山西大同市2015高考英语阅读理解训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西 大同市 2015 高考 英语 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家山西大同市2015高考英语阅读理解训练(5)及答案阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。The principles about applying for jobs have altered greatly lately. In the past, people preferred a hand-written application letter. However, nowadays it is becoming more and more common to apply for a job through the In
2、ternet. You can find information on the Internet about how to apply for jobs. Information can be found about how to fulfill your application letter, the clothes that you should wear and how to carry out the interview itself. The importance of body language is often mentioned, but doesnt always get t
3、he attention it deserves. After all, before a word has ever been spoken, your body language will have already given people their first impression of you. Additionally, your body language will also give out a lot more information. Based on your body language it can be seen if you are self-confident.
4、It can also show if you are a busy or a quiet type and it helps give an impression of whether you are speaking truthfully or not. Body language can show how enthusiastic you are and if you are a nice person, someone who will take his work seriously, but also someone who has a sense of humor and can
5、enjoy a joke from time to time. The members of the application committee will ask you questions, but your answers wont only be oral. The committee will not only pay attention to what you say, but also to how you say it!Body language will determine first if it“clicks”, and sometimes all it takes is j
6、ust a few seconds. Everybody uses body language, but it takes place mostly at a subconscious (下意识的)level. Using body language appropriately, you can definitely increase your chances of getting a job. 1. What kind of people is the text mainly meant for? A. Interviewers.B. Job-hunting people.C. Employ
7、ers. D. Lay-off workers. 2. We can learn from the first paragraph that_.A. hand-written letters are not used in finding a jobB. the more expensive clothes interviewees wear, the betterC. body language is more important than spoken wordsD. Internet is of significance in applying for a job3. Using bod
8、y language well in a job interview will probably_.A. get rid of the interviewers prejudice B. determine what position one will getC. increase the possibility to get the wanted job D. help one remove nervousness4. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Those using body
9、 language are usually confident. B. Body language is often used on purpose in job hunting. C. Body language is a mirror to reflect ones personality. D. People enjoying jokes are preferred in a job interview.【参考答案】14、BDCC 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(五)】
10、ABoys need friends,suffer when they dont believe they have any,and worry over the ups and downs of relationships.Many adults believe that somehow boys need friends less than girls do,in truth,though,no boy is an island;boys value their friends throughout childhood and adolescence and are happier and
11、 healthier when they have solid relationships with peers.Despite the common belief that girls are better at relationships,most boys consider their friends a very important part of their lives,and boys may actually be better at keeping friendships than girls are.A recent study of 10to15yearold boys a
12、nd girls found that girlsfriendships are actually more fragile.Girls tend to say and do hurtful things to each other more frequently than boys,and girls are more hurt by the end of a friendship.Boys are the living definition of the phrase “peer group”;they love games with rules,competition,and doing
13、 things together.Boys seem to enjoy,even need the opportunity to test themselves against others,and many lasting friendships begin in karate (空手道) class or on the basketball court.Competence and skill are widely respected;being picked last for a team or left out altogether is an experience that can
14、haunt (萦绕心头) a boy for years.As boys mature,the friendship becomes even more important,and it frequently widens to include girls.During the teen years,friends can become the most important part of a boys lifeand a part in which his parents are not included.The confusion of being a teenager leads boy
15、s to form close bonds with friends.There is the sense for many boys that a friend is someone who is “always there for me”,someone he can trust.They may be partners in crime or partners in study,but the friendship of adolescent boys can run surprisingly deep.26The common belief of adults is that boys
16、 _.Adont care about others as much as girlsBdont value friendships as much as girlsChave the same friendship as girls Dhave healthier friendship than girls27According to the passage,_.Aboys usually build friendships by playing competitive games Bboys like to have small groups of friends Cboysfriends
17、hips seldom result in anyone being hurt Dboysfriendships can hardly end in failure28The author mentions the study in Para.2 to prove _.Agirls value relationships more than boysBmost boys consider their friends very importantCboys may be better at keeping friendships than girlsDboys may be more activ
18、e in a friendship29As a boy gets older,he tends to _.Awiden his circle of friends to include his parentsBshift his focus from his friends to himself Cleave his parents out of his friendsDbe confused about what a friendship is 30Whats the best title of the passage?AFriendships Between Boys and GirlsB
19、Boys and Their FriendshipCChildhood and Adolescent FriendshipDTips on Making Friends with Boys26B细节理解题。根据第一段“Many adults believe that somehow boys need friends less than girls do.”可知答案为B。27A推理判断题。根据第三段“Boys seem to enjoy,even need the opportunity to test themselves against others,and many lasting fr
20、iendships begin in karate class or on the basketball court.”可推知答案为A。28C推理判断题。该研究显示“girlsfriendships are actually more fragile”,并解释了其原因,由此可推知男孩比女孩更注意对友谊的维护。29C细节理解题。根据最后一段“a part in which his parents are not included”可知答案为C。30B主旨大意题。本文说明了男孩怎样重视友谊,并分析了男孩间的友谊,因此B为正确答案。【广东省2012届高三考前冲刺卷(五)】 BChildren sta
21、rt out as natural scientists,eager to look into the world around them.Helping them enjoy science can be easy;theres no need for a lot of scientific terms or expensive lab equipment.You only have to share your childrens curiosity.Firstly,listen to their questions.I once visited a classroom of sevenye
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
