.【答案】4. D 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过介绍自己和朋友相处的点点滴滴的故事,来告诉我们读者良好的友谊需要奉献,作者十分珍惜自己和朋友的这段友谊。【4题详解】词句猜测题。根据第二段“Weve lived
29、in different cities for almost a decade. Reunions need conversation.( 我们在不同的城市生活了将近十年。团聚需要谈话)”可推知,划线句“but there was never a quiet moment.”中never quiet moment 是指“没有安静的时刻”,即画线句子意思是“他们谈论了很多关于他们的生活”。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第四段中“As my long weekend shows, with such friends we dont have to “do”, we simply have t
30、o “be”. We drop the act, the performance, the public version of ourselves.( 正如我的长周末所显示的那样,有这样的朋友,我们不必“做些什么”,而我们只需“做我们自己”。我们放弃装模作样,敷衍行事,公共场合的面具)”可推知,作者和朋友做自己就很舒服,不虚情假意。故选A。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“The special friendships are those which never fail to delight, whose continuation is worth the extra effort, d
31、espite distance and difference in our separate lives.(特殊的友谊总是令人愉快的,尽管我们在各自的生活中有距离和差异,但这种友谊的延续是值得额外努力的)”可推知,良好的友谊需要奉献。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Im lucky to have found this friend, and to see a future where her companionship remains. Being together is perfection.(我很幸运能找到这个朋友,并且看到她的未来依然陪伴着我。在一起是完美的)”可推知,作
32、者写这篇文章的目的是和读者分享她珍视的友谊。故选D。CEmma Morano was an Italian who was the worlds oldest Italian person ever and the second-oldest European person ever behind Frenchwoman Jeanne Calment. On April 15, 2017, she passed away at the age of 117 years. Morano is believed to be the last person born in the 1800s.Emm
33、a Morano was born in Civiasco, Italy on November 29, 1899. Her father worked in a metal casting factory and her mother made slippers for a living. As a teenager, her family moved to Verbania, Italy, and settled nearby Lake Maggiore, where Morano has lived for the rest of her life.She married in 1926
34、, and her only child was born in 1937. Unfortunately, the child died, just six months old, and Morano and her husband separated the following year. She has been living a simple life ever since, independently living in her apartment and on a diet of three eggs a day. She worked at a rope factory unti
35、l she retired at age 75.While Emma Morano lived for over a hundred years, the world around her changed greatly. The first half of the 20th century saw two major conflicts that affected nearly every countryWorld War I and World War II. The United Nations was created to maintain peace and prevent furt
36、her conflict. On the social front, women earned their right to vote. and now work alongside men in all professions. We have seen huge leaps in technology during Emmas lifetime from electric bulbs that lit up homes, to telephones that connected people and the age of flight that shrunk travel time. Te
37、levision and radio became popular entertainment. In 1958, the microchip was invented; in 1969, the first Internet was introduced; and in 1975, the first personal computer was sold.The 20th century has also seen fundamental discoveries in physical and biological sciences that have helped us make sens
38、e of the largest of galaxies, and the smallest of atoms and human cells. Isnt it amazing how much can change in one persons lifetime?8. What can we infer from the first paragraph?A. Emma was awarded for living over 100 years.B. Emma was the last person born in the 18th century.C. Emma lived through
39、three different centuries.D. Emma set many records as the oldest living person.9. What do we know about Emma Morano?A. She moved to Verbania after marriage.B. She made a living by making slippers.C. She has been on a diet all her life.D. She lived on her own most of her life.10. What change occurred
40、 during Emmas lifetime?A. People have already learned about human cells better.B. Equal rights for all people has been achieved.C. European colonies have become an independent country.D. Human beings have lived on the Moon.11. By introducing Emma, the writer tried to explain _.A. how humans can live
41、 much longerB. how the world changed greatlyC. how a person deals with social changesD. how women contribute to society【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要介绍生活了100多年,经历了19世纪末期,20世纪和世纪的艾玛的简单一生,说明了人类社会发生了重要的变化。【8题详解】推理判断题。根据第一段“Emma Morano was an Italian who was the worlds oldest Italian person
42、 ever and the second-oldest European person ever behind Frenchwoman Jeanne Calment. On April 15, 2017, she passed away at the age of 117 years. Morano is believed to be the last person born in the 1800s.( Emma Morano是意大利人,她是世界上最年长的意大利人,也是仅次于法国女人让娜卡尔芒的第二年长的欧洲人。2017年4月15日, 117 岁的她去世了。Morano被认为是最后一个出生在
43、19世纪的人)”可推知,Emma经历了三个不同的世纪。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“She has been living a simple life ever since, independently living in her apartment and on a diet of three eggs a day. She worked at a rope factory until she retired at age 75.(从那以后,她一直过着简单的生活,独自住在公寓里,每天只吃三个鸡蛋。她在一家绳索工厂工作,直到75岁退休)”可知,Emma Morano大部分时间都
44、是自己生活的。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“The 20th century has also seen fundamental discoveries in physical and biological sciences that have helped us make sense of the largest of galaxies, and the smallest of atoms and human cells. Isnt it amazing how much can change in one persons lifetime?( 20世纪还见证了物理和生物科
45、学的基本发现,这些发现帮助我们理解了最大的星系、最小的原子和人类细胞。人的一生能发生如此大的变化,这难道不令人惊讶吗?)”可知,艾玛的一生发生的改变是人们已经更好地了解了人类细胞。故选A。【11题详解】推理判断题。根据文章主要介绍生活了100多年,经历了19世纪末期,20世纪和世纪的艾玛的简单一生,说明了人类社会发生了重要的变化。可推知,通过介绍艾玛,作者试图解释世界是如何发生巨大变化的。故选B。DGlitter has long been a staple of the primary classroom. Space topic art project? Time to break out
46、 the glitter. Making cards to send home to parents? Glitter is necessary.And yet recent research suggests that glitter is actually bad for the environment. Several schools have even proposed a ban on using glitter in the classroom as a result.The problem is that microplastics, including glitter, do
47、not break up. When these small plastic are washed down the drain and reach the ocean, they can be eaten by fish,seabirds and other marine life, causing them harm. Now, as a measure to protect marine environments, scientists such as Dr Trisia Farrelly have gone so far as to suggest that “all glitter
48、should be banned”.Is a ban on glitter really necessary? Kevin OBrien, Year 6 teacher, said, “I believe it to be a good idea if only to reduce the mess and wastage caused from its use. Many a time I have been told off by my cleaner.” However, Gaynor Bright, a teacher, believes that “Banning glitter i
49、n schools wont make a huge difference,” she says. “Producing environmentally safe glitter is the answer.” One thing that OBrien and Bright agree on, though, is that children should be taught about the harmful impact plastic has on our environment.Would schools be willing to accept the change? Of the
50、 l,092 nursery workers surveyed, only 22 percent were in favour of banning glitter. OBrien points out that it is perhaps not down to teachers desire for the glitter, but “I would suggest that there are many more important issues such as a finance for schools, teacher pay and workload that are much m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343255.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
