2021-2022学年新教材人教英语选择性必修第四册课时作业:UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS 表达.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材人教英语选择性必修第四册课时作业:UNIT ICONIC ATTRACTIONS 表达 2021 2022 学年 新教材 英语 选择性 必修 第四 课时 作业 UNIT
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(六).阅读理解APetra may be the treasure of an ancient world,hidden behind a tall mountain.Its beautiful scenery makes it one of the greatest ancient sites still standing today.Common sense says “perhaps theres nothing on the planet that looks like it”Without doubt,theres nothing in the world that r
2、esembles it.The rockcarved rosered town of Petra is filled with a mysterious charm that had been “designed to strike wonder into all who entered it”Petra is the legacy from the Nabataeans,a hardworking group of Arab people who settled in southern Jordan more than 2,000 years ago.Admired then because
3、 of their culture,architecture and complex dams and water channels,Petra has become a UNESCO (the United Nations Educational,Scientific and Cultural Organization) world heritage site and was listed in the New Seven Wonders of the World.Petra is the most wellknown site in Jordan located about 262 kil
4、ometers south of Amman and 133 kilometers north of Aqaba.The Dead Sea is 80 kilometers north of it.The steeply rising sides of a long,cool,dark and narrow gorge(峡谷) basically keep the sunlight out.Suddenly the gorge opens right into a natural square covered with Petras most wellknown monuments,which
5、 glow in the bright sun.The ancient city shows the visitors its beautiful look.The town is large and the quality of the architecture is surprising.It leads someone to think about the creativity from the Nabataeans who made Petra their capital.Petra was the top architectural site for more than 400 ye
6、ars until it was occupied by the Romans in 106 AD.It was seen first when discovered in 1812 after being lost through the 16th century for nearly 300 years! Petra has 800 monuments,including buildings,tombs,baths,halls,temples,and streets,which were mostly carved in the pretty sandstone.Petra sights
7、are in their finest in the early morning and the late afternoon.Once the sun warms the colorful stones,you will see the majesty of Petra.【语篇解读】本文主要介绍了佩特拉的奇妙和特色。1What do we know about Petra from the passage?AIt is on the top of a mountain.BIt was a palace for the king.CIt is a unique site.DIt was bui
8、lt by the Nabataeans in 106 AD.C细节理解题。根据第一段中“Common sense says perhaps theres nothing on the planet that looks like it”可知佩特拉风光的独特性,故选C。2Where is Petra according to the passage?AIt is about 133 km south of Aqaba.BIt is about 262 km north of Amman.CIt is 80 km south of the Dead Sea.DIt is in southeast
9、 Jordan.C细节理解题。根据第三段中“The Dead Sea is 80 kilometers north of it.”可知,答案为C。3According to the passage,Petra was lost Ain the 1500sBin the 1600sCin the 1700s Din the 1800sA推理判断题。根据末段中“It was seen first when discovered in 1812 after being lost through the 16th century for nearly 300 years!”可知,答案为A。4What
10、is the best title for the passage?AJordan,a Country Worth VisitingBPetra,Jordans Wonder of the WorldCThe Treasure Hidden Behind a MountainDPetra,the Bestknown Ancient City in the WorldB标题归纳题。根据第一段中“designed to strike wonder into all who entered it”和全文内容可知,本文主要介绍了佩特拉的奇妙和特色,故答案为B。BDo you want a bit of
11、 an adventure? Would you like to discover all the corners of the UK,or travel abroad? Maybe you have never tried the motorhome lifestyle before.Well,read this article and you will know why a motorhome is a good choice.Nothing is better than a motorhome.It has so many uses that it is considered the m
12、ost versatile vehicle and it is also very comfortable.If you are thinking about hiring a motorhome this summer,then the best choice is to book it early,especially if you are considering the school holidays.The motorhome hire service is very seasonal and motorhome hire companies will never have extra
13、 vehicles available in the summer months.There are a lot of companies throughout the UK,and some of the big ones have motorhomes spread all over the country.At present,the largest network for motorhome hire is provided by Motorhome which is based in Cambridge.If you are in the UK,you may phone 08006
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382088.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
