新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS PERIOD 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT HISTORY AND TRADITIONSPERIOD WORD版含解析 新
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十五Unit 4Period 3. 阅读理解ABefore the print was brought to England in 1476, everything was written by hand. The few people who knew how to write were trained in schools set up by the church. Those who made a living by writing for other
2、 people were called scribes. The work of scribes was not easy. Much of it had to be done fast in order to meet the needs of the King, the church and traders. Most of the writing was in Latin, but some of it was in English of the day. No one was quite sure how some English words should be spelled. On
3、e problem was that several letters were written with short vertical stroke that all looked like each other. Among them were the letters “i”“u”“v”“m” and “n”. Thus, five straight lines in a row might stand for “uni” “nui” “uvi” or “mii”. As a result, reading was sometimes difficult, especially when t
4、he writing was done in a hurry. The scribes solved the problem in part, by changing the letter “u” to “o” when it came before “m” “n” or “v”. This is how sum and cum became to be written as some and come. At some point too, the scribes seemed to have decided that no English word should be ended by “
5、u” or “v”. Thus, in time an “e” was added to such words as “live” “have” “due” and “true”. It was added, but not pronounced. 【语篇概述】在印刷术传入欧洲之前, 英国历史上存在一类人以抄写为生的抄写员。本篇介绍了抄写员在历史上的角色与作用。1. Which of the following is true according to the passage? A. Everything has been written by hand in English since 14
6、76. B. More than 500 years ago no one made a living by writing for other people. C. The church set up schools to train scribes before 1476. D. Scribes in England worked only for kings and traders. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段第二句“The few people who knew how to write were trained in schools set up by the church
7、. ”(少数知道怎么书写的人在教堂建立的学校接受训练。)得知正确答案为C。2. Sometimes people couldnt read easily _. A. because there were too many “u” and “v” in some English wordsB. because most of the writing was in LatinC. when the writing was in EnglishD. when the writing was done hurriedly【解析】选D。细节理解题。根据第三段最后一句“As a result, readi
8、ng was sometimes difficult, especially when the writing was done in a hurry. ”(结果, 阅读有时很难, 尤其是当人们匆忙地写下东西时。)得知正确答案为D。in a hurry=hurriedly 急匆匆地, 匆忙地。3. The scribes changed “u” before “m” to “o” because _. A. the change helped them write fasterB. the change made reading easierC. um and om had the same
9、pronunciationD. om was the right order【解析】选B。推理判断题。根据第三段最后一句中的“reading was sometimes difficult” 以及第四段第一句“The scribes solved the problem in part, by changing the letter “u” to “o” when it came before “m”“n” or “v”可以得出一个结论, 抄写员做出的这种改变解决了阅读困难的问题, 即让阅读变得更容易, 因此答案为B。4. It is believed that some scribes th
10、ought _. A. it important to add an “e” to every English wordB. the letter “e” at the end of any word shouldnt be pronouncedC. it natural to change the spelling of some Latin wordsD. an English word should be ended neither by “u” nor by “v”【解析】选D。细节理解题。根据最后一段第一句中的the scribes seemed to have decided th
11、at no English word should be ended by “u” or“v”(抄写员似乎决定了这样一个事情: 英语单词不应该以字母u或字母v结尾)得出答案为D。BEnglish kids talk about Liverpools soccer team in a Paris pub. Some Parisians have even started to go to work in London. In the 19th century, Dickens compared the two great rival cities, London and Paris, in A
12、Tale of Two Cities. These days, it might be A Tale of One City. As jobs grew lack at home over recent years, many Frenchmen moved across the Channel. With an undersea tunnel, they could travel between cities in three hours. Paris, rich in beauty, is more attractive. But you might get more fun in Lon
13、don until the pubs shut down. In fact, London and Paris, with their obvious new similarities, are beyond the old descriptions. As the European Union gradually loosened controls, Londoners flocked into Paris to shop, eat and buy property. “Both cities have changed beyond recognition. ” said Larry, a
14、writer and sometimes a Londoner. Like most people who know both well, he finds the two now fit together comfortably. “I first fell in love with Paris in the 1950s, and it is still a wonderful place, ” Collins said. “But if I had to choose, it would be London. Things are so much more ordered, and lif
15、e is better. ” But certainly not cheaper. In fancy parts of London, rents can be twice those on Avenue Foch in Paris. Many young people are happy to be close enough so they dont have to choose. “I love Paris, my little neighborhood, but life is so structured, ” she said. “In London, you can be who y
16、ou want. No one cares. ”【语篇概述】狄更斯的双城记, 让我们看到了伦敦和巴黎两个城市的动荡和故事, 那么现在这两个城市之间又上演着怎样的故事呢? 本篇阅读给出了答案。5. The best title for this passage is _. A. Londoners and ParisiansB. A Modern Tale of Two CitiesC. The Similarity of Two CitiesD. Fancy London and Fashionable Paris【解析】选B。主旨大意题。根据第一段导入中的最后一句话“These days,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347046.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
