分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解考点4词义猜测题即时巩固.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394333
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:102.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 二轮 复习 600 策略 专题 阅读 理解 考点 词义 猜测 即时 巩固
    资源描述:

    1、词义猜测题A(2018北京,D)Preparing Cities for Robot CarsThe possibility of selfdriving robot cars has often seemed like a futurists dream,years away from materializing in the real world. Well,the future is apparently now. The California Department of Motor Vehicles began giving permits in April for companies

    2、 to test truly selfdriving cars on public roads. The state also cleared the way for companies to sell or rent out selfdriving cars,and for companies to operate driverless taxi services. California,it should be noted,isnt leading the way here. Companies have been testing their vehicles in cities acro

    3、ss the country. Its hard to predict when driverless cars will be everywhere on our roads. But however long it takes,the technology has the potential to change our transportation systems and our cities,for better or for worse,depending on how the transformation is regulated. While much of the debate

    4、so far has been focused on the safety of driverless cars (and rightfully so),policymakers also should be talking about how selfdriving vehicles can help reduce traffic jams,cut emissions(排放)and offer more convenient,affordable mobility options. The arrival of driverless vehicles is a chance to make

    5、sure that those vehicles are environmentally friendly and more shared. Do we want to copyor even worsenthe traffic of today with driverless cars?Imagine a future where most adults own individual selfdriving vehicles. They tolerate long,slow journeys to and from work on packed highways because they c

    6、an work,entertain themselves or sleep on the ride,which encourages urban spread. They take their driverless car to an appointment and set the empty vehicle to circle the building to avoid paying for parking. Instead of walking a few blocks to pick up a child or the dry cleaning,they send the selfdri

    7、ving minibus. The convenience even leads fewer people to take public transportan unwelcome side effect researchers have already found in ridehailing(叫车)services. A study from the University of California at Davis suggested that replacing petrolpowered private cars worldwide with electric,selfdriving

    8、 and shared systems could reduce carbon emissions from transportation 80% and cut the cost of transportation infrastructure (基础设施) and operations 40% by 2050. Fewer emissions and cheaper travel sound pretty appealing. The first commercially available driverless cars will almost certainly be fielded

    9、by ridehailing services,considering the cost of selfdriving technology as well as liability and maintenance issues(责任与维护问题). But driverless car ownership could increase as the prices drop and more people become comfortable with the technology. Policymakers should start thinking now about how to make

    10、 sure the appearance of driverless vehicles doesnt extend the worst aspects of the carcontrolled transportation system we have today. The coming technological advancement presents a chance for cities and states to develop transportation systems designed to move more people,and more affordably. The c

    11、ar of the future is coming. We just have to plan for it. 文章大意:本文是一篇议论文。文章围绕无人驾驶汽车这项前沿科技话题,对以下方面进行了讨论:对无人驾驶汽车最大的担忧,对无人驾驶汽车未来发展的态度以及可能会出现的管理问题。通篇讨论了无人驾驶汽车的管理问题,引导考生辩证地看待问题。According to the author,attention should be paid to how driverless cars can _A_. Ahelp deal with transportationrelated problemsBpr

    12、ovide better services to customersCcause damage to our environmentDmake some people lose jobs解析:细节理解题。根据第二段第一句“While much of the debate so far has been focused on the safety. . . policymakers also should be talking about how selfdriving vehicles can help reduce traffic jams,cut emissions and offer m

    13、ore convenient,affordable mobility options. ”可知,人们对无人驾驶汽车的关注点在于其安全性以及有助于减少交通拥堵等方面。选项A“有助于解决与交通有关的问题”与此意思吻合。As for driverless cars,what is the authors major concern? _D_ASafety. BSide effects. CAffordability. DManagement. 解析:推理判断题。根据最后一段第一句“Policymakers should start thinking now about how to make sur

    14、e the appearance of driverless vehicles doesnt extend the worst aspects of the carcontrolled transportation system we have today. ”并结合上文内容可知,作者希望政策的制定者要考虑这些无人驾驶车辆的管理,不要扩大现有汽车管理运输系统中的最糟糕的方面,与选项D提到的“(车辆)管理”吻合,显然这是作者比较关心的。What does the underlined word “fielded” in Paragraph 4 probably mean? _A_AEmploye

    15、d. BReplaced. CShared. DReduced. 解析:词义猜测题。根据第四段中画线词所在句的前半部分内容the first commercially available driverless cars will almost certainly并结合下句中as the prices drop and more people become comfortable with the technology可知,随着价格的降低以及人们对这项技术开始应用自如,第一批上市的无人驾驶车辆会被用到“叫车服务”中。选项A“使用”符合题意。 What is the authors attitud

    16、e to the future of selfdriving cars? _B_ADoubtful. BPositive. CDisapproving. DSympathetic. 解析:推理判断题。根据最后一段最后两句“The car of the future is coming. We just have to plan for it. ”可知,无人驾驶车辆的时代马上来到,准备好迎接它的到来吧。由此推断作者对于这种新科技持积极乐观的态度。B(2018全国,D)Adults understand what it feels like to be flooded with objects.

    17、Why do we often assume that more_is_more when it comes to kids and their belongings?The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less. I found the preholidays a good time to encourage young children to donate lessused things,and it worked. Because of ou

    18、r efforts,our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金)(our kindergarten daught

    19、er is serious about becoming a doctor). For weeks,Ive been thinking of bigger,deeper questions:How do we make it a habit for them?And how do we train ourselves to help them live with,need,and use less?Yesterday,I sat with my son,Shepherd,determined to test my own theory on this. I decided to play wi

    20、th him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes,ten minutes,max. I chose a red rubber ballsimple,universally available. We passed it,he tried to put it in his mouth,he tried bouncing it,rolling it,sitting on

    21、it,throwing it. It was totally,completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch. We both became absorbed in the simplicity of playing together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for bot

    22、h of us. 文章大意:本文是一篇夹叙夹议文,题材是生活哲理。文章介绍了作者如何教育自己的孩子用更少的物质过更丰富的生活。What do the words “more is more” in paragraph 1 probably mean? _A_AThe more,the better. BEnough is enough. CMore money,more worries. DEarn more and spend more. 解析:词义猜测题。根据第一段第三句“The good news is that I can help my own kids learn earlier

    23、than I did how to live more with less. ”可知,作者不认同前面的more is more这种观点;再根据第一句可知,成人能够理解物质过剩的感受,可是当涉及孩子时,我们却会认为(孩子)拥有的东西越多越好。more is more是相对于enough is enough而言的,故选A。What made Georgia agree to sell some of her objects? _C_ASaving up for her holiday. BRaising money for a poor girl. CAdding the money to her

    24、 fund. DGiving the money to a sick mother. 解析:细节理解题。根据文章第二段第三句中when we promised to put the money into her school fund可知,当我们许诺把卖掉这些物品的钱放到她学校基金里的时候,她才同意卖,故选C。Why did the author play the ball with Shepherd? _A_ATo try out an idea. BTo show a parents love. CTo train his attention. DTo help him start a h

    25、obby. 解析:推理判断题。根据第三段第三句中determined to test my own theory on this和第四句中I decided to play with him可知作者和儿子玩耍是为了测试自己的理论:live more with less,故选A。B、D两项文章都没有提到。What can be a suitable title for the text? _C_ATake It or Leave ItBA Lesson from KidsCLive More with LessDThe Pleasure of Giving解析:主旨大意题。第一段的最后一句是文章中心句。作者培养孩子用更少的物质过更丰富生活的习惯,文章最后一句也是对本文中心句的回应。作为题目,应该简洁,突出中心思想,故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语二轮复习600分策略专题1阅读理解考点4词义猜测题即时巩固.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394333.html
    相关资源 更多
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练6 (阅读理解:科普类) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考话题重组练1 (阅读:生态环保类;完形:记叙文) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(二) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习高考仿真练(一) WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练9 第1部分 必修2 UNIT 4 WILDLIFE PROTECTION WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练7 第1部分 必修2 UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练4 第1部分 必修1 UNIT 4 EARTHQUAKES WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练35 第1部分 选修7 UNIT 5 TRAVELLING ABROAD WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练33 第1部分 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练30 第1部分 选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练29 第1部分 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练28 第1部分 选修6 UNIT 3 A HEALTHY LIFE WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练26 第1部分 选修6 UNIT 1 ART WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练24 第1部分 必修5 UNIT 4 MAKING THE NEWS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练18 第1部分 必修4 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练14 第1部分 必修3 UNIT 4 ASTRONOMY:THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc2018高三英语(浙江专版)一轮复习题型组合课时练10 第1部分 必修2 UNIT 5 MUSIC WORD版含答案.doc
  • 云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc云南省云龙县第二中学2013-2014学年高一下学期二调考试英语试题 扫描版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE3 LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修7-MODULE2 HIGHLIGHTS OF MY SENIOR YEAR WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:选修6-MODULE2 FANTASY LITERATURE WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE4 CARNIVAL WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修5-MODULE3 ADVENTURE IN LITERATURE AND THE CINEMA WORD版含解析.doc
  • 云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省云龙县2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE6 UNEXPLAINED MYSTERIES OF THE NATURAL WORLD WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE3 BODY LANGUAGE AND NON VERBAL COMMUNICATION WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修4-MODULE2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
  • 2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc2018高三英语外研版一轮课时训练:必修3-MODULE5 GREAT PEOPLE AND GREAT INVENTIONS OF ANCIENT CHINA WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1