2021-2022学年新教材译林版英语选择性必修第一册单元检测:UNIT 3 THE ART OF PAINTING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材译林版英语选择性必修第一册单元检测:UNIT THE ART OF PAINTING WORD版含解析 2021 20
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AStudy lamps are vital to learning.Finding the best lighting for study is important for everyone.For the sake of maximizing the use of time and energy,and for the very important goal of preserving eyesight,anyone rea
2、ding for understanding needs not only adequate light,but light that ensures reading with ease.Only when eye strain(疲劳) is not interfering does the learning process move forward.Desk lampsYou can purchase a large number of stylish desk lamps from lamp stores and online.The products range from preciou
3、s ones to casual ones,from traditional ones to ultramodern(超现代的)ones.They feature such desirable additions as dimmer switches and night lights.Some have battery backup in case of power failure and a choice of OttLite bulbs that duplicate natural sunlight.LED desk lampsMetaEfficient reviews the most
4、recommended LED desk lamps.These lamps come in many different styles and brand names and are valued for their directed beam of light,lack of heat and exceptional energy efficiency and brilliance.LED study lamps are made in goose neck and swivel(转圈)styles,as well as the more modern Zbar and the human
5、like figure of the Moppel light.Safest desk lampsAccording to Knol,StudyLite is the safest of all desk lamp designs.Not only does it provide LED light,freeing people from UV and IR radiation,but it has been tested to be eyefriendly.It has all the advantageslow cost and long lifeof any LED lamps,but
6、it is also equipped with a rechargeable battery.Its design and choice of colors make it desirable for more than its efficiency.【语篇解读】学习灯至关重要。找到最佳的学习照明对每个人都很重要。本文主要给读者介绍了3种最佳照明灯的信息。1What is the feature of Desk lamps?AThey are bought easily online.BTheir prices vary.CTheir styles are various.DThey hav
7、e satisfactory additions.D细节理解题。根据第二部分的“They feature such desirable additions as dimmer switches and night lights.Some have battery backup in case of power failure”可知,Desk lamps的特点是它们有理想的附加功能。故选D项。2What do LED lamps and StudyLite lamps have in common?ALow cost and long life.BExcellent energy efficie
8、ncy and brightness.CRechargeable batteries.DTheir design and color choiceA细节理解题。根据Safest desk lamps部分的“It has all the advantageslow cost and long lifeof any LED lamps”可知,StudyLite具有所有LED灯的优点低成本和寿命长。故选A项。3What is the main purpose of the text?ATo give us some tips on how to protect our eyes.BTo give u
9、s some information on the best study lamps.CTo introduce the method of choosing a proper lamp.DTo present the finding that light affects study.B写作意图题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的“Study lamps are vital to learning.Finding the best lighting for study is important for everyone.”可推测,本文的主要目的是给读者提供一些最佳照明灯的信息。故选B项。BN
10、o artist has affected modern art more than Pablo Picasso.The thousands of masterpieces he created changed the way people thought about art.Picasso was perhaps the most talented and successful artist who ever lived.Pablo Ruiz Picasso was born in 1881 in a small town on the southern coast of Spain.His
11、 father was a painter who taught art.Picasso showed exceptional talent at an early age and,by the time he was in his teens,painted better than his father or any of the local art teachers.At sixteen,Picasso was sent to the Royal Academy of Madrid,where students drew from plaster casts and copied work
12、s of the old masters.Picasso felt these assignments were pointless and began to work on his own.Picassos father soon became angry with his sons rebellious behavior,long hair,and strange clothes.He believed that Picasso was wasting his talent and scolded him,“Why dont you cut your hair and paint sens
13、ibly?” In 1900,Picasso left for Paris then the center of the art world.He lived in a cold,rundown building,painting constantly,sometimes surviving for days on only a piece of bread.During these years,his art reflected his dismal (凄凉的) surroundings.Homeless outcasts were the subject of many of his fa
14、irly realistic early paintings.After seeing African masks and sculptures,his works became more simplified and angular leading up to the revolutionary new style known as Cubism.Picasso didnt sell much of his works during these early years.On May 8,1995,Picassos Angel Fernandez de Soto was sold at auc
15、tion for $29 million.The next day Blue Period,one of his later works,sold for $5 million.But he worked continuously,always experimenting with different styles of painting.Though Picasso lived to be ninetytwo and became the most famous artist in the world,he spoke of his youthful days in Paris as “th
16、e happiest time in my life”As a matter of fact,everyone knows that in his late years,Picasso was inordinately frustrated about his age,death and his loss of sexuality thats in all his works.【语篇解读】本文主要讲述了毕加索的生平和画作。4This passage mainly discusses _APicassos Cubism as a revolutionary style in artBPicass
17、o as a rebel and his artCPicassos life and painting in ParisDPicassos influences on the development of modern artB通读全文可知,本文主要讲述了有逆反心理的毕加索的生平和画作,故选B。5Pablo Picasso showed unusual talent for painting _Ain his early childhoodBin his early teensCat the age of sixteenDwhen he painted better than the loca
18、l art teachersB根据第二段第三句可知,毕加索早在十几岁时就展现出了他的绘画天赋,故选B。6Pablo Picasso started to reveal his rebellious spirit _Awhen he was a childBin his early teensCwhen he was studying in the Royal Academy of MadridDafter he moved to ParisC根据第二段第四、五、六句可知,毕加索是在马德里皇家学院学习时开始表现出叛逆的一面的,故选C。7What marks something of a turn
19、ing point in Picassos career as an artist?AThose miserable but fruitful youthful days in Paris.BThose realistic paintings reflecting dismal social surroundings.CThe influences of masks and sculptures created by native African artists.DExperimenting with new different styles of painting.C根据第二段末句可知,毕加
20、索在事业上的转折点是受到了非洲土著人创作的面具和雕塑的影响,故选C。CI first came across the concept of paywhatyoucan cafs last summer in Boone,N.C.,where I ate at FA.R.M (Feed All Regardless of Means) Caf.You can volunteer to earn your meal,pay the suggested price ($10) or less,or you can overpaypaying it forward for a future custo
21、mers meal.My only regret after eating there was not having a chance to give my time.So as soon as Healthy World Caf opened in York in April,I signed up for a volunteer shift(轮班)FA.R.M and Healthy World are part of a growing trend of community cafs.In 2003,Denise Cerreta opened the first in Salt Lake
22、 City.Cerreta now runs the One World Everybody Eats Foundation,helping others copy her paywhatyoucan model.“I think the community caf is truly a hand up,not a handout,” Cerreta said.She acknowledged that soup kitchens(施粥所) have a place in society,but people typically dont feel good about going there
23、.“One of the values of the community caf is that we have another approach,” she said.“Everyone eats here,no one needs to know whether you volunteered,overpaid or underpaid.”The successful cafs not only address hunger and food insecurity but also become necessary parts of their neighborhoodwhether it
24、s a place to learn skills or hear live music.Some teach cooking to seniors; some offer free used books.Eating or working there is a reminder that we are all in this world together.My 10 am1 pm shift at World Healthy Caf began with the caf managerone of the two paid staff members.Our volunteer crew w
25、asnt the most orderly,but we managed to prepare and serve meals with a lot of laughs in between.At the end of my shift,I ordered my earned meal at the counter,together with other volunteers.After lunch,I walked out the door,with a handful of new friends,music in my head and a satisfied belly and hea
26、rt.【语篇解读】主要介绍了现在正在兴起的社区餐馆。8What did the author do at FA.R.M Caf last summer?AShe enjoyed a meal.BShe ate free of charge.CShe overpaid for the food.DShe worked as a volunteer.A细节理解题。根据第一段的“where I ate at FA.R.M (Feed All Regardless of Means) Caf”可知,作者在这个餐厅吃了顿饭,故选A。9What is the advantage of community
27、cafs compared with soup kitchens?APeople can have free food.BPeople can maintain their dignity.C People can stay as long as they like.DPeople can find their places in society.B推理判断题。由第四段的“Everyone eats here,no one needs to know whether you volunteered,overpaid or underpaid.”可知, 每个人都在这里吃饭,没人需要知道你来是自愿
28、的,是付多了还是付少了。从而推知,社区餐馆可以维护人们的尊严,故选B。10Why are community cafs becoming popular in the neighborhoods?AThey bring people true friendships.BThey help to bring people together.CThey create a lot of job opportunities.DThey support local economic development.B推理判断题。由第五段最后一句话“Eating or working there is a rem
29、inder that we are all in this world together.(在那里吃饭或工作提醒我们,我们都共同在这个世界上。)”可推知,社区餐厅让大家联系更紧密,故选B。11How did the author feel about working at World Healthy Caf?AIt paid well.BIt changed her.CIt was beneficial.DIt was easy for her.C推理判断题。由最后一段的“a lot of laughs in between”和“After lunch,I walked out the doo
30、r,with a handful of new friends,music in my head and a satisfied belly and heart.” 从充满了笑声和满意的心情,可推知,作者很享受在World Healthy Caf的工作,故选C。DTo advance wind turbine (汽轮机,涡轮机)technology to meet the requirements of extremely rough environments like that on Mars,Ames partnered with NSF (the National Science Fou
31、ndation) and the Department of Energy.“ It was clear that a lot of the same features were also found in the cold regions of the Earth,”says Bubenheim.“NASA took the leadership on the team because we had the longestterm technologya Mars turbine.”Years before,NSF had worked with a company called North
32、ern Power Systems (NPS),based in Barre,Vermont,to build a 3kilowatt wind turbine on Black Island off the coast of Antarctica.The main purpose of this turbine was to power communications to the NSFs South Pole station.In 1993,Ames awarded the same company a Small Business Innovation Research (SBIR) c
33、ontract (合 同)to construct a similar wind turbine at the South Pole.Jonathan Lynch,the chief technology officer at NPS,says “the South Pole has less wind than Black Island but is even colder”“Its hard to have steels that work in those temperatures,”he says.“The cold affects the parts and everything g
34、ets extremely fragile.We looked at which materials were appropriate for flexible wires,irons,and steels,and what lubrication (润 滑) systems were going to work and for what temperatures over a long period of time.”In 1997,NPS made a 3kilowatt turbine at the South Pole,and then began developing a 100ki
35、lowatt turbine that could function in the same extreme conditions.The first types of the larger turbine were successfully deployed in Kotzebue,Alaska and Golden,Colorado.“They were fully tested in loads to make sure they worked,and we then built a lot of them,” says Lynch.“By 2000,the wind turbine t
36、echnology had won an R&D 100 Award from R&D Magazine,and since then,”says Bubenheim,“Its been copied and put in a lot of places around the globe.”【语篇解读】文章讲述了风力涡轮机技术在寒冷气候条件下的发展与应用。12From the first paragraph,we can infer that_Athe team wanted to build a wind turbine used on MarsBMars and the Earth hav
37、e the same featuresCNASA played the most important part in the teamDthe team was made up of Ames,NSF,the Department of Energy and NASAC推理判断题。根据第一段的“NASA took the leadership on the team because we had the longestterm technologya Mars turbine.”可知,NASA在团队中扮演了最重要的角色。故选C。13Which of the following is right
38、 according to the passage?AThe wind turbine technology was invented by Ames.BNPS made wind turbines for NSF and Ames.CNSF and Ames both used the wind turbines at the same place.DThe wind turbine technology was only used in America.B细节理解题。根据第二段的“Years before,NSF had worked with a company called North
39、ern Power Systems (NPS) ,based in Barre,Vermont,to build a 3kilowatt wind turbine on Black Island off the coast of Antarctica.”和“In 1993,Ames awarded the same company a Small Business Innovation Research (SBIR) contract to construct a similar wind turbine at the South Pole.”可知,NPS为NSF和Ames公司制造风力涡轮机,
40、所以选项B正确。故选B。14Whats the main idea of the third paragraph?AThe South Pole has worse conditions than the Black Island.BNPS had confidence to build a wind turbine for the South Pole.CThe materials for the turbines have to stand the extreme cold.DNPS had more challenges in building a wind turbine for th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382682.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
