2021届高考英语二轮创新复习题型重组练五练习含解析202103101198.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 复习 题型 重组 练习 解析 202103101198
- 资源描述:
-
1、题型重组练(五)(限时30分钟)对应学生用书(单独成册)第150页.阅读理解(2020武汉学习质量检测)Royal Dutch Shell is launching a $300 million forestry program,at a time when an increasing number of oil companies are putting money in carbon offset(碳补偿)plans to meet climate goals.The company will spend the money over the next three years on pro
2、jects to store carbon,including large forests in the Netherlands and Spain,and will start offering motorists the option of purchasing carbon offsets when they buy petrol at the pump.The executives of the company explained that these carbon offset projects were a new business opportunity for Shell,as
3、 well as a way to meet its climate targets.“We believe that over time we will be building a business,because these carbon credits will become more valuable as carbon becomes more limited,” they said.Shell recently decided to cut its net carbon footprint(碳排放量)by 2 to 3 percent in five years,which inc
4、ludes emissions from the products it sells.The company plans to produce carbon credits from the forestry projects,then sell these credits on to customers buying its oil and gas products,or apply the credits to its own operations to lower its carbon footprint.Plants absorb carbon dioxide as they grow
5、 and restoring forests and other natural areas is considered one of the simplest ways to store carbon.However,the voluntary market for carbon credits based on forestry projects has its critics,as projects in developing countries can be hard to monitor.Shells move has also been criticized by some env
6、ironmentalists.They worried that there was a risk of “greenwash” when companies invested in forestry projects.“There is an entire debate about whether forestry projects truly reduce emissions or not,” they said,pointing out that planting in one area could cause deforestation(滥伐森林)to another.Shell sa
7、id it would rely on the third party to ensure its forestry program to meet the Voluntary Carbon Standard and strict biodiversity requirements.Mark Lewis,head of Climate Change Investment Research at BNP Paribas,said,“Planting trees to offset emissions,as far as it goes,is a step in the right directi
8、on.”语篇解读本文主要介绍了荷兰皇家壳牌石油公司在接下来的三年时间里,通过资金投入等措施,实施碳补偿计划的相关情况。1What is popular among oil companies these days?AStudying climate changes.BLaunching forestry programs.CWorking out carbon offset plans.DAttracting motorists to buy their petrol.解析:细节理解题。根据第一段第一句中的“an increasing number of oil companies are p
9、utting money in carbon offset plans to meet climate goals”可知,越来越多的石油公司把钱投在碳补偿计划上面,以实现气候目标。由此可知,当前制订自己的碳补偿计划在石油公司中盛行。故选C。答案:C2How will Shell make profits from its carbon offset projects?ABy quitting the emissions of its products.BBy reducing its carbon footprint by a quarter.CBy limiting the oil used
10、 by its own operations.DBy putting carbon credits it produces on the market.解析:细节理解题。根据第二段最后一句“The company plans to produce carbon credits from the forestry projects,then sell these credits on to customers buying its oil and gas products.lower its carbon footprint.”可知,壳牌公司计划从林业项目中获得碳信用额,然后将这些信用额转售给购
11、买其石油和天然气产品的客户,或者将这些信用额用于自己的业务,以降低其碳排放量。故选D。答案:D3What concerns some environmentalists about forestry projects?AThe projects cant really stop carbon emissions.BThe projects are hard to monitor in poor countries.CThe projects may lead to deforestation in other forests.DThe projects havent met strict bi
12、odiversity requirements.解析:细节理解题。根据第三段中的“pointing out that planting in one area could cause deforestation to another”可知,环保主义者担心石油公司在一个地方实施林业项目会导致另一个地方滥伐森林。故选C。答案:C4What does the underlined word “greenwash” in Paragraph 3 mean?ADiscount.BCheat.CDecline. DChange.解析:词义猜测题。根据第三段中的“as projects in develop
13、ing countries can be hard to monitor”“There is an entire debate about whether forestry projects truly reduce emissions or not”“pointing out that.deforestation to another”可知,环保主义者对林业项目是否真的能降低碳排放存在很大的争议,他们担心在一个地方实施林业项目会导致另一个地方滥伐森林。由此可推知,画线词的意思与B项的词义相近。答案:B词汇积累:Para.1:forestry n林业motorist n驾车者Para.2:ex
14、ecutive n管理人员net adj.净的sell sth.on转售operation n活动,业务Para.3:restore v恢复;使复原Para.4:as far as it goes在一定程度上高级句式:However,the voluntary market for carbon credits based on forestry projects has its critics,as projects in developing countries can be hard to monitor.(Para.3)分析:based on forestry projects作定语修
15、饰carbon credits;as引导原因状语从句。译文:然而,基于林业项目的碳信用自愿市场也受到了批评,因为发展中国家的项目很难被监督。.完形填空(2020永州三模)At stations in London goes a tradition that warm and inspirational words are written on White Boards for emotional support.Its been 14 years since customer services manager Anthony Gentles was inspired to_1_the “bla
16、nk faces” of commuters(往返上班者)with a daily dose(剂量)of_2_from his favorite book,Tao Te Ching,the key text in the ancient Chinese philosophical tradition of Taoism.This_3_of writing a meaningful sentence on the board is named Thought of the Day.At the beginning of 2018,on the board was “A journey of a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361892.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
